Čtvrtek , 09. 05. 2024

Ctibor

Vanová baterie pro relaxační očistu

Mezi příjemné okamžiky dne může patřit i úlevná relaxace ve vaně. Aby byl zážitek opravdu důkladný, je třeba zvolit nejen vhodnou vanu, ale také vanovou baterii, případně další koupelnové doplňky, jež proces uvolnění podpoří.
baterie
Baterie na okraj vany.

29. 01. 2024

Funkční partnerství

Vana a vanová baterie jsou nerozlučnou dvojicí, jejichž soulad podpoří nejen efektivitu samotné očisty, ale umožní vám také důkladnou relaxaci, a to na jak na fyzické, tak psychické úrovni. Oba tyto koupelnové prvky byste měli vybírat zároveň a pečlivě promyslet, co od nich vlastně očekáváte. Jestliže jste fanouškem koupání, zaměřte se zejména na pohodlné napouštění vany a třeba si dopřejte i atypický pohled jako napouštění pomocí „vodopádu“. Velmi působivé jsou také vanové baterie na okraj vany. Pokud vanu využíváte příležitostně, pak je vhodné se poohlédnout po zajímavém setu s ruční sprchou, jež může nabízet různé druhy proudů. Pokud je v domácnosti více osob preferující různé druhy očisty, soustřeďte se také na snadné a bezpečné přepínání mezi spotřebiči.

Vanová baterie jako elegantní doplněk

Vanová baterie může být zajímavou dominantou místnosti. Velmi efektně působí například vanová baterie na podlahu, jež obvykle doplňuje volně stojící vanu. Pokud milujete vintage styl, můžete zvolit kohoutkovou vanovou baterii se sprchou ve tvaru „sluchátka“. Moderní design se však rozhodně nedrží zpátky. Vsadit můžete na různé povrchové úpravy, od klasického chromu, přes nerez, mosaz, broušený nikl, zlatou, bílou a černou barvu, po originální dekory jako dřevo či kámen. Pro optické odlehčení prostoru vsaďte spíš na hladké linie. Skvěle působí například podomítková vanová baterie, kdy je samotný vanový výtok na jiném místě než ovládání. Pro maximální minimalismus můžete zvolit napouštění vany přepadem. Nádherným řešením je pak napouštění vany s efektem vodopádu, který je u luxusnějších verzí možno získat také s osvětlením.

Vanová baterie a sprcha

Baterie
Sluchátková baterie

Vanová baterie je obvykle vybavena také ruční sprchou. Vedle dalších vlastností byste se tedy měli soustředit také na způsob, jakým se mezi vanovým výtokem a ruční sprchou přepíná. Vysoce ceněným řešením je termostatická baterie. Spotřebič volíte pomocí stisknutí tlačítka či otočením příslušné hlavice. U některých variant je možné dokonce spustit oba spotřebiče zároveň. V případě pákové či kohoutkové baterie se využívá přepínače. Řada výrobců pro hladké přepínání vytvořila speciální technologie. K ruční sprše nezapomeňte zakoupit také držák ruční sprchy (ať už pevný nebo otočný), případně sprchovou tyč s pojízdným držákem. Zvažte také vanovou zástěnu, jež bezpečně udrží vodu v prostoru vany.

K TÉMATU  Krásná i v šedi podzimu

Tipy při výběru vanové baterie

  • Zejména u starší zástavby si zkontrolujte rozteč baterie. Standardem je nyní 150 mm (dříve 100 mm).
  • Při výběru zkontrolujte, zda je vanový výtok dostatečně dlouhý.
  • U pákových vanových baterií doporučujeme volit výrobky s keramickou kartuší.
  • Soustřeďte se na bezpečnost. Například termostatické vanové baterie mají zabudovanou bezpečnostní pojistku snižující riziko opaření.
  • Pokud chcete „něco navíc“, vsaďte na výrobky, jejichž výkon je podpořen moderními technologiemi, např. technologie chránící povrchy proti mechanickému poškození a usnadňující údržbu, povrchy ošetřené antibakteriální vrstvou nebo technologie pro plynulé ovládání.
Baterie
Vodopádová baterie

Vanová baterie není v koupelně jediná

Pokud chcete v koupelně vytvořit skutečně zajímavou atmosféru, pak doporučujeme vybírat i ostatní prvky v koupelně tak, aby k sobě ladily. Vanová baterie obvykle v sérii nabízí i další produkty, například umyvadlovou baterii, bidetovou baterii nebo bidetovou spršku, splachovací tlačítko, různé háčky, poličky, mýdlenky, dávkovače i skleničky na zubní kartáčky. Právě vzájemná souhra jednotlivých prvků dokáže celku dodat vskutku vizuálně oslnivý náboj. Nezapomeňte ani na další doplňky, které vám koupel zpříjemní, například poličky přes vanu nebo madla pro snadnější vstup do vany i výstup ven.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Zastřešené stání pro vůz má několik výhod. Tou hlavní je ochrana vozu před deštěm, kroupami nebo sněhem. Odpadá tak i ranní škrábání skla. Garážový přístřešek ale umožní i vaše suché a pohodlné vysednutí a naopak, stejně jako vyložení kufru. Přístřešek lze obvykle sladit s exteriérem domu, a nejčastější variantou na materiál jsou dřevěné trámy. Krytina může být stejná, jako na střeše domu, z tašek, ale používá se taktéž plech nebo světlopropustný plast či sklolaminát.
Džíny patří mezi základ každého dámského šatníku, proto by každá žena měla mít dokonale padnoucí kousek ve své skříni. Vybrat perfektně padnoucí džíny ale není jen tak.
Viber, jedna z nejpopulárnějších komunikačních aplikací na světě, vám přináší zábavnou velikonoční hru. Hledejte vajíčka, která schovali zajíčci a vyhrajte naše velikonoční ceny!
Poslední víkend roku 2018! Sobotu si dopřejte spíše oddechovou a zbytečně se nedohadujte s ostatními, ať si na závěr roku nepokazíte náladu. Astroložka Naďa Šmídová připravila horoskop krásy a duševního zdraví, který vás připraví na to, co by vás mohlo překvapit.
Všechny módní přehlídky jaro/léto 2023 jsou nyní za námi. Zaznamenali jsme je a vytáhli jsme klíčové jarní módní trendy v oblasti dámských teplákových souprav, na které byste se letos měly zaměřit. A zatímco návrháři zůstali věrni svému osobnímu stylu, objevilo se několik společných klíčových kousků, od kterých očekáváme, že budou pronikat z kolekcí přímo na trh a do našich šatníků.
Ať už patříte mezi takzvané online podnikatele nebo se mezi ně zanedlouho zařadíte, vyplatí se poslouchat podcasty - hlasové záznamy, které vás mohou posunout vpřed. Samozřejmě nejsou určeny jen pro byznysmeny či ty, kteří se na tomto poli chtějí pohybovat. Jejich motivační síla může pohánět kdekoho. Otázkou je, jaké poslouchat, když je jich dnes tolik!
Victoria Beckham slaví padesátiny a její životní cesta je jako z pohádky. Od úspěšné zpěvačky nejznámější dívčí skupiny světa přes manželství s fotbalovou hvězdou Davidem Beckhamem až po založení globální módní značky. Přečtěte si, jak Victoria a David vychovávají své čtyři děti a proč je jejich rodinný život příkladem harmonie a úspěchu
Drtivá většina z nás si nedovede představit své ráno bez hrnku pořádně silného kafe. Pokud do této skupiny patříte, jistě víte, že je důležité, jak si tu první kávu dne připravíte. Přece se neodbudete jen tak nějakou kávou. Objevte tu, která vám chutná nejvíce. Hlavní otázka tedy zní – mletá, nebo zrnková káva? Jaký je v nich vůbec rozdíl?
Bolesti zad jsou velkým problémem naší populace. Mají mnoho příčin. Od špatného a dlouhodobého sezení, přes špatné držení těla, až po přetěžování, nebo třeba špatné matrace na našich postelích.
Ano, saláty jsou lehké, plné vitamínů a osvěží. Že vás ale nezasytí a máte po nich hlad? Prozradíme vám, jak to udělat, aby vám po salátu nekručelo v žaludku a ještě patřil do dietního jídelníčku. Pak vám hubnutí půjde samo. Zkuste to!
Lidem, kteří jsou narozeni v období od 21. ledna do 20. února patří znamení Vodnáře. Vodnáři jsou velmi silní ale i tvrdohlaví, hlavně jsou ale kreativní. Vodnář je vzdušným znamením a lidé v tomto znamení od narození milují originalitu i netradiční životní styl. Jaké jsou jejich silné a slabé stránky? A co můžete čekat od žen a mužů, kteří se narodili v tomto znamení? Podívejte se na podrobnou charakteristiku.

Výběr článků

I ženy umí zdolat obrovské překážky a nejvyšší hory světa. Jednou takovou je horolezkyně Klára Kolouchová, která stanula na vrcholu Mount Everestu a čerstvě i obávané K2. Její výstup i životní příběh poutavě přiblíží právě vznikající dokument, který připravuje režisérka Jana Počtová.
Ano, řeč bude tentokrát o mužském přechodu. O tom, co se děje v tuto dobu u žen se mluví hodně, ale téma mužské andropauzy je stále tak trochu opomíjenou záležitostí. I muži však mohou toto období vnímat jako velmi náročné a přináší jim celou řadu nepříjemností. Co se v jejich těle děje, a jak se s těmito změnami co nejlépe vyrovnat?
Nechci! Nebudu to jíst! A mnohdy i horší slova padají z dětských úst, když před ně dáte talíř s rybou. Jenže právě toto maso obsahuje spoustu důležitých živin. Je bohaté na vitaminy, omega3 mastné kyseliny a bílkoviny, které jsou prospěšné pro naše zdraví. Jak ale přesvědčit potomky, aby šupináče neodmítali?

Nepřehlédněte

V rámci jarní edice letošního týdne módy se konala rovněž tradiční soutěž VAN GRAAF Junior Talent, která mezi ostřílenými designérskými esy nabízí neméně zajímavou podívanou. Vítězem tohoto ročníku se stal Tomáš Němec.
Vitamíny, minerály, bylinky i probiotika. Spousta lidí vsází právě na doplňky stravy ve chvíli, kdy chtějí podpořit své zdraví. Ačkoliv je možné mnohé z nich užívat souběžně, jsou kombinace, které se spolu příliš neshodnou, rovněž také s léky, které případně polykáte. Kterým kombinacím se u doplňků stravy vyplatí vyhnout?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek