Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Třicet, čtyřicet, padesát. Co platí na vrásky v každém věku

Nechceme je, bojujeme proti nim a stejně před nimi neutečeme. Vrásky už jednoduše patří k životu každého člověka, ovšem u někoho se objeví dřív a u jiných později. I když jejich přítomnost je zcela nevyhnutelná, pořád existují cesty, jak jim předcházet anebo zmírnit podobu těch, které se usídlily na naší tváři. Co zabírá na vrásky v každém věku?
vrásky
Vrásky dřív nebo později potrápí každého z nás.

18. 05. 2023

18. 05. 2023

Někdo má shůry dáno a vrásky se mu do poslední chvíle vyhýbají, nebo se objeví na obličejových konturách jen ve zmírněné podobě, a pak jsou tady ti, kteří se s vráskami potýkají už v letech, kdy byste na ně z biologického hlediska ani neměli mít nárok. Ostatně je to jako se šedivěním – někdo zešediví kolem padesátého roku, u někoho se vlasové stříbro objevuje už ve dvacíti. Přítomnost vrásek ovlivňuje řada faktorů, především genetika, životní styl, stres, nedostatečný pitný režim, málo spánku, častější opalování i návykové látky nebo nejrůznější onemocnění.

Když se na kůži objevují vrásky

Proč se vrásky na naší kůži objevují je nad slunce jasné. Jak naše pokožka stárne, postupně ztrácí svou schopnost regenerace, stává se méně pružnou a snižuje se její pevnost. Je to tím, že se v těle, tím pádem i v kůži, redukuje produkce kolagenu, elastinu a také kyseliny hyaluronové, které ve vzájemné spolupráci zaštiťují mladistvě vypadající pokožku. Výsledkem toho je povadlá i pobledlá kůže, která zjednodušeně na svém povrchu praskne, čímž se vytvoří rýha zvaná vráska, která se v případě, kdy se o ni nestaráte, jen prohlubuje.

Něčemu zabránit sice úplně nedokážeme, ale pokud naší pleti úměrně k věku poskytneme to, co jí zrovna schází, odmění se nám tím, že se stávající vrásky zlepší, a přitom se zamezí vzniku těch nových.

Péče v každém věku

Pleť 30+

Kolem třicátého roku se začínají objevovat první vrásky, a právě v tomto období je nejlepší myslet na prevenci, která může oddálit výskyt četných a hlubokých vrásek. Naprostým základem by mělo být

  • důkladné čištění (ráno a večer),
  • pravidelné použití peelingu
  • a také poctivá hydratace, která je ostatně nejlepším bojovníkem proti vráskám.
K TÉMATU  Judita (24): Mám krásné tělo, ale šťastná nejsem. Z malíře i fotografa se vyklubali úchylové

Při slunění nezapomínejte ani na krém s vysokým UV faktorem. A co speciální péče? Určitě nic nezkazíte, pokud si pořídíte lehčí krém proti vráskám určený vaší věkové kategorii. Naopak ještě příliš nespěchejte se silnými anti-age krémy, na ty máte času ještě dost. Jakožto podporu můžete využít i některé kosmetické metody, které na menší vrásky fungují jako účinný zmizík.

Ideální procedury: chemický peeling, mezoterapie, microneedling, plazma lifting, ošetření laserem.

krém

Pleť 40+

Kolem tohoto věku přichází čas na speciální péči, protože kůže se pomalu ztenčuje a začíná ztrácet některé z důležitých látek. Naprostou samozřejmostí by měly být krémy s kyselinou hyaluronovou, kolagenem i AHA kyselinami. S těmito látkami je perfektní dopřát si i obličejovou masáž, čímž bude pokožka jasnější, svěžejší a na pohled bude vypadat zdravěji. Pravidelné čistění, peeling i speciální péče v podobě krémů či sér by měla být rutinou, a zvlášť v tomto věku si můžete dopřát i některé z procedur, které vaši snahu podpoří.

Ideální procedury: chemický peeling, mezoterapie, microneedling, dermabraze, botulotoxin, neinvazivní lifting, plazma lifting, ošetření laserem.

Pleť 50+

Obnova pokožky se v tomto období mnohonásobně zpomalila, o mnoho méně se produkuje i látek, které jsou zodpovědné za mládí pokožky. Nemalý vliv na to mají i hormonální změny, které zhoršení pleti podporují. Je to samozřejmě viditelné i na pohled. Pleť je sušší, postrádá jas, vrásky jsou podstatně hlubší. V tomto období je důležité vše z hlediska péče o pleť 40+, zároveň jsou nezbytná i intenzivní séra a speciální krémy určené pro oční okolí.

Ideální procedury: botulotoxin, niťový lifting, invazivní lifting, injekční výplně.

vrásky
Zralá pleť potřebuje speciální péči.

Pleť 60+

Kromě vydatných a hlubokých vrásek se v těchto letech objevují i pigmentové skvrny. Pokožka je výrazně vrásčitá, chybí jí jas a je významně suchá. Důležitá je v tomto období nejen kvalitní strava plná vitamínů a každodenní péče s kvalitními krémy se silnějším anti-age efektem, které dokážou pozvednout povadlou pleť. Od věci nejsou ani depigmentační krémy s vitamínem C, které zesvětlují stařecké skvrny. Podpůrnou cestou mohou být i procedury, které vás vrátí i o několik let zpátky v čase.

K TÉMATU  Tvář bez nedokonalostí? Tou správnou volbou je obličejová jóga

Ideální procedury: botulotoxin, niťový lifting, invazivní lifting, injekční výplně, endoskopické odstranění vrásek.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Moderní studie ukazují, že botulotoxin není tak nevinný. Kromě vrásek vás může zbavit i emocí

Obličejová jóga pod taktovkou influencerek: Proksichtěte se k pleti bez vrásek

Zdroje článku:
https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/wrinkles/in-depth/wrinkle-creams/art-20047463
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Znáte to: šéf tlačí novými úkoly a vy se snažíte najít odvahu říct NE. Jak však odmítnout šéfa bez rizika a udržet si duševní pohodu? Dnes se zaměříme na praktické strategie, jak elegantně odolat nadměrné pracovní zátěži, zachovat klid a udržet si zdravý životní rytmus.
Ptáte se, jak souvisí zrak s životním stylem? Můžeme jej ovlivnit, například stravou, pitným režimem, (ne)kouřením, ne(stresováním se), fyzickou aktivitou? Na otázku, jak souvisí zrak s naším životním stylem a jak chránit svůj zrak, nám odpověděla primářka oční kliniky.
Vstupte do světa inspirativních žen, které se nebojí překračovat hranice a formovat podnikatelský svět na svůj obraz. Od odvážných startupistek po průkopnice v technologiích, tyto příběhy nejen motivují, ale ukazují, že ženy jsou nezastavitelnou silou v každém odvětví.
Tato žena se jmenuje Lauren Bruzzone, a pochází z New Yorku. Její tréninkový partner ji zachytil při cvičení. Nebylo by na tom nic divného, kromě toho, že je jí 72 let! Její trénink je skutečně ukázkový, a dokazuje, co všechno je možné i v pokročilém věku! Jak sama říká, zkoušejte věci, a dávejte jim šanci! Nevzdávejte se, a nenechte se ovlivnit lidmi, kteří říkají, že to nejde.
Letos oslavila osmdesáté sedmé narozeniny. Jaký je příběh jedné z nejkrásnějších hereček, které kdy po této planetě chodily? Sophia Loren si prožila svůj dokonalý americký sen.
Představte si, jaké by to bylo, kdybyste měli každý den úsměv na tváři. Kdyby se vám dařilo v práci, ve škole, ve vztazích a měli byste krásné zdraví. Ano, tohle všechno je možné a to za pomocí pozitivního myšlení. Už jen tohle všechno může být velkou motivací, abyste začali myslet pozitivně! Protože ty výsledky stojí opravdu za to. Jak ale na to? Jak se od stresu, smutku a strachů dostat k lepšímu myšlení?
S příchodem vánočního období se nevyhnutelně mění nejen atmosféra domova, ale i pracovní prostředí. Jak zvládnout Vánoce v práci bez ztráty pohody a efektivity? Dnešní článek se věnuje právě této otázce a přináší pět praktických rad, jak skloubit vánoční radost s pracovními povinnostmi. Ať už jste zaměstnanec nebo vedoucí týmu, naše tipy vám pomohou vytvořit vánoční atmosféru v práci, která zlepší náladu a přispěje k dobrému týmovému duchu.
V dnešní moderní době jsme až zahlceni spoustou nových vychytávek. To se týká oi spotřebičů a pomocníků do domácnosti. V obchodech najdete zboží jakéhokoliv druhu a někdy se vám dokonce podaří narazit na poněkud podivná zařízení, jejichž účel je třeba ještě uhodnout. Přiznejme si, že někde mezi touto hojností zaujal své místo parní čistič.
Připojit se k rodině vašeho manžela může znamenat orientaci v obtížných vztazích, zejména s jeho matkou. Je to prostě vaše tchyně. Ať už chcete mít pozitivní vztah od samého začátku, nebo se momentálně potýkáte s problémy, je možné si svou tchýni „převychovat“.
Jamu je tradiční indonéský lék z kořenů, bylin, květů, kůry a koření. Vyrábí se již více než 1200 let z čerstvých surovin, jako jsou tamarind, galangal, zázvor a kurkuma. V Indonésii se podává prakticky na každém kroku, například i v masážních salonech či při léčebných sezeních. Nejenom, že Indonésanům chutná, ale je také prospěšný pro lidské zdraví. Jak si jej vyrobit, a s kterými neduhy nám dokáže pomoci?
V dnešním světě spojeném s technologiemi se stává digitální detox klíčovým prvkem pro udržení zdravých mezilidských vztahů. Náš článek o digitálním detoxu vám přináší inspiraci a návody, jak osvěžit svůj život od digitálních vlivů. Od obnovení osobního spojení po nalezení rovnováhy mezi online a offline světem, objevte cestu k zdravějším vztahům skrze digitální odpočinek.
TikTok, sociální síť, která zažívá velký boom. Možná jste tady noví, nebo chcete najít nějaké další, zajímavé účty.

Výběr článků

Sluníčko a teploty překonávající 20°C. Takto nějak přichází léto do české kotliny. Nemusíte na něj čekat na přelom května a června. Za takovým létem můžete vyrazit už v dubnu, třeba do Turecka nebo na Mallorcu.
Líčení je prostě zábava. Navíc kočičí oči patří mezi evergreen, co nikdy nevyjde z módy. Pro dnešek jsme si pro vás připravili jednoduché triky, se kterými zvládnete líčení kočičích očí naprosto bez problémů. Kdy si uděláte svou chvilku pro sebe a vyzkoušíte si, jak budete vypadat jako skutečná sexy šelma? Jdeme na to!
Bali - nádherný, romantický a přírodou protkaný ostrov, který přímo vybízí k prožití okamžiku, který se na vždy zapíše do vaší paměti jako váš den D. Plánujete zde svatbu? Proč ne, je to ostatně v poslední době poměrně trendy záležitost. Předem byste rozhodně měly vědět, na co se připravit. Svatební specialistka a místní balijský průvodce pro vás připravili souhrnné informace přímo z místa činu.

Nepřehlédněte

Mama Shelter Praha není jen hotel s velkou postelí, nadrozměrnou televizí a vysokorychlostním bezplatným Wi-Fi připojením, ale také skvělé místo k jídlu, pití, tanci, večírkům a oslavám. Máme radost, že nyní můžeme oznámit, že naše úžasná terasa je znovu otevřena pro letošní letní sezónu a my se těšíme, že si na ní budete užívat vše, co Mama nabízí. Jaro je tady, je škoda sedět uvnitř, přijďte k nám a užívejte si sluníčka!
Pro mnoho žen je přechod velkým strašákem kvůli jeho nepříjemným symptomům. K nim patří návaly horka, noční pocení, výkyvy nálad a únava. Jenže menopauza patří k životu a je jeho přirozenou součástí. Projde jí každá žena. Ovšem existují přípravky, které vám pomohou její příznaky zmírnit a toto období zvládnout s grácií. Soutěžte s námi a vyhrajte doplňky stravy Naturevia PerfectDay a Magnesium 1!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek