Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Tipy na TOP kosmetiku, kterou si v zimním období zamilujete

V zimním období vyžaduje vaše pleť i vlasy více péče než po zbytek roku. Neustálé střídání teplot, vítr, mráz, sníh a smog, to je koktejl, který má na vaši pokožku i vlasy zničující účinek. Jak zabránit tomu, aby byla vaše pleť v zimě zašedlá a nezdravá a vlasy oslabené, polámané a bez života? Vyžaduje to kosmetickou první pomoc.

Proto vám přinášíme tipy na TOP kosmetické přípravky, které budou vaši pokožku i vlasy hýčkat a rozmazlovat i během zimních plískanic. Ujistěte se o tom, že je vlastníte všechny a zabraňte tak katastrofě v podobě popelavé pleti, suché pokožky a oslabených vlasů.

Pleť musíte hlavně hydratovat vhodnou kosmetikou

V zimě bývá pleť mnohem zranitelnější a aby mohla odolávat mrazu, vyžaduje neustálé hydratování. Ovšem ne jen tak ledajakým přípravkem, nýbrž mastným krémem, který na pleti vytvoří ochranný filtr.

Ideální zimní kosmetika určená k ošetření pleti by měla obsahovat:

  • sezamový olej/bambucké máslo/avokádový olej,
  • vitamin A,
  • vitamin C,
  • vitamin E,
  • UV filtr.

Oleje či másla v krému tvoří mastnou složku a vitaminy zastávají funkci antioxidantů, díky kterým je pokožka odolnější. Samozřejmě ani v zimě nesmíte zapomínat na ochranné UV filtry. Spousta lidí se domnívá, že kosmetické produkty s ochranným faktorem je nutné používat pouze v létě, ale není to pravda. I přesto, že sluníčko přes zimu vídáme méně než v létě a máme pocit, že zdaleka tolik nehřeje, je důležité se před ním chránit přípravky s UV filtry a vyhnout se tak třeba vyrážce ze sluníčka.

Nezapomeňte na vyživující a obohacující vlasovou kosmetiku

Ať už nosíte čepici nebo ne, vaše vlasy v zimě trpí. Z nošení čepice ztrácí vlasy svůj objem a bez ní jsou vystaveny mrazu a jsou oslabené, tenké a náchylnější k polámání. Co s tím? Odpovědí je kvalitní kosmetický vlasový přípravek v podobě pečujícího šamponu. Ty nejvhodnější kosmetické přípravky určené na vlasy jsou přímo označeny slovem wintercare. Ovšem také pečující šampony s obsahem vyživujících složek se o vaše vlasy vhodně postarají.

Victoria Chudinova / Shutterstock.com

Dopřávejte si horké koupele a hýčkejte se kosmetikou do koupele

Abyste si i během chladné zimy udrželi dobrou náladu, dopřejte si čas od času horkou lázeň ve společnosti kosmetiky do koupele. Bez ní by se totiž jednalo o nudný zážitek. Dopřejte si společnost pěny do koupele a veškeré stresy ponechte před dveřmi do koupelny. Po relaxační koupeli pokračujte v hýčkání a použijte tělové oleje. Pečovat o svou pokožku ale nezapomínejte ani po sprše. Tělové krémy a másla patří k povinné výbavě každé koupelny. Protože si zasloužíte jen to nejlepší, myslete na to, že nejlepší je TOP kosmetika od prověřených výrobců.

K TÉMATU  Domácí mýdlo: Jak jej jednoduše vyrobit?

Přínosy kosmetiky pro vaše tělo

Přemýšlíte nad tím, jaké má kosmetika benefity? Již jsme se zmínili o tom, že dokáže ochránit vaši pokožku před mrazem, smogem i slunečním zářením, ale také vás může hýčkat, pečovat o vás a zaručit vám krásnou a zdravou pleť i vlasy. Pečlivě čtěte složení a orientujte se také podle toho, co je napsáno na etiketě a pro jaký typ pleti a vlasů je daný kosmetický produkt určen.

Dekorativní kosmetikou k dokonalosti

Samozřejmě nesmíme zapomenout zmínit ani oblíbenou dekorativní kosmetiku, s jejíž pomocí lze šikovně zakrýt nedokonalosti pleti a zvýraznit požadované rysy. Před aplikací pudrů a korektorů nezapomeňte na podklad skládající se z již zmíněných pečujících zimních krémů.

Pečujte o sebe, rozmazlujte se a hýčkejte svou pleť a dopřávejte také řádnou výživu svým vlasům. Neodpírejte si horkou koupel a po každém sprchování svou pokožku ošetřete tělovými krémy a oleji. Jen tak zajistíte, že se budete skvěle cítit i vypadat také v zimě.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Letošní podzimní móda je opravdu pestrá a barevná. Vedou úplety, pláštěnky, kožené kabáty, umělé kožešiny, svetry, šaty a sukně, včetně asymetrických.
Lana a provazy jsou báječný retro a vintage doplněk jakéhokoli interiéru. I moderní bydlení můžete podtrhnout jedním z těchto kousků. Nejčastější uplatnění pro lano je designové osvětlení, ale uplatnění najde i jinde. Inspirujte se!
Vstupte do světa inspirativních žen, které se nebojí překračovat hranice a formovat podnikatelský svět na svůj obraz. Od odvážných startupistek po průkopnice v technologiích, tyto příběhy nejen motivují, ale ukazují, že ženy jsou nezastavitelnou silou v každém odvětví.
Pro mnoho žen je přechod velkým strašákem kvůli jeho nepříjemným symptomům. K nim patří návaly horka, noční pocení, výkyvy nálad a únava. Jenže menopauza patří k životu a je jeho přirozenou součástí. Projde jí každá žena. Ovšem existují přípravky, které vám pomohou její příznaky zmírnit a toto období zvládnout s grácií. Soutěžte s námi a vyhrajte doplňky stravy Naturevia PerfectDay a Magnesium 1!
Dejte stopku plýtvání a buďte v kuchyni maximálně praktičtí. Co tím máme na mysli? Třeba to, že přestanete vyhazovat potraviny, které vůbec vyhazovat nemusíte.
Stačila vteřina navíc nebo kousek vedle a dopadlo by to špatně. Dechberoucí momenty, při kterých zrovna někdo natáčel. Možná na něj nevěříte, ale jak se říká - tihle lidé měli z pekla štěstí.
Možná, že vás nikdy nenapadlo, jaký vliv na váš spánek může mít právě výběr prostěradla. Kromě toho, že jeho barva dokáže ovlivnit atmosféru v místnosti, jeho materiál zase může mít na svědomí to, jakým způsobem se vám bude spát a čerpat síly na následující den. Na co všechno je při výběru prostěradla třeba brát zřetel a jak může prostěradlo ovlivnit vaše spaní? Přečtěte si, z jakých možností můžete prostěradlo vybírat a co od jakého materiálu očekávat.
Správně sestavená kuchyň je rájem pro každého kuchtíka, protože ušetří spoustu času, ale i kroků. Ovšem takové plánování kuchyně není vůbec jednoduché. Od čeho byste se měli odrazit? Jak sestavit kuchyň tak, aby dávala smysl?
Paní zima již ztrácí sílu a bude muset před své žezlo jaru, které nám již nyní vykouzlilo příjemné teploty, které lákají mnoho lidí trávit mnohem více času venku. A při sportování v jarní přírodě jsou pro každého běžce, turistu či cyklistu nepostradatelné kvalitní oděvy z funkčních materiálů.
Ano, skutečně se to děje a rozhodně to není žádná vzácnost. I ženy po třicítce nemusejí mít manžela a děti, jen mezi námi pořád existují tací, které to nejenom překvapuje, ale dokonce i pohoršuje.
Chcete vždy vypadat elegantně a na úrovni bez ohledu na příležitost? Klíčem k elegantnímu oblékání, je dodržování určitých pravidel, která si v následujícím článku oprášíme. Pojďme se podívat na to, jak se oblékat elegantně každý den a nezpůsobit módní faux pas.
Je to tady! Společnost Warner Media oznámila, že hrdinové oblíbeného sitcomu z devadesátek se již v květnu objeví na stanici HBO Max. Co o comebacku legendárních Přátel víme, jak se k němu samotní aktéři vyjádřili, a jak se k tomu postavili tvůrci? Nový projekt je na spadnutí!

Výběr článků

Sedavé zaměstnání a nedostatek pohybu se v současné době podepisují na zdravotním stavu velkého procenta populace. Tyto každodenní návyky přinášejí mimo jiné i bolestivé otoky nohou a podporují vznik křečových žil. Jak se s těmito běžnými, avšak velmi nepříjemnými problémy vypořádat?
Štědrovečerní večeře u nás už není jen kapr a bramborový salát, přestože tato kombinace dominuje. Češi stále více experimentují. Pokud letos chcete také změnu, nechte se inspirovat tradicemi z jiných zemí světa.
Práva a povinnosti plynoucí z práce ve státní svátek jsou pro mnoho zaměstnanců, ale i zaměstnavatelů stále velkou neznámou. Jak je to s prací ve svátek? Co když je směna přes půlnoc nebo je někdo zaměstnaný na dohodu? Doplňte si informace.

Nepřehlédněte

Kreativitě při balení dárků se žádné meze nekladou. Taštička vám sice ušetří čas, na druhou stranu, pěkný balíček v balícím papíru se stuhou nic nenahradí. Když se na balení trochu vyřádíte a přijdete s něčím originálním, vždycky to bude úspěch, a navíc do vaší práce s balením otisknete i svou snahu, a to se vždycky cení. Inspirujte se nápady na balení dárků ve videu.
Rozvod, rozchod nebo jen neustálá smůla na chlapy – důvodů, proč jste i ve čtyřiceti letech stále sama může být vícero. Ženy se však nechtějí snu o šťastném životě vzdávat, vždyť jim na světě zbývá ještě mnoho let. A tak se ptají na jedno – jak a kde najít chlapa po 40?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek