Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

Jak opravit toaletu

Toaleta je jedním z nejdůležitějších zařízení ve vaší domácnosti. Přestože jsou toalety robustní a spolehlivé součásti vodovodního systému, málokdy se najde majitel domu nebo bytu, který nikdy nemá žádné problémy s toaletou. Ucpání je možná nejběžnějším problémem toalety, ale zdaleka ne jediným. Nádrž může například vydávat nejrůznější podivné zvuky nebo může nepřetržitě téct voda. Většinu problémů s toaletami naštěstí dokáže opravit instalatér, který si sám poradí.
výměna záchodu
Plumber with rubber plunger in a bathroom.

Výměna záchodového sedátka

Nejjednodušším úkolem opravy toalety je výměna víka a sedadla. K dispozici je tolik stylů náhradních sedadel, že byste neměli mít problém najít takovou, která by se hodila k jakémukoli barevnému schématu nebo motivu koupelny. Většina moderních toalet se vyrábí ve dvou standardních velikostech a náhradní sedátka jsou vyráběna na míru.

Jakmile budete mít správnou velikost sedadla, odstraňte starou. Odstraňte dvě matice na pantu a zvedněte staré záchodové prkénko nahoru a ven. Častým problémem je, že matice zajišťující záchodové prkénko mohou být zrezivělé nebo zkorodované. Matice na některých záchodových prkýnkách jsou zapuštěné a prakticky nepřístupné, což práci ještě ztěžuje.

Vyčištění ucpané toalety

Ucpaný záchod můžete obecně vyčistit pístem. Ujistěte se, že je v záchodové míse dostatek vody, aby zakryla gumovou přísavku, a poté pohybujte rukojetí pístu nahoru a dolů. Pokud v misce není dostatek vody, nesplachujte záchod; spláchnutí ucpaného záchodu způsobí akorát přetečení mísy. Místo toho si přineste pánev nebo hrnec s vodou z jiného zdroje, abyste dodali vodu, kterou potřebujete k zakrytí plunžrového kalíšku. Existují dva typy pístů a ten s hlavicí žárovkového typu je zvláště účinný pro toalety. Některé typy mají výklopnou hlavu, která je určena pro použití na toaletě.

Pokud ani toto nezabere, může vám rychle a účinně pomoci instalatér z vmb-servis.cz. Pracovníci jsou k dispozici 24/7 a jsou na místě do hodiny. 

Problémy s toaletní nádrží

Ve srovnání s ucpaným záchodem se problémy s nádrží mohou zdát relativně nevýznamné. Přesto mohou být podivné zvuky nebo nepřetržitý proud vody více než otravné. Mohou vás také stát peníze v plýtvání vodou. Naštěstí většinu problémů s nádrží můžete odstranit rychle a snadno. Pokud vaše toaleta běží nepřetržitě, zkontrolujte vodicí a zvedací lanko, které zvedá a spouští kouli nádrže, abyste se ujistili, že jsou správně vyrovnány.

Oprava sestavy toaletního kohoutku

Sestava kulového kohoutu vypadá složitější, než ve skutečnosti je. Když zajdete do železářství nebo instalatérského obchodu a koupíte si novou sestavu kulového kohoutu, zjistíte, že jsou k dispozici plastové i kovové jednotky. Plast stojí méně a nekoroduje. Plastové sestavy však nejsou tak odolné jako kovové. Plastové jednotky navíc obvykle nelze opravit, protože mnoho z nich je utěsněno. Pokud je to možné, vezměte s sebou starou sestavu, když budete kupovat náhradní.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Kdo nemá sociální sítě, jako by nebyl. Poví vám jistě každý, když mu s radostí oznámíte, že nejste majitelem žádného profilu na takových platformách. V současné době mluvíme o velmi důležitém pomocníkovi každého úspěšného podniku. Je to fantastický marketingový nástroj a základ toho, že budete v kontaktu s rodinou i přáteli. Pojďme si více do hloubky rozebrat, proč to už bez sociálních sítí nejde.
Spokojená žena po mateřské dovolené je cílem projektu Vedeme k úspěchu. Zároveň je i velkou motivací tří žen, které stojí za workshopy a rozvojovými kurzy pro maminky. Originalita, zábava a interaktivita kurzů vznikla spojením zkušeností a energie personalistky Světlany Pozníkové, rozvojové koučky Marcely Hlaváčkové a markeťačky Jany Rosenbergerové.
Ráda se vydáváte na pěší výlety do lesů, na horské hřebeny nebo podél řek? Milujete ten den, kdy máte čas jen sama pro sebe a věnujete ho pohybu a dlouhému rozjímání v přírodě? Nebo raději chodíte na procházky ve dvou? Poznejte ty nekrásnější pěší trasy, které tu máme.
Stojany na víno ze dřeva i kovu, na stěnu nebo na bar v kuchyni. Slouží nejen jako praktické uložení vína, ale také jako originální designový prvek. Patří mezi věci, které vybíráte spíše podle stylu
Konečně jsme s kamarády vyrazili oslavit to, že nemusíme sedět zavření doma a otevřeli se hospody. Vydali jsme se na párty a zábava nebrala konce. Pití teklo proudem. Bohužel se mi pak stalo něco, na co v životě nezapomenu, i když si to prakticky nepamatuju. Až s pomocí přátel jsem nakonec zjistila, co všechno se tu noc dělo.
Blíží se vaše dovolená a vy přemýšlíte, jestli vzít svého domácího mazlíčka s sebou. Myslíte, že mu bez vás bude smutno, ale jak se bude cítit na pláži nebo na horách? Pes může chodit s vámi, ale kočka? Ať se rozhodnete odjet sama a mazlíčka svěřit do péče jiné osoby, nebo pojede s vámi, příprava se vyplatí.
Líčení je prostě zábava. Navíc kočičí oči patří mezi evergreen, co nikdy nevyjde z módy. Pro dnešek jsme si pro vás připravili jednoduché triky, se kterými zvládnete líčení kočičích očí naprosto bez problémů. Kdy si uděláte svou chvilku pro sebe a vyzkoušíte si, jak budete vypadat jako skutečná sexy šelma? Jdeme na to!
Krabičkové diety jsou hitem dneška. Když chtějí lidé zhubnout, automaticky vyhledávají nutričního specialistu a žádají ho o vytvoření krabiček, které lidem nedovolí jíst nic jiného. Ovšem i když jsou krabičky často vychvalované, pravdou je, že mají i své nevýhody.
Máte se na pozoru, aby vás neuchvátila každoroční chřipková epidemie? To nejlepší, co se dá dělat, je nezanedbat prevenci. Jak se bránit proti chřipce?
Znáte ten okamžik, kdy přecházíte do nového roku a cítíte, že v příběhu vašeho vztahu se otevírá nová kapitola? V našem článku o vztahových cílech pro nový rok se pustíme do tohoto neznámého, plného možností. Společně s vámi budeme kreslit příběh plný rozvoje, propojení a nových zážitků. Jak plánovat a posouvat váš vztah o level výše? To vám prozradíme skrze inspirativní příběhy a psychologické nástroje, které vám pomohou budovat pevný a vzájemně obohacující vztah.
Rozchod není nikdy příjemný. Ztratíte člověka, na kterém vám ještě před časem velmi záleželo, a v srdci zůstává nepříjemné prázdno. Když se k tomu přidá fakt, že o vás mezi společnými známými váš ex partner mluví velmi nevybíravě, je to nesnesitelné. Máme pro vás tipy, co dělat, abyste tuto situaci zvládla.
Věděli jste, že podle posledních statistik má průměrný člověk ve svém mobilním telefonu stažených zhruba třicet mobilních aplikací? Sice je nemusí nutně využívat, ale staženy jsou. Zatímco pánové nezapomínají kromě sociálních sítí na sportovní aplikace nebo aplikace sportovního sázení, co ve svém mobilu ukrývají ženy?

Výběr článků

Udržet svou mysl i tělo zdravé je v dnešní době trochu těžké, nemyslíte? Ze všech stran se na nás valí negativní zprávy a vybudovat si napříč jim celkovou psychickou a fyzickou pohodu může být ošemetné.
Nejradši byste křičeli, dupali nebo někoho doslova uškrtili! Něco vás tak moc naštvalo, že se nedokážete kontrolovat a vámi proudí jedna emoce za druhou.
Sex ve vaně je pro mnoho z nás jednou velkou neznámou. Viděly jsme ho ve filmech, možná nám o něm vyprávěla kamarádka, ale většina z nás s milováním ve vaně plné horké vody osobní zkušenost nemá. Láká vás to zkusit?

Nepřehlédněte

Váš přítel má z předchozího vztahu dítě a vy se obáváte, zda novou situaci všichni obstojně zvládnete? Máme pro vás několik tipů, se kterými se na celou situaci můžete podívat z té lepší stránky. Co dodržet, aby to fungovalo?
Horoskop astroložky Nadi Šmídové vám napoví, čemu se následující pracovní týden raději vyhnout, co můžete očekávat, a který den je nejvhodnější odpočívat. Kdy budete plodné v práci, a kdy naopak vypustit a dopřát si masáž? A který den probrat s partnerem váš intimní život?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek