Neděle , 28. 04. 2024

Jaroslav

Seznamte se s trendy v bydlení pro rok 2023: Bude IN příroda i cyberpunk

Čeká vás v příštím roce stěhování do nového nebo jen plánujete rozsáhlou rekonstrukci vašeho stávajícího bydlení? V takovém případě by vás mohlo zajímat, jaké budou interiérové trendy pro rok 2023. Pojďte se alespoň na některé z nich s námi podívat.
bydlení
Jaké jsou trendy v bydlení pro rok 2023?

27. 12. 2022

Barvou roku 2023 bude modrozelená Vining Ivy

Společnost PPG každý rok představuje barvu roku. V roce 2023 to bude sytá modrozelená barva inspirovaná vodními hlubinami. Tato barva v lidech vyvolává klid a vnitřní rovnováhu. Pořizovat v této barvě můžete doplňky do domácnosti, ale nemusíte se bát ani vymalovat s ní stěny nebo koupit v tomto odstínu nábytek.

Tato barva se skvěle kombinuje se zemitými odstíny a dalšími přírodními materiály jako je kámen, dřevo, mramor nebo kov.

barva
Odstín Vining Ivy je barvou roku 2023.

Vpusťte do domácnosti přírodu

Přírodní materiály zůstávají stále IN a jsou kromě dobré designové volby také správnou volbou z hlediska ekologie. Přírodní materiály navíc dokážou přirozeně propojit domácnost s venkovním prostředím a pozitivně působí na naši psychiku i celkové zdraví. Oblíbenými přírodními materiály jsou dřevo, kámen, kůže, kov nebo ratan.

Pokojové rostliny, kam se podíváš

Stejně jako přírodní materiály, ani pravý kousek přírody v podobě pokojových rostlin nesmí v domácnosti chybět. Rostliny kromě toho, že jsou příjemnou dekorací, podporují také čistotu ovzduší a čím víc jich do bydlení dáte, tím lépe.

Vylepšit zelenými rostlinami interiér můžete všelijak – umístěte je na okenní parapety, volně je postavte do opuštěných koutů místností i pověste do závěsných květináčů.

bydlení
Pokojové rostliny v kombinaci s přírodními materiály budou IN víc než kdy dřív.

Oblé tvary

Oblouky celkově v roce 2023 naleznou v interiérovém designu své místo. Jejich výhodou je, že oblé tvary a linie se hodí téměř do každého stylu bydlení a hledat oblé tvary můžete nejen na nábytku, ale i doplňcích – letět budou oblá zrcadla i keramika. Při větší rekonstrukci domácnosti můžete vsadit také na oblá okna nebo průchody mezi místnostmi.

Cyberpunkový styl

Koho už v interiéru nebaví decentní barvy a přírodní materiály, může vyzkoušet například cyberpunk, styl inspirovaný umělou inteligencí a virtuální realitou. Nejčastěji využívanými materiály v tomto stylu bydlení jsou plast, sklo a kov. Nesmí chybět ani led osvětlení, jiná podsvícení a neonové barvy.

K TÉMATU  Konec vyvařování utěrek! S tímhle trikem si ušetříte spoustu práce
neon
Nebojte se doma využít barevné podsvícení a neony.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Tapety se navrací do módy. Jaké se dostávají do popředí?

Čisté, jednoduché a funkční, to je bydlení ve stylu Japandi. Jak jej docílit?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Možná jste ve svém malém bytě naprosto spokojení a víc prostoru momentálně nepotřebujete. Proč ho ale aspoň zdánlivě trochu nezvětšit, aby nevypadal příliš stísněně? Pomocí snadných triků bude váš byt hned působit, jako kdyby měl o třetinu větší rozlohu.
Do období menopauzy se ženy dostávají mezi 45. – 60. rokem, jde o období plné změn a také o období, kdy žena může začít přibírat na váze. I když se budete stravovat stále stejně a dělat všechno stejně, je možné, že najednou nedopnete kalhoty a celkově se vám změní postava. Což nemusí být úplně příjemné.
Od 21. dubna, tedy počínaje dneškem, bude vládnout horoskopu až do 21. května znamení Býka. Tito lidé jsou známí svou vášnivostí, spolehlivostí, elegancí a někdy jsou považováni za nejpřitažlivější děti zvěrokruhu. Zároveň jsou čestní a milující. Nechybí jim jistá dávka extravagantnosti, nicméně pokud se rozzuří, často z nich jde i strach. Pokud někdy odhalí, že jste je podvedli, nebudou s vámi mít slitování, jsou totiž opravdu čestní.
Ztráta blízkého člověka je jednou z nejbolestivějších životních zkušeností. Bezprostředně po úmrtí vámi může zmítat zmatek, chaos a šok. Nebudete tomu věřit. Přichází velký žal a truchlení. Je možné se s tím vůbec vyrovnat? A jak? Co přesně dělat a kdy?
Žádné litry potu, rudé tváře, srdce v krku. Jóga není běh, proto může budit dojem, že pomalými cviky nezvládne spalovat tuky. Víte, že ale už dávno neplatí, že jen dřinou dojdete vysněného cíle? Přesvědčíme vás, ať víte, jak se to má.
Být lepší verzí sebe samých. Snažíme se o to každý den. A když se o to nesnažíme my, chtějí to po nás druzí. V současné době jsou na nás kladené obrovské nároky, během nichž jsme vystavováni nesmírnému tlaku. Co kdybychom vám ale řekli, že každá životní situace se dá zvládnout s nadhledem a lehkostí. Jen potřebujete člověka, který vás pošťouchne tím správným směrem.
A je tady zase víkend a s ním třetí adventní neděle. Astroložka Naďa Šmídová připravila horoskop krásy a duševního zdraví, který vám napoví, co očekávat.
Co takhle trochu zpestřit interiér? Pokud patříte mezi ty, které mají rády "udělej si sám", tohle jsou nápady pro vás. Originální květináče, plyšová spona na záclony, zarážka na knihy nebo talířek na jednohubky, to vše má jedno společné - základem jsou staré hračky. Nějaký vhodný kousek najdete i u vás, a pak hurá do díla. Zkuste trochu netradiční dekorace!
Jeden by se ze všech těch vědeckých studií zbláznil. Co platí dnes, za pár týdnů už se zase shazuje ze stolu. Jak se to tedy má s vodou s citronem, kterou jsme měli pít každé ráno? Pomůže nebo naopak? Možná vás fakta překvapí.
Řada lidí interiér svého domu v průběhu života změní, zrekonstruuje, aby byl hezčí a modernější. O každém to ale neplatí.
V posledních letech jsou stále populárnější hesla jako speed hiking nebo fast hiking. Oblečení, obuv a vybavení určené pro tyto aktivity se objevují v kolekcích nejznámějších výrobců. Co to ale je a co to obnáší? Zveme vás k přečtení krátkého článku na toto téma.
Nestíháte sníst banány včas a pak vám doma zčernají? Myslíte si, že přezrálé a již na první pohled nehezké banány už se nedají jíst? Možná už vám nebudou chutnat jen tak, ale můžete si z nich připravit dezert nebo třeba zmrzlinu. Jak můžete zužitkovat přezrálé banány? Určitě na mnoho způsobů, vyzkoušejte tyto recepty. A využít pak můžete i samotné slupky, které byste za normálních okolností vyhodili.

Výběr článků

Ať už jsou ve špenátovém salátu, restované nebo v omeletě, houby jsou chutnou pochoutkou nabitou živinami. Obsahují selen a ergothionein, což jsou silné antioxidanty. Také zde najdeme vitamíny skupiny B. Ačkoli jsou bílé potraviny často považovány za chudé na živiny, houby jsou výjimkou. Obsahují mnoho minerálů, jako je selen, draslík, měď, železo a fosfor, které se v potravinách rostlinného původu často nenacházejí. Ačkoliv se mezi sebou liší, všechny houby se mohou pochlubit působivým nutričním profilem. Níže si představíme 7 důvodů, proč by měly houby být pravidelnou součástí jídelníčku.

Nepřehlédněte

Jak si během minuty poradit s okem na svetru? Jak na zaseklý zip u kalhot nebo odpad, ucpaný vašimi vlasy? A k čemu všemu se dá využít korkový špunt? To a mnohem víc praktických vychytávek ve videu. Neuvěříte, jak to může být snadné!
Hledáte efektivní a zároveň chutnou dietu, která vám bude vyhovovat? V současné době je na vzestupu dieta, která tyto podmínky splňuje, jaká?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek