Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Dopřejte si víkend jen sama pro sebe a naplánujte si domácí wellness

Už dlouho toužíte po víkendu ve wellness, ale jak časové, tak finanční důvody vám to neumožňují? Nezoufejte, máme pro vás hned několik rad, jak si udělat wellness víkend doma.
domácí wellness
Toužíte po odpočinku? Pak si naplánujte svůj vlastní wellness víkend.

26. 12. 2022

Abyste si své domácí wellness užila se vším všudy, je třeba si to důkladně naplánovat. Pošlete svého manžela na víkend na ryby či jinou oblíbenou činnost, dětem domluvte přespání u prarodičů. V diáři si jasně poznačte datum, které bude patřit pouze vám a můžeme se pustit do příprav.

Úklid je základ

Abyste se v domácím wellness cítila příjemně, zvažte důkladnější úklid domu či bytu pár dnů před plánovaným víkendem. Nepořádek ve vás totiž vyvolá chaos, a také vás bude od klidné relaxace neustále vyrušovat – víkend byste totiž mohla strávit i s koštětem a hadrem v ruce.

Pryč s telefonem

Informujte všechny své blízké, že daný víkend nebudete k dispozici ani na telefonu, ani na sociálních sítích a ani doma – kdyby náhodou někoho napadlo vás přijít zkontrolovat. Telefon i notebook v pátek ukliďte do šuplíku a vytáhněte je až v neděli večer.

Přichystejte se na jógu

Dopřejte si během wellness víkendu příjemné cvičení jógy. Jestliže jógu cvičíte pravidelně, můžete dělat jakékoliv cviky a sestavy, které vás zrovna napadnou. Pokud jste nováček, na internetu je spousta lekcí, díky nimž jógu hravě zvládnete. Ovšem pozor, s předstihem se na ni připravte.

Meditace

Je dokázáno, že meditace je přínosná pro naše psychické, ale také fyzické zdraví. Proto ji během wellness víkendu zařaďte do svého programu. Stačí pouhých pět minut, kdy zavřete oči, pustíte si meditační hudbu, zhluboka se nadechnete a budete vnímat jen svůj dech. Budete mile překvapená, jak čistou hlavu budete mít.

jóga
Jógové sestavy a meditace vás uvolní a příjemně zrelaxují.

Nezapomínejte na přísun tekutin

Řada wellness pobytů je také zaměřená na detoxikaci a odpočinek organismu. Využijte tento čas k očistě těla formou dostatečné hydratace. Uvařte si bylinkové čaje (heřmánek, pampeliška apod.) a naplňte láhve s vodou.

K TÉMATU  Pes pomáhá dětem snižovat pravděpodobnost alergie a obezity

Pořádný peeling

Ani domácí wellness se neobejde bez základních procedur, jakými je například peeling. Smíchejte cukr, citronovou šťávu a mandlový olej, vytvořte pastu, kterou si naneste na celé tělo. Jemnými a krouživými pohyby kůži zbavte nečistot a odumřelých buněk.

Vůně je důležitá

Na co byste rozhodně neměla zapomenout, jsou esenciální oleje. Nakapejte pár kapek oleje (doporučujeme levandulový) do difuzéru nebo do olejových lamp, abyste podpořila pohodovou atmosféru u vás doma.

Bez koupele se neobejdete

Nic neuvolní mysl a tělo tak, jako horká koupel. Použijte esenciální oleje a epsomskou sůl k vytvoření dokonalého prostředí v koupelně. Všechno podpořte příjemnou relaxační hudbou. Pamatujte však na to, že ve vaně byste měla strávit maximálně půl hodiny. Poté se zabalte do příjemného županu a vlezte do peřin.

koupel
Relaxační koupel je základem každého wellness víkendu.

Uvařte si jen pro sebe

I vaření může být uklidňující, zvláště tehdy, když nespěcháte a můžete si uvařit recept přesně podle sebe nebo když nemusíte řešit, kdy mají děti a manžel hlad. Jídlo by však mělo být lehké, bohaté na zeleninu.

Svíčky kam se podíváš

Svíčky k wellness prostě neodmyslitelně patří, vyvolávají v nás pocit klidu, jejich teplé světlo je pro oči i mysl příjemné a díky vůni podpoří jedinečnou atmosféru daného okamžiku. Proto na ně nezapomínejte.

Dočtěte konečně tu knihu

Mnoho z nás má u postele už několik měsíců rozečtenou knihu, na kterou se jenom práší. Po vydatné večeři a zklidňující koupeli vám nic nestojí v cestě ji konečně dočíst.

I příroda je důležitá

Příroda je všemocným lékem již od pradávna. Nikdo neříká, že během svého wellness víkendu musíte být celou dobu zavřená doma. Vyjděte si na procházku do přírody, zvláště pokud bydlíte na vesnici. Byla by škoda se nenadechnout čerstvého vzduchu a po takové procházce se vám bude i lépe spát.

K TÉMATU  Podrobný průvodce konturováním obličeje. Zkuste to podle nás!

Ostatní procedury jsou vítané

Nezapomínejte ani na svůj vzhled, dopřejte si hezkou manikúru a pedikúru, oholte nohy. Vyzrajte nad nedostatky své pleti výživými maskami a po každé koupeli se nezapomeňte namazat tělovým mlékem nebo olejem. Udělejte si vlasový zábal. Zkrátka dopřejte si všechno, na co za běžného chodu nemáte čas.

Uvidíte, že i domácí wellnes si užijete, odpočinete si a takovou maminku a manželku má každý rád.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Co takhle zajít na masáž? Nejste jediní, kdo si dokáže užít wellness. Co takhle dárkový poukaz pro vašeho čtyřnohého člena rodiny?

Zahřejte si tělo relaxační koupelí. Přinášíme tipy na nejlepší uvolnění

Zdroje článku:
www.calmmoment.com, www.afar.com
Doporučujeme

No results found.

sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Semínka se do naší zdravé stravy začala postupně dostávat v minulém desetiletí. Nyní jsou už stále častější přísadou v naší kuchyni. Nicméně pořád je mnoho těch, kteří si neuvědomují, jak zdravý přínos pro nás semínka v pokrmech mají. Některá z nich jsou označována dokonce za superpotraviny, což jen dotvrzuje, jak důležitá pro organismus mohou semínka být.
Spousta lidí je se svým životem nespokojená. Někomu se nelíbí postava, jinému nos, další si stěžuje na vztah, který prožívá. Proto se většina z nás ubírá k brouzdání na Instagramu, který je doslova zahlcen perfektními fotografiemi života jiných lidí. Mnoho influencerů se ale tomuto „trendu sociálních sítí“ snaží postavit a ukazují také pravou realitu než tu vysněnou. Jednou z takových influencerek je Bree Lenehan.
Být krásná v každém okamžiku. To je jeden ze základních nároků, které moderní společnost klade na ženy. Obvykle jde o požadavek nejdůležitější a v mnoha situacích dokonce jediný. S váhou, drobnými potížemi pokožky nebo stylem oblékání sice mohou příslušnice něžného pohlaví něco dělat, chtějí-li, ale existují i estetické nedostatky, s nimiž se život mění v peklo.
Volba barvy pro interiér, ve kterém se pohybujeme, má velký vliv i na naše psychické rozpoložení. Víte, jakou barvu vybrat a co bude znamenat pro váš prostor? Rozhodně se nevyplatí jen tak něco „plácnout“ na zeď. Pojďme se podívat na psychologii barev.
Většina klientů center zabývajících se laserovou epilací jsou přirozeně ženy. K návštěvě takového centra je vedou především obecně přijímané standardy ve společnosti – každá z nás chce mít hladkou, upravenou kůži na nohou i pažích. Genetické vlastnosti jsou velmi odlišné, ale jedno máme společné: každá chceme vypadat skvěle. A právě zde přichází na řadu laserová epilace.
Jednoduché, vkusné, elegantní, nestárnoucí – bílé boty lze charakterizovat mnoha způsoby. Jejich čistota však vnese notnou dávku vkusu do každého outfitu. To je jistota. A zajisté se ve vašem botníku neztratí. Tak už přestaňte dělat kompromisy, bílou obuv prostě potřebujete!
Značné výkyvy teplot ubližují naší pokožce. Nejhůře je na tom pleť na obličeji. Tu totiž nezakrýváte ani v zimě, zatímco zbytek těla si hoví v teple. Věnujte péči o obličej v zimě dostatečnou pozornost. Můžete si dopřát i napařování. Ale všeho s mírou. Jak na to?
Kašle a smrká kdekdo. Nachlazení a podzimní virózy se rychle šíří. Navíc opět začínají růst čísla nakažených koronavirem a na dveře klepe pozimní vlna chřipky. Je tak nejvyšší čas pořádně posílit obranyschopnost! Soutěžte s námi a vyhrajte balíček kvalitních doplňků stravy Naturevia, který naboostuje vaši imunitu.
S blížícím se létem se všechny ženy těší na slunečné dny a plážové dovolené. Je to čas, kdy si můžeme vychutnat sluneční paprsky a přidat trochu barvy našemu životu. Ale abychom si užily sluníčka v plné míře, je důležité chránit naši pokožku a zároveň dosáhnout krásného a přirozeného opálení. V tomto článku vám přinášíme tipy na inovativní produkty, které vám pomohou dosáhnout dokonalého letního vzhledu. Od krému do solária až po samoopalovací krém na obličej - máme pro vás všechno!
Podzim je tady, proto je čas obout se do teplejší a pevnější obuvi. Trendy pro podzim 2022 vás nadchnou. In je pohodlí a funkčnost. Mrkněte, jaké se letos budou nosit kozačky, kotníkové boty a boty na sníh. Pro každou ženu máme spoustu tipů, ze kterých si vyberete. Využijte podzimního Black Friday a nakupte nejlepší boty za zlevněné ceny. Boty si můžete pořídit i na další sezóny, proto volte kvalitní materiály a prověřené značky.
I když je neděle od slova nedělat, měly byste dokončit vše rozdělané. Odpočinek potřebují předevšán vaše vnitřní orgány. Je důležité zaměřit se na správný jídelníček a očistu střev. Co ještě přinese novoluní v Panně?
Čeká vás stěhování nebo jen měníte interiér vašeho současného bydlení? Rády byste se zbavily nepotřebných věcí a pustily do vašeho bytu nebo domku více světla, pozitivní energie a jarního vzduchu? Co takhle vyzkoušet metody podle čínské tradice Feng Shui? Díky ní může být prostor, kde žijete, v absolutní rovnováze. Mělo by to být místo, kde byste se měly cítit příjemně a pohodlně, a zároveň nebýt zahlceny zbytečnými věcmi.

Výběr článků

Umíte si představit kuchyni bez lednice? Lednice a mrazák zkrátka patří k našemu životu. Denně je používáme, snažíme se je mít neustále plné. Na co však zapomínáme, tak je péče o ně. Především o lednici, kterou používáme trochu více než mrazák, bychom měli správně a dostatečně pečovat. Jenom tak dosáhneme správného efektu, který na potraviny lednice má.  
Jak jsou na tom Češi se spodním prádlem? Nosí ho nebo nenosí? A jaké prádlo nejčastěji nakupují v internetových obchodech právě k příležitosti svátku zamilovaných? Aktuální průzkum prozradil zajímavá data.
Pracoviště je podle statistik třetím nejčastějším místem, kde se můžete potkat se svou drahou polovičkou, a až třetina Čechů v práci prožila alespoň chvilkový románek. Láska v kanceláři může být krásná a vzrušující, ale zároveň s sebou může přinést i řadu nepříjemností. Jaké jsou tedy klady a zápory takového vztahu?

Nepřehlédněte

Japonští šéfkuchaři vědí, jak zacházet s nožem. Zákazníci restaurace obvykle nevidí, jak vypadá taková práce v rukou profesionála. Řezání, krájení nebo sekání, správný šéfkuchař dokáže s ostrou čepelí doslova kouzlit. Krájet maso, ovoce i zeleninu zvládají tihle šéfkuchaři s chirurgickou přesností a je radost se jim dívat pod ruce.
Lyžování není jen o dovednostech na svahu, ale také o tom, jak se cítíte ve svém oblečení. Správně vybrané vrstvy jsou klíčové pro váš komfort, tepelnou regulaci a pohyblivost při lyžování. Abychom vám pomohli vybrat to nejlepší dámské lyžařské oblečení, přinášíme vám několik tipů a doporučení.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek