Sobota , 04. 05. 2024

Květoslav

Víte, jak prorazit na TikToku a využít jeho potenciál?

TikTok je v dnešní době nejrychleji rostoucí platforma sociálních médií na světě. Má více než 1 miliardu aktivních uživatelů měsíčně ve 155 zemích.
TikTok
Pokud chcete oslovit mladé, jste tady správně.

28. 09. 2022

Většina aktivních uživatelů je ve věku 16 až 24 let a patří ke generaci Z – lidem, kteří vyrostli s internetem a považují digitální komunikaci za samozřejmost. Tito lidé obecně rychleji přijímají nové trendy v sociálních médiích, což odpovídá TikToku, protože většina činností se týká šíření virálního obsahu.

Co je to TikTok?

TikTok nebo Douyin, jak se nazývá na svém původním čínském trhu, je aplikace pro sdílení videí, kde uživatelé mohou vytvářet a distribuovat krátké záznamy (15 sekund – 3 minuty) hudby, tance, synchronizace rtů, filtrů a komických příspěvků. Mnoho lidí zná aplikaci pod názvem Musica.ly, což je název původní, než ji koupil Bytedance a obě appky se tím sloučily.

Poznámka: Ne všechny značky dnes inzerují na TikToku, i když některé získaly hodně pozornosti. Studie ukazují, že pouze 4 % marketingových manažerů ho používá jako součást své mediální strategie – ve srovnání s 89% reklamy na Facebooku.

tiktok
Nejrůznější filtry a legrácky. To vše si tady můžete vyzkoušet.

Nejvýraznějším důvodem je pravděpodobně to, že uživatelská základna je relativně mladá (a tedy ne v rámci cílových skupin), a že stále neexistuje zavedený reklamní model, jako je tomu na YouTube nebo Facebooku. Marketing na platformě však vyzkoušelo několik světových značek, jako jsou například Nike, Coca-Cola a Walmart.

Budoucnost

I když TikTok možná ještě není nejviditelnějším sociálním kanálem pro každého, je skvělý nápad sledovat tuto vznikající platformu. Věci se mění ve spěchu, a abychom drželi krok s dnešním prostředím digitálních médií, je důležité neustále vyhodnocovat jaké kanály a strategie použít, aby zůstaly relevantní pro zamýšlené cílové publikum.

tiktok
Uživatelé této platformy natáčejí videa a navzájem se kopírují. Tím vzniká virální obsah a nové trendy.

Z krátkodobého hlediska je tato sociální platforma samozřejmě většinou zajímavá pro značky zaměřené na poněkud mladší cílové publikum, protože tyto uživatele lze snadno oslovit právě tam.

Jak na TikToku prorazit?

Pokud máte firmu a chcete s ní na TikToku prorazit, můžete začít například pomocí “hashtag výzvy”. Jedná se o sponzorované výzvy pomocí určitého hashtagu. Když uživatelé používají hashtag ve svých klipech, základní zpráva se tím šíří. Virální sdílení je dokonalý prostředek jak upoutat pozornost a nastartovat nový trend.

K TÉMATU  Sprejomalba v akci. Koloseum vznikne přímo před očima během pár minut. Tohle není žádné graffiti
Tzv. #dancechallenge jsou tady jako doma.

Další možností je využití funkce In-app Commerce, která značkám umožňuje prodávat produkty přímo uvnitř videoklipů, aniž by uživatel musel aplikaci opustit. Ale stejně jako u mnoha jiných reklam může být tento typ reklamy vnímán jako rušivý a může být uživatelem ignorován pouhým přejetím prstem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Pamela Reif? Německá Barbie, co vybudovala fitness impérium

Podnikejte na internetu a najděte si online zaměstnání

Zdroje článku:
https://influencermarketinghub.com/what-is-tiktok/, https://www.curemedia.com/tiktok-everything-you-need-to-know/, https://slate.com/technology/2018/09/tiktok-app-musically-guide.html
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Astroložka Naďa Šmídová přináší horoskop na další pracovní týden. Myslete na své zdraví a zbytečně se nestresujte, nepomůže to ničemu. Na co si dát pozor a co můžete očekávat?
Hlavní rozdíl, kterým se vířivky liší od bazénu? Užíváte si je celoročně! Odhalit vyhřátou kouřící hladinu je paráda, třeba uprostřed noci, kdy můžete pozorovat hvězdy. Stejně tak skvělý zážitek je koupání v zimním období, kdy horká koupel kontrastuje s chladným vzduchem.
Každý kolem vás se chlubí, jak jejich dítě ve dvou letech švitoří první slůvka? Nebojte se, rozhodně nebudete čekat tak dlouho! Naučte se techniku, jak své dítě rozmluvit a již ve věku 9 měsíců mít človíčka, kterému rozumíte první slůvka.
Připravit vše potřebné pro dítě na dva týdny do malého kufříku je velmi složitá věc. Proto bychom se měli při balení snažit, aby dítěti nic nechybělo, ale aby v kufru nemělo ani zbytečně moc nepotřebných věcí. Existují seznamy věcí, které si na letní tábor má dítě vzít, ale co opravdu potřebuje a bez čeho se neobejde? Vezměte si papír a tužku a sepište si seznam.
Máte v plánu vyrazit na nákupy letních kousků? Pak se poohlédněte po plastovém kabátku, divoce vzorovaných šatech a něčem průhledném. Chcete-li jít s módou, pak nezapomeňte ani na vykrojené plavky!
Možná by vás ani nenapadlo, že masáž a pořádnou péči ocení i váš čtyřnohý kamarád. Podívejte se, jak si relaxující buldoček užívá masáž!
Vidíte manželství jako metu, do níž vstupujete v princeznovské róbě bránou opentlenou květinami ve stylu "žili šťastně až do smrti“? Nebo jako strašák, který omezuje vaši osobnost? Je manželství a rodina ještě stále základem vztahu dvou lidí? A jaké má tato instituce výhody a nevýhody?
Ekologie se v současné době klade na první místo. Svůj podíl na tom má zjištění, že stojíme za rychle se oteplující planetou nebo že naším přičiněním mořští živočichové nežijí tak dlouho, jak by mohli, neboť se zamotají do plastových odpadků. Kromě toho, že se spustila řada kampaní bojujících proti plastům a proti nadměrné konzumaci masa, dostaly se také do popředí přírodní úklidové prostředky. Jinými slovy jsme se opět navrátily do minulosti.
Marie Frederiksson, která byla jako zpěvačka skupiny Roxette jedním z nejznámějších hlasů v 80. a 90. letech, zemřela po dlouhém boji s nemocí. Navždy se vryla do paměti hlavně písní It Must Have Been Love z filmu Pretty Woman.
Snad každá žena má své problémové partie, na kterých se ukazuje drobná pomerančová kůže nebo větší celulitida. Boj proti celulitidě není snadný, avšak ne nemožný. Proto můžete vyzkoušet tyto účinné tipy, které vás pomerančové kůže snadno zbaví nebo zmírní její další růst. Vyzkoušejte následující triky a mějte svou pokožku pod kontrolou.
Letní sezóna odstartovaná a vy již jistě máte plány, ne-li již zaplacené dovolené. Cestovní horečka stoupá, vy se těšíte, nicméně máte před sebou nějaké ty výzvy. A to předně v podobě balení, chystáte-li se cestovat letecky.
Jíte dostatek mrkve, sladkých brambor, paprik, brokolice, vajec a lososa? Pokud je vaše odpověď záporná, žádný div, že vás vaše vlasy dohánějí doslova k šílenství. Čím dalším se na jejich stavu a vzhledu dá chutně „zapracovat“?

Výběr článků

V minulých dnech panovalo i na horách teplé, až jarní počasí. V nižších polohách a na jižních svazích taje sníh. Na sjezdovkách je ráno přimrzlý, odpoledne měkne nebo se mění v krupici. Kam tedy vyrazit lyžovat? Zde jsou tipy na některá zimní střediska.
Špatný odhad, spěch anebo úplně nová sůl, to jsou důvody, kdy nejčastěji přesolíme jídlo a ruku na srdce, stalo se nám to asi všem. Než vyhodíte jídlo do koše přečtěte si těchto našich 5 rad, jak pokrm zachránit.
Pokud mají muž a žena mezi sebou nevyřčené problémy, které se navenek projevují pnutím, hádkami a napjatou atmosférou, je dobré se s někým poradit. Jako první vždy mezi partnery vyvstává otázka: A funguje to vůbec? Pokud s partnerem stále bojujete a nevíte, jak z té zacyklené smyčky ven, zde je vše, co potřebujete vědět o manželském poradenství.

Nepřehlédněte

Období, kterým nyní procházíme, je složité. A asi bychom se shodly na tom, že pro všechny. Staří lidé jsou samotní, mladí lidé musí řešit péči o děti a jejich výuku. Hodně domácností se potýká s nedostatkem peněz. Někteří se potýkají se špatným zdravotním stavem. Věřte ale, že bude líp, a je potřeba si udržet, alespoň někdy, dobrou náladu. Tak si dejme nějaké super české komedie!
K získání krásné a zdravé pokožky bez nedokonalostí, silných vlasů a pěstěných nehtů nemusíte podstupovat žádné složité procedury. Tím správným receptem pro přirozenou krásu jsou vzácné přírodní oleje, které dokáží s vaším vzhledem učiněné zázraky.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek