Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Královna Alžběta II. a 13 největších zajímavostí z jejího života

8. září 2022 skončila éra Alžběty II. V tento den, v šestadevadesáti letech, opustila svět. Nikoho tato zpráva nenechala lhostejným a někdo bude ještě dlouho truchlit. Se vší úctou k zesnulé královně, pojďme se společně podívat na nějaké úsměvné pikantnosti z jejího života. Mnohé vás jistě překvapí.
Alžběta II.
Královna Alžběta II. byla svým národem milovaná.

22. 09. 2022

1. Po silnicích bez řidičáku

Královna Alžběta II. si nikdy nemusela opatřit řidičské oprávnění. Jakožto královna Anglie jí tato povinnost odpadla. Řídit se naučila ve svých 18 letech v armádě, kde působila kromě jiného jako automechanik. Angličané tak mohli svou královnu často potkávat na silnicích v Range Roveru nebo Jaguaru s hedvábným šátkem na hlavě.

2. Alžběta II. alias Lilibet

Svět jistě zaznamenal fakt, kdy princ Harry a jeho manželka Meghan pojmenovali svou dceru královninou přezdívkou, Lilibet. Přezdívku královna získala už jako malá holčička, a to na popud, že její sestra Margaret neuměla dobře vyslovit její jméno.

3. Královna si žehlila peníze

Člověk by řekl, že královna si nemusí dělat starosti s penězi, tudíž je nemusí mít ani u sebe. Ale Alžběta II. měla vždy nějakou tu bankovku po ruce, a to dokonce vyžehlenou a složenou napůl – pro sbírky při bohoslužbách.

královna
Lilibeth tu vždy byla pro svůj národ.

4. Královna a hazard?

Je obecně známo, že královna milovala zvířata, hlavně své psy plemene corgi a koně. Možná vás ale překvapí, že dost často si na dostizích vsázela, a dokonce se jí dařilo, o čemž svědčí 8,8 milionu dolarů.

5. Kdo šetří, má za tři

Alžběta II. uměla také dost šetřit a peněz si vážila. To pocítili i její kuchaři, když jim několikrát odmítla nakoupit nové kuchyňské vybavení. A tak jim nezbylo nic jiného, než vařit v hrncích z roku 1800 po královně Viktorii.

6. Svatba mezi rodinnými příslušníky

Věděli jste, že královna Alžběta II. a princ Philip byli ve skutečnosti bratranci z třetího kolene? Alžběta se do vévody z Edinburghu zamilovala hned na první pohled.

7. Alkohol hned po ránu

Ráno královna začínala svým oblíbeným ginem Dubonnet s citronem a ledem. K obědu si dopřávala víno nebo šampaňské a závěr dne zakončila suchým martini nebo Bacardi rumem.

K TÉMATU  Neuvěřitelné domino ze všeho, co bylo po ruce. Tohle zařízení má jeden překvapivý účel
královna
Na královnu budou všichni dlouho vzpomínat.

8. Přežila pokus o atentát

V roce 1981 v rámci tradiční akce Trooping the Colour. Královna Alžběta II. stanula při promenádě v Buckinghamském paláci v čele královského průvodu na svém koni. Mladý Brit Marcus Sarjeant vypálil na královnu šest slepých nábojů. V roce 1984 byl mladík propuštěn z vězení.

9. Nezvaný host v ložnici

Rok po incidentu při Trooping the Colour zažila královna další nemilé překvapení. Jistý Michael Fagen se jí vloupal do ložnice. A jak se mu to podařilo? Přelezl plot z ostnatého drátu, protáhl se potrubím a vplížil se až do komnat královny. Podle jeho vyjádření Alžběta okamžitě utekla, ovšem existují zvěsti, že ti dva spolu vedli dlouhý rozhovor.

10. Hajlující královna

Británie zůstala v šoku po zhlédnutí videa v roce 2015. Na nahrávce z roku 1933 je totiž k vidění sedmiletá Alžběta a tříletá Margaret, jak si nacvičují nacistický pozdrav.

11. Sexuální apetit v monarchii

Ne všechno jde utajit. O tom ví i služebnictvo, které bylo mnohokrát svědkem hlučného sexuálního života královny Alžběty II. a prince Philipa.

12. Třetí v pořadí

Alžběta II. nebyla přímým následníkem britského trůnu. Byl jím její strýc Eduard, ten se však kvůli Američance Wallis Simpsonové vlády vzdal – a až teprve poté na trůn mohla usednout sama Alžběta, tehdy pětadvacetiletá.

Korunovace královny roku 1953.

13. Svatební šaty

Na svatební šaty se Alžbětě seskládalo mnoho lidí. V době, kdy se měl uskutečnit její sňatek s princem Philipem, panovala v Británii velká krize. Každý obyvatel země dostával určitý počet kuponů, za které si pořizoval základní potřeby. I sama Alžběta si je šetřila na šaty, navíc se jí i veřejnost na šaty složila. Tyto kupony byly však obyvatelstvu vráceny.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Kabelka Alžběty II.: co v ní ukrývá a pravidelně nosí?

K TÉMATU  Meghan Markle: Proč je trnem v oku celé Británii?

Seznamování aneb jak najít toho pravého prince a nenaletět podvodníkům

Zdroje článku:
www.eonline.com, www.insider.com
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Spa Hotel Děvín uprostřed Slavkovského lesa nabízí široký výběr služeb včetně lázeňské léčby pod jednou střechou.
Všichni mluví o tom, že předehra je důležitou součástí dobrého sexu. Ale jak na tu nejlepší předehru, aby vaše žena byla úplně hotová? Protože milostná předehra přichází v různých podobách, a pro někoho může být matoucí, nebo dokonce stresující se v této změti zorientovat. Ale žádný strach, proto jsme tu my, abychom vám pomohli.
Turistické boty jsou fantastické boty, které se nosí, když jste v divočině a razíte cestu z prašných cest, podél žulových balvanů a po hřebenech úzkých kaňonů, dají se ale outdoorové boty pánské či dámské nosit každý den? Přeci jen, byly původně vyrobeny k jinému účelu.
Poslední víkend roku 2018! Sobotu si dopřejte spíše oddechovou a zbytečně se nedohadujte s ostatními, ať si na závěr roku nepokazíte náladu. Astroložka Naďa Šmídová připravila horoskop krásy a duševního zdraví, který vás připraví na to, co by vás mohlo překvapit.
Módní trendy na nás útočí ze všech stran. Ne vždy je ale tak jednoduché si s nimi poradit. Víte, jak je uchopit?
Vybouchl vám na poslední chvíli parťák na dovolenou a vám nezbývá nic jiného, než se vydat na sólo trip? Nebo takovou cestu už několik týdnů plánujete, ale máte z toho respekt? Sólo cestování se může zdát náročné, nicméně pokud se dobře připravíte, jistě vás čeká zcela nezapomenutelný zážitek. Jak zvládnout první sólo cestu?
Znamení zvěrokruhu o nás prozradí mnohé. Napoví, které plemeno psa je pro nás tím pravým společníkem, prozradí i to, jaké jsou naše silné a slabé stránky. Dokonce upozorní na to, jakým jsme milencem. A kromě jiného i naznačí, jestli patříme mezi chytrá či méně inteligentní stvoření.
Vlastníte chytrý telefon? V tom případě byste v něm měla mít nainstalované i chytré aplikace. Které že to jsou? Samozřejmě jde o aplikace, které ocení každá moderní žena.
Rok 2021 byl tím, během kterého se začala projevovat velká ekonomická krize. Mnozí se domnívali, že je dávno za námi, ale to nejhorší nás teprve čeká, a to i letos, jelikož zdražující elektřina se právě v nadcházejících měsících velkou měrou zapíše do rodinných rozpočtů. Ať už jste se dostali do situace, ve které jste museli nového dodavatele energií najít, případně jste se k tomuto kroku rozhodli dobrovolně, prozradíme vám, na co si dát pozor a jak ho vybrat.
V dnešním světě spojeném s technologiemi se stává digitální detox klíčovým prvkem pro udržení zdravých mezilidských vztahů. Náš článek o digitálním detoxu vám přináší inspiraci a návody, jak osvěžit svůj život od digitálních vlivů. Od obnovení osobního spojení po nalezení rovnováhy mezi online a offline světem, objevte cestu k zdravějším vztahům skrze digitální odpočinek.
Léto se rychle blíží a s ním i koupání a další radovánky. Jenže ty každoročně pro mnoho žen skončí nepříjemnými potížemi. Pálení či řezání při močení bývají jejich typickými prvními příznaky. Pokud se u vás projeví, na nic nečekejte a okamžitě jednejte. Včasný zásah vás totiž může ochránit před vzplanutím problému v plné síle a následnými recidivami v podobě opakovaných problémů močových cest. Máte-li k těmto letním potížím sklony, myslete na prevenci!

Výběr článků

Všichni moc dobře víme, že vlivem času se naše tělo mění. Nejdříve to spatříme na pokožce, která začne postupně a docela viditelně ochabovat, ztrácet svou pevnost a sílu. To samé se však děje se svaly v celém našem těle, přičemž výjimkou nejsou ani svaly pánevního dna včetně vagíny, které je třeba posilovat nejen pro lepší pocit z intimních prožitků, ale i z důvodu prevence v rámci inkontinence a dalších obtíží. A právě o tréninku věrné kamarádky bude tento článek. Na co se během cvičení zaměřit?
O zdravém stravování slýcháme ze všech stran. Jak je to důležité pro naše zdraví i tělo jako takové. Jenže už nikde se nemluví o tom, jaké konkrétní potraviny zařadit do jídelníčku, respektive jaké konkrétní potraviny nám skutečně prospívají a nejsou na škodu. Proto vám přinášíme tip - je jím quinoa, což je obilovina, ze které se připravuje kupříkladu mouka, polévka nebo také pivo.
Se správnou pozorností věnovanou detailům a barvám, které si vyberete, může boho vypadat super elegantně. Místnosti s tlumenou nebo neutrální základní paletou s několika divokými vzory jsou často naprosto ohromující a vypadají neuvěřitelně elegantně! Ať už se vydáte jakoukoli cestou, interiéry boho jsou ideální pro dosažení tohoto útulného a příjemného pocitu.

Nepřehlédněte

Všechny to známe. Místo toho, abychom si užívaly adventní čas, sháníme dárky, uklízíme, pečeme cukroví, v práci doháníme resty a nemáme ani čas si zapálit adventní svíčky. O Vánocích jsme pak ve stresu z toho, že jsme na něco zapomněly, jestli se budou dárky líbit, cukroví chutnat a zdali máme skutečně pořádně naklizeno. Co takhle to letos udělat jinak?
Dnes si rozhodně dejte pozor na svůj jídelníček. Vyplatí se vám to. Co dalšího radí naše astroložka Naďa pro prondělí 10. září?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek