Pátek , 18. 10. 2024

Hedvika

7 dokumentů na Netflixu, které vás chytnou a nepustí

S příchodem sychravých a deštivých dnů nemusíte mít obavy, že se budete doma nudit. O zábavu se vám postará Netflix, který má ve své nabídce dokumenty, co vás chytnou za srdce.
dokument
Co před námi tají vodní zábavní parky?

26. 09. 2022

Černý zabiják

Milovníci mořských živočichů si přijdou na své v dokumentu Černý zabiják. Ten líčí chov kosatek a jejich držení v zajetí zábavních parků, kde s nimi pracují cvičitelé a kosatky pravidelně předvádí show před publikem. Ačkoliv jsou tato vystoupení mezi lidmi oblíbená, málokdo však tuší, kolik ”krve” se za nimi skrývá. Život v zajetí je pro kosatky nebezpečný a traumatizující, což je následně nebezpečné pro všechny lidi, kteří s nimi přijdou do kontaktu.

Dokument se zaměřuje na samce kosatky Tilikuma, který se také ocitl v zajetí delfinária a usmrtil hned několik lidí.

trailer k dokumentu Černý zabiják (2013)

Woodstock 99: Totální provar

Ještě mnozí z nás si pamatují a možná se i někdo zúčastnil největšího hudebního festivalu na světě. Vize Woodstocku v roce 1969 se nesla v duchu klidu a míru za přítomnosti těch největších legend. A i když to byl festival, který se tak nějak organizačně nepovedl, stal se klíčovým momentem v historii, co se týče populární hudby. Třicet let na to se Woodstock vrátil, ovšem v naprosto jiném měřítku, jehož symboly se staly nepokoje, brutalita a násilí.

Dokument se snaží odhalit důvody, proč se Woodstock v roce 1999 absolutně zvrhnul v něco šíleného.

trailer k dokumentu Woodstock 99

Jaderná havárie v Three Mile Island

Věděli jste, že i v Pensylvánii došlo k jaderné havárii podobně jako v Černobylu? V roce 1979 se v jaderné elektrárně Three Mile Island stala nehoda, kterou pracovníci elektrárny naprosto nezvládli. Nehoda naštěstí nemá na svědomí žádné lidské životy jako Černobyl, dokonce nebyl ani zpozorován únik radioaktivních látek.

trailer k dokumentu Jaderná havárie v Three Mile Island (2022)

Dokument poukazuje na fakt, že v elektrárně pracovali, ač vzdělaní, ale naprosto nezkušení pracovníci, které nehoda zcela překvapila. Tolik zmatků a chyb se nedopustil vlivem vysokého stresu snad nikdo. Kdo naprosto selhal a proč úřady lidem lhaly?

Právě jsem zabil tátu

Tomu mladíkovi bylo pouhých 17 let, když se sám přiznal, že svého otce zastřelil. Vinu nikdy nepopíral. Anthony Templet neměl zrovna ukázkové dětství, jeho otec mu ani nikdy nedopřál chodit do školy jako ostatním. Co se v ten den skutečně stalo a co této tragédii předcházelo se dozvíte v třídílném dokumentu.

K TÉMATU  Dlouho očekávané seriály roku 2022. Na co si letos počkat?
Máte na tento příběh odvahu?

Miminka z divočiny

Příroda je kouzelná, zvláště když je plná malých zvířecích miminek. Nechte se vtáhnout do jejich života, který je plný her, ale také nebezpečí, protože i mláďata se musí naučit, jak v přírodě přežít, na co si dát pozor – zvláště, když přijdou o své rodiče.

trailer k dokumentu Miminka z divočiny (2022)

Själö – Island of Souls

V Baltském moři se nachází ostrov Själö, který skrývá velké tajemství. Na ostrově se totiž nacházela instituce, která zkoumala stavy psychicky narušených žen. Ty tu ovšem nebyly ze své vlastní vůle, ale drželi je tu násilím. Mladá filmařka se v dokumentu snaží po letech zjistit, jaká zvěrstva se za zdmi odehrávala, i když už instituce dávno nefunguje.

trailer k dokumentu Själö – Island of souls (2020)

Zadržet dech: Pod ledem

Také vás děsí představa, že jednou uvíznete pod ledem? Příběh Finky Johanny Nordblad odstartoval v roce 2010, kdy se jí stala nehoda na kole. Aby se zlomená noha co nejdříve uzdravila, byla jí doporučena léčba studenou vodou. O pět let později v roce 2015 pokořila rekord, kdy uplavala 50 m pod ledem na jeden nádech. A tak se Johanna Nordblad snaží tento rekord dále překonat. Podaří se jí to?

trailer k dokumentu Zadržet dech: Pod ledem (2022)

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Podvodník z Tinderu: Simon Leviev vylákal miliony, proslavil ho Netflix

Seriály na Netflixu, které stojí za zhlédnutí. Už jste je viděli?

Zdroje článku:
www.netflix.com, www.popsugar.com
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Přejí si vaše děti pod stromeček chlupatého mazlíčka? Než to definitivně zavrhnete, vezměte v potaz, že "psí terapie" může příznivě ovlivnit jejich zdraví, konkrétně případné alergie i obezitu dětí. Jak je to možné?
Vánoce jsou především o odpočinku a zpomalení. Kdo ale říká, že je musíte celé proležet u televize s horou jídla? To vám samozřejmě nikdo nebere, ale i vy sami se budete cítit lépe, pokud se občas zvednete a uděláte něco pro své zdraví. Podle cvičení ve vánočním duchu vám to půjde samo!
Každý, kdo umí perfektně druhý jazyk, vám řekne, že nejlepší metodou, jak se ho naučit, je cestovat a žít v zahraničí. Ne každý k tomu má však vytvořené podmínky. Někomu chybí odvaha, jinému peníze a někdo zkrátka hledá jiné cesty.
Oldřich Nový by vám coby Kristián řekl, ať zavřete oči, neboť odchází. Z něj si ale příklad neberte. Svoje oči skutečně zavřete, ale jenom proto, že se na vás partner dívá. Takovou jízdu totiž ještě nezažil. A co vy? Už jste zkusili kouzlo vzájemné masturbace?
Pojem jóga pro mnohé z nás jistě není nic nového. Co ale nahá jóga? Může být přínosem pro naši duši a fyzickou kondici, nebo se jedná o bláznivou formu cvičení jen pro otrlé?
Letos oslavila osmdesáté sedmé narozeniny. Jaký je příběh jedné z nejkrásnějších hereček, které kdy po této planetě chodily? Sophia Loren si prožila svůj dokonalý americký sen.
Home office je pro mnoho lidí splněným snem. Vždyť doma vás nikdo nekontroluje, šéf vám nedýchá na záda, nemusíte řešit kolegy a mnohdy můžete mít své vlastní pracovní tempo. Úskalím ale může být to, že domácí prostředí tak trošku svádí k prokrastinaci, ne vždy se do pracovního tempa člověk dostane tak rychle, jako ráno po příchodu na pracoviště. Co je ještě horší, mnohdy zapomeneme i pravidelně jíst, chybí nám pohyb a pak nekontrolovatelně přibíráme na váze. Jak tomu předejít?
Když v supermarketech udeří akce, sáhneme na dno prasátek a namíříme si to střemhlav na nákupy. Všechno, co lze schovat do mrazáku, nakoupíme za akční ceny, protože v opačném případě bychom za dané zboží utratili dvojnásobek. To samé platí i v případě masa. Když je za skvělou cenu, nabereme ho kila a pustíme se do zamrazování. Jenže co udělat v okamžiku, kdy ho chceme zpracovat?
Děti a mobilní telefony, to je časté téma k rodičovské diskuzi. Nikomu se nelíbí, kolik času u displejů chytrých zařízení děti tráví. Sami rodiče jim přitom přístroje dávají do rukou nebo jim jdou špatným příkladem. Navenek jsou nespokojení, ale zároveň si tak usnadňují práci a nechávají dítě zabavit se po svém. V jiných případech jim sami ukazují, kolik času u telefonu sami tráví. Proč to není dobře a jak situaci řešit?
Simona Postlerová, uznávaná herečka zemřela náhle v neděli. Diváci si ji pamatují například z filmů Probudím se včera, Jedna kočka za druhou nebo Tancuj, Matyldo. Kromě své filmové kariéry byla Simona Postlerová především významnou divadelní herečkou, jejíž umělecký přínos na české divadelní scéně byl mimořádný. Své nezapomenutelné výkony předvedla v mnoha divadelních hrách, a to jak na scénách Národního divadla, tak v Divadle na Vinohradech, kde strávila většinu své profesní dráhy.
Ne nadarmo se říká, že Šumava patří k těm nejkrásnějším místům v České republice. Skutečně tomu tak je. Tamní příroda přímo vybízí k dlouhým procházkám po hřebenech kopců, po lesích i údolích. Co zajímavého můžete na Šumavě navštívit?
Pro mnoho žen je přechod velkým strašákem kvůli jeho nepříjemným symptomům. K nim patří návaly horka, noční pocení, výkyvy nálad a únava. Jenže menopauza patří k životu a je jeho přirozenou součástí. Projde jí každá žena. Ovšem existují přípravky, které vám pomohou její příznaky zmírnit a toto období zvládnout s grácií. Soutěžte s námi a vyhrajte doplňky stravy Naturevia PerfectDay a Magnesium 1!

Výběr článků

Svatební obřad je sice hlavní program, uteče ale poměrně rychle. Pak přijde na řadu hostina. Právě ke svatební párty se upíná nejvíce pozornosti i plánování. Prohlédněte si honosné slavnostní stolování
Tento týden bude Slunce ve znamení Blíženců, což přináší energii a komunikativnost. Připravte se na dynamické a inspirativní období, které bude obohaceno úplňkem ve znamení Kozoroha 21. června a letním slunovratem. Úplněk přináší vyvrcholení určitých procesů a může vám pomoci dosáhnout dlouhodobých cílů. Podívejte se, jak tato planetární postavení ovlivní vaše znamení a co vás čeká v nadcházejících dnech.
Rozvod, rozchod nebo jen neustálá smůla na chlapy – důvodů, proč jste i ve čtyřiceti letech stále sama může být vícero. Ženy se však nechtějí snu o šťastném životě vzdávat, vždyť jim na světě zbývá ještě mnoho let. A tak se ptají na jedno – jak a kde najít chlapa po 40?

Nepřehlédněte

Když se řekne slovo jóga, většina z nás si představí cvičení. Cvičení, které má mnoho podob a napomáhá k lepšímu držení těla, k uvolnění nebo posílení svalstva. Jóga je však nejen o fyzickém cvičení, ale i o tom psychickém. Pomáhá posilovat tělo i mysl, a jde v ní především o rovnováhu, spojení a také o duchovno.
V tomhle pařáku svlékáte všechno, co vám váš ostych dovolí. A ráda byste šla i dál, ale ještě pořád máte na těle kila navíc, která vás štvou. Jak se jich zbavit? Vždyť se tak snažíte! Zkuste číst dál, možná zjistíte, kde děláte chybu.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek