Čtvrtek , 09. 05. 2024

Ctibor

Pánská vesta na ženském těle? Nebojte se zalovit v mužském šatníku

Věděla jste, že obleková pánská vesta může být jedním z nejuniverzálnějších kousků v šatníku každé ženy? Je to tak, můžete ji nosit jak na volno, tak tzv. slim fit. Pojďme se podívat tomuto trendu na zub.
vesta
Ponořte se hluboko do pánského šatníku.

11. 10. 2022

Nebudeme se tvářit, že tento trend je úplnou novinkou, vestičky se nosily již v 90. letech. Ale letos jsou opět obzvlášť populární, protože devadesátky se vrátily. Jsou velmi univerzální a v závislosti na ročním období mohou být buď androgynní, nebo sexy. Ano, i pánská vesta může být sexy.

TIP: Ať už vás osloví jakákoliv barva nebo střih, mějte vždy na paměti, že vaše kalhoty musí být extra dlouhé, abyste outfitu dodala dostatek dramatičnosti.

Typy dámských vest 

Na trhu je mnoho nadaných návrhářů, kteří udávají trendy a pánské vesty nejsou výjimkou. Jsou to právě oblekové vesty, které kdysi patřily ke klasickým pánským oděvům, dnes dodávají také ženě na eleganci a lichotí její postavě. Jaké typy nalezneme na trhu?

Lněná vesta 

Lněná vesta je elegantním a pohodlným kouskem, který využijete nejen v létě ale také na podzim či jaře. 

Vesta Amaya 

Nejlepším detailem této klasické vesty je zahnutý střih rukávů, který je velmi lichotivý k vašim ramenům. 

vest
Vesta Amaya má velmi lichotivý střih.

Cropped double Breasted Waistcoat

Máte chuť na více pánský střih? Tahle vesta má lehce “krychlový” vzhled ale nic, co by ženám nelichotilo.

vest
Hledáte více mužský střih?

Salonní Crop vesta

Salonní vesta ve zkrácené verzi, která je vybavená například zajímavými ozdobnými knoflíky nebo třásněmi? Perfektní na rande, anebo večeři s přáteli. A jelikož se jedná o salonní vestu, dodáte svému outfitu westernový nádech. 

vesta
Vesta ve westernovém stylu se hodí na šaty i holé tělo.

Heritage Micro Vest

Tento vzor nikdy nevyjde z módy. Tato pánská vesta v kombinaci s džínami dodá dokonalý vzhled inspirovaný francouzskou módou.

vest
Heritage Micro Vest dodá vašemu looku francouzský šarm.

Jak nosit pánskou vestu

Existuje mnoho různých způsobů. Můžete ji nosit k džínám, rozepnutou přes minišaty, anebo ji kombinovat s oblekem.

Kromě toho, že vesty dodávají vzhledu univerzálnost, podzimnímu šatníku přidají extra dávku krytí. Můžete je nosit přes den, nebo v noci při různých příležitostech a zároveň využít bohatší tkaniny, jako je hedvábí a vlna.

K TÉMATU  Domácí broskvový ice tea. Připravte si dokonalé osvěžení
vest
Nemusíte se bát, že pánský look není pro ženy.

Pro každodenní vzhled v chladném počasí můžete vestu stylizovat přes pletené tílko, tričko, rolák a džíny. Nebo pokud je venku právě tepleji, navrstvíte ji na ležérní šaty nebo ji můžete nosit samostatně jako top.

Na večer vestu jednoduše zkombinujte s elegantnějšími kousky. Denní džínovinu vyměňte za hezčí spodní díl, jako jsou lněné kalhoty s vysokým pasem či sukně. Vrstvěte ji na formálnější látky, jako je hedvábí, nebo ji noste samostatně, budete působit odvážně.

Jaký je rozdíl mezi pánskou vestou a svetrovou vestou?

Obecně platí, že svetrová vesta je ležérnější, zatímco pánská vesta nabízí elegantnější vzhled. Pánská vesta má tendenci více přiléhat k tělu. Většina vest je vyrobena z oblekových látek, zatímco svetrové vesty jsou útulnější a teplejší variantou z typických úpletů.

vest
I pletená vesta se dá nosit na holém těle.

Jak stylizovat vestu do práce

Pánské vesty dodají vašemu vzhledu šmrnc a eleganci. Inspirováno klasickým třídílným oblekem, který vídáme v pánské módě, je nošení vesty pod sakem dokonalým způsobem, jak s tímto konkrétním kouskem vyzařovat eleganci i v kanceláři. Pokud se vám to zdá pro kancelářské prostředí příliš formální, jednoduše ji stylizujte přes klasickou košili na knoflíky a noste ji s kalhotami nebo sukní, abyste vytvořila uhlazený a profesionální vzhled.

Kombinace potisků a vzorů s pánskou vestou

Při míchání potisků a vzorů, vždy zůstaňte u jedné základní barvy. Pokud například chcete kombinovat kostkovanou vestu s puntíkatou halenkou, ujistěte se, že barva puntíku odpovídá alespoň jedné hlavní barvě v kostkovaném vzoru, jinak bude outfit působit spíše komicky než elegantně. 

Kromě barvy zvažte také měřítko jednotlivých vzorů a jejich velikost. Mají stejný rozměr? Pokud je jeden z nich větší, měl by být druhý menší. Zohlednění obou těchto faktorů pomůže vytvořit soudržný vizuální celek.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

K TÉMATU  V čem vyrazit letos k vodě a dodržet trendy. Tohle je plážová móda pro rok 2019

4 zásady, podle kterých si vybrat podzimní kabát a nejnovější trendy v obchodech

Móda ovlivňuje naši náladu. Jaké oblečení vám okamžitě zlepší den?

Zdroje článku:
https://www.today.com/shop/womens-waistcoats-fall-2021-t234670#anchor-Whatsthedifferencebetweenawaistcoatandasweatervest
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Dokonalé obočí naštěstí může mít každá žena i ta, které do vínku nebyly dány pravidelné rysy, ta správná hustota obočí ani tvar, který by si sama přála. Teď můžete mít všechno a být ještě krásnější. Co obnáší permanentní tetování obočí a co byste měla vědět předtím, než tuto kosmetickou proceduru podstoupíte?
V každém vztahu někdy nastane čas, kdy se lidé hádají, dohadují, přehodnocují své názory. Takové menší krize jsou v každém vztahu běžné a můžete je očekávat. Velké krize většinou přicházejí s tím, jak se vztah mění a vyvíjí. Mohou vás potkat dříve či později, avšak odborníci se shodují v tom, jaké kroky (a i roky) ve vztahu bývají kritické.
Dnes, 10. února 2024 začíná Nový čínský rok, který nám přináší energii Dřevěného Draka. Symbolizující proměny, sílu a odvahu, Rok Dřevěného Draka slibuje emocionální a společenské výzvy, ale také obrovský potenciál pro růst a rozvoj.
Liběna Rochová, přední česká módní návrhářka, zakladatelka Studia LR, ale také vedoucí Ateliéru designu oděvu a obuvi na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze. Svoji tvorbu představila celému světu. V Paříži, Lyonu, Vídni, Düsseldorfu, New Yorku, Los Angeles, Bombaji, Dillí a v mnoha dalších destinacích. Jak se k módní tvorbě dostala a jaké překážky musela překonat?
Každý z nás si přeje mít prostorný a světelný byt. Dostatek světla působí pozitivně na naši psychiku a vybízí také k větší aktivitě a kreativitě. Máte i vy rozpoložení bytu, které přirozenému světlu příliš nepřeje? Máme pro vás skvělé tipy, jak si do interiéru světlo přidat. Výsledek bude fascinující!
Že gejši jsou neoddělitelně spojené s Japonskem ví mnoho těch, kteří se alespoň trochu zajímají o kulturu a svět obecně. Také se ví, že hlavním úkolem gejš bylo především pobavit své klienty tancem, zpěvem, čajovým obřadem, konverzací a dalším programem nezbytným pro kulturní a zajímavou zábavu. O prostituci se v souvislosti s gejšami téměř nedá hovořit.
Pro někoho může jít o kraj nehostinný, neboť si ho často spojujeme zejména s těžbou uhlí. Ve skutečnosti jde ale o nádherný kus krajiny s bohatou historií a přírodními scenériemi, které rozhodně stojí za to navštívit. Vybrali jsme pro vás deset nejzajímavějších míst, které byste si při návštěvě severních Čech neměli nechat ujít.
Co vyrazit na hory? Vyhlášená lyžařská destinace Méribel ve francouzských Alpách patří mezi ty nejluxusnější. Tahle překrásná horská chata je k pronájmu! Celých 330 m² a 3 patra, kde je 6 ložnic, prostorný obývací pokoj s panoramatickým oknem nebo vlastní kuchyně. Dole najdete krytý bazén a k dispozici je i sauna. Navíc dodávka s řidičem. Stejně ohromující jako vzhled a interiér chaty je i ceník služeb. Tohle zkrátka něco stojí.
V dnešní době máme mnoho starostí, které přirozeně vedou ke stresu. Nemusíte hned ale sahat po lahvičce s prášky, bojovat se stresem můžete také čistě přírodní metodou. Vše je totiž jenom ve vaší hlavě.
Nakupování potravin se za poslední měsíce posunulo na zcela jinou úroveň. Pryč jsou časy, kdy se stály fronty před supermarketem nebo kdy se zdlouhavě skládal nákup na pás a poté se následně s obrovským vynaloženým úsilím táhl domů.
Každá hospodyňka potřebuje troubu, na kterou se může spolehnout. A každá hospodyňka ví, že každá trouba peče jinak, takže je třeba se s ní seznámit. Podle toho je nutné upravit dobu pečení a kolikrát i stupně.

Výběr článků

Přemýšlíte, co ještě pořídit na zahradu? Houpačka vám zpříjemní letní dny, kdy budete chtít posedět venku, ale vyhnout se přímému slunci. Jednoduché závěsné zahradní houpačky s ocelovou konstrukcí snadno přemístíte kamkoli po zahradě a na zimu se dají složit. Dřevěná pergola stojí pevně na místě, ale zase vypadá se zavěšenou houpačkou překrásně. Jen si vyberte!
Poradíme vám, jak zvládnout mírný průběh covid-19 v domácích podmínkách, co na něj nezabírá nebo kdy už je nutné vyhledat lékařskou péči. Navíc přidáme odpovědi na několik dalších klíčových otázek.
Letní sezóna odstartovaná a vy již jistě máte plány, ne-li již zaplacené dovolené. Cestovní horečka stoupá, vy se těšíte, nicméně máte před sebou nějaké ty výzvy. A to předně v podobě balení, chystáte-li se cestovat letecky.

Nepřehlédněte

Jestli pracujete denně s počítačem, zřejmě je vám jasné, o čem je řeč. Při dlouhodobé neměnné pozici ruky se pak často objevuje její bolest. Ruka vás může pálit, mravenčit nebo v ní ztrácíte citlivost. To vše lze shrnout pod označení syndrom karpálního tunelu.
Aby byla naše pleť krásná a dokonalá po celý rok, je zapotřebí věnovat ji tu správnou péči. Součástí zimní péče o pokožku by měla být kromě ochrany proti mrazu i dostatečná hydratace. Jakými pravidly je dobré se v zimě řídit, abychom si udržely mladistvý vzhled a zdravou pleť?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek