Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Eliška (39): Manžel vychovával cizí dítě, nikdy jsem se neměla přiznat

Vždy mi záleželo na rodině a chtěla jsem žít poctivě a být šťastná. Jednou jsem ale ulítla a nikdy jsem na svůj omyl nemohla zapomenout. I když jsem se snažila, nakonec jsem to neunesla a dnes nemám rodinu žádnou.
cizí dítě
ilustrační obrázek

18. 07. 2022

Sen o rodině

Mí rodiče byli ukázkovým příkladem toho, jak může rodina fungovat, když dva drží při sobě. I když se taky občas hádali, pořád se milovali a mně se sestrou dávali všechno. Lásku, čas, pozornost a já v nich viděla svůj vzor. Po několika neúspěšných vztazích jsem potkala Dana. Zamilovala jsem se do něj, a protože už jsem měla v té době stálou práci a všechny priority srovnané, nebála jsem se mu přiznat, že toužím po rodině. Tento sen byl náš společný, což mě utvrdilo v tom, že je to ten pravý. Jenže Dan jezdil kamionem a často byl i týden nebo dva pryč.

Nevinné pozvání na kafe

Když byl Dan pryč, věnovala jsem se práci, doma jsem uklízela a občas si zašla ven s kamarádkami. Jednou mě pozvala nejbližší přítelkyně k nim domů na zahradní party a já ochotně přišla. Nechtěla jsem doma sedět sama u televize a seriálu. Na její party jsem poznala o něco staršího ale velmi šarmantního muže, který přišel na pozvání manžela mé přítelkyně. Ten večer mi dělal společnost a já se opravdu dobře bavila. Když jsem odcházela domů, podal mi bundu, políbil mě na ruku a zeptal se mě, zda bych nezašla někdy na kafe. Měla jsem odmítnout, přece jen jsem měla přítele a s ním plánovala budoucnost, ale dotyčný mě okouzlil a já si řekla, že to bude nevinné a neodmítla jsem.

Víc než jen kafe

Za několik dnů jsme se sešli, strávili jsme spolu krásný večer, který skončil u něj doma, kam jsme šli ještě na víno. Zcela oslněná a dobře naladěná jsem se nechala strhnout atmosférou a se starším mužem jsem skončila v posteli. Mnoho jsem toho o něm nevěděla, jen to, že je to podnikatel a že si rád užívá života. Brala jsem to jako úlet, na který musím rychle zapomenout, jenže zapomenout nakonec nešlo.

Výčitkami jsem se užírala dlouho, pořád to ve mně bylo, svěřila jsem se kamarádce, která se mi snažila vysvětlit, že se nic nestalo, že uklouznout může každý a že navíc ještě ani nejsem vdaná, tak bych to neměla tolik řešit. Tak jsem se snažila, nechtěla jsem na sobě nic dát znát.

K TÉMATU  Jak vychovat přiměřeně sebevědomé dítě? Zkuste dodržovat základní rady

Když pak můj Dan přijel domů, uvítala jsem ho a připravila mu romantické překvapení. Doufala jsem, že by mě konečně mohl o ruku požádat, že snad založíme vytouženou rodinu a já na to zapomenu. Taková jsem nikdy nebyla a neměla jsem potřebu své partnery podvádět.

O šest týdnů později se mi změnil život

Můj úlet ale měl dohru. Jelikož jsme se s Danem snažili o rodinu, brala jsem různé doplňky stravy a své tělo připravovala na těhotenství již nějakou dobu. O šest týdnů později od mého úletu, jsem se nestačila divit. Zjistila jsem, že čekám dítě. Byla jsem v šoku, chvíli jsem dokonce přemýšlela, zda bude dítě mého Dana nebo toho druhého, ale když jsem se zamyslela a začala počítat, bylo to jasné. Dítě bylo toho druhého muže, se kterým jsem nikdy spát neměla.

Každopádně jsem věděla, že si rozhodně (i když) cizí dítě nechám, naštěstí mi to všechno Dan věřil, věřil tomu, že dítě je jeho, neměl důvod pochybovat. Do tří měsíců jsme se vzali a očekávali příchod vytouženého miminka. Pravdu jsem v sobě zazdila a rozhodla se, že se nikdy nepřiznám.

Šťastná rodina, ale jen na pár let

Prvních pár let po narození syna to byla pohádka, pak i nad námi se začala stahovat mračna. Hodně mě to změnilo, soustředila jsem se jen na dítě, vzdala jsem se kariéry a Dan nás živil. Jezdil stále na delší dobu pryč, a to mě sžíralo. Hádky byly častější, přestali jsme si rozumět, jenže jak syn rostl, byl stále více na straně svého otce. Vnitřně mě to štvalo o to víc, protože jsem věděla, že Dan otcem ani není. Někdy jsem měla pocit, že se mí dva muži proti mně doslova spikli. Dan vychovával mého syna celých 14 let a přitom věřil, že vychovává své dítě, syn zase věřil, že Dan je jeho otcem. Oni si rozuměli, ale já jsem se jim odcizovala a pak přišel Dan s návrhem na rozvod.

Kluk půjde se mnou

Rozvádět jsem se nechtěla, ale situace se asi jinak ani řešit nedala, musela jsem na to přistoupit. Podali jsme návrh – a já jsem si byla jistá tím, že syn zůstane se mnou. To jsem se ale přepočítala, protože on si přál být se svým otcem. Dan mi jednoho dne oznámil, že podává návrh na svěření syna do péče, že kluk půjde s ním, a přes to nejede vlak. Zuřila jsem, vyčítala jsem mu, že stejně jezdí s kamionem na dlouho z domova, ale i tohle měl vymyšlené. Už měl domluvenou práci jinou, každý den měl být doma a nejvíce mě zabolelo, když mi i syn oznámil, že je připravený zůstat s tátou, a že mě bude jen navštěvovat o víkendech.

K TÉMATU  Jak ušetřit za svatbu? Přinášíme vám 9 tipů

Během hádky jsem se přiznala

Přišla hádka, během níž jsem se přiznala a Danovi jsem do tváře vmetla, že syn vlastně není jeho, že vychovává cizí dítě. Nevěřil tomu, hrozně ho to vytočilo, ale nakonec si nechal udělat testy, kde se všechno potvrdilo. Cítila jsem se sice hrozně, ale myslela jsem si, že tohle mi zaručí, že syn zůstane se mnou. Ten však nechtěl, zvláště když se za tak hrozných okolností i on dozvěděl pravdu. Řekl mi, že mi to nikdy neodpustí, cítil se podvedený a já se tomu nedivila. O syna jsem ale chtěla bojovat, nakonec mi došlo, že tento boj jsem prohrála na plné čáře.

Syn se s Danem sblížil ještě více, semknuli se a Dan začal podnikat kroky k tomu, aby si syna mohl osvojit, být oficiálně jeho otcem a vychovávat ho. Po několika soudních stáních jsem pochopila, že s tím nic nezmůžu. Ustoupila jsem a s vědomím, že jsem syna dost možná ztratila úplně, jsem se snažila alespoň něco zachránit.

Žiju se svou vinou, mám pocit, že jsem se nikdy přiznat neměla a syna vidím hodně málo. Sice je soudně dané, kdy by měl být se mnou, ale když on nechce, nenutím ho. Jen tak si ho možná ještě někdy získám a vztahy se zlepší.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Lež aneb 6 příběhů, které potvrzují, že lhát se opravdu nemá

Sára (32): Nevěra partnera se týká i mě. Zjistila jsem s kým, položilo mě to

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Důvodů pro sledování tohoto žánru bývá několik. Romantické filmy nás na emoční rovině dokážou pozvednout. Ostatně – kdo z nás by nechtěl věřit, že tam někde se skrývá ta pravá a nepodmíněná láska? Že tam někde je náš dvojplamen, spřízněná duše, která je nám souzená?
Ženšen mnohým z nás něco říká, ale přesně definovat, k čemu vlastně slouží, je pro obyčejného laika nadmíru těžké. Přitom ženšen představuje důležitou bylinu, jejíž vlastnosti zná každý zkušený lékárník.
Když se narodí zdravé miminko, které najednou zemře, jde vždy o nesmírnou tragédii nejen pro rodiče, ale pro celou rodinu. Za náhlou a neočekávanou smrtí miminka může být strašák všech rodičů označovaný jako syndrom náhlého úmrtí kojence. Existují nějaká opatření, která pomáhají výskyt tohoto syndromu snížit? Otázka, která zajímá každou nastávají maminku.
Občas kvůli tomu, že je tady zase, protočíme panenky. Často nám připravuje krušné i bolestivé chvíle a někdy bychom byly raději, kdybychom si užily alespoň měsíc bez ní. Přesně tak většina žen vnímá menstruaci, která vlivem let neustále mění svou podobu. Jak vypadá ve dvaceti, třiceti a ve čtyřiceti? Mrkněte na její tři, pokaždé jiné, tváře.
Brouzdáte po Netflixu nebo HBO GO a nevíte, co si pustit? Připravili jsme si pro vás TOP 5 seriálů, které byste si určitě neměla nechat ujít. Na své si přijdou romantické duše, milovnice napětí a dramatu a také ty ženy, které se chtějí zasmát a zkrátka žasnout.
Máte pocit, že vy nebo někdo ve vašem okolí tráví v práci mnohem víc času, než je zdravé? Je pro vás práce na prvním místě a to jediné, o čem dokážete mluvit, jsou pracovní záležitosti? Možná vás dostihl workoholismus, který dnes není nic výjimečného. V době, kdy lidé chtějí především uspět, něco dokázat a být bohatými se workoholismu poměrně daří. Lidé kladou profesní život na první příčku žebříčku priorit, rodinné záležitosti se odsouvají na neurčito. Jen málokdo si ale uvědomuje, že trpět workoholismem je špatně.
Jaká je optimální délka spánku? Všechny vědecké výzkumy, které byly uskutečněné v posledních několika letech, se shodují na tom, že tím jediným správným počtem je osm hodin. Proč? Protože jedině díky osmihodinovému spánku může naše tělo fungovat tak, jak má.
Být v současné době v karanténě, to není nic příjemného. Všichni to ostatně velmi dobře víme, jelikož nouzový stav už trvá přes měsíc a ještě nějaký ten čas trvat bude.
Přemýšleli jste někdy nad tím, že začnete cvičit? Chtěli byste mít jakýkoli pohyb, ale nemůžete se k tomu prostě dokopat? Pokud ano, pak pokračujte ve čtení! Tento článek bude pro vás velkou motivací, proč s pohybem začít! Jak vám může změnit život doslova k nepoznání...
Je tu léto a společně s ním také naše snaha zhubnout. Mnoho žen před příchodem plavkové sezony začne držet dietu s vidinou ztracených kilogramů. Co když ale během diety zažíváte nepříjemné pocity na zvracení? Co stojí za nevolností, plynatostí či nervozitou během naší snahy zhubnout?
Jak nejlépe překvapit a potěšit svého partnera? Muži to mají o dost jednodušší. Ženy během roku „nenápadně“ naznačují, co by se jim líbilo, a pak to s trochou štěstí najdou pod stromečkem. Ale co vybrat pro manžela, přítele, dědečka nebo strýčka? Většinou mluví o tom, jaké se jim líbí auto, motorka, a že ten obytný vůz za dva miliony by si moc přáli. Nechte je snít dál a překvapte je originálními a designově vychytanými dárky z Tipa.eu.
Nápoj původem z Jižní a Střední Ameriky je u nás považován za halucinogenní drogu. Ovšem američtí šamani na něj mají úplně jiný názor. Lidé proto neváhají utratit desetitisíce korun, aby podstoupili rituál, který jim má změnit celý život.

Výběr článků

Společnost Trust uvádí na trh sluchátka Trust Noma pro poslech hudby a hands-free volání s poutavým retro designem. Chcete je vyhrát? Máme pro vás jednoduchou soutěžní otázku. Zpříjemněte si Vánoce poslechem hudby.:)
Když spolu jedou dospělé holky na dovolenou, neznamená to, že jsou ve vztahu nešťastné. I když spolu často jezdí právě ty, které jsou singl. Proč si dát pozor na to, s kým a kam jedete?

Nepřehlédněte

Přejete si, aby se ve vaší ložnici nebo obýváku vyjímal originální lapač snů? Tento kouzelný bytový doplněk má podle starých indiánů dokonce magickou moc. Už se těšíte, až si vyrobíte ten svůj?
Kam se špinavým prádlem? Do pračky! Ale někdy je ho víc a různých barev, a než přijde na řadu, uschová ho koš na prádlo, praktický doplněk vaší koupelny. Vybrat si můžete přesně takový, aby stylově i barevně zapadl do vašeho interiéru. Koše na prádlo jsou proutěné, plastové nebo látkové, ale také z bambusu. Inspirace pro vás!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek