Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Tipy na rodinnou dovolenou v Chorvatsku

Rádi byste si letos konečně dopřáli pořádnou dovolenou a uvažujete, zda pro vás bude lepší hotel nebo kemp? Podívali jsme se na zoubek ubytování v Chorvatsku a přinášíme vám několik zajímavých tipů, které vám pomohou naplánovat si dovolenou přesně podle vašeho gusta.
Chorvatsku
Zdroj obrázku: Pawel Kazmierczak / Shutterstock.com

Pokud si nade všechno ceníte pohodlí a soukromí, pak pro vás bude hotel jasnou první volbou. Ovšem jestliže rádi zůstáváte v kontaktu s přírodou, rádi usínáte za doprovodu roztomilého cvrkání cvrčků, milujete posezení na čerstvém vzduchu, ale zároveň se jen těžko vzdáváte veškerého komfort, pak si jednoduše pronajměte chatku v kempu!

Kempy v Chorvatsku dokážou vyjít vstříc

Pohodlné postele, plně vybavená kuchyň s mnoha vychytávkami, prostorná  a moderně vybavená koupelna, pohodlný obývací pokoj a velká terasa – také si myslíte, že jsme vám právě vypsali přednosti nějakého lepšího hotelu? Ale vůbec ne, přesně takhle dokáže být vybavená i rekreační kempingová chata.

Zvolit si však můžete i podobně zařízené apartmány v Chorvatsku, které se stanou perfektním řešením pro každého, komu záleží na pohodlí, svobodě a pocitu volnosti, který dokáže každému kroku ven dodat jen bohatá chorvatská příroda. A do kterých kempů se vydat?

CampingIN Park Umag

Pokud si ještě nejste jistí, jaké ubytování Chorvatsko vybrat, pak si to své určitě najdete v CampingIN Park Umag. Sdružuje totiž pod sebou hned pět různých kempů s různými možnostmi a vybavením. Vše je tu přizpůsobeno pro aktivní dovolenou i pro trávení volných chvil s dětmi. A turisté si pochvalují i zdejší kuchyni.

Kemping Straško

Chcete si užít prázdniny na břehu Jaderského moře? Pak se ubytujte mezi olivovníky a dalmatskými duby – přesně to vám totiž nabídne Kemping Straško. Ve vzdálenosti 1,5 kilometru navíc leží i půvabné městečko Novalja, kam lze pohodlně dojít pěšky a užít si všech místních lákadel.

Nudistický kemp Valalta

Hledáte na cestách trochu jiné povyražení? Pak vyzkoušejte Nudistický kemp Valalta. Jeho historie se táhne už do roku 1960, takže nad naháči se tu opravdu nikdo nepohoršuje. Najdete tu mnoho služeb s kvalitou na velmi vysoké úrovni a za zmínku rozhodně stojí i kvalita jídla. Například zdejší pepřová omáčka podávaná ke steaku je jednoduše bez chybičky.

K TÉMATU  Svatební blázinec. S čím vším musíme při plánování svatby počítat?

Kempy s mnoha možnostmi

Ty nejlepší chorvatské kempy se vyznačují tím, že nabízejí celou řadu atrakcí pro celou rodinu, a to samozřejmě i s ohledem na potřeby svých nejmenších hostů. Nemusíte se tedy bát ani cest s nejmenšími dětmi. K mání jsou přírodní i otevřené bazény a samozřejmě i brouzdaliště pro děti. Některé z vodních komplexů navíc nabídnou také vyhřívané nebo kryté bazény s vodními tobogany (mnohé jsou díky své výšce ideální pro milovníky adrenalinu) a najdou se i nápaditá vodní hřiště pro děti, stejně jako například skákací hrady a skvěle vybavená dětská hřiště.

Vlastní auto – nezávislost na cestách

Pokud máte alespoň trochu dobrodružnou povahu, pak se určitě do této země vydejte autem. Cestování po Chorvatsku vlastním autem má totiž mnoho výhod. Jednou z těch nejdůležitějších je maximální využití kufru vozidla. Jinými slovy – můžete si vzít vše, co se vám tam vejde. Nemusíte se nechat omezovat konkrétními rozměry a hmotností zavazadel, jako je tomu kupříkladu u leteckých společností. Na svou dovolenou si tak můžete zabalit opravdu cokoliv, co chcete.

V kempu také můžete snadno cestovat k blízkým i vzdáleným atrakcím, které nejsou vždy dobře spojeny s letoviskem například prostřednictvím autobusů (ty navíc nebývají v Chorvatsku obvykle tak přesné, jak jsme zvyklí z ČR). Cestování autem vám tedy  dává nezávislost, kterou rozhodně využijete naplno.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Už na gymnáziu jsem věděla, co chci dělat. Chtěla jsem se stát fyzioterapeutkou, pracovat s lidmi a pomáhat jim od bolesti. Jenže to nebylo tak snadné, na vysokou jsem se nedostala, ani napoprvé, ani napodruhé, a tak jsem to vzdala a rozhodla jsem se, že se stanu masérkou. A pak přišla hodně lákavá nabídka.
Být v současné době v karanténě, to není nic příjemného. Všichni to ostatně velmi dobře víme, jelikož nouzový stav už trvá přes měsíc a ještě nějaký ten čas trvat bude.
Marta Jandová, žena s rockovým srdcem a hlasem, který dobyl nejen českou, ale i německou hudební scénu, oslaví padesáté narozeniny. Dcera legendárního Petra Jandy, Marta je ženou mnoha talentů – od průlomového úspěchu s Die Happy po sólové projekty a významné televizní role.
V dnešní době máme spoustu pomocníků, o kterých si generace před námi mohly nechat jen zdát. Vysávají za nás roboti, praní prádla přenecháváme pračce, máme také myčku, tudíž nemusíme špinavé nádobí mít ručně. V mnoha ohledech, jak se zdá, máme vše vlastně jednodušší. Proč ale paradoxně i tak nemáme čas a nejsme tak šťastní a v klidu, jak bychom měli být?
Vidíte manželství jako metu, do níž vstupujete v princeznovské róbě bránou opentlenou květinami ve stylu "žili šťastně až do smrti“? Nebo jako strašák, který omezuje vaši osobnost? Je manželství a rodina ještě stále základem vztahu dvou lidí? A jaké má tato instituce výhody a nevýhody?
Věděli jste, že pokožka může díky dobré stravě vypadat zdravěji? Pleť je jednou z prvních věcí, kterých si lidé všimnou a její zdraví hodně prozradí o tom, co kdo jí. Stravovací návyky se ve stavu pokožky doslova zrcadlí. Jak? Nahlédněte do našeho průvodce krásnou pletí.
Leoš Mareš v rámci akce DobroDen opět prokázal svou štědrost a dobrou vůli k pomoci. Tato dobročinná akce, kterou moderátor zahájil v roce 2015, spočívá v tom, že Leoš Mareš přispěje jednou korunou na charitu za každého svého sledujícího na sociální síti Instagram.
Žádné léto se neobejde bez pokrývky hlavy, otázkou ale je, co tento rok nosit? Podle módní stylistky Holly Katz: „Není v létě nic módnějšího, než si chránit obličej před sluncem."
Dnes, na Zelený čtvrtek, bychom měli na talíři přivítat něco zeleného, symbol nového života a jara. Ale víte, jaké dny máme již za sebou a co nás čeká až do Velikonoc? Tyto svátky obnovy a radosti následují po Květné neděli a vedou nás až k veselému Velikonočnímu pondělí. A proč vlastně Velikonoce každý rok "skáčou" po kalendáři? Odpověď tkví v lunárním cyklu: Velikonoce se slaví první neděli po prvním jarním úplňku, což je tradice spojující nás s rytmem přírody a jejím věčným cyklem.
Každá žena před příchodem svého prvního dítěte přemýšlí o tom, jaké to asi bude. Jak asi bude probíhat její těhotenství, jaký bude porod a jak vlastně bude její děťátko vypadat? Na všechny otázky však ani maminky ani kamarádky reálně odpovědět nedokáží. Jaké to tedy bude? Co už je předem dané?
Vánoce patří mezi nejkrásnější období roku. Všechno se třpytí, blýská a svítí. Proměňte i svůj domov v kouzelné místo plné vánoční atmosféry. Ať už je však váš byt velký nebo maličký, existuje spousta způsobů, jak ho přes Vánoce vyzdobit. Připravili jsme pro vás seznam toho, co by vám rozhodně nemělo uniknout.

Výběr článků

Léto je časem dovolených, ale každá taková sranda něco stojí. Lehké upuštění páry a odjezd ze stereotypního života, nám poskytuje odpočinek a oddech. Jenže kde na něj vzít peníze? Pokud jste letos za dovolenou nechtěně utratili majlant nebo máte tu svou vysněnou teprve před sebou, jistě vám přijdou vhod naše tipy, jak ušetřit na dovolené peníze.
V každé domácnosti se vyskytuje alespoň jedna studená chodba, kterou musíte minimálně jednou či dvakrát denně projít. Ať už je to tím, že bydlíte v domě nebo si potrpíte na dlaždičky a další studené povrchy, chladné místnosti se mohou stát minulostí. Stačí si pořídit praktické koberce a užívat si pohodlí při každém kroku.
Už jste někdy zkoušeli vydržet co nejdéle bez mrknutí? Předpokládáme, že tento úkol je pro mnohé velmi obtížný, protože udržet oči bez mrknutí není jen tak. Prozradíme vám skutečné důvody toho, proč člověk mrká.

Nepřehlédněte

Řídíte svůj životní styl a denní režim podle hvězd? Máme pro vás speciální horoskop krásy a duševního zdraví určený pro pátek 7.9.2018. Sestavila jej pro vás známá astroložka Naďa Šmídová. Na co si dát pozor a do čeho se směle pustit?
V dnešní době bezpochyby roste oblíbenost korejské a japonské kosmetiky a pomůcek pro krásu, nicméně ani ta čínská nezůstává v zapomnění. Počínaje čínskými bylinkovými čaji a pudry zaznamenal svět krásy instagramový vzestup křišťálového kamene na obličej – Gua sha. To je nástroj, který se používá k masáži obličeje pro čistší a zdravější pleť.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek