Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Pět minut nebo půl hodiny? Jak dlouho by mělo trvat milování?

Když je sex opravdu dobrý, často si přejeme, aby nikdy neskončil. Jindy se ale nemůžeme dočkat, až bude po všem. Nabízí se otázka, jak dlouho by mělo trvat milování? U každého může být tahle představa o ideální délce sexu trochu jiná...
jak dlouho
Někdo chce víc a někdo nemá skoro nic.

17. 06. 2022

Jak dlouho? Toť otázka. Každý má svůj vlastní metr, faktem však zůstává, že záleží na mnoha proměnných.

Je na nás vyvíjený tlak?

Určitě už jste někde ve filmu zaslechli hlášku “milovali jsme se celou noc” a podobně. Právě tyhle věci ale v mnohých z nás vyvolávají nejistotu. Jen málo věcí je tak příjemných, a zároveň vyvolávajících úzkost jako pohlavní styk. Jakmile k němu totiž dojde, velmi často se nám hlavou mihne nějaká ta obava.

předehra
Počítáte do délky milování i předehru nebo jen samotný průnik?

“Dělám to dost dobře?” nebo třeba “vydržím dost dlouho?” či snad “vyhovuje jí moje velikost?”, což je častá myšlenka u mužů, zatímco ženy zase řeší “jsem dost úzká?” a tak dále…

Jak dlouho by měl trvat sex?

I když mnohdy sníme o sexu trvajícím celou noc, průměrný sex pravděpodobně trvá kratší dobu, než si myslíme. Na otázku, jak dlouho by mělo trvat milování, existuje jednoduchá odpověď: Tak dlouho, jak vy a váš partner chcete. Podíváme-li se na to ale vědecky, pak se pohybujeme někde mezi třemi až třinácti minutami.

Trocha vědy a čísel

Na toto téma již proběhl nejeden výzkum nebo možná lépe řečeno pokus. Při jednom z nich výzkumníci požádali 500 párů, aby po dobu jednoho měsíce zmáčkly stopky při penetraci a poté při ejakulaci. Hlášená doba trvání se pohybovala od 33 sekund do 44 minut. Ale průměr pro vaginální sex byl 3–7 minut.

Záleží na definici sexu

Délka sexu také závisí na tom, jak vlastně definujete sex a celý děj milování. Studie se zpravidla soustředí jen na samotný akt, při kterém dojde k průniku. Mnoho z nás ale do sexu počítá také všechny ty krásné věci okolo, jako je předehra, laskání a mazlení se. Tím se může představa o ideální délce sexu, a tedy jak dlouho, podstatně lišit.

K TÉMATU  Máte pocit, že váš partnerský vztah uvadá? Vyzkoušejte těchto 5 tipů, kterými si jej okořeníte
sex
Ve výsledku je hlavní spokojenost na obou stranách.

Milování je zpravidla o dvou lidech, kteří jsou schopni vzájemně se jeden druhému přizpůsobit. Jestli budou vaše hrátky s partnerem trvat pět minut nebo hodinu, to už záleží na vás. Důležité je, aby to vyhovovalo vám oběma.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Příliš velký penis. Proč to není zrovna výhra a co si v sexu neužijete

Láká vás sex ve vaně? Zkreslené představy často vystřídá drsná realita

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Ve spolupráci se značkou Retlux připravil portál DámskáLiga.cz vánoční soutěž. Zapojte se do hry o chytrou vánoční výzdobu.
Neustálé převalování, polštáře na uších, probděné noci, špunty v uších. Přijde vám to povědomé? Pak právě váš partner nebo partnerka chrápe. Nemusíte se obávat toho, že byste v tom byli sami. Najde se mezi námi vícero lidí, kteří se ptají na jednu otázku, a sice jak se zbavit chrápání, které nám nedá v noci spát?
K Vánocům neodmyslitelně patří štědrovečerní tabule. Stůl je středobodem, na který patří adventní věnec, dekorace i cukroví. Prostřený ale může vypadat i úplně jinak, než jak máte ve zvyku. Možností je nekonečno. Inspirujte se s jeho výzdobou!
Sportovní tenisky jsou extrémně pohodlné a univerzální. V dnešní době je velmi oblíbená kombinace tenisek a šatů, která rovněž může vypadat stylově a žensky. Jaké modely šatů odpovídají ikonickým teniskám?
Říká se: "jaká matka, taká Katka!" Každý z nás má ve své DNA gen, který ovlivňuje naše vztahy a je jedno jestli přátelské, pracovní nebo vztahové. Jestli vaši předci se často hádali a byli si nevěrní, je velká pravděpodobnost, že to čeká i vás.
Chystáte se stát maminkou ve 40? Pak se připravte na nelehkou cestu. Ale samozřejmě vás nechceme od tohoto rozhodnutí odradit. Je třeba ale vědět, co vás čeká. Obecně je vyšší věk na dítě rizikový, ale záleží na mnoha faktorech. Co můžete očekávat? Co si o tom myslí doktoři a jak to zvládnout s úsměvem?
Společnost Trust uvádí na trh sluchátka Trust Noma pro poslech hudby a hands-free volání s poutavým retro designem. Chcete je vyhrát? Máme pro vás jednoduchou soutěžní otázku. Zpříjemněte si Vánoce poslechem hudby.:)
Taky se vás dotkla koronavirová krize po finanční stránce? V tom případě pravděpodobně přemýšlíte nad tím, jak rodinný rozpočet trochu “nakopnout”. Naštěstí lze vykonávat rovnou několik prací z domova, pro kterou se rozhodnete vy?
Na trhu jsou k dostání doslova stovky různých odstínů rtěnek, kosmetické firmy nás neustále bombardují novými produkty, takže vybrat si z nich a najít tu správnou, to je teprve oříšek. Jak najít svoji ideální rtěnku?
Některé ženy bohužel mají tu smůlu, že se jim nedaří otěhotnět. Naštěstí existuje možnost umělého oplodnění, díky kterému žena porodí své vytoužené dítě. Pokud přemýšlíte nad dárcovstvím vajíček, ale váháte kvůli tomu, že nevíte, co vás čeká, přečtěte si následující článek, který vám odpoví na spoustu otázek.
Proti chřipce se můžete dát očkovat a v případě, že nemoc propukne, lze vsadit na běžně prodávaná syntetická léčiva. Zkusit ale můžete bylinky i sílu přírody.
Měl to být hit, naslibovali nám nejdrsnější reality show. A místo toho máme v televizi pohled na táboření v exotice uplakaných celebrit. Survivor patří k nejsledovanějším a nejoblíbenějším reality show na světě. Asi nejslavnější je ale originální americká verze, kterou už 41 sezón moderuje Jeff Probst. U nás se vysílala pod názvem Kdo přežije.

Výběr článků

V dnešním prohlášení z Buckinghamského paláce bylo oznámeno, že britský král Karel III. čelí rakovině. Monarcha, který nedávno absolvoval zákrok kvůli zvětšené prostatě, nyní zahájil léčbu, ačkoli konkrétní typ rakoviny nebyl zveřejněn.
Zařídit domácnost může být oříšek, zejména pokud se chcete řídit pravidly starého čínského učení jménem Feng Shui. Jelikož díky správnému uspořádání nábytku se bude místností linout příjemná rodinná harmonie, pojďme tradičním čínským zásadám nahlédnout “pod pokličku”. Zejména se podívejme na dokonalý odstín, který by měl dominovat vašemu příbytku.
Chtěli byste si domů pořídit malé kotě nebo jste jeho čerstvým majitelem? Máme pro vás praktické rady, které vám pomohou v péči o nového člena rodiny. Tohle se bude hodit.

Nepřehlédněte

Ve světě stále více posedlém zdravím vzkvétá trh s fitness technologiemi. Ať už jste v tělocvičně nebo si v sobotu ráno jen tak běžně zaběhnete po místním parku, každý chce mít na ruce fitness tracker, který zaznamenává jeho data. Nebuďte však na omylu, fitness trackery nejsou vymyšleny jen pro běžce a vášnivé návštěvníky tělocvičny.
Výraz plovoucí podlaha je tu s námi zhruba už od 90. let minulého století, od té doby se začaly objevovat ve více a více domácnostech. Jejich slávě však ještě zdaleka neodzvonilo. Majitelé bytů a domů jsou si vědomi jejich výhod, a proto výběr typu podlahy padne často zrovna na ně.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek