Středa , 01. 05. 2024

Blahoslav

Odhalili jsme, co stojí za ženami ve vysokém postavení

Dnes už nikoho žena na vedoucí pozici příliš nepřekvapí. Obdivujete je, vzhlížíte k nim, chtěli byste být jako ony a tápete, jak se alespoň přiblížit?
postavení
Zdroj fotografií: Canva

Dnes už nikoho žena na vedoucí pozici příliš nepřekvapí. Obdivujete je, vzhlížíte k nim, chtěli byste být jako ony a tápete, jak se alespoň přiblížit? Nemusíte mít ambice na ředitelku zeměkoule. Možná se jen chcete více osamostatnit, vrhnout se do vlastního podnikání nebo se v práci posunout o pozici výš a přemýšlíte, jak si nejen dodat sebevědomí, ale i jak přesvědčit okolí, že na to máte.

Roli bezpochyby hraje spousta faktorů, které stojí za úspěšnými ženami. Charakteristické a osobnostní rysy, rodinné zázemí, vzdělání a také občas špetka štěstí. S většinou se dá něco dělat i přes to, že už školní léta máte za sebou. Vzdělání se dá doplnit během kariéry, pokud si správně vyberete.

Hned z několika důvodů je skvělou volbou studium MBA. Proč?

Jde o profesní formu vzdělávání, čemuž odpovídá nejen náplň, ale také celý koncept studia. MBA studium je zaměřeno na praxi. Vše, co se v průběhu studia učíte také rovnou aplikujete do praxe, probíráte na případových studiích a vztáhnout můžete na vaše vlastní pracovní prostředí a problémy v něm.

Nechodíte do školy denně.

MBA studium myslí na to, že jeho studenti jsou pracující lidé, kteří potřebují primárně chodit do práce a také pracuje s předpokladem, že chcete mít i volný čas na rodinu a odpočinek. Pokud tedy zvolíte kombinovanou formu studia, čeká vás lektorské setkání zpravidla jednou za měsíc v závislosti na výběru školy. Nejšetrnější v tomto směru je pražský Business Institutu, na kterém lektorská setkání probíhají ve všední den v podvečerních hodinách a nezasahují tak do víkendů jako u většiny škol.  Studium trvá 1,5 roku. Zvolit můžete také MBA studium online, které se dá absolvovat už za 1 rok. U této formy studia je časová flexibilita maximální. Lektorská setkání nahrazují videopřednášky, které si ze studentské sekce pustíte kdykoliv a především kdekoliv.

K TÉMATU  Jaké sneakery si vzít k džínám Levi’s? Poznejte nejnovější trendy

Trendy a komplexnost.

Podstatou je také aktuálnost informací a současné trendy. Výuku vedou lektoři, odborníci z oborů, kteří za sebou mají především léta zkušeností.  Díky pečlivému výběru a složení studijních programů tak dostanete komplexní průřez danou oblastí.

Z řad absolventek Business Institutu na studium MBA vsadily například personální ředitelka Lenka Kočárková, která dokonce pokračovala i studiem DBA, které je nejvyšší metou v manažerském vzdělávání. Mezi dalšími můžete najít velké zastoupení z řad lékařek nebo projektovou manažerku Univerzity Palackého v Olomouci Petru Vaculíkovou a mnoho dalších.

Zvládly to ženy z různých oborů a pozic, zvládnete to i vy!

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Slyšeli jste již někdy pojem hypermobilita? Hypermobilitou mnohem častěji trpí ženy než muži a jde o nadměrnou pohyblivost, která se týká zejména kloubů. Při pohybu pak dochází k uvolnění kloubů nad hranici normální fyziologické meze. Jak vlastně vzniká a jak se s ní dá žít v běžném životě? Existuje nějaká léčba?
Chtěla jsem vždycky dělat všechno správně, ale nedařilo se mi. Někdy jsem měla pocit, že jsem jeden velký omyl, že můj život je jeden velký omyl, a dnes si to myslí i moje rodina. Nevím, jestli jsem skutečně tak špatná, špatná máma, špatná manželka i dcera, ale rodina se mnou už nějaký čas vůbec nekomunikuje, a to mě trápí. Nejhorší ve svém životě snad už mám za sebou, ale i tak propadám beznaději.
Kombuchu už snad známe všichni. Je považovaná za zdravý fermentovaný čaj, který pomáhá nejen našim střevům, ale i celkové imunitě. Ještě ale existuje spoustu věcí, co o ní neznáte. Tak například – věděli jste, že kombucha může i uškodit?
Skalka je ta část zahrady, se kterou si vyhrajete nejvíc. Tento prvek zahradní architektury napodobuje přirozenou skalní kompozici. Je na vás, kolik prostoru skalce dáte a jak velké kameny zvolíte. Stejně tak, jaké rostliny nebo přímo stromky zde zasadíte. Udělejte si ji podle svého!
Není žádným tajemstvím, že poslední roky jsou pro každého z nás náročné, což se podepsalo jak na zdraví fyzickém a psychickém, tak i na partnerských vztazích. Mnoho párů prožilo „křest ohněm“, některým vztah vydržel, jiným ne. Dopady pandemie se nevyhnuly ani hereckým hvězdám.
Převleč si ty mokré plavky. Také vás to štvalo jako malou? Něco pravdy na tom ale je, mokré plavky nebo sezení na studené zemi a další věci mohou zánět močových cest pěkně urychlit.
Máte v plánu pořízení nové kuchyňské linky? Pak jistě stojíte před důležitým rozhodnutím. Je lepší koupit si kuchyňskou linku matnou, nebo lesklou? Jasná odpověď v podstatě neexistuje, můžete však obojí zkombinovat nebo si projít všechny výhody a nevýhody. Jak se nakonec rozhodnete?
Manželský pár Justin a Hailey Bieber patří mezi nejslavnější páry šoubyznysu vůbec. Jejich vztah si však prošel spoustou zkoušek, které, jak se zdá, překonali a užívají si jeden druhého. Kde to všechno začalo?
„Zhasni a na nic se neptej!“ Vypadá to ve vaší ložnici nějak takhle? Neumíte prodat svoje ženství, charisma ani chlípné dovednosti, protože se pořád jen stydíte? Na to existuje medicína, kterou ovšem v lékárně nekoupíte. Kam se pro ni chodí?
Čím můžete v jakémkoli věku svoje dítě zaručeně otrávit Když budete opakovat tyhle nejhorší rodičovské hlášky. Některé z nich jste určitě slyšely od svých rodičů a nesnášely jste je v dětství a mládí také. Zkuste se jich vyvarovat. I když vás to bude občas stát úsilí a ústa na zámek.
Herec Leonardo DiCaprio byl vždy znám svými sympatiemi ke krásným modelkám. Ovšem čím je starší, tím jsou jeho úlovky mladší. Cokoliv je nad hranici 25 let, do toho se nežene a nebo to pustí k vodě. Jak to tedy se slavným proutníkem ve skutečnosti je?
Hub se letos urodilo poměrně dost, i když je pravdou, že jen na některých místech. Pokud patříte k lidem, kteří se letos vydávali na houby poměrně aktivně, víte, že se dařilo hlavně růstu bedel. Ať už jste ale narazili na tuto nebo zcela jinou houbu, její konzumací jste prospěli svému zdraví. Houby jsou totiž zdravé, zejména tedy některé z nich.  

Výběr článků

V dnešním světě spojeném s technologiemi se stává digitální detox klíčovým prvkem pro udržení zdravých mezilidských vztahů. Náš článek o digitálním detoxu vám přináší inspiraci a návody, jak osvěžit svůj život od digitálních vlivů. Od obnovení osobního spojení po nalezení rovnováhy mezi online a offline světem, objevte cestu k zdravějším vztahům skrze digitální odpočinek.
Ačkoliv by se mohlo zdát, že se negativita posledních událostí ve světě promítne i do barev kolem nás, opak je pro letošek pravdou. Do módy se totiž dostávají spíš pozitivní naděje na uvolnění a módní scéna tak doplňuje štěstí a hravost, které nám v uplynulých měsících chyběly. Jaké barvy letí na jaře 2021 a jak je využít ve svém oblékání? Přinášíme vám tipy na trendy oblečení a šaty pro plnoštíhlé včetně doplňků.
Ve věku 77 let zemřela česká herečka a sexsymbol šedesátých let Hana Brejchová, sestra známé herečky Jany Brejchové. Její nezapomenutelný výkon ve filmu "Lásky jedné plavovlásky" ji trvale zapsal do paměti diváků.

Nepřehlédněte

V chladných dnech jsme zahalení od hlavy až k patě. A právě o tu patu jde. O obě. Aby nebyly stejně jako uzavřené boty v kanceláři nebo třeba v kině cítit. Je to trapas.
Nechci! Nebudu to jíst! A mnohdy i horší slova padají z dětských úst, když před ně dáte talíř s rybou. Jenže právě toto maso obsahuje spoustu důležitých živin. Je bohaté na vitaminy, omega3 mastné kyseliny a bílkoviny, které jsou prospěšné pro naše zdraví. Jak ale přesvědčit potomky, aby šupináče neodmítali?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek