Pondělí , 29. 04. 2024

Vlastislav

Jaké jsou trendy v bydlení pro rok 2022

Čeká vás zařizování nového bytu nebo snad rekonstrukce toho stávajícího? Inspirujte se trendy v bydlení pro rok 2022. Cílem pro nadcházejících dvanáct měsíců je vytvořit ze svého domova místo, kde se budete cítit příjemně, v klidu a bezpečí.
bydlení
Zdroj fotografií: Pexels.com

Jaký bude rok 2022 podle architektů a designérů?

Do trendů v bydlení pro rok 2022 se i letos promítla pandemie covidu-19. Podle architektů a designérů se proto můžeme těšit třeba na záplavu zelené barvy, která působí příznivě na psychiku. Stejně tak očekávají, že v nadcházejících dvanácti měsících poroste obliba středomořského stylu bydlení, multifunkčního nábytku a vlastnoručních výrobků (neboli DIY).

Obklopte se zelenou barvou

Podle psychologie barev je zelená barvou rovnováhy, spokojenosti a jistoty, spojujeme si ji také s duševní pohodou a zdravím. Hodí se zejména do ložnice a pracovny, použít ji však můžete v kterékoliv místnosti. Vyjímat se bude na zdi, potahu sedací soupravy nebo třeba na drobných dekoracích.

Tip: Myslíte, že by vašemu obývacímu pokoji slušela výrazná zelená pohovka? Prohlédněte si sedací soupravy na Heurece, přečtěte si uživatelské recenze a vyberte si ideální sedačku do svého bytu.

Jako na dovolené

Poslední dva roky cestování příliš nepřejí. Avšak cítit se jako na dovolené můžete, aniž byste opustili svůj byt. Stačí se při jeho zařizování inspirovat středomořským stylem bydlení. Co si pod ním představit? Prim hrají přírodní materiály a tkaniny, květinové a organické vzory, terakota a zdobené dlaždice. Z barev vévodí interiéru především modrá a bílá, elegantně doplněná zelenou nebo oranžovou.

Ložnice jako oáza klidu

Ložnice jsou odjakživa považovány za místnosti věnované odpočinku. Během pandemie se však mnohé z nich proměnily v domácí kanceláře a posilovny. Zkuste letos navrátit své ložnici její původní účel a opět z ní vytvořit oázu klidu. Postel volte s krytím úložným prostorem tak aby v ložnici nemuselo být příliš nábytku.

Držte se při tom zásad minimalismu a ponechte v ložnici jen to nejnutnější. Nepřehánějte to s dekoracemi ani s výraznými barvami a vzory, které by jen zbytečně odváděly pozornost od spánku. Vsaďte na jistotu a pokoj laďte do světlých a zemitých barev, které působí harmonicky.

K TÉMATU  Dekorativní obložení stěn z různých materiálů. Zútulněte si interiér přesně podle vašich představ

Multifunkční a mobilní nábytek

Během pandemie se většina aktivit přesunula do domácností, ze kterých se v podstatě přes noc stalo pracoviště, školka a škola, posilovna a závodní jídelna v jednom. Zvlášť větší rodiny brzy zjistily, že jejich byt jim neposkytuje ani zdaleka tolik prostoru a soukromí, kolik by potřebovaly. S tím souvisí vzrůstající zájem o všestranný a mobilní nábytek, který zastane hned několik funkcí naráz a lze ho podle potřeby přesouvat z místa na místo.

Tip: Trendem jsou rovněž propojené prostory, které jsou však multifunkční a uzpůsobené tak, aby si v nich každý člen rodiny našel svůj klidný koutek.

Vyrob si sám

Dalším trendem, který se letos hlásí o slovo, je tzv. DIY (z anglického výrazu do-it-yourself neboli vyrob si sám). Využijte svůj volný čas efektivně a vyrobte si vlastní dřevěnou poličku na klíče, zrenovujte svůj starý noční stolek nebo se pusťte do tvorby macramé. Získáte tak osobitý kus vybavení do svého bytu, ušetříte peníze a možná si najdete nový smysluplný koníček.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Máte ve své domácí lékárničce aspirin? Otázkou je, zda tušíte, co všechno dokáže. Kromě toho, že čistí i ty nejodolnější skvrny na oblečení a zesvětluje tmavé podpaží, také spolehlivě léčí akné. I s černými tečkami si ale hravě poradí!
Vždy mi záleželo na rodině a chtěla jsem žít poctivě a být šťastná. Jednou jsem ale ulítla a nikdy jsem na svůj omyl nemohla zapomenout. I když jsem se snažila, nakonec jsem to neunesla a dnes nemám rodinu žádnou.
Užíváte antikoncepční pilulky? Hodně často ponocujete a na fyzickou aktivitu vás moc neužije? Pak se nesmíte divit, že vaše libido poněkud stávkuje. Co s tím vším má společného náchylnost ke stresu?
V Čechách i ve světě snad neexistuje nikdo, kdo by o francouzských filmech Nezkrotná Angelika alespoň neslyšel. Tato telenovela se stala slavnou především díky své hlavní představitelce, kterou ztvárnila francouzská herečka Michèle Mercier. Tato nezapomenutelná tvář přitom účinkovala ve více jak 50 filmech. V současnosti je jí přes 60 let a ve společnosti se již příliš neukazuje. Zachovala si ovšem svou pověstnou jiskru v oku a na rozdíl od svých kolegyň se rozhodla stárnout přirozeně a grácií.
Vzácný pohled na odvážnou Jitku Čvančarovou! Herečka a vášnivá příznivkyně otužování se nechala vidět ve zcela nečekaném světle při svém novoročním dobrodružství na vrcholu Sněžky. Jaký je příběh za touto odvážnou fotografií a co na ni říkají fanoušci?
Mnoho žen, ale i mužů může trpět zvýšeným množstvím uloženého tuku v různých částech těla. Ženy si často stěžují na takzvaná „madla lásky“, která se vyskytují v oblasti boků, nebo jsou nevzhledné tukové zásoby v místech kolem podprsenky, či podpaždí.
Syndrom vyhoření ohrožuje lidskou práci a psychiku již po dlouhou dobu, v posledních letech však postihuje čím dál tím více lidí. Člověk neočekává, že by to potkalo zrovna jeho, tento psychický problém však může postihnout každého z nás. Syndromem vyhoření jsem si prošla, po zdlouhavé snaze se mi podařilo z něj vzpamatovat, a dokonce mě to v životě posunulo dál.
Ve velkých městech je denně potkáváte. Mají kasičky, často prodávají drobné předměty, klíčenky, plyšáky, odznaky. A žádají vás o příspěvek na invalidní vozík pro malou holčičku, nemocné pejsky, nevyléčitelné děti a mnoho dalšího. Jak si ověřit, že opravdu přispíváme tam, kde je to potřeba?
K létu neodmyslitelně patří i veřejná koupaliště, hotely nebo wellness. Během relaxace u vody se ale mějte na pozoru. Odnést si totiž můžete hned několik nepříjemných problémů! Mykotické infekce, tedy dermatomykózy, nejsou zrovna přívětiví společníci.
Nikdy jsem neuznávala ten klasický model, kdy musí před dívkou pokleknout muž a s pugétem růží ji požádat o ruku. Na romantiku obecně moc nejsem, asi ani neumím tolik vyjadřovat pocity. I když svého přítele moc miluji, neumím to ani někdy otevřeně říct.
Jak poznat menopauzu? Otázka, kterou si po čtyřicítce začne klást mnoho žen. Menopauza, klimakterium či přechod, je přirozené období v životě každé ženy, kdy dochází útlumu funkce vaječníků a v důsledku toho k vymizení menstruace.
Lidé to dělají pořád. Nestačí jim obyčejné koupání, u bazénu nebo na břehu rybníka prostě blbnou, a to se často neobejde bez střemhlavého pádu. Pokud se ale nikomu nic nestane, nakonec je z toho zdroj smíchu pro celé okolí.

Výběr článků

Patrik Hartl natočí filmovou komedii podle své první knihy Prvok, Šampón, Tečka a Karel. Film ponese stejný název. Hrdinům, kteří se rozhodnou zahnat krizi čtyřicátníků plněním nesplnitelných úkolů, připravil oproti románu několik změn. Milovníky knihy tak čekají i překvapení. Jaká?
Dubaj je druhý největší ze sedmi arabských emirátů. Rozhodně je však nejnavštěvovanější a pro turisty nejatraktivnější. Chcete vědět proč? Níže najdete důvody, proč byste měli Dubaj navštívit.
Jednou z možností, jak se podívat na své hubnutí, je právě podle odlišností jednotlivých krevních skupin. Někomu z vás možná právě tato metoda bude dávat smysl a dokáže s její pomocí shodit pár nadbytečných kil.

Nepřehlédněte

Nejvyšší čas promyslet letní dovolenou. Přinášíme vám tipy na ty nejkrásnější evropské ostrovy, kde prožijete nejenom chvíle klidu a relaxace, ale hlavně poznáte nová a neotřelá místa. Ke všemu se na většinu ostrovů dostanete z České republiky i po vlastní ose, tedy autem a trajektem.
Život ve světě showbusinessu s sebou nese mnohem více každodenních výzev, než si dokážeme představit. Které slavné páry odolávají pozlátku v podobě shánění nového a mladšího partnera každý rok, a místo toho drží stále při sobě? Zde jsou zahraniční i české páry, které dělají instituci manželství tu nejlepší reklamu.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek