Pondělí , 06. 05. 2024

Radoslav

Laminace obočí vám změní život

A když už ne život, tak tvář rozhodně ano. Obočí je stejně důležité jako naše rty, nos nebo oči. Proto bychom mu také měly věnovat náležitou pozornost. Ale co laminace obočí vlastně je?
laminace obočí
Obočí definuje váš vzhled stejně jako oči nebo nos. (foto: 123RF)

30. 03. 2022

Co to je a jak laminace obočí probíhá?

Jde o velmi rychlou, bezbolestnou a hlavně účinnou metodu úpravy obočí. Laminace vám obočí nadzvedne, zahustí a zvýrazní. Probíhá tak, že se obočí a jeho jednotlivé chloupky nejprve vyčešou a narovnají, jak všechny jistě dobře víme, chloupky mají tendenci se nepříjemně kroutit. Vyčesání probíhá s pomocí speciálního keratinového krému. Tak budou chloupky držet ve správném tvaru.

V další fázi laminace se na obočí nanese výživný olejíček, který zabraňuje vysušení pokožky i jejímu podráždění. Laminace obvykle probíhá společně s barvením obočí a také jeho úpravou.

Celá procedura vůbec nebolí, naopak je velmi příjemná. Po ní ovšem musíte dbát na to, abyste alespoň dvacet čtyři hodin nepřišla do kontaktu s vodou. Proto si raději s sebou do salonu vezměte deštník, aby vás nepříjemně nepřekvapil déšť. Stejně tak byste si na obočí neměla vůbec sahat.

Proč používat olejíček?

Hlavní výhodou laminace obočí je především to, že si při proceduře odpočinete, uvolníte se a po ní budete mít krásně upravené obočí, které v následujících dnech a týdnech stačí jen vyčesávat kartáčkem na obočí. Občas si do něj také vetřete výživný olejíček, klidně olivový, aby chloupky dostaly potřebnou výživu. Olejíček ale nepoužívejte dříve než týden po laminaci.

Vedlejší účinky existují

Nevýhodou laminace obočí je ale to, že se můžete setkat i s pár nepříjemnými vedlejšími účinky. Pokožka může být podrážděná, také se vám může v oblasti obočí objevit ekzém. Kůže může svědit a pálit. To se ale stává jen ve výjimečných případech. Pokud se odhodláte na laminaci jít, pak si rozhodně vybírejte salony prověřené.

Na další laminaci byste se měla dostavit nejdříve šest týdnů po té předchozí. A na kolik vás tato kosmetická procedura vyjde? Cena se obvykle pohybuje mezi pěti sty korunami až tisícikorunou.

K TÉMATU  Znáte Paretovo pravidlo? Zkuste ho využít při hubnutí!

Jak na laminaci v pohodlí domova?

Laminaci obočí ale zvládnete i doma. Stačí vám k tomu obyčejná sada na laminaci obočí, kterou seženete na internetu i ve větších drogériích. Její cena se pohybuje od pěti set do dvou tisíc korun. V sadě najdete speciální kartáček, aplikační štěteček a také neutralizér a fixační lepidlo.

laminace obočí
Laminaci obočí zvládnete s trochou citu i doma. (foto: 123RF)

Jak na to?

  1. Nejprve si obočí dokonale odličte. Použijte odličovač očí, a poté také micelární vodu.
  2. Kartáčkem si obočí pročesejte do požadovaného tvaru.
  3. Nyní štětečkem aplikujte permanentní fixační krém, a to ve směru vyčesávání.
  4. Přebytečný krém vatovým tamponkem nebo tyčinkou odstraňte a vyčkejte pět minut, dokud nezaschne.
  5. V předposlední fázi naneste na obočí neutralizér a zase ho nechejte pět minut působit.
  6. Nakonec tamponkem přebytečný gel odstraňte.

K tomuto účelu ovšem můžete použít i obyčejné tuhé mýdlo. Vyzkoušet ovšem můžete rovněž mýdlo na obočí. Navlhčete si kartáček na obočí a párkrát s ním po mýdle přejeďte ze všech stran. Kartáčkem si všechny chloupky obočí vyčešte nahoru, do tvaru, který se vám bude nejvíc líbit. Teď už stačí jen nechat mýdlo zaschnout. Případně ho můžete zafixovat fixačním sprejem, například lakem na vlasy. Ale dejte si pozor, abyste si ho nenastříkala do očí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Jak mít dokonalé obočí, aniž byste musela do salónu?

Dokonalé obočí pomocí vosku! Jak na to? Podívejte se na videonávod!

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Ne nadarmo se říká, že Šumava patří k těm nejkrásnějším místům v České republice. Skutečně tomu tak je. Tamní příroda přímo vybízí k dlouhým procházkám po hřebenech kopců, po lesích i údolích. Co zajímavého můžete na Šumavě navštívit?
Pokud se chcete letos blýsknout, můžete vsadit i na červené tenisky. Ty jsou stylové a můžete je ladit s nejrůznějšími trendy oděvy a s módními doplňky. Jestliže zrovna nejste módní guru, nemusíte si zoufat. My vám na následujících řádcích prozradíme o červených teniskách vše podstatné. Proto čtěte a pojďte se inspirovat s námi!
V rámci svého F.A.M.E turné vystoupí latinsko-americký idol Maluma v prostorách Forum Karlín. Předprodej vstupenek začal již ve středu 30. 1. na ticketportal.cz. Na co se můžete těšit?
Horská túra nelze srovnávat s běžnou procházkou okolo domu. Při horské túře strávíte chůzí klidně celý den a často se nejedná o odpočinkový výkon ani z hlediska náročnosti trasy. Když se rozhodnete zdolat nějaký vrchol, případně jiný vysoko položený cíl, polovinu cesty stoupáte nahoru a druhou polovinu zase musíte brzdit z kopce, až vás z toho bolí kolena a prsty na nohou.
Avokádo se stalo součástí našich jídelníčků, kdy z něj můžeme připravit výtečné guacamole, využít jej jako náhražku másla nebo použít jako základ na zdravou pomazánku. Jenže avokádo skvěle neposlouží jen v kuchyni, jeho využití sahá daleko za kulinářskou sféru. Víte, k čemu všemu se vám může doma hodit?
Češi jsou národem pejskařů. Psy opravdu milujeme. Pro naše čtyřnohé mazlíčky uděláme všechno, co jim na očích uvidíme. Kupujeme jim nejrůznější krmení, ale i pamlsky. V prvním zmíněném bývají největší spory. Krmit granulemi, nebo masem? Co je lepší? Na to se nyní podíváme.
Zařizování ložnice je poněkud obtížné. Přece jen chceme z místnosti vykouzlit oázu klidu, do které se budeme každý den velice rádi vracet. Mnohdy se však stane, že sáhneme po něčem zcela jiném, než co do ložnice patří a rázem je příjemný pocit z ní fuč. Zkrátka a dobře tam neproudí ta energie, která by přispívala ke kvalitnímu spánku. Naštěstí je tu ale stále feng-šuej, podle kterého se můžeme řídit.
Adventní věnce se dají koupit, ale opravdovou hodnotu má váš vlastnoruční výrobek. Inspirujte se úchvatnými nápady naoriginální adventní věnce z rozličných materiálů a vyzdobte jídelní stůl na letošní svátky nějakým novým kouskem.
Mléko - přidáváme si ho do nápojů, připravujeme si z něj mnohé pokrmy, přidáváme do buchet nebo ho jen popíjíme u televize. Je plné tělu prospěšných živin, i proto by mělo mít neodmyslitelné místo v našem jídelníčku. Jenže co když patřím do skupiny vegetariánů nebo veganů a mléko je v rozporu s tím, co uznávám? Skvělou alternativou je mléko rostlinné.
Ekologické metody v domácnosti jsou dobrá nejen pro naši planetu, ale také pro vaši peněženku. Ušetříte díky tomu hodně peněz, které byste jinak zaplatili dodavateli vody. Tím, že naplno využijete dešťovou vodu, se vám hodně sníží účty za energie.
Polyamorie během posledních několika let přestává být tabu a začíná se k ní hlásit čím dál tím více lidí, a to včetně osob pohybujících se v showbyznysu. Co to povídáme, vlastně především celebrity polyamorii zpopularizovaly.

Výběr článků

Je jich plný internet, ale tahle taneční kompilace vede na plné čáře. Lidé se dokáží úplně odvázat, a to i v těch nejméně očekávaných situacích. Policisté na ulici, zákazník v prodejně s elektronikou nebo člen security na plném stadionu. Tohle vás dostane!
S postupem digitální éry a vzrůstajícím vlivem sociálních sítí se mění nejen náš každodenní život, ale i způsob, jakým procházíme světem romantických vztahů. Seznamovací aplikace se zdají být klíčem k pohodlnému a snadnému hledání partnera, přesto se s nimi vážou otázky a zážitky, které mohou ovlivnit náš citový i sociální život. Tato nová realita digitálního seznamování ovlivňuje různé aspekty mezilidských vztahů a vyvolává diskuse o pravé podstatě lásky v online prostředí.
Milujete nakupování a ještě více milujete nakupování za super nízké ceny? V tom případě jste tady správně a určitě byste si neměli nechat ujít následující řádky! Pro všechny shopaholiky, kteří neodolají rozšiřování své sbírky o nové bezva kousky, jsme sepsali celkem 4 tipy na skvělé outlety, v nichž nakoupíte luxusní oblečení, boty i doplňky za parádně nízké ceny!

Nepřehlédněte

V zimě je asi víc než kdy jindy pozornost okolí soutředěna na náš obličej. Koneckonců, nic jiného ani téměř vidět nejde. Jaké máme tipy pro to, aby vám v něm ubylo vrásek a ne naopak?
Léto už je v plném proudu a s ním i více či méně nutné doplňování a obměňování šatníku. Co by ale v sestavování našeho šatníku na teplé měsíce mělo hrát největší roli, jsou materiály oblečení. Víte, které jsou ty nejvíce vhodné na léto, a kterým je lepší se v obchodě raději obloukem vyhnout?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek