Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

Unavená pleť: Čím ji povzbudit a jak potlačit následky probdělé noci?

Tu a tam asi každá z nás vypadá unaveně. Stačí probdělá noc, delší flám nebo nějaký zdravotní problém, který nám nedá spát, a ráno na nás vykoukne v zrcadle nepěkný odraz a v něm unavená pleť vyžadující okamžitou vzpruhu.
pleť
Jak zachránit unavenou pleť během pár minut? (foto: pexels)

23. 03. 2022

Nikoho asi nepřekvapí, když po ránu nevypadá jako modelka z titulní stránky časopisu. I když bychom si to moc přály. Někdo potřebuje po probuzení pár minut, aby vypadal k světu, jinému to trvá o něco déle. Svou roli hraje i věk, pokožka ztrácí na vitalitě a pružnosti. Máte-li za sebou náročnou noc s minimem spánku a ráno potřebuje vaše unavená pleť povzbudit a vypadat odpočatě během chvilky, známe jeden šikovný trik.

Řešení pro unavenou pleť

Smíchejte citronovou šťávu s trochou vody a s pomocí čistého vatového tamponku směs aplikujte na obličej. Vyvarujte se okolí očí, kde by citron mohl způsobit podráždění. Uvidíte, že se vaše pleť během krátké chvíle doslova rozzáří.

pleť
Voda a citron osvěží pleť. (foto: pexels)

Otoky nemají šanci

Doprovází váš obličej po probuzení i opuchlé oči? Pomoci může kofein. Pijete-li po ránu kafe, využijte ho ve svůj prospěch. Do chladné kávy namočte čistý vatový tamponek a pak ho jemně přiložte na opuchlá oční víčka. Nechte působit alespoň 10 minut a sledujte ty zázraky, které s otoky provede.

Ach, ty kruhy pod očima!

Žádné ženě na kráse nepřidají nevzhledné kruhy po očima. Tmavé fleky nepůsobí zrovna přitažlivě, navíc dávají každému okolo vás najevo, že byl pro vás spánek uplynulou noc sprosté slovo. Kruhy pod očima jsou často způsobené únavou a nedostatkem spánku, u některých je ale na vině genetika.

V každém případě může pomoci vhodně zvolený make-up, se kterým my ženy umíme hotová kouzla. Na tmavé kruhy rovněž poslouží pít hodně zeleného čaje, neperlivé vody nebo zeleninové šťávy.

pleť
Kruhy pod očima má na vině nevyspání i genetika. (foto: pexels)

Jak si pomoci s kosmetikou?

Pokud po ránu nevypadáte zrovna fresh, může to spravit i kosmetika, nejen v případě pytlů pod očima. Nemáte-li zrovna svůj den a vaše unavená pleť je mdlá a bez života, vyvarujte se použití tmavších očních stínů. Nepoužívejte ani tmavší rtěnku. Naopak zvolte něco světlejšího, klidně vsaďte na nude vzhled a s barvami to nepřehánějte. Ty totiž nedostatky leda zvýrazní.

K TÉMATU  Jak mít dokonalé obočí, aniž byste musela do salónu?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Kruhy pod očima: Problém, se kterým jde bojovat. Jak?

Kyselina hyaluronová pro krásu vaší pleti a vlasů

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Módní průmysl zažívá boom v mnoha ohledech. Na scénu se vrací devadesátkové trendy, mini střihy jsou po letech znovu v popředí a geometrické tvary na vrcholu. A právě u posledního zmíněného se pozastavíme. Pokud totiž chcete oživit své outfity, proč nezačít právě u vzorovaných modelů, které rozzáří váš šatník?
V první řadě je dobré si říct, že v malém množství rozhodně neuškodí pivo ani víno. Dokonce má obojí pro náš organismus velmi pozitivní účinky. Čemu tedy dáte přednost vy?
Tahle kočka zůstává nerada doma sama, a tak se spolu se svým páníčkem pohybuje po městě i na motorce. Nestrpí ovšem žádnou potupnou krabici nebo přepravku, a cestuje raději jako běžný spolujezdec. Vypadá to, že byla dobře proškolená o bezpečnosti na vozovce. Už jste viděly něco podobného třeba u vás ve městě?
Do pračky se dává především prací prášek a aviváž. Napadlo vás někdy, že byste do ní dali i něco jiného?
Dnešní společnost často klade na ženy tlak ve smyslu partnerských vztahů, ačkoliv mnohé z nás volí cestu svobody a samostatnosti. Proč je ale tak často stigmatizováno být single, zejména když se jedná o vlastní rozhodnutí? V dnešním článku na Dámské Lize prozkoumáváme realitu života jako single ženy a zkoumáme, jak to, že jsme samy, může být prospěšné a osvobozující rozhodnutí, nikoli něco, co bychom měly vnímat jako nedostatek
Pohádky a romantické komedie nás již dlouho přesvědčují o tom, že ve vesmíru žije jedna jediná osoba, která je vám skutečně předurčena. Prostě ten „Pan Božský“, spřízněná duše, někdo naprosto dokonalý. Asi vás zklameme, každý terapeut by vám řekl, že je to pěkná blbost, že záleží na tom, jak se k sobě lidé chovají a ne na jakémsi předurčení.
Také máte každoroční problém, co koupit, manželovi, synovi nebo dědečkovi? Ženám se nakupuje samo, ale pro mužům? My pro vás máme tipy na originální vánoční dárky, které rozhodně nezůstanou dlouho zabalené…
Barva bot o vás hodně prozradí a v případě lodiček to platí dvojnásob. Vyberte si barvu podle svého vkusu a osobnosti a doplňte svůj outfit chytře a vkusně. Lodičky jsou klasické dámské boty, kterými nikdy žádný model nepokazíte. Můžete je brát na slavnostní příležitosti k róbám, ale využijete je i v casual módě. Ženy v byznysu je také ocení ke kostýmkům nebo do práce na jednání. Lodičky jsou kouzelně ženské, proto se vyplatí mít jich víc párů. Jaké barvy by neměly chybět ve vašm obetníku objevíte v tomto článku.
Našli jste v domácnosti potravinové moly? Neznamená to, že u vás doma vládne chaos a nepořádek. Nejčastěji se do našich obydlí tito malí škůdci dostanou v tašce s potravinami. Ano, nejčastěji si je domů přineseme. Druhá možnost, jak se dostanou dovnitř je, že přijdou od sousedů nebo dovnitř vlezou okny. Naštěstí způsobů, jak se jich zbavit, je několik. Proto, pokud nezabere jeden, vyzkoušejte další!
Užijte si sport i jiné formy aktivní relaxace v celkové fyzické kondici díky doplňkům stravy na podporu svalů a kloubů. Zasoutěžit si o ně můžete právě teď!
Celulitida, známá také jako pomerančová kůže, je něco, co žádná žena nechce. Bohužel celulitidou trpí jen ženy a to téměř všechny.

Výběr článků

S příchodem zimy se pojí i zamyšlení se nad stravou. Zatímco v létě jsme potřebovali náš organismus zchladit, v nastávajícím období bude potřeba tělo zevnitř zahřívat. K tomu se skvěle hodí některé potraviny s přirozeně hřejivým účinkem.
Tahle kočka si užívá víkendový relax a v klidu sleduje video s ptáky na chytrém zařízení. Rušit se od lenošení ale rozhodně nenechá a svůj oblíbený tablet jen tak nepustí.
Otužování pro větší imunitu proti nemocem nejsou jen babské řeči. Terapie chladem má benefity, které zvyšují naši tělesnou odolnost. Co s vámi udělá pravidelné šokování těla prudkým snížením okolní teploty?

Nepřehlédněte

Nebaví vás hlídat si kalorie a přemýšlet nad vším, co sníte? Obědů z restaurace už máte dost a chtělo by to lehčí a zdravější změnu? Vyzkoušejte naše tři tipy na zdravý oběd přímo ze supermarketu.
Cestování se stane vášní prakticky každého, kdo se do něj ponoří a kdo si začne sepisovat seznam míst, která by chtěl během svého života navštívit. Na wish listu prakticky každého cestovatele se nachází nádherná Paříž, Fontána di Trevi v Římě nebo Spojené státy, které se chtějí zažít už jenom kvůli odlišné kultuře a faktu, že se jedná o naprosto jiný svět. Co si na papír ale napsat i taková místa, o kterých se předpokládá, že za pár let zmizí z povrchu zemského?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek