Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

Herci z Harryho Pottera dnes: Jak vypadají a co dělají?

Je tomu už dvacet let, co byla v Česku uvedená premiéra prvního dílu nejslavnější čarodějnické ságy na světě. Snímek Harry Potter a Kámen mudrců bořil rekordy v návštěvnosti českých kin, a nejinak tomu bylo i při dalších dílech, které tvůrci natočili.
potter
foto: irstone/123RF

14. 03. 2022

Harry Potter se stal fenoménem, a fenoménem je dodnes. Z dětských herců, kteří s kouzelnickou ságou doslova vyrostli, jsou dnes už dospělí lidé. Co dělají největší hvězdy filmů o malém brýlatém čarodějovi a jak se jim dnes daří?

Daniel Radcliffe

Postava: Harry Potter

Daniel Radcliffe zahrál hlavní roli mladého kouzelníka s jizvou na čele a ikonickými kulatými brýlemi na jedničku. Tíha slávy na něj ale dopadla a dnes není tajemstvím, že herec propadl alkoholu. Sám přiznal, že poslední díly ságy točil mnohdy opilý, ale pak si uvědomil, že je to špatně – a s alkoholem skončil doslova ze dne na den. No ještěže tak.

Dnes už dospělý Daniel Radcliffe buduje dál svou hereckou kariéru a snaží se vystoupit ze stínu Harryho Pottera, i když tím asi pro všechny fanoušky navždy zůstane. Obstát na filmové scéně se mu ale poměrně dobře daří, zahrál si například v hororu Žena v černém, v komedii Zabiják proti své vůli a září i v seriálu Nebe s.r.o.

Rupert Grint

Postava: Ron Weasley

Zrzavý představitel nejlepšího kamaráda Harryho Pottera to dnes s herectvím moc nepřehání a spíše se věnuje rodině. Sice i on stále aktivně hraje, rozhodně ale není vidět tolik, jako jeho kolegové. Možná o to už ani tolik nestojí. Filmů proto již moc nenatočil, ale objevuje se pravidelně v seriálu Servant. Se svou partnerkou žije spíše rodinným životem, jako správnému otci mu narostlo břicho a vychovává dceru jménem Wednesday.

trailer k filmu Harry Potter: Návrat do Bradavic

Emma Watson

Postava: Hermiona Grangerová

Herečka Emma Watson se z hlavní trojice mladých kouzelníků proslavila rozhodně nejvíc, a daří se jí velmi dobře. Představitelka Hermiony se ale se svou slávou těžce vyrovnávala a s natáčením chtěla v jednu dobu dokonce praštit. Nakonec ale tlak, a vše s popularitou spojené, ustála a pokračovala dál. Dnes vystupuje jako sebevědomá mladá žena, nesmírně jí to sluší a září i na plátnech kin.

K TÉMATU  Jednoduché a originální nápady na krásné vánoční dekorace. Vyrobte si doma vlastní výzdobu
trailer k pohádce Krása a zvíře

Po kouzelnické sáze Harry Potter si zahrála v předělávce oblíbené pohádky Kráska a zvíře a zazářila i ve vážnější roli v dramatu Kolonie. Když ale potřebuje od herectví pauzu, dopřeje si ji. Aktivně se totiž angažuje také v jiných oblastech. Bojuje velmi nahlas za práva žen i zvířat, záleží jí na životním prostředí a investuje do toho nemalé peníze, a hlavně svůj čas. V roce 2009 byla Emma Watson dokonce vyhlášená nejlépe placenou herečkou v Hollywoodu. Bravo šprtko Hermiono!

Tom Felton

Postava: Draco Malfoy

Z nesympatického malého a zákeřného Draca Malfoye vyrostl pohledný muž. Tom Felton se také stále aktivně herectví věnuje. Občas se objeví i na stránkách bulváru, mnohým nedal spát jeho vztah s herečkou Emmou Watson. Ona ale potvrdila, že zůstali pouze dobrými přáteli, což řadu fanoušků zklamalo. Jeho herecké kvality jsme mohli sledovat například ve filmu Ve jménu Krista nebo v hororu Zjevení. Zahrál si také v seriálu Flash.

Matthew Lewis

Postava: Neville Longbottom

Tento mladý herec prošel asi největší proměnou – a dnes je téměř k nepoznání. Dokonce na internetu kolují vtípky, že z ošklivého káčátka se stal největší fešák ze všech jeho kouzelnických kolegů. Ve filmech hrál tak trochu neohrabaného malého oplácaného kouzelníka, dnes je herec samý sval a je z něj opravdu pohledný muž. Věnuje se zejména seriálové tvorbě, ale většina filmových fanoušků jej zaznamenala hlavně v dramatickém romantickém snímku Než jsem tě poznala, kde si zahrál přítele hlavní hrdinky.

Harry Melling

Postava: Dudley Dursley

I z bratrance Harry Pottera vyrostl statný muž a svůj herecký talent uplatňuje ve filmech i seriálech. Rozmazleného Dudleyho byste v něm ale dnes hledali marně. Herec neuvěřitelně zhubnul a vypadá skutečně dobře. Objevil se v seriálu Jeho temné esence nebo třeba v úspěšném historickém snímku Brankář.

K TÉMATU  Prevít jménem rakovina. Kdo z celebrit s ní bojuje?
trailer k filmu Say Your Prayers v němž hraje Harry Melling

U příležitosti dvacetiletého výročí od natáčení se také většina ústředních herců sešla ve speciálním dílu s názvem Harry Potter: Návrat do Bradavic. Toto setkání samozřejmě všichni fanoušci nesmírně ocenili. Snad se bude všem našim oblíbencům dobře dařit i nadále.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

10 novinek z dílny studia Netflix. Jaký film si nenechat ujít?

Lindsay Lohan: Od dětské hvězdy ke kokainové královně věznice

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Sledujete nejnovější módní trendy, nebo vás absolutně nezajímá, co je zrovna IN nebo OUT? V průběhu času se trendy mění a co bylo módním faux pas před deseti lety, dnes může být šik. Anebo naopak. Existuje však pár módních jevů, které lze za trapas považovat v každé době.
Myslíte, že malé děti jsou nevinná stvoření a neumějí lhát? Odborníci prokázali, že dítě dokáže lhát již ve třech letech. V té době už dětský mozek dokáže rozlišit mezi pravdou a lží. A děti zkouší, co se stane, když budou lhát. Jak reagovat, aby se to nezvrtlo?
Rozhodli jste se zhubnout přebytečná kila? Chcete konečně dosáhnout vysněné štíhlé linie? Doporučujeme vsadit na plavání. Jen málokdo si uvědomuje, jak efektivním sportem plavání vlastně je. Pojďme si prozradit, jak dlouho musíme plavat, abychom konečně zhubli.
Když se narodí zdravé miminko, které najednou zemře, jde vždy o nesmírnou tragédii nejen pro rodiče, ale pro celou rodinu. Za náhlou a neočekávanou smrtí miminka může být strašák všech rodičů označovaný jako syndrom náhlého úmrtí kojence. Existují nějaká opatření, která pomáhají výskyt tohoto syndromu snížit? Otázka, která zajímá každou nastávají maminku.
Proslavila se coby Krasomila v pohádce "Pyšná princezna", aktuálně ale září coby Agatha Christie. Kvůli slavné autorce detektivek se Alena Vránová po delší době opět objevila ve společnosti. A vypadá fantasticky! „Je to audiokniha, do níž se posluchači mohou zanořit a báječně se v ní zabydlet. Jedinečná Alena Vránová věkem, výrazem, expresí vzpomínek kopíruje živost Agathy Christie, její stále přítomný nadhled, lehkou ironii, sarkasmus a zvláštní umanutost,“ uvedla odborná porota na adresu absolutního vítěze cen Audiokniha roku 2023, kterým se stal "Vlastní životopis" Agathy Christie.
Život nám někdy nachystá skutečně těžko předvídatelné situace. Pojďte se s námi pobavit příběhy, o které se s námi podělily naše čtenářky. Humorné situace, ve kterých uvidíte pány tvorstva jako skutečně velká nemehla. Člověk se někdy těm lesbičkám opravdu nediví, když natrefí na toto…
Česnek je jedna z nejzdravějších potravin na světě. Odhání bacily, viry i upíry a je ceněným čističem cév a celého těla. I když se situace už hodně zlepšila, opravdu kvalitní česnek je na českém trhu stále poměrně nedostatkovým zbožím a pokud už je kvalitní, bývá velmi drahý
Koncem listopadu dorazí na pulty knihkupectví výpravná obrazová monografie Žít – Karel Svoboda. Spletité osudy slavného skladatele v ní jedinečným způsobem zpracoval jeho syn Petr Svoboda, který své vzpomínky doprovodil i desítkami unikátních fotografií. Mnohé z těchto snímků jsou publikovány vůbec poprvé. Kromě Petra Svobody zavzpomíná v knize na geniálního, i když svérázného umělce plejáda dalších osobností, jejichž vtipné, láskyplné, ale i nostalgické historky obraz Karla Svobody dokonale dotvářejí.
Horoskop na dnešní den bude ve znamení péče o pleť. Pokud jste nezadané a tísní vás samota, vyrazte ven, měsíc přeje seznamování!
Život není pokaždé procházka růžovým sadem a občas nastávají situace, do kterých se nikdo z nás nehrne. Hádka nebo nepříjemné životní situace, do kterých se dostaneme se sourozenci, pak obzvláště bolí.
Paraván u vás doma vytvoří útulné zázemí s motivem dle vašeho gusta a dodá tak pokoji dokonalou atmosféru. Můžete ho použít v ložnici, v obývacím pokoji nebo pro oddělení pracovního stolu. Váš vybraný motiv na laminovaném tvrzeném skle originálně doplní interiér. Vyberte si ten, který vám sedí nejlépe!
Dosud jste si mysleli, že stačí, když si ráno a večer vyčistíte zuby klasickým kartáčkem a zubní pastou a máte hotovo? V tom případě vás zklameme. Pokud chcete předejít zubním kazům, zubnímu kameni a zánětu dásní, pak je zapotřebí věnovat svým zubům řádnější péči.

Výběr článků

Výroba domácí kosmetiky není složitá, a navíc je to zábava. Vaší pleti udělají výrobky z přírodních ingrediencí určitě dobře. Už žádná chemie! Je fajn, že můžete ovlivnit složení vaší kosmetiky. A péče o vaše tělo bude tak pouze ve vašich rukách.
Odlety na vytouženou dovolenou bývají občas hektické a stejně tak působí i letiště. Musíte najít místo odbavení, projít kontrolou a nakonec trefit správný gate. Většinou vše funguje hladce. Co ale dělat, když se let opozdí, zruší, nebo nestihnete navazující letadlo?
Mít dokonalou postavu bez špíčků je snem snad každé ženy. Pokud se snažíte shodit nějaké to kilo navíc, jistě jste už někdy přemýšlela o možnosti liposukce. Zatímco některé ženy se nebrání operativnímu zákroku, jiné ženy by raději upřednostnily bezbolestnou metodu hubnutí. A právě v tu chvíli se nabízí možnost využití kryolipolýzy, laserové liposukce nebo kavitace. O jaké metody se jedná a fungují vůbec?

Nepřehlédněte

Můžete lásku ovlivnit tím, co naservírujete k obědu? Přísloví, že láska prochází žaludkem, má určitě svůj význam. Jídlo je totiž jeden ze způsobů, jak zapůsobit na partnera, uklidnit ho nebo povzbudit pro další partnerské aktivity. A také společně strávit denně klidný čas.
Měsíček lékařský je letnička, která dorůstá právě teď až do půlmetrové výšky. Sbírá se od poloviny června do konce srpna nebo počátku září a je to všestranná léčivá bylina. Využijte jejích účinků i vy a přidejte ji do domácí lékárničky nebo své kosmetické výbavy.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek