Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Laserová epilace: Vyzkoušely jste už tento zázrak techniky?

Většina klientů center zabývajících se laserovou epilací jsou přirozeně ženy. K návštěvě takového centra je vedou především obecně přijímané standardy ve společnosti – každá z nás chce mít hladkou, upravenou kůži na nohou i pažích. Genetické vlastnosti jsou velmi odlišné, ale jedno máme společné: každá chceme vypadat skvěle. A právě zde přichází na řadu laserová epilace.
laserová epilace
Už jste vyzkoušeli laserovou epilaci? (Foto: 123RF)

11. 11. 2021

Proč se vůbec pro epilaci rozhodnout?

Ženy stále více začínají přemýšlet o tom, jak pohodlně odstranit chloupky především v intimních oblastech: bikinách a podpaží. Holicí strojek, depilační krémy, vosk a cukr, elektrický epilátor – všechny tyto přípravky se používají pravidelně, ale chloupky stále rostou a rostou. Východiskem je nejbezpečnější a nejúčinnější metoda na trhu, a tou je laserová epilace.

Co je laserová epilace?

Metoda laserového odstraňování chloupků je stále oblíbenější, protože je to příležitost jednoduše a bezbolestně se zbavit nežádoucích chloupků na různých částech těla. Podstata metody spočívá v tom, že se odstraňují chloupky i s kořínkem uvnitř pokožky. Jedná se o opak depilace, což je vlastně pouhé odstranění chloupků z povrchu kůže. Nezbavíte se tedy jejich kořínků. K odstranění chloupků dochází v jejich růstové fázi. V té se ale v jeden moment nachází asi 40 % chloupků, proto je epilaci nutné zhruba 4krát opakovat. Předtím, než budete chtít epilaci podstoupit, navštivte konkrétní kliniku a tam se objednejte a domluvte veškeré podrobnosti.

Příprava na laserové odstranění chloupků

Důležitou podmínkou je dodržení určité délky chloupků, což je přibližně 4-5 mm. Pokud mluvíme o oblastech, jako jsou „podpaží“ nebo „bikiny“, pak se doporučuje oholit je 3–4 dny před epilací. Oblast nohou se zase doporučuje oholit si 7 dní před zákrokem. Proč je to potřeba? Jde o to, že laser vlasy neuvidí, pokud nejsou vidět nad povrchem. Také se vyhněte přímému sluníčku a neopalujte se. Také se asi 8 týdnů před epilací vyhněte depilaci nebo jinému odstranění sloupků i s kořínky.

Laserová epilace není pro všechny

Je jasné, že tato metoda může být pro mnoho žen velice lákavou volbou, avšak bohužel není pro každého. Tuto proceduru se nedoporučuje provádět v některých případech, a že jich není zrovna málo. Malou překážkou bývá opálená pokožka po slunném létě, tudíž to podstupujte na jaře, když slunce není příliš aktivní. Epilaci neprovádějte, pokud jste nemocná (chřipka, nebo nachlazení), a také pokud jste těhotná, nebo kojíte.  Dále pak jsou překážky, se kterými si poradíme hůře, jsou to:

  • kožní choroby a stařecké skvrny;
  • v přítomnosti infekce nebo zánětu na kůži, stejně jako u pacientů s rakovinou;
  • trpíte diabetes mellitus;
  • pokud máte křečové žíly;
  • máte ekzém, či jiné onemocnění kůže.
K TÉMATU  Vyrobte si doma balzám na rty s oblíbenou vůní a připravte se na podzim a zimní mrazy

Kontraindikace mohou bohužel nastat

Jít na epilaci nesmějí ani osoby mladší 18 let, pokud nemají souhlas rodičů. Epilace totiž není žádná legrace. I když je vše dodrženo, nezaručuje se 100% úspěch. Je možné, že se objeví otoky a podlitiny. Mohou se objevit i jemné popáleniny podobné puchýřům. Takové komplikace se obvykle objevují, pokud byl postup provedený na opálené kůži. Proto je lepší nedělat laserové odstranění chloupků na opálené pokožce.

Dbejte na odpovědný přístup

Pokud se pro epilaci rozhodnete, dávejte vždy pozor, aby místo, kde se pro epilaci rozhodnete, mělo lékařskou licenci pro laserové odstranění chloupků. Také dbejte na to, aby specialisté, kteří v centru pracují měli dostatečné odborné vzdělání. Nutností i samozřejmostí zároveň je používání pouze jednorázových spotřebních materiálů a dezinfekce vybavení po každém pacientovi.

Vyzkoušíte to také?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Výhody depilace. Pyšněte se nohama bez chloupků

Mýty o kráse: 10 největších z nich, kterým stále věříme

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Vidět kvést nebo rodit rostlinku, kterou jsme si vypěstovali ze semínka, je čistá radost každého zahrádkáře. Celá řada zelenin i květin se musí vysévat včas, protože mají dlouhou vegetační dobu. Tak abyste stihly sezónu, je nutné se setím začít již nyní v únoru!
Možná i u sebe můžete s nástupem zimy pozorovat přeměnu svých rukou. Najednou někam zmizí hebká a na dotyk příjemná pokožka a ruce se stanou nevzhlednými a drsnými. Z kůže se mohou olupovat drobné šupinky, může praskat a některá místa mohou být bolestivá na dotyk. Co si s tím tedy počít?
Rádi ji pijeme, i když víme, že to zrovna zdravé není. Že s její pomocí snadno sundáte žvýkačku z vlasů, to už asi všichni víme. Ale to zdaleka není všechno. Coca-cola vyčistí zašlé kachličky v koupelně, varnou konvici od usazenin nebo pánev s připáleným jídlem! To všechno bez zbytečného trápení a drhnutí. Také si s její pomocí můžete připravit colový dort. Podívejte na video!
Připravuje vás o nervy celulitida nebo akné? Řešení těchto kosmetických problémů představuje olej z čajovníku australského. Mimochodem, ten vás zbaví také lupů a pomáhá zneviditelnit vzhled jizev!
Otevřete dveře k zdravějšímu životnímu stylu. Dnes přinášíme vám praktické rady a osvědčené tipy, které vám pomohou iniciovat a udržet zdravé návyky. Od malých každodenních změn po postupný proces adaptace, čeká na vás průvodce, jak integrovat zdravější rozhodnutí do svého každodenního života. Jste připraveni na cestu k celkovému zlepšení svého životního stylu? Pojďte do toho snámi a objevte radostné stránky zdravějšího já.
Chcete žít zdravě a v souladu se zdravým životním stylem, a přitom vás každý den čeká směna v kanceláři? Nezoufejte. I tady se dá všechno vyladit tak, abyste se nemusely o své tělo obávat. Zaměřte se na detaily, které vám pomohou udržovat se v dobré kondici i během pracovního dne.
Kolik je na světě leváků a pro jaké pohlaví je tenhle „dar“ typičtější? V čem vynikají a jak jsou na tom se zdravím? Možná vás překvapí i to, kolik leváků se pohybuje na hollywoodském červeném koberci!
Dřevěné, proutěné, skleněné, na řetězu nebo dokonce samozavlažovací, takové mohou být závěsné květináče. Záleží na vás, jestli si rostlinky pověsíte doma v interiéru nebo venku na zahradě.
Současná hygienická situace si žádá kooperaci nás všech. Je potřeba, abychom se chránili podle hesla, které bylo vytvořeno: „Moje rouška chrání tebe, tvoje rouška chrání mě.“ Roušku si můžete vyrobit mnoha způsoby.
Nejen díky šíření koronaviru je téma podpory imunity v posledních dnech často diskutovaným tématem. Podporovat imunitu je nutné během celého roku, ale zejména v období s vyšším výskytem respiračních a jiných onemocnění. Imunita velmi úzce souvisí se zdravým životním stylem.

Výběr článků

Ve znamení Beran jsou lidé narození od 21. 3. do 20.4. Tomuto znamení vládne živel ohně. Tito lidé jsou tak opravdu nabití energií a zároveň velmi ambiciózní. Beranům vládne planeta Mars, jde o znamení, jehož symboly jsou jaro, nové začátky a jiskra. Berani jsou velcí bojovníci, ale co dalšího charakterizuje tohle kardiální a ohnivé stvoření?
V dnešním společenském kontextu se stále více mluví o fenoménu známém jako 'Incely'. Ale kdo jsou vlastně Incelové a co tato identita znamená? Tento článek se zaměřuje na rozklíčování termínu 'Incel' a poskytuje pohled do života mužů, kteří se identifikují jako involuntary celibate. Přinášíme vám analýzu, příčiny, a zkoumáme, jaká společenská témata a výzvy mohou přispívat k formování této specifické komunity.
Zatímco o jiných záležitostech se dokážete bavit dlouhé hodiny, na téma sex ještě jaksi nepřišla řada? Proč je dobré spolu otevřeně mluvit na téma sex, a co získáte, když to zvládnete? Na závěr pro vás máme peprný tip, který rozhodně vyzkoušejte!

Nepřehlédněte

V každém dlouhodobém vztahu nastanou chvíle, kdy se zdá, že rutina převládá a původní jiskra pomalu vyhasíná. Jak však můžeme toto běžné vykolejení transformovat zpět v plamenný vztah plný lásky, porozumění a vzájemného růstu? Klíčem může být správné myšlení a otevřenost ke změnám. V následujícím textu prozkoumáme, jak mohou různé aspekty našeho přístupu k vztahům a k lásce přispět k jejich obnovení a prohloubení.
Za sny - tak se jmenuje nová audiokniha, kterou načetl zpěvák Richard Krajčo společně se svou manželkou - autorkou knihy, režisérkou a scenáristkou - Karin Krajčo Babinskou. Čtyřy a půl hodiny poslechu bude stát za to. Proč zná knihu zpěvák nazpaměť a jak souvisí s jeho písní Zůstaň se mnou?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek