Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Lunetic: zbožňovaní i nenávidění. Avšak nejznámější český boyband

Kdo by je neznal. Kdo by je nemiloval. Pouze 4 chlapci a tolik slávy. 4 hezouni a každá fanynka v devadesátých letech šla při jejich vystoupení do kolen. Dívčí dětské pokoje, polepené plakáty této hudební skupiny, davové šílenství, obsazené první příčky hitparád devadesátých let, to vše je skupina čtyř českých chlapců – Lunetic.
lunetic
Pamatujete si na skupinu Lunetic? (foto: novinky.cz)

10. 11. 2021

Kdo jsou/byli Lunetic

Lunetic je česká hudební skupina, složená ze čtyř mladých chlapců. Jejími zakládajícími členy byli Aleš Lehký a Martin Kocián. Postupně se ke kapele přidali Václav Jelínek a David Škach. Skupina vznikla v devadesátých letech a každý toto období jistě zná. Proslavila se především nejznámější písní Máma.

Je to kapela, která byla známá svými tanečními kreacemi a velmi nakažlivými texty písní. Žánrově by se dala zařadit mezi Pop nebo R&B. Zazářili v hudebním pořadu ESO, moderované Terezou Pergnerovou.

Kdekdo by si myslel, že toto chlapecké uskupení, které navíc získalo i dvakrát bronzové ocenění v anketě Zlatý slavík, vydrží snad navěky. Avšak přišla zdrcující zpráva, především tedy pro fanynky. Skupina oznámila, že končí svou kariéru. Bylo to v roce 2001, kdy jeden ze zakládajících členů, Martin Kocián, oznámil svůj odchod z kapely.

Členové se tehdy dohodli, že každý půjde svou vlastní cestou. Někteří se vydali i sólovou dráhu, avšak bez úspěchu. Martin měl mít tehdy problémy s drogami, které ho donutily skupinu opustit. Nečekaný zvrat pak přišel v roce 2008, kdy Českou republiku obletěly zprávy o tom, že slavný chlapecký boyband se dal opět dohromady.

Martin Kocián

Martin je dnes již bývalým členem chlapeckého seskupení Lunetic. Dnes je spíš znám jako bohém, který se spíše protlouká životem a svádí boj se svými démony. To začalo v roce 2001, kdy odešel z Lunetic. Poté přišla další rána, která mu tento boj jen potvrdila. Tragicky mu zahynula sestra, a tak Martin dál pokračoval s kariérou spíše drogovou.

Zkoušel s tím bojovat, odjel do ciziny, pak si našel práci i v Česku. Byl hostem pořadu 13. Komnata, kde byl vyzpovídán. V roce 2010 se mu narodila dcera. Dnes již není Martin nijak pěvecky aktivní.

K TÉMATU  Lucie Bílá oslavila narozeniny a dala dárek fanouškům! Novou písničku

Vašek Jelínek

Jeden z členů legendární skupiny. Účinkování v tomto boybandu ho vyneslo nahoru a přineslo mu přinejmenším úspěch, slávu a popularitu. Po rozpadu skupiny ovšem Vašek nechtěl nijak zahálet, tak se vydal na sólovou dráhu, kdy tvořil vlastní hudbu, podílel se na tvorbě muzikálu. Hudba ho neopustila ani dnes.

Nyní se svou krásnou manželkou vychovává dva syny a naplno se věnuje rodinnému životu, což je pro něj priorita. Aby mohl svou rodinu zabezpečit a starat se o ni, je zaměstnán v reklamní agentuře, což je teď už jeho hlavní pracovní náplní.

Aleš Lehký

Je znám také jako jeden z členů skupiny, která mu odstartovala kariéru. Když se po rozpadu skupiny tento vyučený kuchař rozhodoval, co dál se svým životem, co chce dělat a čemu se věnovat, média a jakýsi stálý kontakt s publikem bylo přesně to pro něj. Začal působit v rádiu jako moderátor. Dnes ho stále můžeme vídat na obrazovkách televize Nova, kde moderuje oblíbený pořad Snídaně s Novou. Kromě toho se také věnuje své rodině, manželce, a především svému synovi.

David Škach

Jako poslední bývalý člen Lunetic, je spíše tím introvertním typem. Řídí se tím, že soukromí je na prvním místě a dnes o sobě nedává téměř vědět. Po rozpadu chlapecké skupiny provozoval čajovnu, poté na čaj odcestoval do Anglie. Dnes se věnuje textařině, oženil se a se svou ženou vychovává dceru.

Dnes již skupina Lunetic působí pouze ve třech, a to bez Martina. Její sláva však už nikdy nebude taková, jako byla tehdy, v devadesátých letech. Přece jen už jsou to tátové od rodin a mají jistě své priority, a to dávat přednost rodině před šílejícím davem fanynek.

K TÉMATU  Překvapené děti v podmořském světě! Delfíni, tuleni nebo rejnok a jejich vzájemná reakce s malými návštěvníky akvária

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Rozhovor s Petrou Janů. Jaké byly začátky kariéry a co jste ještě nevěděly?

Nejmladší dcera zesnulého zpěváka Petra Muka vyrostla do krásy!

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Slýcháme, že dodržování pravidelného pitného režimu je důležité hlavně v létě. Ale to je omyl, pitný režim by se měl dodržovat i teď na podzim a místo sladkých čajů bychom měli sáhnout spíše bylinných anebo – a to je ještě lepší po čisté vodě.
Vysavač je nepostradatelný nástroj pro každou domácnost. Zbavit se prachu a nečistot je prostě nutnost. Jak vybrat správný vysavač? Do jakých kategorií se rozdělují a k jakým parametrům přihlížet?
Možná jste někdy přemýšleli, zda je vůbec možné řešit vaše zdraví bez pomocí léků. Třeba jste byli doposud zvyklí navštěvovat často lékaře a možná někteří z vás užíváte prášky každý den. Co kdybych vám ale řekla, že to jde i jinak? Že je tady možnost, jak řešit své zdraví bez pomocí prášků? Jste zvědaví, jakým způsobem toho docílit? Pak pokračujte ve čtení!
Když nefungují semafory, musí dopravu usměrňovat policisté. Někteří si práci zpestří tancem, kterým pobaví chodce i řidiče. Tady je deset policistů ze všech koutů světa, jejichž taneční kreace zachytili kolemjdoucí.
Každý z nás chceme, aby nám potraviny doma co nejdéle vydržely – a pokud možno v tom nejčerstvějším stavu. Obzvláště při nárůstu cen, který v poslední době zažíváme, nikdo nechce zbytečně plýtvat a vyhazovat rychle se kazící jídlo.
Československá pohádka Hodinářův učeň vypráví příběh o daleké cestě za láskou. Dětem ukazuje, že problémy může překonat statečnost a dobré srdce.
Říká se o nich, že jsou bezpečným místem. Místem pro setkávání a vzájemnou podporu žen. Ne všechny ženské kruhy vám ale přinesou to, co od nich očekáváte. Dokonce se o nich říká, že mohou být nebezpečné pro muže. Proč? Čtěte dál.
Měsíček lékařský je letnička, která dorůstá právě teď až do půlmetrové výšky. Sbírá se od poloviny června do konce srpna nebo počátku září a je to všestranná léčivá bylina. Využijte jejích účinků i vy a přidejte ji do domácí lékárničky nebo své kosmetické výbavy.
Vánoce jsou pomalu za dveřmi, a přestože právě tohle období představuje svátky hojnosti, zejména letos mnozí z nás hledají způsoby, jak nějakou tu korunu ušetřit. Ať se však snažíme sebevíc, pokud chceme Vánoce slavit, vždy to nějaké peníze stojí, ovšem i tak se dají najít skulinky, díky kterým naše peněženka zaplesá radostí. Jak a na čem nejvíc ušetřit?
Většina dívek nebo dam, které chtějí mít krásné gelové nety obvykle automaticky zamíří k odborníkovi. Jenže salony krásy jsou mnohde zavřeny, a tak si každá z nás hledá cestu, jak se starat o svůj zevnějšek co nejlépe. Gelové nehty však mohou být problém. Ne každý si je totiž ohledně gelových nehtů jistý v kramflecích. Jak si je doma udělat? Jak nanášet gelový lak doma vám poradíme krok za krokem.
Bude se zastřihovat! Střední nebo krátká délka střihu znamená úplně nový účes, ale také rozhodnutí zbavit se své dlouhé okrasy. Možná se inspirujete!
Přemýšlíte nad skladbou svého jídelníčku? Víte, kolik sníte denně bílkovin nebo vlákniny? Hlídáte si, co jíte? Možná, že ne. Hodně lidí nepřemýšlí nad tím, co jí a zda se stravuje správně. Většinou jako výmluva poslouží nedostatek času. Bílkoviny jsou ale pro tělo skutečně nezbytné a drtivá většina populace jich konzumuje málo. Zkuste to změnit.

Výběr článků

Když jsem četla na internetu nebo v časopisech o ženách, co je muž bil a léta týral, říkala jsem si, jak je možné, že ty ženy dávno neutekly. Jak si mohly všechno nechat líbit? Myslela jsem si, že to není normální, že je jasné, že každá týraná žena by měla od partnera odejít a žít sama.
Pití vody se šťávou z citronu, pomeranče nebo limety je zdravé a v rámci hubnoucích režimů a zdravého živoního stylu se těší velké oblibě. Nástrojů na vymačkání šťávy z plodů je k dostání nepřeberné množství, ale co takhle nějaký pěkný kousek? Designové odšťavňovače nejen, že odvedou svojí práci, ale ve vaší kuchyni se budou vyjímat! Na citrusové plody jsou nejvhodnější odstředivé ošťavňovače, ale můžete použít i ty klasické ruční. Které si vybrat?
I když školy a školky fungují, tak většina dětí v nich moc času netráví. Stačí jim totiž pár dnů v kolektivu a onemocní. Chřipku střídá nachlazení či angína. Během měsíců, kdy byly doma a nosily roušky, se oslabila jejich přirozená obranyschopnost a nyní jim stačí málo. Tohle byste měli udělat, abyste jejich imunitu opět nastartovali a vaše ratolesti trávily více času v lavici než v posteli.

Nepřehlédněte

Kdy začít a na co si dát pozor, aby z vašeho dítěte vyrostl člověk, který nemá zbytečnou vadu řeči?
PLC House je rodinný dům v argentinském Villa Allende. Byl navržen čistě a lineárně, s ohledem na praktičnost, úspornnost a flexibilitu. Tři ložnice, každá s vlastní koupelnou, prostorný prosklený obývací pokoj s výhledem ven na terasu a vzrostlé stromy. To vše na jednom jediném patře. Není nádherný?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek