Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Dojemné setkání psa s páníčkem vás vezme za srdce

Psi jsou odjakživa symbolem věrnosti a oddanosti. I mezi nimi se však najdou jedinci, kteří v tomhle směru excelují. Možná znáte příběh japonského psa plemene Akita Inu jménem Hačikó ze dvacátých let minulého století. Ten byl zvyklý čekat na svého pána, univerzitního profesora v letech, na jednom tokijském nádraží, kde ho páníček nechával cestou do práce.
setkání psa s paničkem
Domácí mazlíčkové své pány opravdu milují. (foto: tymr.cz)

19. 08. 2021

Jednoho dne ale Hačikův majitel z práce nepřijel – v práci náhle zemřel na srdeční příhodu. Hačikó se dostal do péče jeho příbuzných. Těm ale každý večer utíkal a vracel se na nádraží, kde ho původní páníček vyzvedával. Marné čekání na pána Hačikovi vydrželo až do smrti, tedy dlouhých devět let. Na jejich setkání logicky nedošlo.

Fenka Freya

Freya, fenka německého ovčáka, se s trvalou ztrátou páníčka vyrovnávat naštěstí nemusela. Ale má za sebou dlouhé odloučení od „svého“ člověka – její majitel se s ní z pracovních důvodů dlouhé měsíce neviděl, byť se s ní snažil alespoň komunikovat prostřednictvím videohovorů. Taková forma komunikace ale psům zdaleka nestačí. Chybí v ní totiž to hlavní, co nejlepší přítel člověka potřebuje – čichové vjemy. A také doteky, které jsou pro psy velmi důležité.

Pokud byste se po mnohaměsíční nepřítomnosti vrátili ke kočce, kanárkovi, nebo třeba želvě, dost možná byste pro ně byli cizími lidmi. U psů však tohle rozhodně neplatí, jak dokládá krásné video s Freyou v hlavní roli. Freya v něm doslova brečí štěstím, setkání ji přivede do euforického stavu. Nadšenějšího psa jste pravděpodobně v životě neviděli. I její majitel pochopitelně září štěstím, ale s reakcí fenky se to nedá srovnat. Setkání bylo opravdu dojemné.

Němečtí ovčáci patří spolu s dalšími inteligentními plemeny k těm nejvěrnějším psům vůbec. A video s Freyou je toho krásným dokladem. A jaké máte zkušenosti se psí věrností vy? Podělte se o své zážitky s námi i s dalšími čtenářkami v diskusi pod tímto článkem!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Psí plemena, která se dobře snáší i s dětmi

Péče o srst a drápky je chovateli psů často opomíjená

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

K dostání nejsou jenom pomeranče nebo grapefruity, ale také pomela, která se nejvíce prodávají právě na sklonku roku. V této době jsou také nejlevnější, i proto možná sídlí na stole nejednoho člověka.
Nemoc si nevybírá, a proto se i v řadách slavných tváří setkáme s lidmi, kteří musí změnit svůj styl života a bojovat o to, aby byli zase zdraví.
I když se to mnohým bude zdát nepravděpodobné, melouny lze pěstovat prakticky kdekoliv. Poslední dobou se najdou dokonce i ti, kteří tuto šťavnatou typicky letní pochoutku pěstují na balkóně či na terase v květináčích a jiných nádobách. Chcete-li si svůj vlastní meloun vypěstovat, je nejvyšší čas vyrazit pro sazenice. A máte-li opravdu malý balkón, zkuste meloun pepino gold.
Naše životní podmínky jsou velice dobré, ovšem ani tato skutečnost nám nezaručuje pevné zdraví. O své zdraví se musí každý starat sám. Je však pravdou, že někdy jen čirou náhodou člověka postihne choroba, o které lze říct, že je snad za trest, a se kterou svět ještě neumí vypořádat. Kupodivu se takových onemocnění nachází mezi námi celá řada, za vypíchnutí stojí například rakovina, nad kterou svět boj ještě nevyhrál.
Venku klesly teploty. To je nejvyšší čas udělat si úklid v šatníku. I vánoční svátky mohou být dobrým časem pro zbavení se nepotřebného oblečení. To ostatní počká pěkně na jaro.
Aktuálně nejedna zahrada oplývá pěstovanou zeleninou. Zatímco z počátku jara a léta trápilo zahrádkáře sucho, nyní jsou tím hlavním problémem škůdci, kteří okupují pěstovanou zeleninu. Žádný zahrádkář si však nemusí nechat svou zeleninu vzít, se škůdci totiž lze efektivně bojovat. Dokonce se nemusí použít ani chemie, po které sahají především nezkušení zahrádkáři, kteří jednotlivé druhy zeleniny pěstují vůbec poprvé.
Historie nás často fascinuje. Proč se zabývat dějinami státu nebo světa, když ta nejlepší učebnice historie vás může čekat ve vlastní rodině. Sestavte si rodokmen a uvidíte. Třeba získáte nové příbuzné a s nimi nové vztahy, nové zajímavé kontakty a přátele nebo překvapivé odhalení!
Blíží se narozeniny vašeho dítka a vy nemáte žádnou představu, jak zorganizovat oslavu? Máme pro vás pár tipů, které zaručí, že si narozeninovou párty děti užijí a vy z ní vyjdete bez újmy na zdraví. 
Léto je sice oblíbeným ročním obdobím pro mnoho z nás, ale naše pokožka a vlasy toto nadšení zrovna nesdílí. A proto bychom se o své tělo měli v létě starat ještě více než v ostatních ročních obdobích, nebo přinejmenším specificky. Jak by měla vypadat péče o vaše vlasy v době, kdy je spaluje letní žár?
Léto skončilo a i když bývá na podzim chladno a zataženo, nemělo by vám to zkazit náladu. Raději přijměte období, které právě přichází, a inspirujte se nápady na kouzelné podzimní dekorace. S jejich pomocí můžete originálně vyzdobit váš domov uvnitř i zvenku a přizpůsobit atmosféru barvám za okny.
Leden je ideálním obdobím, kdy byste si měli naordinovat očistu. Zbavíte se při ní všech škodlivých látek a zároveň posílíte imunitu. Přece jen játra, a nejen ta, dostala v závěru roku pořádně zabrat. Chcete-li jim ulevit, zapojte se do soutěže o balíček doplňků stravy Naturevia, který vám pomůže při detoxikaci organizmu a navíc podpoří vaši obranyschopnost.
Krásný a rovný úsměv dokáže otevírat srdce i dveře, proto je v současné době téměř nezbytností. Cesta k němu vede přes rovnátka, která vám budou dělat společnost po dobu několika měsíců nebo dokonce let. Je potřeba se během té doby o zuby a ústní hygienu obecně správně starat. Pojďte se podívat, co všechno budete potřebovat.

Výběr článků

Čtení klasických knih vás nebaví? Nebo byste je rádi proložili i nějakým poslechem? V tom případě si vyberte z našich tipů na audioknížky, které vám jistě v letních měsících udělají radost a zpříjemní horké dny.
Krásný úsměv by chtěl mít každý z nás. Nepřítel naší dutiny ústní je však povlak na zubech a zubní kámen. Jak ho odstranit, abychom nemuseli utrácet ze drahé produkty, jako jsou nákladné zubní bělící pasty a ústní vody? Mnozí netuší, jaké zázračné pomocníky má právě ve svém domově.
Každoročně je v České republice diagnostikováno více než 7 200 nových případu onemocnění karcinomem prsu, což odpovídá více než 133 pacientům na 100 tisíc obyvatel. Jedná se o jeden z nejzávažnějších epidemiologických problémů. Jedinou možností boje je včasná diagnostika a úspěšná léčba. Mezi nejagresivnější formy patří zánětlivá rakovina prsu.

Nepřehlédněte

Zima není váš kamarád? Nejraději byste se proto na Vánoce sebrali a odjeli do teplých krajů a Štědrý den si užívali s koktejlem v ruce, v bikinách a na pláži s výhledem u moře? Není nic jednoduššího než si koupit letenku a odpočítávat dny. Které destinace jsou na zimní dovolenou v tropech jako stvořené?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek