Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Úložný prostor v ložnici: volte praktické skříně a komody, ve kterých bude dostatek prostoru

Právě ložnice bývá místem, kde ukládáme většinu svého oblečení a jiných drobností, tedy pokud nemáte šatnu. Z toho důvodu je důležité dát si při výběru šatní skříně záležet, aby vyhovovala vašim potřebám. Další úložný prostor navíc můžete přidat díky komodě, která se skvěle hodí nejen do ložnice.
skříně
Zdroj obr.: Dariusz Jarzabek / Shutterstock.com

Vybavení šatní skříně

Šatní skříň, konkrétně její vybavení, vám umožní umístit na své místo každý kousek oblečení a doplňky. Její vnitřní vybavení ovlivní komfort užívání. Ne v každé šatní skříni totiž snadno najdete přesně to, co hledáte. Proto byste se měli zaměřit na systémy, kterými jsou skříně vybaveny. Pro někoho je totiž nezbytností tyč na pověšení ramínek, zatímco jiný ocení spíše více polic.

Skříň však může disponovat také několika šuplíky a závěsnými systémy třeba na pásky či kravaty. Naše potřeby jsou velmi individuální, proto vždy buďte pozorní a ověřte si, z jakých částí se skříň skládá. Díky tomu totiž budete mít možnost oblečení uložit prakticky, abyste ho vždy měli po ruce a nemuseli ho ve skříni dlouhé minuty hledat.

Ideální rozměry

Kromě vnitřních systémů jsou důležité také rozměry šatní skříně. Ty je samozřejmě přizpůsobte dostupným prostorem v místnosti. Snažte se tedy najít kompromis, který nebude zavazet, ovšem zároveň poskytne dostatek místa pro uložení věcí. Nabízí se několik minimálních rozměrů, které vám poskytnou jistotu, že do skříně vměstnáte vše, co potřebujete.

Jestliže chcete oblečení věšet na tyč, budete potřebovat zhruba 70 centimetrů pod touto tyčí. Do mnoha modelů skříní se tak hravě vejdou dvě tyče nad sebe, takže získáte více úložného prostoru. Hloubka skříně by měla být alespoň 45 centimetrů, abyste na police mohli pohodlně poskládat trička a další. Ovšem pokud chcete do skříně věšet objemnější kabáty a bundy, bude potřeba více místa. V takovém případě počítejte s hloubkou skříně alespoň 55 centimetrů.

Podstatným parametrem je také výška skříně. Pořídit můžete modely, které sahají opravdu vysoko, případně se dají zakoupit nástavce. Je však třeba zvážit praktičnost. Pokud totiž do vrchních částí skříně nedosáhnete, její používání se stane značně nepohodlné. Vrchní části však můžete využít třeba k odkládání sezónního oblečení, které potřebujete dlouhodobě někam uložit.

K TÉMATU  Kvalitní spánek jako předpoklad pevného zdraví? Dopomůžou vám k němu i rolety
skříně
Zdroj obr: Gaf_Lila / Shutterstock.com

Design

Kromě funkčnosti by nás samozřejmě měl zajímat také design skříně. Vybírejte z rozmanitých dekorů, které sladíte s ostatním nábytkem. Poměrně neutrální jsou světlé barvy jako je bílá či dekor dub sonoma. Obecně jsou světlejší odstíny lepší volbou, jelikož opticky zvětší a projasní místnost. Pokud vás láká černá skříň, počítejte s tím, že výběr vhodné kombinace ostatního nábytku nebude tak jednoduché. Oblíbené jsou také různé odstíny dřeva, tento materiál dokáže místnost zútulnit.

Přidejte komodu

Kromě šatní skříně se hodí pořídit se také komodu. Ta vám poskytne další prostor pro uložení nejen oblečení, ale třeba také ložního prádla a podobně. Stylová komoda navíc dokáže rozzářit interiér. Zpravidla se jedná o menší kus nábytku, který může mít různé rozložení. Samozřejmostí jsou police a šuplíky, které můžete zkombinovat. Přizpůsobit byste se měli hlavně tomu, co do komody chcete ukládat. Na oblečení mohou být praktičtější police, na drobnosti poté volte spíše šuplíky.

Přizpůsobte ji

Design komody by měl ladit s šatní skříní. Vybírat můžete opět z různých materiálů a dekorů, takže najdete model podle svého vkusu. Pokud chcete, aby komoda zároveň sloužila jako ozdobný prvek, můžete vybírat z prosklených kousků.

Jakmile zvládnete vybrat ideální šatní skříň a případně i komodu, máte zpola vyhráno. Abyste se v místnosti cítili dobře, neměli byste zapomínat ani na dekorace.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Přemýšlíte, co dělat během volného odpoledne, kdy je venku nevlídno a v televizi nejde nic, co by vás dvakrát bavilo? Je načase si sednout nad oblíbenou knížkou a s čajem v ruce se pořádně začíst do děje.
Kuchyňský kout je plný nejrůznějších spotřebičů, bez kterých bychom se při vaření prakticky neobešli. V případě, že vám chybí mikrovlnná trouba, pojďme si prozradit, jak ji vybrat. I tento společník se vybírá na základě několika kritérií.
Tu a tam asi každá z nás vypadá unaveně. Stačí probdělá noc, delší flám nebo nějaký zdravotní problém, který nám nedá spát, a ráno na nás vykoukne v zrcadle nepěkný odraz a v něm unavená pleť vyžadující okamžitou vzpruhu.
Znáte ten okamžik, kdy přecházíte do nového roku a cítíte, že v příběhu vašeho vztahu se otevírá nová kapitola? V našem článku o vztahových cílech pro nový rok se pustíme do tohoto neznámého, plného možností. Společně s vámi budeme kreslit příběh plný rozvoje, propojení a nových zážitků. Jak plánovat a posouvat váš vztah o level výše? To vám prozradíme skrze inspirativní příběhy a psychologické nástroje, které vám pomohou budovat pevný a vzájemně obohacující vztah.
Developerský projekt Vilapark Klamovka je zasazen do zeleného prostředí hlavního města, přitom v dosahu plné občanské vybavenosti. Pokud plánujete zůstat v metropoli, ovšem prahnete po klidné lokalitě, nadchnou vás nové byty v Praze 5. V následujících řádcích vám o lokalitě, nabízených bytech i celém projektu prozradíme více informací.
Otevřete dveře k zdravějšímu životnímu stylu. Dnes přinášíme vám praktické rady a osvědčené tipy, které vám pomohou iniciovat a udržet zdravé návyky. Od malých každodenních změn po postupný proces adaptace, čeká na vás průvodce, jak integrovat zdravější rozhodnutí do svého každodenního života. Jste připraveni na cestu k celkovému zlepšení svého životního stylu? Pojďte do toho snámi a objevte radostné stránky zdravějšího já.
Udělejte si letos opravdu veselé Velikonoce. Už se to pomalu blíží, a tak není na škodu inspirovat se nápady na originální velikonoční dekorace. Věnce na dveře, dekorace na stůl nebo ven do zahrádky, a hlavně samá vajíčka a zajíci!
Tchyně - žena, kterou si v životě rozhodně nevybíráme. A bohužel ne vždy ta, se kterou bychom na rodinné oslavě chtěli sedět poblíž. Nedej bože trávit společně dovolenou nebo dokonce bydlet ve stejném domě.
Dnešním symbolem je jednoznačně srdce. Je sv. Valentýna, a tak jsme pro vás připravili zajímavou galerii. Jak to může vypadat u vás doma? Už máte nějaký ten dárek pro svého milého ve tvaru srdce? Co třeba svíčku, dezertní talířek nebo speciálně prostřený stůl. Užívejte si srdíček, co hrdlo ráčí! Dneska se může!
Mnoho lidí začíná hubnout především s dietou, protože je to nejjednodušší způsob, jak změnit své každodenní stravovací návyky. To je správný směr, ale nestačí, pokud chcete na svém těle skutečně zapracovat a zhubnout. Je také nutné správně přizpůsobené cvičení a k tomu budete potřebovat vybavení a příslušenství!
Přemýšlíte, co ještě pořídit na zahradu? Houpačka vám zpříjemní letní dny, kdy budete chtít posedět venku, ale vyhnout se přímému slunci. Jednoduché závěsné zahradní houpačky s ocelovou konstrukcí snadno přemístíte kamkoli po zahradě a na zimu se dají složit. Dřevěná pergola stojí pevně na místě, ale zase vypadá se zavěšenou houpačkou překrásně. Jen si vyberte!
Zatímco svět čelí velkému množství výzev, jako je například změna klimatu nebo nedostatek obnovitelných zdrojů, společnost by měla začít ženské nápady a vynálezy brát vážněji. Proč? Protože i ženy už mnohokrát dokázaly, že si zaslouží na poli vědy uznání.

Výběr článků

Někdy se to stává a máte pocit, že vás pošle partner brzy k šípku. Položila jste si však otázku, co všechno ho k tomu vede? I my ženy jsme mnohdy nevyzpytatelné. Milé dámy, představte si, že ani muž s vámi nechce někdy mluvit, protože má svou náladičku a mnohokrát je naštvaný či přepracovaný. Když na něj tlačíte, tak celou situaci leda zhoršíte. Bude-li se to opakovat pokaždé, vás nakonec opustí.
Bali - nádherný, romantický a přírodou protkaný ostrov, který přímo vybízí k prožití okamžiku, který se na vždy zapíše do vaší paměti jako váš den D. Plánujete zde svatbu? Proč ne, je to ostatně v poslední době poměrně trendy záležitost. Předem byste rozhodně měly vědět, na co se připravit. Svatební specialistka a místní balijský průvodce pro vás připravili souhrnné informace přímo z místa činu.
Možná máte skvělý sex, na kterém nechcete nic měnit. V pořádku, ale jedna malá drobnost může vaše milostné prožitky pozvednout na novou, vášnivější a intenzivnější úroveň. Stačí věnovat pozornost něčemu, co běžně děláte. Správně se nadechněte!

Nepřehlédněte

Cambridge dieta se skládá ze šesti kroků. Zaručuje rychlé hubnutí a těší se velké popularitě. Navíc vám po celou dobu bude k dispozici speciální nutriční poradce. Zní to až neuvěřitelně dobře? Pojďme se na tuto zázračnou dietu podívat zblízka!
Jóga dnes patří v západním světě k široce rozšířeným technikám cvičení. Svou popularitu zde ale začala získávat až od 2. poloviny 20. století. Tisíce let se totiž omezovala pouze na indický subkontinent. Jak se vyvíjela až do dnešní podoby?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek