Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Tenisky nevycházejí z módy – dámská móda pro různá roční období

Stále ještě máte zafixované tenisky jako sportovní obuv, která se nehodí do města nebo do práce?
Tenisky
Tenisky nevycházejí z módy – dámská móda pro různá roční období.

Věděli jste, že tenisky dříve nosila jenom vyšší třída a byly znakem bohatství?

Tenisky jsou nestárnoucí klasika. Poprvé se objevily na konci 19. století a kdo je nosil, automaticky byl zařazován do vyšší společnosti. Nejen proto, že byly oproti běžným botám dražší, ale také proto, že se v nich obvykle hrál tenis nebo kroket. Obyčejní lidé tehdy tenisky nepotřebovali. Sport a rekreace byly určeny jenom bohatým, kteří si mohli takový módní výstřelek dovolit.

S významem tenisek ovšem zamíchala druhá světová válka, kdy boty ztratily svůj společenský status a začaly být vnímány jako něco, co nosí převážně děti. Znovu byly objeveny tenisky až v sedmdesátých letech. Ale dost historie.

Proč jsou tenisky tak oblíbené? 

Zapomeňte na to, že by stylové tenisky byly jen botami na sport a na neformální aktivity. Vždyť jim své kolekce věnuje i Prada, Gucci, Jimmy Choo nebo Luis Vuitton. Dnes už jsou tenisky součástí módní kultury a počítá se s nimi jako s obuví, vhodnou pro každou příležitost.

A mají i spoustu výhod. Jste konzervativní v oblékání? Vaše boty takové být nemusí. Vyberte si výraznou barvu nebo vzor a dodejte tak svému outfitu neotřelý a zajímavý styl. Většina návrhářů si tak s teniskami opravdu vyhraje, protože předpokládají, že i konzervativní člověk si rád dopřeje trochu extravagance. Barvy a vzory na teniskách jsou tak opravdu hodně kreativní a nápadité.

Nezapomeňme ani na to, že jsou mnohem pohodlnější než běžné boty a dávají tak jejich majiteli velkou volnost pohybu a pohodlí. Je mnohem jednodušší zvládnout městskou dlažbu v teniskách než na podpatcích. Stejně tak celodenní stání na nohou nebo pobíhání v kanceláři je snesitelnější, pokud se vaše nohy cítí pohodlně, volně a ne jako ve vězení. Tenisky pro nevěstu? 

K TÉMATU  Originální a stylové módní doplňky. Vyrobte si je doma během chvíle

Tenisky jsou univerzální. Díky kreativitě výrobců je můžete nosit ve všech ročních obdobích. Je libo tenisky s kožíškem na zimu? Není problém. Chcete kotníkové nebo nízké? S krajkou nebo klasiku? S tkaničkami, nebo nazouvací? Dnes už můžete přizpůsobit tenisky kompletně vašemu stylu a udělat z nich tak nedílnou součást vašeho šatníku. Není ani neobvyklé, že si moderní nevěsty kupují ke svatebním šatům bílé tenisky, aby zvládly svůj svatební den v pohodlí a bez mučení na podpatcích.

Vybere si každý!

Móda jde dnes ruku v ruce s pohodlím. A to se netýká jen tenisek. Svou univerzálností a pohodlím, které nabízejí, inspirovaly i další typy bot. Z pohodlí tenisek si mnoho berou i letní boty, u kterých je komfort vaší nohy na prvním místě. Zkuste na následujících stránkách odhalit, kde všude se návrháři inspirovali: pantofle dámské – eobuv.cz. Zjistíte, že v mnoha typech sandálů a pantoflí je inspirace teniskami velmi čitelná.

Podlehněte tedy nestárnoucí klasice a zařaďte tenisky do svého šatníku. Jsou tu s námi už více než sto let, a vaši pozornost si určitě zaslouží. Jakmile ale objevíte lásku k teniskám, uvědomíte si jednu důležitou věc. Jenom jedny totiž nestačí.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Celulitidu má řada žen. Dokonce možná existujte víc těch, které ji mají než těch, které mají to štěstí a celulitidou obdařeny nejsou. A stejně jako trápí ženy, tak ani muži leckdy celulitidě neuniknou. A proto si nyní připomeneme největší a nejčastější mýty, které o celulitidě kolují a připojíme pár rad, jak se jí zbavit.
O žádosti o ruku a následné svatbě sní asi každá žena. Manželství je obrovským krokem, a i když už bohužel dost často neplatí, že vydrží navždy, je třeba si to řádně promyslet. Jste s partnerem již delší dobu a chcete se posunout dál?
Doba od 21. února do 20. března patří jenom Rybám, poslednímu dvanáctému znamení zvěrokruhu. O Rybách je známo, že jsou znamením důvěřivým a empatickým. Mají rády jistotu a dokážou lidem porozumět víc než kdokoliv jiný.
Všude, kam se podíváme, vidíme nejrůznější způsoby stravování. Mezi ně samozřejmě patří krátkodobé diety jako takové, ale stejně tak trvalé formy, které už představují určitý životní styl. A právě mezi ně nepochybně patří stravování podle ročních období. V čem spočívá a má vůbec smysl?
Bolest při pohlavním styku, bolestivá menstruace a problémy s početím. To všechno se může skrývat pod diagnózou endometriózy. Endometrióza je gynekologické onemocnění, které postihuje řadu žen především v plodném věku.
Pracoviště je podle statistik třetím nejčastějším místem, kde se můžete potkat se svou drahou polovičkou, a až třetina Čechů v práci prožila alespoň chvilkový románek. Láska v kanceláři může být krásná a vzrušující, ale zároveň s sebou může přinést i řadu nepříjemností. Jaké jsou tedy klady a zápory takového vztahu?
Název této léčivé metody přímo zavání jemnými vůněmi, které vás ovanou hned, jakmile se a takovou aromaterapii vydáte. Poslední dobou e mezi lidmi tato nenásilná cesta harmonizace vlastního těla i duše stále populárnější.
Jsou přítulní a mazliví, ale také je s nimi velká zábava. Nejlepší čtyřnohý přítel člověka občas předvádí skutečné psí kousky. Podívejte se na ty nejlepší.
Vidět kvést nebo rodit rostlinku, kterou jsme si vypěstovali ze semínka, je čistá radost každého zahrádkáře. Celá řada zelenin i květin se musí vysévat včas, protože mají dlouhou vegetační dobu. Tak abyste stihly sezónu, je nutné se setím začít již nyní v únoru!
I nastávající maminky se chtějí líbit. Stejně jako u běžné módy musí být i těhotenské oblečení zároveň komfortní a praktické, a to po celou dobu těhotenství. Kde a jak ale takové oděvy vlastně vybrat?
Podívejte se, jak vytvořit překrásné bronzově třpytivé a neutrální kouřové oční stíny. Jejich barevný tón funguje s jakýmkoli odstínem pleti! Ideální na večírek, do divadla nebo večerní akci.
Věděli jste, že pokožka může díky dobré stravě vypadat zdravěji? Pleť je jednou z prvních věcí, kterých si lidé všimnou a její zdraví hodně prozradí o tom, co kdo jí. Stravovací návyky se ve stavu pokožky doslova zrcadlí. Jak? Nahlédněte do našeho průvodce krásnou pletí.

Výběr článků

Vánoční svátky má snad každý rád! Vždyť se během nich jenom odpočívá, sledují se pohádky neustále jdoucí v televizi, také se pořád jí a rozdávají se dárky. Navíc jsou Vánoce dny, během kterých trávíme svůj čas s rodinou a všemi, na kterých nám záleží. Nebo přinejmenším doufáme, že máte o svátcích přesně takovou pohodu.
Když se narodí zdravé miminko, které najednou zemře, jde vždy o nesmírnou tragédii nejen pro rodiče, ale pro celou rodinu. Za náhlou a neočekávanou smrtí miminka může být strašák všech rodičů označovaný jako syndrom náhlého úmrtí kojence. Existují nějaká opatření, která pomáhají výskyt tohoto syndromu snížit? Otázka, která zajímá každou nastávají maminku.
Děti zoo milují. Některá zvířata jsou pěkně chytrá a chtějí si hrát, a pak se stane, že naše potomky pěkně vystraší. Tučňáci, lvi, tygři, oblíbené zvědavé žirafy nebo velbloudi, ale i medvědi nebo bobr, dorážející přes sklo. Tyhle legrační situace vás pobaví!

Nepřehlédněte

Máme po úplňku. Co vás nyní čeká o víkendu? Nahlédněte do našeho speciálního horoskopu krásy a duševního zdraví od astroložky Nadi Šmídové.
Období prázdnin a letních dovolených je už definitivně za námi. Přestože meteorologové slibují poměrně slušný podzim, sychravé dny spolu s deštivým počasím už nedočkavě klepou na dveře. Pokud vám zbývá ještě pár dnů dovolené nebo prostě máte chuť vyrazit někam na teplem, rozhodně se vám budou hodit naše tipy na hřejivou podzimní dovolenou.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek