Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Vyrazte na skvělou letní dovolenou do Chorvatska

Chorvatsko je nejen pro Čechy velmi oblíbeným místem, kam vyrazit na dovolenou. Ať už hledáte relax u moře, zajímá vás místní kultura a památky, či snad hledáte nějaké dobrodružství, tato země je skvělou volbou. Chorvatsko totiž pro turisty nabízí dokonalé možnosti.
Chorvatsko
Zdroj obr.: Dreamer4787 / Shutterstock.com

Rozmanité možnosti

Chorvatsko vás rozhodně okouzlí svým krásným pobřežím a řadou příjemných pláží. Pokud si tedy jednoduše chcete užívat sluneční paprsky a vlny moře, jistě si zde přidejte na své. Ovšem to zdaleka není všechno, co tato země může nabídnout. Kromě toho se totiž můžete vydat poznávat místní život do malých vesniček, či třeba do větších měst, která vám představí i noční život.

Chorvatsko však může nabídnout také nádhernou divokou krajinu, známé jsou například Plitvická jezera. Ačkoliv se jedná o velmi vyhledávanou destinaci, nebude problém najít si klidnou lokalitu pro příjemný odpočinkový pobyt. Pokud byste navíc chtěli zažít i trochu dobrodružství, nabízí se celá řada zajímavých památek a okouzlujících měst, které rozhodně stojí za návštěvu.

Trogir

Jestliže hledáte zajímavé místo pro svou příští dovolenou, pak je okouzlující Trogir tou nejlepší volbou. Jedná se o malé starobylé město, které leží jen pár kilometrů od Splitu. Patří mezi jedno z nejnavštěvovanějších měst Dalmácie, jelikož nabízí celou řadu zajímavostí. Jeho historické centrum je zapsáno do seznamu UNESCO, představuje totiž jedinečné ostrovní románské městečko.

Najdete zde řadu antických památek, toto město má totiž opravdu bohatou historii. Pokud tedy hledáte něco méně tradičního, než jsou jen pláže a moře, pak se vám v Trogiru bude líbit. Těšit se můžete na jedinečnou středomořskou atmosféru, na každém kroku úzkými kamennými uličkami totiž narazíte na restauraci či kavárnu, ovšem také na různé galerie a hudební akce.

Další okouzlující destinace Chorvatska

Jestliže nechcete celou dovolenou strávit pouze na pláži, nabízí se i další místa, kam můžete vyrazit za poznáním krás Chorvatska.

  • Oblíbeným místem je Národní park Krka, který se pyšní hlavně vodopádem o výšce 242 metrů.
  • Kromě toho však můžete navštívit také ostrůvek zvaný Visovac, zde se můžete pokochat zajímavou architekturou františkánského kostelu a kláštera.
  • Pokud vás lákají i další stavby, rozhodně byste neměli vynechat Istrii. V této lokalitě totiž najdete zajímavá městečka, ve kterých navíc můžete blíže poznat místní život na hudebních akcích, v galeriích a podobně. Kromě toho Istrie nabízí také průzračně čisté moře, zátoky a krásná údolí.
  • Jestliže vás láká místní atmosféra, měli byste navštívit také Zábřeh, který má rozhodně co nabídnout.
  • Milovníci přírody a procházek pak rozhodně ocení také Plitvická jezera, která poskytnou nádherný pohled na průzračná jezera a vodopády.
K TÉMATU  Nejlepší knihy nejen pro děti

Chorvatsko můžete poznat i při sportu, třeba ze sedla kola. Pokud vás tato představa láká, může vás zaujmout nějaký cyklistický zájezd do Chorvatska, během něhož poznáte ta nejkrásnější místa a cesty jadranského pobřeží.

Na co nezapomenout

Vzhledem k aktuální situaci se může cestování zdát problematické vycestovat do Chorvatska, ovšem Chorvatsko je na letní turistickou sezónu připraveno lépe než kdy předtím. I přesto je třeba počítat s určitými opatřeními, kterým se aktuálně nelze vyhnout. K vycestování by vám měl však stačit negativní PCR či antigenní test na Covid-19.

Obyvatelé Chorvatska pečlivě dbají na to, aby cestování do této destinace bylo bezpečné. Proto není důvod se obávat, se zahraničními turisty se zde totiž počítá. Jestliže se tedy rozhodnete v létě vycestovat za sluníčkem a mořem, stačí už jen připravit plavky a nezapomenout na spolehlivý opalovací krém, k jeho nákupu se vám bude hodit slevový kód Dermacol. Chorvatsko je každoročně snad tou nejoblíbenější dovolenkovou destinací pro Čechy, stejně tak tomu bude i tento rok. Tato země má totiž rozhodně co nabídnout a těší se na nejen české turisty. Naplánujte si proto i vy dovolenou, díky které si užijete odpočinku a zahraniční kultury.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

S jarem je mimo stoupajících teplot neodmyslitelně spojena obměna šatníku za vzdušnější a pestřejší oblečení. Prostor dostávají kousky s vypasovanějšími střihy podtrhujícími ženskost a jemnost. Konec konců, kterou z žen by nepotěšila mužská pozornost, kterou vyvolá právě dobře padnoucí sukně různého střihu a délky? Víte, jaký střih se k vaší postavě hodí nejvíce?
Citron je již od pradávna používán jako pomocník při mnoha zdravotních potížích. Kyselina citronová v citronu je totiž známá svými imunitními, antibakteriálními a antivirovými vlastnostmi. Co vás napadne jak první, když máte například chřipku? Samozřejmě pořádný bylinkový čaj s medem, zázvore, a hlavně citronem! Jaké jsou účinky citronu na lidské tělo?
Neustálé pochybnosti o sobě. Kritika své postavy, kritika svého chování. Nedůvěra v dosažení stanovených cílů... Poznává se v tomto některá z vás? Přály byste si, ženy, mít se více rády? V dnešním článku si povíme, jak na to! Jak se mít ráda, jak zlepšit své sebevědomí a jak zkrátka zazářit!
Když si moje kamarádka a pak také sestra našly partnery na seznamce, začala jsem věřit tomu, že to skutečně funguje. Do té doby jsem se toho strašně bála. Psát si s někým na internetu, nevědět, zda je to skutečně on a potom si s ním vyjít. To mi přišlo děsně riskantní. No ale, když to jim dvěma vyšlo, proč by to nemohlo vyjít taky mně?
V roce 1998 spatřila světlo světa argentinská telenovela „Divoký anděl“, která přinesla světovou popularitu zejména představitelce hlavní role, Natalii Oreiro.
Asi každý z nás už někdy nějaký ochutnal. Zatímco někomu chutnají více, jinému méně. Očekáváme od nich, že nás doslova nakopnou, dodají nám energii. Úkolem energetických nápojů je zlepšit koncentraci a podpořit soustředění. Málokdo z nás už se ale ohlíží na zdravotní dopad těchto tolik oblíbených drinků.
Máte doma kočku? Pak určitě budete souhlasit, že nad jejím chováním někdy zůstává rozum stát.
Plánování prázdnin s dětmi školou povinnými se často rovná složité manažerské práci. Prázdniny jsou pro všechny děti radostí a úlevou od školních povinností, ale ne tak pro rodiče. Ti musí velmi pečlivě plánovat, kam se školáky. Volných dnů je totiž podstatně víc, než mají dospělí dovolené.
Ať už jsou ve špenátovém salátu, restované nebo v omeletě, houby jsou chutnou pochoutkou nabitou živinami. Obsahují selen a ergothionein, což jsou silné antioxidanty. Také zde najdeme vitamíny skupiny B. Ačkoli jsou bílé potraviny často považovány za chudé na živiny, houby jsou výjimkou. Obsahují mnoho minerálů, jako je selen, draslík, měď, železo a fosfor, které se v potravinách rostlinného původu často nenacházejí. Ačkoliv se mezi sebou liší, všechny houby se mohou pochlubit působivým nutričním profilem. Níže si představíme 7 důvodů, proč by měly houby být pravidelnou součástí jídelníčku.
V případě nechtěných kruhů pod očima platí jedno zásadní pravidlo – kde nepomůže make-up, tam přicházejí na řadu spolehliví zachránci z kuchyně. A že jich k dispozici není zrovna málo! Vsadíte na ně i vy?

Výběr článků

Suchý únor se těší čím dál větší popularitě. Zatímco v zahraničí jede spíš ”dry january”, už proto že navazuje skvěle na novoroční předsevzetí, my Češi jsme spíš pro ten kratší měsíc bez alkoholu. I tak ty čtyři střízlivé týdny nemusí být žádná pruda, když si je zpříjemníte mocktaily.
Chlapík se promění v ženu poté, co si u výdeje zavazadel na letišti otevře svůj kufr. Zřejmě má opravdu na spěch, protože na nic nečeká a začne se svlékat přímo v hale. Ostatní lidé kolem nevěřícně koukají! Tohle se může stát jen v Las Vegas.
Brouzdáte po Netflixu nebo HBO GO a nevíte, co si pustit? Připravili jsme si pro vás TOP 5 seriálů, které byste si určitě neměla nechat ujít. Na své si přijdou romantické duše, milovnice napětí a dramatu a také ty ženy, které se chtějí zasmát a zkrátka žasnout.

Nepřehlédněte

Člověk si nikdy ničím nemůže být úplně jistý, já jsem si ale byla jistá, že prožívám konečně pravou lásku. Měla jsem plány do budoucna, konečně jsem chtěla založit rodinu, po které jsem tolik toužila. S přítelem jsme spolu začínali už společný čtvrtý rok, už byl čas.
V 90. letech bylo všechno mnohem jednodušší - zejména pokud jde o vztahy s celebritami. Ve skutečnosti existovaly četné páry celebrit z 90. let, které jsme všichni uctívali, i když jsme si nebyli jisti, jak dobře spolu vycházeli poté, co chaos na červeném koberci utichl a davy šly domů. Většina z těchto párů z 90. let se od té doby rozpadla. Ale pár šťastlivců je stále spolu a stále si užívá svůj románek.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek