Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

Jak si správně změříte velikost podprsenky a poznáte, že vám padne?

Správná velikost podprsenky dokáže s vaším tělem divy. Pozvedne vaše prsa, zeštíhlí pas a bude se vám lépe dýchat. Jak si změříte velikost prsou a poznáte, že vám prádlo dobře sedí?
podprsenka
Zjistěte, jaká velikost podprsenky je pro vás ta pravá!

Změřte si obvod pod prsy

Stoupněte si rovně a pod prsy si vodorovně změřte obvod hrudníku. Nadechněte a vydechněte. Při výdechu k sobě přiložte oba konce metru. Číslo si zapamatujte. Nyní od něj odečtěte 4 cm. To je přibližná délka zapínání. Nakonec výsledné číslo zaokrouhlete směrem dolů. Uveďme si příklad. Obvod pod prsy jste si naměřili 85 cm. 85 cm minus 4 cm je 81 cm. Výsledné číslo zaokrouhlené směrem dolů je 80 cm.

Změřte si obvod prsou

Opět se postavte rovně, nadechněte a vydechněte. Metrem si změřte obvod v nejširším místě, tedy přes bradavky. Toto číslo je konečně, nic od něj neodečítáte ani ho nezaokrouhlujete.

Naměřená míra pod prsy určuje velikost obvodu podprsenky. Obvod prsou je velikostí košíčků. Ty se nejčastěji určují písmenem od A do M. Na webu svého oblíbeného výrobce spodního prádla si najděte tabulku velikostí a v ní si určete svou velikost podprsenky.

Jak poznáte správnou velikost podprsenky

Dobře padnoucí podprsenka je jako vaše druhá kůže. Perfektně vám sedne, nikde vás netlačí a pozvedne vašeprsado nebeských výšin. Jak poznáte, že vám podprsenka opravdu sedí?

  1. Podprsenku vždy zapínejte na poslední háčky. Materiál časem povolí a vy tak budete mít jistotu, že vám spodní prádlo dlouho vydrží. Ubrat na velikosti můžete vždycky.
  2. Prsa opatrně vložte do košíčků. Urovnejte je po stranách a přesvědčte se, že vám kostice pevně přiléhají k tělu.
  3. Zadní díl podprsenky srovnejte vodorovně s jemnou vůli. Podprsenka by vás neměla tlačit, ale měla by pevně obepínat hrudník.
  4. Zkontrolujte, že střed podprsenky přiléhá k hrudnímu koši. Pokud vás tlačí, zvolte větší velikost košů. Pokud naopak odstává, zvolte velikost menší.
  5. Zvedněte ruce a trochu se zavrťte. Sedí podprsenka stále pevně na místě? V pořádku. V opačném případě zvolte menší velikost.
  6. Nyní přichází na řadu kontrola ramínek. Ramína by se vám neměla zařezávat do kůže nebo vám padat z ramen.
  7. Nakonec ramínka z ramen sundejte. Drží vám podprsenka stále stejně? Výborně. Našli jste svou ideální velikost.
K TÉMATU  40 vychytávek pro každou příležitost! Jak udržet řezané květiny co nejdéle čerstvé? Jak šetrně vyndat z vlasů žvýkačku? Podívejte se!

Jak vybrat sportovní podprsenku

Sportovní podprsenka mívá označení velikosti stejné jako ta klasická. Velikost sportovního prádla volte buď dle velikosti obvodu a košíčků nebo podle písmen (S, M, L). Některé sportovní podprsenky mohou být označeny velikostí S-M nebo M-L. V takovém případě se rozhodujte podle oblečení, které nosíte. Máte velikost triček M? Pak sáhněte po stejné velikosti také u podprsenky.

Funkční spodní prádlo klade na materiál a střih jiné požadavky než klasická podprsenka. Sportovní podprsenka by měla být vyrobena z jemného elastického mikrovlákna. To se přirozeně přizpůsobí vašemu tělo a dodá vám pocit pohodlí a komfortu.

Kompresní a pouzdrová podprsenka

Při nákupu sportovní podprsenky se možná setkáte s pojmy kompresní a pouzdrová podprsenka. Jaký je mezi nimi rozdíl? Kompresní podprsenka je vhodná pro menší velikosti prsou a méně náročné sporty. Ideální je například na jógu nebo pilates.

Pouzdrovou podprsenku oceníte, pokud máte objemnější hrudník nebo jste fanynkou náročnějších sportů. Oblékněte si ji na lyžování, běh nebo posilování.

Ramínka styl zapínání

Při výběru sportovní i klasické podprsenky hraje také důležitou roli střih ramínek a styl zapínání.

Ramínka

Ramínka jsou nejčastěji klasická nebo do kříže. Ramínka do kříže nabízí větší fixaci, ale mohou být méně pohodlná. Ideálním řešením je, pokud podprsenka nabízí obě možnosti.

Zapínání

Klasické podprsenky mají nejčastěji zapínání na háčky. Sportovní podprsenky mohou být přetahovací přes hlavu.Tento typ podprsenek je více pružný a méně fixuje prsa na místě. Zapínání na háčky vám zajistí větší pevnost a stabilitu. 

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Neustálé převalování, polštáře na uších, probděné noci, špunty v uších. Přijde vám to povědomé? Pak právě váš partner nebo partnerka chrápe. Nemusíte se obávat toho, že byste v tom byli sami. Najde se mezi námi vícero lidí, kteří se ptají na jednu otázku, a sice jak se zbavit chrápání, které nám nedá v noci spát?
Kdo by neměl rád léto! Nejkrásnější roční období má jen několik málo vad na kráse. Tou asi největší je dotěrný hmyz. Ať už jde o všudypřítomné komáry, které nám doslova a do písmene sají krev, nenápadná, leč nebezpečná klíšťata, nebo o nenechavé mravence. Právě s mravenci se řada Čechů od pozdního jara potýká. Slovy klasika, ty potvory se vám dostanou všude. Naštěstí s nimi můžete bojovat přírodními prostředky.
Na trhu jsou k dostání doslova stovky různých odstínů rtěnek, kosmetické firmy nás neustále bombardují novými produkty, takže vybrat si z nich a najít tu správnou, to je teprve oříšek. Jak najít svoji ideální rtěnku?
Jaimie a Dave žijí již několik let v Americe. Oba měli stejný cíl a sen, a to postavit si svůj vlastní dům. Myšlenka hypotéky je nelákala, a tak se rozhodli, že z našetřených peněz zakoupí několik přepravních plechových kontejnerů, přepracují je a doplní dalším recyklovaným materiálem. Výsledek je naprosto famózní. Mladý americký pár dokázal téměř nemožné. Uprostřed přírody postavil dokonalé obydlí, které splňuje veškeré standardy na bydlení. Pojďte se s námi podívat, jak se muži a ženě práce podařila.
Léto? Čas dovolených, výletů s přáteli a hlavně svateb. A všude si vás někdo bude chtít zvěčnit. Jak se před fotoaparátem chovat, aby se vám už nikdy nepomstil? To vás naučíme v jednom rychlém školení! Zkuste to podle našeho manuálu správného focení.
Jaké jsou vaše plány a cíle? Chcete zůstat v zajetých kolejích zaměstnance? Nebo prahnete po výstupu ze své zóny komfortu, která s sebou nese také start podnikání? Ať už chcete rozjet velkou společnost nebo působit „na vlastní noze”, v obou případech by vám v knihovně mělo dřímat několik knižních výtisků, které mohou člověka sedmimílovými kroky posunout kupředu.
Pořádná sněhová nadílka je u nás stále vzácnější. Sáňky už se staly minulostí a možná to čeká i zimní brusle. Pěkně zamrzlý rybník nebo náledí na chodníku nás přitom vybízí k tomu se sklouznout, většinou ale končíme na zemi! Někdy se to neobejde bez modřin, ale prostě se nejde nezasmát.
Přemýšleli jste někdy nad tím, co děláte, když večer ulehnete do postele? Drtivá většina z nás zapne televizi nebo sáhne po svém telefonu, aby nám náhodou před spaním nic neuniklo. Nebo v horším případě obě tyto možnosti zkombinujeme. Bohužel obrazovky těchto zařízení vyzařují takzvané modré světlo, které narušuje naše přirozené spánkové cykly. Ale abyste své tělo připravili na kvalitní spánek, je třeba modré světlo naprosto minimalizovat.
Podle studií však déčko chybí 60 až 75 % české populace. Bez něho je obranyschopnost oslabená a lidé snáze onemocní. Situace je teď o to vážnější, že druhá vlna pandemie stále není na ústupu a nastává doba podzimních respiračních infekcí. Lékaři proto bijí na poplach a na riziko spojené s nedostatkem vitaminu D opakovaně upozorňují.
TikTok, sociální síť, která zažívá velký boom. Možná jste tady noví, nebo chcete najít nějaké další, zajímavé účty.
Někdo se pyšní hustou a dlouhou hřívou, někdo se zase trápí se svými řídkými vlasy, které sotva dorostou po ramena. Naštěstí existuje možnost prodloužení vlasů, díky níž si řada z nás splní svůj sen – mít krásné a dlouhé vlasy. Jaké jsou metody prodloužení a na co si dát pozor?
Sluníčko začíná mít pomalu sílu, dny už jsou pořádně dlouhé a ve vás se začíná probouzet letní nálada? Nebojte se ji podpořit barvami, které pustíte do svého botníku. A jednoznačnou trefou jsou pro tuto sezónu bílé balerínky!

Výběr článků

S hypotečními úvěry se nyní doslova přetrhl pytel. Lidé prahnou po vlastním bydlení, a to z důvodu aktuálně se rozjíždějící inflace. Aby nedošlo k újmě na jejich úsporách, investují a nemovitosti jim přijdou jako to nejlepší východisko ze situace. Pokud i vy přemýšlíte nad koupí vlastního obydlí, ať už bude určené pro osobní potřebu nebo se bude jednat o nemovitost určenou k pronájmu, prozradíme vám, jak vybrat vhodnou hypotéku.  
Plánujete svou zahradu krásně osvítit? Chcete na ní strávit následující teplé měsíce? Osvětlení na zahradu zkrátka patří. Je součástí vašich večerů s přáteli i grilovacích večírků. Je to nejen stylový prvek, ale také mluvíme o funkční a praktické části zahrady zabraňující mnoha nepříjemným nehodám jako jsou pády ze schodů, pády do bazénů, jezírek a podobně. Vyberte si osvětlení na zahradu správně a střízlivě.
Také vám někdy připadá, že se všechny každodenní povinnosti nedají skloubit dohromady? Chodíte spát pozdě a ráno brzy vstáváte, a přesto jste každý den ve skluzu? Nejspíš něco děláte špatně.

Nepřehlédněte

Bulvární plátky v posledních měsících plní články, které se věnují vztahu Agáty Hanychové a Jaromíra Soukupa což je v tomto spojení opravdový bizár. Kdybyste se s někým vsadili, že tihle dva skončí spolu, každý by si klepal na čelo. Na druhou stranu, je to tak šílená dvojice, až jsou si možná vlastně souzeni.
Sice jsou tenisky nejoblíbenější obuví, ovšem v zimě, kdy teploty padají pod bod mrazu, by nám v nich umrzla noha. Proto si pořizujeme boty zimní, které nás dokážou před nízkými hodnotami na teploměru ochránit. Velmi oblíbené jsou semišové zimní boty, které i skvěle vypadají. Tedy pokud jsou čisté a umíte o ně pečovat! V opačném případě žádnou parádu neudělají.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek