Neděle , 05. 05. 2024

Klaudie

Kruhy pod očima: Problém, se kterým jde bojovat. Jak?

Kruhy pod očima jsou věčný problém žen. A jelikož umí snížit sebevědomí, protože vzhled kvůli němu není dokonalý, nabízí se otázka, jak problém řešit. Zprvu je nutné si uvědomit, co za potíží vlastně stojí.
kruhy
Kruhy pod očima jsou problém, nad kterým lze vyzrát. (zdroj foto: 123rf.com)

Na vině může být nezdravý životní styl i spaní na boku

Důvodů vzniku kruhů pod očima je celá řada. V posledních letech je však kamenem úrazu nezdravý životní styl. S ním se pojí minimum spánku, kouření nebo jiné podobné zlozvyky, také špatná životospráva postrádající zdravé potraviny a pravidelnost stravování. Samozřejmě s ním jde ruku v ruce i nedostatek tekutin, což má na náš vzhled velký vliv. Abyste se zbavili kruhů pod očima, právě tekutiny a potraviny redukující viditelné známky únavy je třeba zařadit do svého jídelníčku.

Špatný životní styl však není jediný důvod vzniku kosmetické nedokonalosti. Na vině může být také spaní na boku. Při této poloze se nejvíce zatěžuje oční okolí, což jde po ránu opravdu znát. Kvůli spaní na boku se může vyskytovat i více vrásek na obličeji či v dekoltu.

K dalším příčinám vzniku kruhů pod očima patří:

  • Genetika
  • Příliš mnoho času stráveného před počítačem
  • Sluneční záření

Jak bojovat s kruhy pod očima?

Je třeba si uvědomit, že kruhy pod očima jsou jenom hlubší vráskou na obličeji. A stejně jako s jinými vráskami, i s touto (krapet viditelnější) lze bojovat. Existuje rovnou několik možností, jak se vzhledové chybičky zbavit, případně jak ji zamaskovat, pokud boj s tímto problémem teprve vedeme.

kruhy
Správně vybraný korektor pro váš obličej dokonale zatočí s kruhy pod očima. (zdroj foto: 123rf.com)

Povolejte na pomoc studené obklady a sáčky čaje

Mezi typické babské rady na kruhy pod očima patří studené obklady a vychlazené sáčky čaje. Mluvíme o jednom z nejjednodušších řešení, které ulevují od symptomu únavy. Pokud máte za sebou dlouhou noc nebo jste pracovali u počítače déle, než je zvykem, povolejte obklady i sáčky čaje na pomoc.

Korektor problém dokonale zamaskuje

Že zrovna svádíte s kosmetickou chybičkou dlouhé boje? Nacházíte se uprostřed vojenského tažení, ale potřebujete nakoupit či do práce? Nemusíte boj nutně vzdávat, stačí, když kruhy pod očima zamaskujete. Pomůže vám korektor, který by měl být dobře krycí a v barvě vaší pleti. V kombinaci s pudrem tvoří nerozdělitelnou dvojici, na kterou rozhodně nedáte dopustit.

K TÉMATU  DIY video návod, jak si vyrobit praktický a přehledný kosmetický pořadač

Chce to více železa

Podle mnoha odborníků jsou kruhy pod očima symptomem nedostatku železa v lidském těle. Zkuste proto do svého jídelníčku zakomponovat více potravin, které tuto látku obsahují. Součástí vašich pokrmů by tak měly být žloutky, dále luštěniny, čočka, fazole nebo také cizrna. Pro milovníky exotiky máme také dobrou zprávu – nositelem železa jsou i mořské plody.

Vitaminy, do akce!

Kromě zmiňovaného železa je zapotřebí dodat do těla i vitaminy, předně vitaminy C, E a K. Opět je najdeme i v kupě potravin, a to například v avokádu, oříšcích nebo citrusových plodech. Co je dobré omezit, tak sůl a příliš kořeněná jídla.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Ve všech pohádkách je konec jasný – „Žili spolu šťastně až do smrti.“ Realita je ovšem dost jiná a my se nacházíme v situaci, kdy si z předchozího vztahu do toho nového s sebou bereme děti. Podobně je na tom i náš nový partner. A zapletenec je na světě! Zvládněte vztah mezi nevlastními sourozenci.
Spokojenost se svými prsy je důležitá pro sebevědomí žen a mnohdy se ani nejedná o jejich samotnou velikost, ale spíše tvar a celkový vzhled. A právě to můžete vhodnými cviky ovlivnit. Prsa je možné pomocí jednoduchých cviků zpevnit, což se promítne nejen do vašeho vzhledu, ale především do spokojenosti s vlastním tělem.
Bez rostlin by na Zemi nemohl být život. A přestože má člověk sklon své přirozené prostředí nevybíravým způsobem poškozovat, rostliny stále ještě vnímáme jako uklidňující prvek. Proto se jimi obklopují i ti největší cynici. Existují však různé druhy rostlin a květin. Některé nám prospívají více, jiné méně, a některé nám mohou být dokonce jedovaté. Nejen svými plody, ale i vůní, kterou zejména na jaře vypouštějí. Pojďme se však nyní podívat na pokojové rostliny, které stojí za ti mít doma.
Máte z „ďolíčků“ na svých stehnech tak trochu depresi? To chce klid! Zkuste na ně vyzrát s pomocí okurky, kokosového oleje, špenátu nebo kapusty. Tyto přírodní poklady mají hodně slibné kosmetické výsledky.
Celebrity umí dost často překvapit, zejména modelky, o kterých byste si řekli, že za celý den sní pouze misku suché rýže a list salátu. O poprask na TikToku se postarala modelka Bella Hadid a její sandwich. Tak schválně, co říkáte na její kulinářské umění?
Svět českého filmu přišel 8. listopadu 2022 ve věku jedenaosmdesát let o jednu z nejuznávanějších režisérek a scenáristek u nás, Marii Poledňákovou. Jaká byla? Co ovlivnilo její tvorbu? A jaké filmy patří mezi ty nejoblíbenější? Zavzpomínejte s námi.
Přemýšlíte nad tím, do jakého stylu zařídíte své bydlení? Možností je spousta! Ovšem k těm nejoblíbenějším patří skandinávské bydlení, které je nejen vzdušné, ale také jednoduché a spojené s přírodou, což je dnes velmi důležité.
Počítače a další informační a komunikační prostředky patří dnes k běžnému životu. Nebojte se u svých dětí rozvíjet znalosti a dovednosti také v oblasti těchto technologií. S počítačem nebo tabletem se mohou seznamovat už od batolecího věku. Počítačové hry není třeba zavrhovat, ale chce to jistá pravidla.
Potřebujete se uklidnit nebo zahnat stres? Ano, můžete si jít zaběhat, ale komu by se chtělo běhat v tom mrazivém vichru venku. Spíše vsaďte na bylinku, která oslní nejen svou vůní, ale i na pohled.
Rádi byste si s partnerem, rodinou či přáteli pronajali byt, ale máte s hledáním bytu buď špatné zkušenosti, nebo jde dokonce o vaši vůbec první zkušenost? Máme pro vás několik tipů, jak vhodný byt bezpečně najít.
Rozlití kávy na košili není nikdy příjemné, zvláště pokud už tak jdete do práce pozdě. Ale jakmile budete vědět, jaké metody odstraňování skvrn použít, budou pro vás takové situace hračka. Skvrny nemají šanci!
S příchodem sluníčka a teplého počasí se venku neprobouzí pouze stromy a květiny, ale také komáři, klíšťata, vosy a podobná obtěžující havěť. Dnešní článek vám přinese několik receptů na zcela přírodní repelenty, které ochrání nejen vás, vaše děti, ale i čtyřnohé mazlíčky. Zároveň se také dozvíte, co dělat v rámci první pomoci, pokud se s některou z obtěžujících potvůrek léta dostanete do křížku.

Výběr článků

V létě je čas cestování, a to bývá mnohdy pro lidi s dětmi noční můrou. Jedním z řešení je jezdit na výlety v noci, ale například cesta k moři zabere i více času, než jsou děti ochotné spát. Proto bychom vám rádi doporučili některé hry, které děti stoprocentně při jízdě v autě zaujmou a zabaví.
Správné nakládání s léčivy je důležitá, a přesto tak často opomíjená, součást bezpečné léčby. Patří do toho totiž i zacházení s nepoužitými nebo expirovanými léky. Průzkumy sice ukazují, že se stále více lidí učí odnášet nepoužité a prošlé léky zpátky do lékáren, nicméně to nijak nesnižuje to obrovské množství, které se každoročně vyhodí. Celkový objem se liší stát od státu, kraj od kraje, i město od města. Můžeme ale říct, že průměr evropských zemí bývá mezi 10 a 100 tunami na milion obyvatel ročně. V Česku jsou to každoročně léky za zhruba 4 miliardy korun. Největším problémem ale stále zůstává fakt, že většina léčiv stále ještě končí v odpadech.
Když mi kamarád Milan, co vlastní autoškolu, dával vědět, že se sejdeme na kafe, byla jsem nadšená. Přeci jen se konečně začínají uvolňovat pomalu koronavirová opatření, a proto jsme se sešli na zahrádce jedné příjemné kavárny. To ještě netušil, že nadhodím téma motorka!

Nepřehlédněte

Umíte si představit kuchyni bez lednice? Lednice a mrazák zkrátka patří k našemu životu. Denně je používáme, snažíme se je mít neustále plné. Na co však zapomínáme, tak je péče o ně. Především o lednici, kterou používáme trochu více než mrazák, bychom měli správně a dostatečně pečovat. Jenom tak dosáhneme správného efektu, který na potraviny lednice má.  

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek