Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Svatební trendy roku 2021

Všechno kolem nás podléhá trendům, nejinak je tomu i u svateb. Jestli tedy plánujete na letošní rok veselku a chcete, aby byla v souladu s trendy pro rok 2021, bude udržitelná, šedožlutá a přikloní se k přírodě. Co se však nemění, je jídlo, protože dobře najedený host je spokojený host.
svatební trendy
Svatba podle posledních trendů může být i ta vaše. (foto: 123RF)

Pantone Color Institut vyhlásil pro rok 2021 dvě barvy, a to základní šedou a zářivě žlutou symbolizující vytrvalost a naději. Barvy se dají skvěle kombinovat a fungují jak v interiérech, tak na oblečení nebo dekoracích.

Stále silněji se projevuje i trend ohleduplnosti k přírodě a životnímu prostředí. Právě ten se promítne do občerstvení podávaného na svatbách nejvíc. Používat se budou recyklovatelné materiály a důraz bude kladen na lokální suroviny. Nic se ale nemění na tom, že jídlo na svatbu musí být především chutné.

Klasický bude i způsob podávání jídla, tradičně si můžete vybírat z teplých a studených rautů nebo servírované tabule.

Teplý raut

Náročné a drahé suroviny nahradí lokální a co nejvíc ohleduplné k přírodě. Co to v praxi znamená? Trefou do černého bude jakákoliv sezónní zelenina připravená na grilu, zapečená nebo zpracovaná dle raw postupů. To nutně neznamená, že se na rautových stolech neobjeví maso, jen by nemělo hrát hlavní roli. Třeba chov hovězího masa je totiž pro planetu extrémně náročný. Důraz při přípravě jídla bude také kladen na minimalizaci zbytků. A byli byste překvapeni, jak lahodná může být třeba polévka ze zeleninových odřezků.

Studený raut

Šunkovým rolkám už odzvonilo. Jejich místo zaujaly velmi rychle sýry z nejrůznějších druhů mléka, rostlinné pochoutky a delikatesy z farmářské produkce. Pokud bude váš studený raut servírovaný s razítkem „bio“, získáte body navíc.

Servírovaná večeře

V posledních několika letech se svatební obřady stále častěji konají až v odpoledních hodinách. Je to praktické pro všechny – budoucí novomanželé i svatebčané mají dostatek času na přípravu a celková doba svatebního veselí se o něco zkrátí. Je tedy logické, že tradiční svatební oběd se proměnil ve večeři. Ta je náročnější na přípravu, proto velmi pečlivě volte svatební catering. Pokud budete hodně odvážní, můžete své menu postavit výhradně na místních surovinách a maximálně ho zjednodušte.

K TÉMATU  7 úžasných salátových zálivek. Zkuste něco nového!

Bar s nápoji

Jednoduchost se promítne i do barové nabídky. Komplikované koktejly už svatebčané nečekají. Naopak se cení dražší nápoje, například výběr rumů, ale v menším měřítku. Opulentnosti odzvonilo.

Svatba je jedinečným dnem v životě a jako takový si ho jistě budete chtít užít i v době, kdy to není tak úplně snadné. Když se však budete držet základních pravidel, jistě si svatbu užijte vy i vaši hosté. I když se třeba nerozhodnete pro inspiraci v letošních trendech, jistě bude váš den nezapomenutelný.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Obyvatelé hlavního města mají nyní další možnost využít přelomového tréninku pomocí elektrické stimulace svalů (EMS), který umožňuje náležitě procvičit 90 procent svalů v těle za pouhých 20 minut. Společnost BodyBody, která tuto unikátní formu péče o tělo nabízí, otevřela v Praze na Karlově náměstí své šesté pražské studio. V České republice je celkem dvanáct BodyBody studií.
Ptáte se, jak souvisí zrak s životním stylem? Můžeme jej ovlivnit, například stravou, pitným režimem, (ne)kouřením, ne(stresováním se), fyzickou aktivitou? Na otázku, jak souvisí zrak s naším životním stylem a jak chránit svůj zrak, nám odpověděla primářka oční kliniky.
Odkládáte prezentaci, kterou jste už měly dávno odevzdat? Přesouváte důležitou schůzku, která je pro vás zásadní? Děláte všechno možné, než abyste konečně sedly k důležitému úkolu, který jste si naplánovaly? Vítejte! Pravděpodobně vás zcela ovládla tzv. prokrastinace. Jak se postavit nekonečnému odkládání věcí na neurčito?
Ve většině medií proběhla zpráva nejen o oceněných filmech a osobnostech v anketě Český lev, ale také o tom, kdo měl co na sobě. Dress code, neboli pravidla oblékání na určité události, mnoho umělců nedodrželo. Ve světě nedodržování takových pravidel může znamenat i zákaz vstupu na dané místo. Co znamenají jednotlivé pojmy na pozvánkách na akce?
Příroda se po zimě pomalu probouzí ze spánku. To samé platí také o našem těle, které v chladných měsících fungovalo v trochu jiném režimu. A právě teď, kdy jaro začíná nabírat na síle, je ten správný čas nastartovat očistu organismu a dopřát si svěží probuzení. Jednou z možností je detox jednotlivých orgánů, které zkrátka pro zdravé tělo i mysl musí šlapat jak hodinky. Pojďme se společně mrknout na podrobnosti.
I když svou matraci pravidelně udržujete v dobrém stavu, je nutné ji občas i hloubkově vyčistit. Je známo, že spánkem trávíme třetinu svého života, takže byste měli svůj spací prostor udržovat opravdu čistý a voňavý, abyste si dopřáli skvělou noc. Přinášíme vám tipy, jak svou matraci opravdu skvěle vyčistit krok za krokem.
Jak probíhá první schůzka se mnou? Jaké nástroje mají moji klienti k dispozici, aby na sobě mohli začít pracovat? V jakých oblastech života vám Emoční rovnice pomohou? Dočtete se, jak se Nela cítila, co jí první koučink přinesl a co ji překvapilo.
Mnohokrát skloňované téma, které patří dlouhodobě na seznam globalizačních problémů v celém Západním světě. Věděly jste, že podle statistik z roku 2018 průměrný Čech ročně spotřebuje zhruba 785 kilogramů potravin a zhruba 200 kilogramů vyhodí? Statistiky Evropské unie mluví jasně. Každoročně se vyhodí zhruba 88 milionů tun jídla. Každá česká domácnost má tak ve své režii svoji vlastní spotřebu a záleží jen na nás, jak se k ní postavíme.
Ketogenní dieta nebo-li keto-dieta jak je s oblibou označovaná je v posledních letech velmi oblíbenou formou diety pro hubnutí. Televizní reklamy slibující nadstandardní úbytek na váze za krátkou dobu jsou velmi lákavé a zejména zarputilí dietáři tak tuto variantu velmi rádi vyzkouší. Málokdo z nich se pak ale zajímá o to, jak vlastně keto-dieta funguje a zda se jedná o udržitelný způsob stravování.
Léto skončilo a i když bývá na podzim chladno a zataženo, nemělo by vám to zkazit náladu. Raději přijměte období, které právě přichází, a inspirujte se nápady na kouzelné podzimní dekorace. S jejich pomocí můžete originálně vyzdobit váš domov uvnitř i zvenku a přizpůsobit atmosféru barvám za okny.
Znáte to? Bušení srdce, pocení, bolest v žaludku? Trápí vás tyto potíže pokaždé, když jdete do práce? Můžete mít co dočinění s ergofobií – tím nejzazší záhubou pracovního života.
Úložné prostory patří mezi základní prvky každé domácnosti. Skříně, police, komody, noční stolky, tam všude schováváme naše potřebné i nepotřebné věci. Prohlédněte si chytrá řešení, ať už pro drobné předměty nebo objemnější vybavení.

Výběr článků

Překrásný Olea All Suite Hotel je celý postavený z přírodních materiálů a zaujme atmosférou naprosté pohody. Pětihvězdičkový resort vyniká luxusem a personál je tu k dispozici nonstop. Bazény prolínají skrz všechny části hotelu a zajímavostí je, že do se do vody můžete ponořit přímo z vašeho pokoje. Tohle je prostě nádhera!
Příběh, který nám přistál v naší schránce, nás nejdříve vyděsil. Vždyť jsou věci, které by měly být naprosto zapovězené. Jak je vidět, na světě je možné všechno.
Strečink je jednoznačně nezbytnou součástí jakéhokoli tréninku či cvičení. Pomáhá zvyšovat flexibilitu a rozšiřovat možnosti pohybu těla. Správně byste měli strečink provádět jak před, tak i po cvičení. Před tréninkem je třeba tělo trochu prohřát a připravit na zátěž, aby nedošlo ke svalovým křečím. Po cvičení musíte zase svaly trochu zklidnit. A právě to dokáže správný strečink.

Nepřehlédněte

Vánoční dekorace jsou prvkem, který doma vytvoří přesně tu pravou kouzelnou atmosféru. Vlastnoruční výroba má hned několik výhod: ušetříte, budete originální a uděláte si radost. Zkuste se inspirovat jednoduchými nápady a uvidíte, že nejde o nic složitého. O jejich výrobu se můžete podělit i s dětmi.
Každá z nás chce být krásná. Ale je nutné být krásná za každou cenu? V případě prodlužování vašich vlastních řas těmi umělými rozhodně platí, že zdraví je důležitější. Jaká vám kvůli umělým řasám hrozí rizika? A čím můžete umělé prodlužování nahradit?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek