Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Vyzkoušejte cviky, které vám zajistí krásná prsa

Spokojenost se svými prsy je důležitá pro sebevědomí žen a mnohdy se ani nejedná o jejich samotnou velikost, ale spíše tvar a celkový vzhled. A právě to můžete vhodnými cviky ovlivnit. Prsa je možné pomocí jednoduchých cviků zpevnit, což se promítne nejen do vašeho vzhledu, ale především do spokojenosti s vlastním tělem.
cviky prsa
Cviky, s nimiž posílíte prsní svaly. (foto: 123RF)

12. 08. 2021

Nebudeme si nalhávat, že můžete od základu změnit celkový vzhled prsou. Přece jen něco bylo každé ženě dáno do vínku a kompletní proměnu je možné čekat jedině po radikálním chirurgickém zákroku. Jestli ale chcete trochu vzhled prsou vylepšit, začněte posilovat prsní svaly, cviky na prsa je zpevní a díky tomu mohou opticky působit mnohem lépe.

Cvičte pravidelně a dlouhodobě. Změny bývají patrné obvykle po několika týdnech cvičení. Můžete vyzkoušet doporučované cviky na prsa, která uvádíme níže.

Oblíbené dámské kliky

Zřejmě první cvik, který vás napadne pro posílení prsních svalů. Na zemi se opřete o ruce umístěné pod rameny. Kolena položte na podložku a kotníky překřižte. Pokrčením paží se pak přibližujte k zemi a následně se vraťte do výchozí polohy. Měňte různě postavení dlaní na zemi, posilována bude vždy jiná skupina svalů.

Podobné cviky můžete provádět i ve stoji. Stoupněte si zhruba metr od zdi, opřete se o ni rukama a lokty postupně pokrčujte. Po přiblížení se ke stěně ruce opět propínejte. Nohy nechte po celou dobu na stejném místě.

Dlaně proti sobě

Sedněte si na zemi nebo na podložce do tureckého sedu. V úrovni hrudníku spojte dlaně a na několik vteřin jimi zatlačte proti sobě. Tento cvik opakujte nebo ho provádějte s dalšími obměnami. Ruce před tělem můžete navzájem zaháknout prsty a naopak je táhnout od sebe. Spojení rukou pak proveďte výš (v úrovni před obličejem) a níž (před bříškem).

Vezměte si na pomoc činky

Ani není nutné shánět si hned na doma činky, pohodlně vystačíte i s dvěma PET lahvemi naplněnými vodou. Položte se na záda, do každé ruky dejte jednu činku nebo láhev. Pak postupně předpažujte, až se ruce dotknou před hrudníkem. Totéž můžete provést i s pokrčením rukou. Stejné pomůcky využijte při cviku, kdy si sednete vzpřímeně na židli, nohama se pohodlně opřete o zem a paže spustíte vedle těla dolů. Poté je zvedáte napnuté před hrudník.

cviky prsa s činkami
Prsa posílíte tím, že do cvičení zapojíte činky. (Foto: 123RF)

Zaplavte si

Jestli dáváte přednost pravidelně provozovanému sportu, pro posílení prsou je ideální plavání. A teď možná bude mít mnoho z vás námitky, že přece doma vyhřívaný bazén nemá a do veřejně provozovaného bazénu se nedostane.

K TÉMATU  Jógové pozice pro zdraví: 7 cviků, které protáhnou i potěší

Plavání ale můžete simulovat klidně i doma v obýváku. Stoupněte si rovně a opakovaně provádějte pažemi pohyb jako při plavání ve stylu „prsa“. Výborné také je, pokud dáte ruce v bok, a lokty budete opakovaně stlačovat za záda.

Výhodou všech popsaných cviků je, že je můžete provádět v klidu doma, v podstatě na ně nic nepotřebujete, a pokud máte v práci kancelář sami pro sebe, můžete si zacvičit i tam. Tak už jen to nejdůležitější – najít si každý den chvilku na cvičení a vydržet u toho.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Cviky pro dokonalý zadek. Vytvarujte své pozadí do plavek

5 cviků na protažení těla. Prospějte svému zdraví i v kanceláři

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Jaro je tady! A s ním i pěstování zeleniny. Právě o pěstování vlastních plodin roste velký zájem, a to především kvůli neustále se zdražujícím cenám potravin na trhu. Lidé navíc pochopili, že vlastní papriky nebo brambory jsou po chuťové stránce naprosto dokonalé. A s tím, co se kupuje běžně v supermarketech, se nemohou srovnávat. A když už jsme zmínili brambory, pojďme si prozradit, jaká odrůda je pro pěstování ideální.
Ne nadarmo se říká, že každý člověk je jedinečný. Tento argument se bezpochyby týká i v případě volby dioptrických brýlí, které, mají jí maximálně splňovat nejnáročnější kritéria, musí být vybírány na základě určitých vlastností jejich nového majitele. Která to jsou? Pojďme se na to podívat!
Zrovna teď je ten správný čas začít chodit do sauny. Proč? Sauna totiž umí zlepšit imunitu, a zabránit tak častému onemocnění. V neposlední řadě vám také dovede vylepšit psychiku!
Blake Lively, nádherná žena, milovaná manželka a matka. To je jen pár z mnoha titulů, kterými se tato pětatřicetiletá herečka může pyšnit. Něco jí do vínku dala sama příroda, na něčem zase musela a musí tvrdě pracovat. Krásná postava a celkový vzhled nejsou nikdy zcela zadarmo. A i Blake si je toho vědoma. Proto se drží určitých stravovacích návyků, kterými se řídí, a my musíme uznat, že se jí vyplácí. Vypadá totiž opravdu božsky.
Práce na zahradě je úplně jiná úroveň štěstí a spokojenosti. Pro některé lidi je zahradničení mnohem víc než jen koníček. Není to jen o dřině a potu, zahradničení také pomáhá stabilizovat vaši náladu a zdraví. Příroda a lidé jsou spolu propojeni, je důležité trávit čas v těsném kontaktu s přírodou, protože má velký vliv na naše zdraví. Pokud jste se snažili práci na zahradě vyhýbat, máme pro vás 10 dobrých důvodů, proč byste zde měli trávit co nejvíce času.
Suchý únor se těší čím dál větší popularitě. Zatímco v zahraničí jede spíš ”dry january”, už proto že navazuje skvěle na novoroční předsevzetí, my Češi jsme spíš pro ten kratší měsíc bez alkoholu. I tak ty čtyři střízlivé týdny nemusí být žádná pruda, když si je zpříjemníte mocktaily.
Ze všech stran na nás létají reklamy na prostředky do domácnosti, které jsou údajně doslova zázračné. My si je dokola pořizujeme, a tím hojně rozšiřujeme naši syntetickou armádu. Opravdu nám běžné toxické přípravky ovlivňují život?
Asi každý nám dáte za pravdu, že hraní je důležitou součástí vývoje dítěte. Když odloží miminko chrastítko, tak se přesouvá jeho zvídavost k okolí. Navíc se mu v tomto období (1 až 3 roky) rozvíjí pohyb, řeč i myšlení. Jaké vhodné hračky pořídit právě těmto dětem?
Naši domácnost mohou sužovat nevítaní nepřátelé, kteří nás po ránu nemile překvapí. Jsou jimi brouci, kterým se někdy zkrátka líbí víc v domě než na zahradě, kde mají obvykle svá obydlí. Pokud i k vám domů doputovali drobní tvorové, kteří sice v mnoha případech škodliví nejsou, ale v ostatních ano, prozraďme si, jak s nimi bojovat.
Ještě vyčkat? Nebo raději odejít, když to doma není ideální? Tohle rozhodnutí bývá jedno z těch nejtěžších. Jakou roli v něm hraje touha po dětech, vlastní pohodlí, stáří i případné negativní reakce okolí?
Je tu jaro a s ním i spoustu změn! Lidé se chystají na sezónu v plavkách a chtějí být na jaře víc plní energie. Po zimě, kdy jsme spíš pasivní a více jíme, tak s jarem přichází odhodlání do různých detoxů a očist! Bohužel to nemusí skončit vždy dobře, protože není detox jako detox. V tomto článku vám prozradím, jak na správnou jarní očistu! Která pročistí vaše tělo i vašeho ducha a zároveň neuškodí vašemu zdraví!
Sotva začalo jaro, už tady máme kolekci oblékání pro podzim a zimu. Tahle módní přehlídka vás hodně pobaví, a přitom je k nerozeznání od těch oficiálních! Stejně jako modely předních návrhářů, ani tohle oblečení byste si na sebe prostě nikdy nevzaly.

Výběr článků

Otužování pro větší imunitu proti nemocem nejsou jen babské řeči. Terapie chladem má benefity, které zvyšují naši tělesnou odolnost. Co s vámi udělá pravidelné šokování těla prudkým snížením okolní teploty?
Chceme-li být i v letošní letní sezóně trendy, bude to chtít i stylové boty. Ty by však neměly být pouze vysoce módní, ale také pohodlné. Na následujících řádcích se dozvíte, podle čeho letní boty vybírat, aby byl váš outfit dokonalost sama. Čtěte a inspirujte se s námi!
Domácnost bez pokojových rostlin je neútulná a nepříjemná. Většinou ji obývají jedinci, kteří s pěstováním pokojovek nemají žádné zkušenosti. Nabízí se však otázka, proč se do pěstování přece jenom nepustit? Nedostatek znalostí nemusí být překážkou! Existují totiž takové rostliny, které jsou extrémně nenáročné.  

Nepřehlédněte

Módní průmysl zažívá boom v mnoha ohledech. Na scénu se vrací devadesátkové trendy, mini střihy jsou po letech znovu v popředí a geometrické tvary na vrcholu. A právě u posledního zmíněného se pozastavíme. Pokud totiž chcete oživit své outfity, proč nezačít právě u vzorovaných modelů, které rozzáří váš šatník?
V dnešním rychlém tempu života se stále více žen rozhoduje pracovat z domova. V tomto článku prozkoumáme tipy a triky, jak si vytvořit efektivní pracovní prostor v domácím prostředí. Od organizace pracovního času po ergonomii pracovního místa – objevte klíčové faktory pro úspěšné fungování v home office.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek