Úterý , 30. 04. 2024

Blahoslav

S novoročním detoxem pomůže ostropestřec

Start do nového roku je ideální doba, kdy byste se měli začít o sebe lépe starat a napravit co nejvíce hříchů z minulosti. Lednová očista, zdravější strava a více pohybu vám udělají jedině dobře. Budete se cítit lehčeji. Shodíte přebytečná kila a vhodné bylinky vás zbaví všech škodlivin, které se ve vás za poslední rok nahromadily.
detoxikace
Jedním z nejčastějších předsevzetí do nového roku bývá žít zdravěji. (zdroj foto: shutterstock.com)

Nejvhodnější léčivkou, jež vám pomůže při detoxikaci, je ostropestřec neboli „mariánský bodlák“. Ten se stal v posledních letech velkým hitem. A není se čemu divit. Obsahuje totiž látku silymarin, která pomáhá chránit játra před poškozením. Blokuje škodlivinám vstup do jaterních buněk, čímž přispívá k zachování správné funkce jater a podporuje jejich detoxikační potenciál. Silymarin rovněž pomáhá při regeneraci jaterních buněk a trávení.

Největší zátěž pro játra

Právě na tento největší orgán v lidském těle byste se měli v rámci očisty soustředit. Játra totiž fungují jako filtr a chemická továrna. Vykonávají přes 300 metabolických funkcí a jejich úloha je nenahraditelná. Zpracovává se v nich vše škodlivé a tělo se těchto látek jejich prostřednictvím zbavuje. Pokud je však toxinů příliš, začnou se v jaterních buňkách hromadit a mohou je nenávratně poškodit.

Toxický svět kolem vás

Z výše uvedených důvodů byste měli svá játra šetřit. Jenže právě zde se skrývá úskalí. Toxiny, které se v nich „usazují“, mají rozličný původ. Některé pocházejí ze znečištěného životního prostředí, jiné z éček v potravinách a kosmetice.

Nelze pominout ani léky, které mají mnohdy nežádoucí vedlejší účinky. Když k tomu připočítáte všechny skleničky alkoholu o Vánocích a Silvestru doprovázené tučnějšími pokrmy, je více než zřejmé, že v poslední době dostala játra pořádně zabrat a zaslouží si péči.

ostropestřec
Ostropestřec je fialově kvetoucí bylina s bodláky a s blahodárnými účinky na lidský organismus. Naleznete ho v přípravku od společnosti Naturevia.

Zázračný ostropestřec

Tím, co udělá vašim játrům dobře, je fialově kvetoucí bylina. Na tento všemocný bodlák proto při novoroční detoxikaci určitě nezapomínejte. Nejen, že pomůže s regenerací jater, ale zároveň se jedná o velmi silný antioxidant, který chrání buňky celého organismu před poškozením od volných radikálů a před nepříznivými vnějšími vlivy.

Má blahodárný vliv i na zdraví srdce a správnou hladinu krevního cukru. Naordinovat si ho můžete v doplňku stravy Naturevia Ostropestřec forte, jenž patří k nejsilnějším na trhu a stačit vám bude jedna kapsle denně.

K TÉMATU  Infuzovaná voda aneb když už je pití obyčejné vody nuda

První krok ke zdraví

I když je někdy náročné dodržet všechna novoroční předsevzetí, snažte se o to. Pevná vůle a chuť něco změnit se vám vyplatí a brzy sami na sobě pocítíte ten rozdíl. Budete mít více energie, chuti do života a elán vypořádat se se vším, co přijde. Bylinky pro očistu jsou dobrý začátek a měli byste je rozhodně vyzkoušet. I to málo totiž může velmi pomoci.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Tohle svému dítěti dělat nebudu! Takhle moje dítě rozhodně vychované nebude! To si nebude moct dovolit! To jsou časté věty, které člověk vypustí z úst ještě před tím, než se rodičem vůbec stane. Jenže když nastane okamžik a narodí se mu dítě, rázem ke všemu má trochu jiný postoj.
Pokud jste vášnivá zahradnice nebo máte vymezené místo na pěstování plodin na vašem balkoně, pak jistě mezi vaší úrodou nechybí ani rajská jablíčka. Rajčata jsou nejen chutnou pochoutkou k odpolední svačině, ale také skvělou ingrediencí na vaření, například k italským receptům. Seznamte se s těmi nejlepšími kroky pro perfektní úrodu rajčat.
„Masturbace způsobuje slepotu," strašili lékaři nebohý lid po celá staletí. Ukázalo se, že pravdou je opak. Masturbace je organismu prospěšná! A to jak po fyzické stránce, tak po té psychické.
Milujete pohyb při hudbě? Dobře děláte! Nedávno bylo vědecky prokázáno, že právě dynamická hudba má na celkový výsledek cvičení velmi pozitivní vliv. Při domácím cvičení, ve fitku i v bazénu je proto skvělé se zaposlouchat do hudby. Co se s vaším organismem bude dít?
Ať už se chystáte na výlet, za nákupy, na první dovolenou nebo zkrátka jen někde chcete přenocovat, podívejte se, jestli se ve vámi vybrané lokalitě nenachází zařízení, které disponuje certifikátem „baby friendly“. Věřte nebo ne, ale ubytování nebo pouhý oběd s dítětem po boku se vám totiž může v mnohém zpříjemnit a usnadnit.
Že se rybí olej nevábné chuti musí jenom konzumovat? Možná vás nikdy ani ve snu nenapadlo, že když ho začnete používat jako krém, můžete díky němu zkrásnět. Dáte mu tedy šanci? Nebudete litovat!
Dnes dáváme přednost sedací soupravě, ale pokud nám to prostor dovolí, proč si nedopřát klasiku? Křeslo v obývacím pokoji je pohodlné a zamilujete si ho! Ušáky, relaxační, rozkládací, moderní i elegantní nebo kožená klasika, vyberte si podle stylu vašeho interiéru.
Rostlinné kmenové buňky patří mezi nejnovější objevy se skvělým potenciálem řešit běžné problémy spojené se stárnutím pokožky. Jejich vývoj se dere kupředu až vzrušujícím tempem a na rozdíl od živočišných kmenových buněk neexistuje ani žádný etický či právní argument proti jejich použití v kosmetice. Už na první pohled slibují naprosto neodolatelné výsledky. Mohou ale rostlinné kmenové buňky z ovoce, květů či jiné vegetace udržet krásu a mladí každé pleti? Pojďme se do tohoto tématu ponořit a zjistit to.
Léto je čas dovolených a určitě využíváte každé volné chvíle, abyste ji strávila na sluníčku a čerstvém vzduchu. Kůže se může i v létě vysušit. Dlouhým pobytem na sluníčku, v bazénu, v moři. Udělejte si čas na relaxační rituál a domácí peeling.
Myslíte si, že podle prvotního pohledu na tvář člověka můžete usuzovat na jeho charakter? Podle fyziognomie tomu tak opravdu je. Roli hraje vzhled očí, nosu, úst, čela, ale i jejich vzájemné rozložení v obličeji. Pojďme si říct aspoň některé indicie, které vám mohou poskytnout důležité informace o druhém člověku. Je ale samozřejmě jen na vás, jak velkou váhu tomu budete přikládat...
Růži, královnu květin, můžete použít v kosmetice i v kuchyni. Růžová voda je již mnoho let nejčastěji používanou květovou vodou. Je skvělá pro všechny typy pleti, od mladé problematické, přes přecitlivělou suchou až po náročnou zralou. Hodí se i pro jemnou dětskou pokožku a pro alergiky. Vyrobte si ji doma. A ještě mnohem víc.
Závěť má podle platného občanského zákoníku větší moc, než dědictví ze zákona. Tak můžete určit, komu připadne konkrétní majetek. Pokud žijete v druhém či třetím manželství, či dokonce jen v partnerství, můžete mít dostatek důvodů, proč svůj majetek tímto způsobem rozdělit. Závěť rozhodně nepodceňujte.

Výběr článků

Teplákové soupravy rozdělují lidi do dvou skupin. Na ty, kteří na ně nedají dopustit a nosí je během celého roku. A na ty, kteří se jim vyhýbají. Soupravy jsou pohodlné a vypadají velmi dobře. Pokud patříte do druhé skupiny, měli byste jim dát aspoň jednu šanci. Uvidíte, že nebudete litovat.
Recept na dlouhověkost hledají lidé odnepaměti. Když už na tomto světe, nemohou být napořád, tak se alespoň snaží o to, aby zde byli co nejdéle. A od koho jiného čerpat moudrost, než od lidí, kteří se dožili požehnaného věku.
Jaro je tady a s ním můžeme náš šatník obohatit o stylové oblečení, boty a o svěží módní doplňky. Že netušíte, co je právě trendy? Nevadí! Na následujících řádcích si na aktuální hity na poli módy posvítíme pěkně zblízka. Vy se jen pohodlně usaďte a nechte se inspirovat společně s námi, bude to stát za to.

Nepřehlédněte

Začít den správně může mít obrovský vliv na vaši produktivitu a celkovou pohodu. Snídaně, která vás dobře nastartuje, by měla být vyvážená, chutná a nabídnout vám potřebnou energii.
Po dokončení školy jsem se chtěla osamostatnit a odejít z domu, protože jsem toužila po nezávislosti. Vždycky jsem si přála bydlet sama a společně s mojí kamarádkou jsme si tohle plánovaly asi od třetí třídy na základní škole. Náš sen se splnil, ale idylka netrvala věčně. Kdybych to tušila, nikdy bych do toho nešla.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek