Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Lež aneb 6 příběhů, které potvrzují, že lhát se opravdu nemá

Každý z nás občas zalže – ať už se jedná o milosrdnou lež, anebo prostě jenom proto, aby vypadal dobře a udělal dojem na ostatní. Ale, jak se říká, lež má krátké nohy! O tom ví něco i lidé, co se s námi podělili o své příběhy a zažili trapas při provalení se jejich výmyslů.
lež
Lež má krátké nohy, pamatujte na to! (zdroj foto: www.sciencemag.org)

06. 09. 2021

Chtěla jsem zapadnout do kolektivu, tak jsem si vymyslela lež

Jana (28): To bylo v sedmé třídě, když jsem byla nová dívka ve škole. Chtěla jsem být součástí kolektivu, tak jsem si vymyslela lež o tom, že moje rodina je bohatá a jak žijeme ve velkém sídle. Byla jsem velmi kreativní a přišla jsem s tolika podrobnostmi, že mi děti věřili, a já jsem byl okamžitě novou „hvězdou“ školy.

Jednou jsme byli s kamarádkami v cukrárně a já měla 50,-. Měla jsem platit 48,- a prodavačka mi zapomněla ty 2,- vrátit. Tak jsem si o ně samozřejmě řekla, ale to jsem neměla dělat. Holky si toho hned všimly a ptaly se mě, jestli to mám zapotřebí, chtít zpátky takové drobné. Já ale bez rozmyslu řekla, že jasně, že přeci každá koruna se počítá.

Tak se moje lež provalila. Kamarádky hned pochopily, o co jde. Nakonec mi odpustily, ale nebylo to stejné jako předtím. Od té doby mne mají všichni za lhářku.

Jsem skvělý fotbalista!

Petra (33): Můj přítel z vysoké školy a já jsme hodně cestovali a prostě jsme rádi chodili do barů v nových městech, povídali si s lidmi a rádi mluvili o sobě. Bylo to neškodné a zábavné. Jednou večer jsme řekli nějaké dívce, že přítel je ve fotbalovém týmu v naší škole – a zdálo se, že ji to opravdu zajímá – položila nám spoustu otázek. Než odešla, prozradila nám, že je dcerou fotbalového trenéra a znala všechny v týmu. To byl solidní trapas

Imaginární násilník byla pěkná lež

Josef (52): Když jsem se jako dítě nudil ve třídě, dělal jsem si do košile díry tužkami. No. Samozřejmě, že si mám rozpárané košile všimla a hned se ptala, jak se to stalo. Abych se nedostal do problémů, lhal jsem a řekl jí, že mě jeden kluk na hřišti šikanoval a šťouchal do mě tužkou. Věřila mi.

K TÉMATU  „Sebere mi děti,” obáváme se. „Nemusí to tak být,” říká advokátka

Chvíli byl klid, dokud se nerozhodla najít „tyrana“, který mi to udělal. Posadila mě s mým učitelem, třídním poradcem a ředitelem – a já jsem nakonec přiznal pravdu. Každá lež se jednou provalí.

Pořídíme si pejska?

Ivan (30): Moje matka a já jsme zachránili fenku, který byl ponechán v útulku. Rozhodli jsme se, že to otci neřekneme, protože byl neústupný v tom, že by mělo doma být nějaké zvíře. Když jsme ji přivedli domů, nechali jsme ji na verandě (žili jsme na venkově, takže náš dvůr byl obrovský) a řekli mému otci, že se tady ten pes náhodou objevil. Myslel si, že odejde, ale noc, co noc, zůstávala na naší verandě.

Můj otec dal letáky, zda někomu chybí pes, protože si myslel, že ji někdo ztratil. Samozřejmě pro ni nikdo nepřišel, takže jsme si ji nechali. O několik let později jsme jeli i s naší milovanou fenkou autem okolo útulku. Bezstarostně jsem řekl – „Dívej, Fanny, odtud jsme tě zachránili, pamatuješ si to?“ Otec i po tolika letech zuřil, ale Fanny je s námi stále.

Sbalila jsem sexy chlapa! Tahle lež mi nevyšla

Jednoho léta jsem jela na výměnný pobyt studentů do Francie a jedné kamarádce jsem doma řekla, že jsem si užila románek s krásným chlapem, který se přátelil s mojí hostitelskou rodinou. Ta kamarádka ale letěla příští léto do Francie se mnou, tak jsem trapně vysvětlovala, že jsem lhala – aby něco neřekla a neztrapnila mne. To byla opravdu trapná lež!

Jsme Rusové!

Byli jsme v Dominikánské republice (v méně turistické části ostrova). Byli jsme trochu podrážděni všemi obchodníky, kteří se nás snažili vtáhnout do obchodů. To vedlo k tomu, že můj manžel začal předstírat, že mluví jen rusky. Když nám zase někdo chtěl něco prodat, můj manžel mávl rukou a řekl něco rusky. Ten chlap vypadal vyděšeně a couvl zpátky do obchodu.

K TÉMATU  Jak poznat, že vám partner lže? Sledujte několik signálů

Druhý den jsme šli opět okolo toho obchůdku. Z něj vyšel pěkně oblečený muž s krabičkou doutníků a ruského alkoholu – a začal s mým manželem mluvit rusky. Okamžitě jsem se začal smát a odvedla jsem ho zpět do letoviska.

Další den jsme zjistili, že ruská mafie má v této oblasti skutečně silné postavení. Zřejmě existují konkrétní obchody, kde se schází podsvětí.

Jak jde vidět, lež má opravdu krátké nohy.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Miriam (33): Můj manžel bere 6 let drogy. Přišla jsem na to až po svatbě

“Nevěra mi málem zničila manželství. Výčitky svědomí jsem ale překonala,” říká Kristýna (38)

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Každý čínský panovník si byl vždy vědom toho, že musí na svět přivést dědice trůnu. A měl to také dobře pojištěné. Kromě oficiální manželky měl ještě císař další „podřadné“ manželky a své konkubíny.
Věříte v budoucnost sociálních sítí? Podnikáte a chcete se se svojí značkou prosadit v online prostředí? Skvělým zdrojem informací pro vás mohou být knihy na téma sociální sítě. Dozvíte se, jaké sítě jsou pro vás nejvhodnější, jaký mají potenciál a jak na nich vybudovat své jméno. Pojďme se podívat na ty nejlepší!
Dámy, máte v plánu se svými kamarádkami prožít opravdu skvělou dámskou jízdu? I když jsou kavárny i restaurace otevřeny, neznamená to, že musíte nutně utrácet. Stále se ještě můžete uchýlit do pohodlí domovů a podívat se na nějaké skvělé romantické (a nejen romantické) seriály, které vás doslova vtáhnou do děje.
Inspirace nikdy není dost, což platí nejen v případě, kdy sestavujeme nové outfity, ale i tehdy, kdy chceme zazářit s neodolatelným lookem. A protože sociální sítě byly a vždy budou nekonečným zdrojem nápadů, vybrali jsme pro vás ty nejlepší zahraniční beauty blogerky, které prostě nesmíte přehlédnout. Mrkněte na ně!
Váš přítel má z předchozího vztahu dítě a vy se obáváte, zda novou situaci všichni obstojně zvládnete? Máme pro vás několik tipů, se kterými se na celou situaci můžete podívat z té lepší stránky. Co dodržet, aby to fungovalo?
Mnoho z nás se dlouho vyhýbalo nošení bílých tenisek. A důvod je jasný – prostě se velice rychle zašpiní. Nicméně ať chceme, nebo ne, bílé tenisky jsou prostě IN, a tak se rychlostí světla dostaly do botníku prakticky každé z nás.
Vpravo, vlevo nebo raději zůstat, kde jsem? Umíte se jasně rozhodovat, kudy se v životě vydat? Nebo občas tápete a zvažujete? Jak se naučit rozlišovat vlastní cestu a naslouchat svému srdci?
Není žádným tajemstvím, že snídaně je naprostý základ. Poctivá snídaně je zároveň nejdůležitějším jídlem dne, což je o důvod víc, proč bychom si na ní měli dát opravdu záležet. Chutné jídlo vám po ránu zajistí potěšení (a není nic lepšího, než začínat den s radostí). Pokud navíc snídani převlečete do zdravého kabátu, prospějete tím své postavě i celkovému zdraví. Jaké dobroty si tedy po ránu nachystat?
Vánoční čas je magickým obdobím plným tepla, radosti a pohody. A jedním z nejlepších způsobů, jak vytvořit tu správnou vánoční atmosféru, je osvětlit svíčky. Voňavé svíčky dokáží proměnit váš domov na místo, kde se budete cítit jako v pohádce. Ale jak vybrat ty pravé voňavé svíčky, které vás nejenom potěší svou vůní, ale také dodají prostoru tu správnou atmosféru? Dnes se podíváme na užitečné tipy a rady, které vám pomohou vybrat ty správné voňavé svíčky pro váš domov.
Všude kolem sebe slyšíme, jak důležitá je poctivá hydratace těla, a to nejen pro zdravé fungování organismu jako takového, ale i z hlediska krásy naší pleti, pružnosti pokožky a nádherných vlasů. Pak je tu zase opačná stránka mince - neustále tipy a triky, jak nejlépe odvodnit svůj organismus v naději, že si díky tomu pomůžeme od pár kil. Jenže to ani zdaleka není spásou, naopak to může být těžký hazard se zdravím.
Chcete dát svému milenci ultra speciální dárek, který mu ukáže, jak vám na něm záleží? Proč nezkusit smyslnou, erotickou masáž? Erotická masáž, která je dokonalým způsobem, jak vás dostat oba do nálady, je skvělou formou předehry a může pomoci budovat a prodlužovat potěšení, aby bylo vyvrcholení ještě příjemnější. A co si budeme, vzrušená budete i vy – a jak! Sama to dnes večer zkuste.
Ještě jste nenašla sport, který by vás skutečně a bez výhrad bavil? Začněte chodit. Tím spálíte více kalorií, než si možná myslíte. Zároveň zatočíte se stresem, zlepšíte si náladu a prospějete svému srdci.

Výběr článků

Ještě váš byt nedýchá vánoční atmosférou? Do Štědrého dne zbývá dost času, abyste do bytu vnesli ducha Vánoc. Výzdobu nemusíte kupovat hotovou, je to finančně poměrně náročné. Stačí pár drobností koupit, něco nasbírat v přírodě, inspirovat se a začnou se dít zázraky.
Otužování pro větší imunitu proti nemocem nejsou jen babské řeči. Terapie chladem má benefity, které zvyšují naši tělesnou odolnost. Co s vámi udělá pravidelné šokování těla prudkým snížením okolní teploty?
S postupem digitální éry a vzrůstajícím vlivem sociálních sítí se mění nejen náš každodenní život, ale i způsob, jakým procházíme světem romantických vztahů. Seznamovací aplikace se zdají být klíčem k pohodlnému a snadnému hledání partnera, přesto se s nimi vážou otázky a zážitky, které mohou ovlivnit náš citový i sociální život. Tato nová realita digitálního seznamování ovlivňuje různé aspekty mezilidských vztahů a vyvolává diskuse o pravé podstatě lásky v online prostředí.

Nepřehlédněte

Konečně přišla rodinná dovolená. Očekáváte, že si odpočinete od všech starostí. Chcete si přece pořádně užít zasloužené volno! Těšíte se, že si budete užívat, jenže všechno může dopadnout jinak. Jak se nepohádat na dovolené? A jak se po dovolené nerozejít?
Tento DIY návod ukáže, jak jednoduché je vyrobit vlastní dámské psaníčko. Jako základ postačí kus kůže/umělé kůže, případně starší batoh nebo kabelka. Pak už potřebujeme jen nůžky, tavnou pistoli a nějaký kus tkaniny na vnitřek psaníčka. Výsledek překvapí!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek