Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Veronika (31): Čtvrtý potrat mi vzal sílu bojovat. Osobní život je v troskách

Před časem jsme se s partnerem rozhodli, že po svatbě a pořízení bytu bychom rádi měli miminko. To jsem ale netušila, jaké utrpení mě bude čekat.
potrat
Potrat bolí, zejména pokud je už čtvrtý v pořadí. (zdroj foto: 123rf.com)

16. 02. 2021

Nyní mám za sebou čtvrtý potrat – a jsem na tom psychicky špatně. Partner si mě navíc přestává vážit.

Jsme spolu už od střední školy

Seznámili jsme se už na střední, kdy si mě Petr doslova vybojoval. Já o něj totiž dlouho nestála a snažila jsem se jeho pokusy o rande pokaždé zlehčovat. Nakonec mě dostal na svou schopnost to nevzdat. Prostě se denně snažil a čekal na mě po škole, až jsem s ním opravdu po čase začala chodit.

V té době mě přesvědčil, že patříme k sobě. Byli jsme nerozlučná dvojka a učili jsme se spolu i na maturitu, kdy jsme spolu třeba dávali dohromady čtenářský deník a otázky z češtiny. Pokaždé mě zásobil humorem a pohodou.

Byli jsme spolu šťastní

Po škole jsme se přestěhovali každý do jiného města, ale stále jsme se vídali o víkendu. Nakonec nám došlo, že bez sebe nemůžeme být, a rozhodli jsme se začít nový život společně, v úplně jiném místě. Měli jsme společné koníčky, práci kousek od bytu, a bylo nám báječně.

Užívali jsme si společné chvíle i výlety a dovolené. Nic nám nechybělo. Myslela jsem si, že to bude trvat věčně. Pak mě Petr požádal u moře o ruku a já nemohla být šťastnější. Po pohádkové svatbě jsme si pořídili i společný byt.

Miminko jsme si oba přáli, přišel ale potrat

Čas ubíhal a oba jsme cítili, že bychom se rádi rozrostli o nového člena rodiny. Když jsem za nějakou dobu poté zjistila, že jsem těhotná, vznášela jsem se na obláčku štěstí. Těšila jsem se tak moc! Bohužel ale během druhého měsíce těhotenství jsem začala silně krvácet.

Po několika dnech mi lékař oznámili že jsem prodělala potrat. V té době jsem o tom nic nevěděla a myslela jsem si, že jsem jediná, kdo takto trpí. Časem jsem se ale dozvěděla, že potratem končí až jedna polovina těhotenství, a že to nic neznamená.

K TÉMATU  Radka (28): online casino bylo mou zkázou. Jsem na léčení a na dně

Porodila jsem mrtvé dítě

I z toho důvodu jsem si nelámala hlavu s ničím dalším a byla jsem ráda, když jsem po půl roce opět zjistila, že jsem těhotná. Byla jsem už ale opatrnější a hlídala jsem si pečlivě stravu i pohyb, abych neudělala chybu. Těhotenství se zdálo být v pořádku. Až do začátku pátého měsíce, kdy se lékaři něco nezdálo.

Nakonec jsem byla převezena do nemocnice, kde si mě nechali na vyšetření. Ukázalo se, že dítě se přestalo vyvíjet, a že mu také přestalo tlouct srdce. Přišel další potrat. Tu hroznou bolest si nikdo nedovede představit. Největší muka jsem zažila, když jsem byla nucena porodit mrtvé dítě. To mě rozsekalo na kusy.

Po dvou letech svitla naděje, znovu ale nastal potrat

Nějakou dobu mi trvalo se s tím srovnat, protože jsem se bála znovu otěhotnět. Strach ale bylo nutno překonat, abych mohla žít dál. Proto jsme za dva roky opět vynechali antikoncepci a byla jsem těhotná. Bohužel toto i další těhotenství skončilo v průběhu několika týdnů.

Po čtyřech neúspěšných pokusech jsem začala ztrácet naději, že se kdy stanu matkou. Co bylo ještě tíživější? Můj partner si mě přestal vážit a neustále mi předhazuje jiné ženy, co už mají třeba dvě děti.

Ze všeho mě začal vinit a začal mi říkat ošklivé věci. Musím se tak srovnávat nejen s krutými zážitky, ale také s nepochopením té hrozné bolesti a pohrdáním ze strany partnera.

Myslím si, že jsme těžkou zkoušku neobstáli. I já už jsem se odmilovala, protože když si mě manžel neváží po tom všem, co jsem zkusila, nemá už v mém srdci místo. Rozhodla jsem se proto, že se s ním pobavím a domluvíme se na rozvodu. Oba si zasloužíme nový začátek.

K TÉMATU  Nela v koučinku: Šípková Růža a šáteček s pokračováním. Jsme na konci, přátelé

Nechci už se cítit méněcenná, raději budu sama a najdu svou cestu v pomoci druhým ženám, které již také potrat zažily.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Irena (47): Pochovala jsem své vlastní dítě. Nikdy mi nebylo hůř

Helena (28): Přítelova dcera mě nesnáší. Co mám dělat?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Jsou lidé, kteří ho prostě nemohou vystát a nemohou se dočkat, až rychle pomine, a ti, kteří ho naopak zbožňují, navzdory chladu, mlze a všemu, co k němu patří. Zima je pro nás obdobím, které má kouzelný nádech, možná kvůli Vánocům, možná proto, že mráz v určitých obdobích jako by všechno zmrazil a zastavil čas. A když sněží? Rozhodně to neusnadňuje pohyb, ale bílý plášť jako by všechno zkrášloval a tlumil, zkrátka kouzelný svět! Zima je však také synonymem pro méně času stráveného venku, a to z pochopitelných důvodů souvisejících s nižšími teplotami, a pro děti se nuda může stát krutou realitou. Když se nad tím ale zamyslíte, s trochou fantazie a organizace se dá s dětmi podnikat spousta aktivit, a to jak uvnitř, tak venku.
Ptáte se, kde využít kameny v zahradě, aby vše fungovalo? Váš pozemek je místem, kde se snoubí krása přírody s kreativitou. Horniny a minerály přidávají estetickou hodnotu, ale také mohou ovlivnit její funkčnost a zdraví. Poradíme vám s výběrem.
Společnost Trust uvádí na trh sluchátka Trust Noma pro poslech hudby a hands-free volání s poutavým retro designem. Chcete je vyhrát? Máme pro vás jednoduchou soutěžní otázku. Zpříjemněte si Vánoce poslechem hudby.:)
Byla jsem vychovávaná v tom, že člověk může mít jen to, na co si sám vydělá. Držím se toho a nikdy jsem si nechtěla život zjednodušovat. Mám jen to, co si sama koupím za vlastní vydělané peníze, a když chci něco víc, než na co mi nestačí plat, jdu na brigádu.
Pryč jsou doby, kdy dávali Češi přednost levnému jídlu před kvalitním. Nebo tak to alespoň vypadá podle současných gastronomických trendů. Levné jídlo je opravdu na ústupu. A uvědomují si to i obchodní řetězce. Kvalitně jíst chceme i my v Česku.
Je tu jaro a s ním i spoustu změn! Lidé se chystají na sezónu v plavkách a chtějí být na jaře víc plní energie. Po zimě, kdy jsme spíš pasivní a více jíme, tak s jarem přichází odhodlání do různých detoxů a očist! Bohužel to nemusí skončit vždy dobře, protože není detox jako detox. V tomto článku vám prozradím, jak na správnou jarní očistu! Která pročistí vaše tělo i vašeho ducha a zároveň neuškodí vašemu zdraví!
Pořádáte večírek pro svoje blízké nebo kolegy? Dáme vám pár tipů, jak naplánovat jedinečnou party, která zaručí všem zúčastněným nezapomenutelný zážitek.
Vaginální mykóza nebo také kvasinková infekce. To je problém, který je ženám moc dobře známý. Štěstí má žena, která se s nepříjemným pocitem pálení, svědění a nepříjemnou bolestí intimních partií ještě nesetkala. Statistiky však říkají, že se s mykózou alespoň jednou za život setkala snad každá z nich. Proto lze logicky říct, že každá žena se ptala na to, jak s mykózou bojovat.
Dejte stopku plýtvání a buďte v kuchyni maximálně praktičtí. Co tím máme na mysli? Třeba to, že přestanete vyhazovat potraviny, které vůbec vyhazovat nemusíte.
Jak si během minuty poradit s okem na svetru? Jak na zaseklý zip u kalhot nebo odpad, ucpaný vašimi vlasy? A k čemu všemu se dá využít korkový špunt? To a mnohem víc praktických vychytávek ve videu. Neuvěříte, jak to může být snadné!
Tankování paliva na čerpací stanici je pro většinu z nás banální úkon. I tak jsou ale mezi námi ženy, které vypadají, že to za ně doposud dělal jen manžel. Ztracené řidičce přijde na pomoc i spolujezdkyně, která je ovšem také s rozumem úplně v koncích. Podívejte se, vážně to stojí za to!
Čím to, že některým ženám se v zaměstnání tak daří a jiným nikoli? Svou roli hraje řada faktorů, mezi něž bezpochyby patří osobnostní rysy, rodinné zázemí, dosažené vzdělání a - ano, přiznejme si to - také trocha štěstí. I štěstí je ale třeba vyjít vstříc a jednou z cest, které vedou správným směrem, je kvalitní MBA vzdělání. Proč?

Výběr článků

Léto se pomalu přetáčí v podzim. Sluníčka ubývá, začíná školní rok a hrozí nám podzimní stres. Jak se mu vyhnout, zůstat v klidu a udržet si letní náladu?
Šikana, zejména u dětí, vyžaduje okamžitý zásah. Pokud se vaše dítě najednou rozhodne, že už nechce chodit do školy nebo že chce ukončit kroužek, měla by proběhnout diskuse. Posaďte se se svým dítětem a zeptejte se ho, co se v jeho životě děje. Mějte soucit, porozumění a péči ve svých slovech a tónu hlasu, aby se vaše dítě mohlo otevřít vám.
Podle statistik nejen u nás, ale i v Evropě, žije každé desáté dítě v nové rodině, kde je pouze jeden rodič jejich vlastní. Často tam žijí s nevlastními sourozenci, nebo se s nimi setkávají v rámci různých programů a dohod rozvedených rodičů o víkendech, prázdninách či svátcích. Společné soužití takové rodiny není zpočátku vůbec jednoduché.

Nepřehlédněte

Na omega-3 mastné kyseliny se dnes klade velký důraz. Taky aby ne, vždyť prospívají mozku i paměti. Zároveň snižují riziko obezity a cukrovky. Víte, že je můžete čerpat třeba z vajec, listové zeleniny, mandlí nebo chia semínek?
Krásná čokoládová barva si jednoho dne vyberete svou daň. Nejenže sluneční paprsky zapříčiňují stárnutí naší pokožky, ale ke všemu mohou způsobovat rakovinu kůže.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek