Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Letní brigády 2020: O které byl zájem a jak dopadli naši brigádnici?

Léto přeje drobnému přivýdělku. Přemýšlíte, zda je to vhodné i pro vašeho potomka? Pojďte se podívat na to, jak letní brigády zvládly naše děti. Poradíme nejoblíbenější brigády i to, co si musíte ohlídat.
Brigáda
I letos bylo o letní brigády zájem. O které nejvíce? (zdroj foto: pixabay.com)

17. 09. 2020

Letní brigády

Letní období je jedinečná příležitost, aby se vaše dítě naučilo hospodařit s penězi. Zdá se vám, že váš teenager je stále náročnější, co se financí týče? Zkuste mu podat pomocnou ruku a vyslat ho na brigádu. Naučí se vážit si peněz, a rozhodně si bude více vážit pohodlí, které doma má. Navíc zájem u dětí o letní brigády každoročně stoupá.

Letní období je výborné i proto, aby si váš puberťák dokázal, že něco zvládne dočista sám. Letní brigády jsou vhodné již od 16 let věku, některé samozřejmě až od 18.

Nejoblíbenější brigády

Mezi ty skutečně vyhledávané letní brigády patří následující tipy, kam vaše dítě vyslat. Záleží vždy na věku a povaze potomka. Introvert bude vynikat v jiném prostředí než extrovert. Jaké jsou TOP brigády?

Prodej zmrzliny

Parádní brigáda, kde se nikdo nenadře, a zároveň pozná, jaké to je mít za něco zodpovědnost. Má na starosti kasu i správnou konzistenci zmrzliny. Potká se denně s velkou spoustou lidí. A když zrovna nikdo nejde? Může si přečíst svou oblíbenou knihu nebo se věnovat mobilu. Některé kiosky berou brigádníky už od 16 let.

Kempy a ubytovací zařízení

Uklízení pokojů, jejich příprava pro další hosty nebo práce na recepci. To je další možnost, jak si přivydělat nějakou tu korunu navíc. V kempech je většinou zajištěno i ubytování pro personál, takže se má brigádník na co těšit. Vznikají přátelství na celý život. Skvělý nápad na letní brigády!

Restaurace

V létě zažívají větší nápor klientů i restaurace, kiosky s občerstvením nebo hospody. Pomocné ruce se hodí nejen na place, ale i v kuchyni. Je vaše dítě schopno snést občas nějakou tu nepohodu, když bude celý den na nohou? Zvládne si poradit a nonšalantně obsloužit i naprostého protivu? Práce v restauraci je skvělý tip, jak cvičit asertivitu a zdravé sebevědomí.

K TÉMATU  Uvažujete nad šetrným praním? Vyzkoušeli jsme prát pouze EKO. Jaký je výsledek?

Co si pohlídat

Ať již budou kroky vašeho dítěte směřovat do jakéhokoliv oboru, jedno je důležité mít naprosto VŽDY: a to je smlouva. Bez té se nemusíte dočkat žádné výplaty. Smlouva se podepisuje ještě před nástupem na letní brigády.

Jak dopadli naši brigádníci?

S koronakrizí a následným zavíráním mnoha pracovních míst i pro stávající zaměstnance jsme se obávali, že nabídka brigád nebude letos valná. Sice odpadla možnost práce zahraničí pro našeho maturanta Jindřicha, ale ten si našel práci na recepci v jednom z kempů na jihu Čech.

Odtud se nadšeně ozývá – a dle jeho slov mu nechybí skutečně nic. Setkává se samozřejmě s nepříjemným hosty i některými kolegy z práce, ale toto prostě k životu patří a Jindřich to zvládá skvěle.

Během letní brigády se naučil pracovat na recepci tak, že ze začátku pouze vypomáhal. Dnes již plně zastupuje své kolegy, kteří se tak mohou věnovat interním záležitostem v kempu. Dle Jindry skvělá zkušenost! Za vydělané peníze má v plánu si pořídit vysněné sjezdové horské kolo.

Další hrdou brigádnicí je Eliška. Ta má během studia na vysoké škole dlouhé prázdniny. Využila je tak, jak si dlouho přála. Vždy si chtěla zkusit práci na farmě. Jelikož studuje ekonomický obor a do přírody nemá šanci se během akademického roku dostat, vše si vynahradila.

Stará se o zvířata, pomáhá s pracemi na polích. Vybrala si statek, který je daleko za městem a měla zájem o brigádu s ubytováním. Eliška je spokojená, že si odpočine od ruchu velkoměsta. V místě, kde pracuje, si našla přátele.

Náš trojlístek brigádníků uzavírá Dominik. Ten práci nehledal. Jeden jeho kamarád mu nabídl místo brigádníka v místní fabrice. Dominik je rád, že si může přivydělat, a těší se, až si za vydělané peníze pořídí své první auto.

K TÉMATU  V čem je kruhový trénink lepší než klasická posilovna? Vyzkoušeli jsme a zjišťovali v terénu!

A co vaše děti? Zkusí si letos v létě samostatnost?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Jak často dávat dětem kapesné. Pár rad, když nevíte, jak začít

Jak předejít krizi, když svou práci vykonáváte práci z domova

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Pokud se chystáte na pohovor, mohou se vás zeptat, jaký si představujete měsíční plat. Odpoví jim to na skrytý dotaz, jak si ceníte svých znalostí a vědomostí. Jestliže pracujete na živnostenský list, často navrhujete klientovi cenu za svou práci, výrobek, službu. Podívejte se kolem sebe a nebojte se říct si o peníze.
Nevěra zasáhne fatálně každý vztah. Může však být také poučením a východiskem pro vybudování vztahu lepšího.
Snad každá žena má své problémové partie, na kterých se ukazuje drobná pomerančová kůže nebo větší celulitida. Boj proti celulitidě není snadný, avšak ne nemožný. Proto můžete vyzkoušet tyto účinné tipy, které vás pomerančové kůže snadno zbaví nebo zmírní její další růst. Vyzkoušejte následující triky a mějte svou pokožku pod kontrolou.
V Čechách i ve světě snad neexistuje nikdo, kdo by o francouzských filmech Nezkrotná Angelika alespoň neslyšel. Tato telenovela se stala slavnou především díky své hlavní představitelce, kterou ztvárnila francouzská herečka Michèle Mercier. Tato nezapomenutelná tvář přitom účinkovala ve více jak 50 filmech. V současnosti je jí přes 60 let a ve společnosti se již příliš neukazuje. Zachovala si ovšem svou pověstnou jiskru v oku a na rozdíl od svých kolegyň se rozhodla stárnout přirozeně a grácií.
Když byly salóny krásy zavřené, vyvstala najednou mezi ženami otázka, jak se správně starat o své obočí. Každá z nás se chce o něj naučit správně starat tak, aby své pokožce nezpůsobovala zbytečnou újmu. Správně vytvarované obočí navíc dodá vašemu obličeji šmrnc, rozhodně to tedy není zanedbatelný prvek vedoucí k vnější kráse. Opravdu víte o postupu vytrhávání všechno?
Jak poznat menopauzu? Otázka, kterou si po čtyřicítce začne klást mnoho žen. Menopauza, klimakterium či přechod, je přirozené období v životě každé ženy, kdy dochází útlumu funkce vaječníků a v důsledku toho k vymizení menstruace.
Stojany na víno ze dřeva i kovu, na stěnu nebo na bar v kuchyni. Slouží nejen jako praktické uložení vína, ale také jako originální designový prvek. Patří mezi věci, které vybíráte spíše podle stylu
Děti jsou fascinovány celou zvířecí říší. I proto jejich kroky velmi často míří do zoologických zahrad, kde mohou být svědky existence i takových tvorů, které běžně v přírodě nepotkají. Po ukončení výletu do zoo se v nich však probouzí touha mít vlastního tvora, o kterého by mohli pečovat, také doma. A stává se, že po dlouhém naléhání a přemlouvání rodiče jednoho dne svolí. Jenže jaký domácí mazlíček je ten nejvhodnější?
Plavání s kojenci je v posledních letech na vzestupu. Kdo nechodí plavat, jako kdyby nebyl. A proč? Protože plavání přináší mnoho výhod nejen pro miminka, ale také pro jejich maminky.
Provoněný domov pozitivně působí na naše smysly. Osvěžovače zakoupené v obchodech jsou ovšem nejen drahé, ale jejich složení může kvalitu vzduchu ovlivnit nepříznivě. Vyrobte si své vlastní vůně! Kombinujte a vymýšlejte podle ročního období i místnosti, do které chcete vůni umístit.
Výprodeje jsou pro většinu z nás lákavou záležitostí, která nám umožňuje pořídit řadu stylových modelů téměř za babku. Často se ale stává, že nám výhodné ceny zamotají hlavu natolik, že koupíme něco, s čím pak nejsme spokojené a nastává ponákupní vystřízlivění – radost následně vystřídá hořké zklamání. Proto jsme pro vás sestavili několik zásadních bodů, které vám pomohou vybrat si na poprvé opravdu skvělé módní kousky, kterých ani v budoucnu nebudete litovat.

Výběr článků

Léto je nejkrásnější období v roce. A přináší s sebou také zážitky, na které se nezapomíná. Jaké jsou výhody letního flirtu, a proč by jej měl alespoň jednou za život zkusit každý z nás? Letní románek je prostě nezapomenutelný!
Jste zamilovaná a v růžovém oparu si možná ani nepřipouštíte, že byste potřebovali v manželství nějakou smlouvu, která bude řešit vaše finance. Jenže je to tak. Během manželství může nastat mnoho skutečností, které ovlivní vaši finanční situaci. Proto je smlouva o společném či odděleném majetku je dobrým řešením. Říkáme jí předmanželská smlouva.
Mykóza je velmi nepříjemný, ale celkem běžný druh infekce. Její příčinou jsou houby, které se běžně vyskytují v našem prostředí. Pokud se kůže nohou nakazí, trápí ji nejen estetické nedostatky, ale také svědí nebo pálí. Při přemnožení hub dochází ke vzniku zánětů.

Nepřehlédněte

Výběr plavek je pro spoustu žen téměř frustrující záležitostí. Pokud nejste šťastnou majitelkou dokonalé postavy, nejspíš už jste to zažila také. V obchodech si zkoušíte jeden model za druhým, ale každý z nich nějakým způsobem zvýrazní přesně tu část těla, kterou byste raději schovala.
V osmdesátých letech minulého století, v Československu ovládaném komunistickým režimem, byl Mezinárodní den žen vnímán jako příležitost pro stát prezentovat se v nejlepším světle. Oficiální oslavy slavily údajné úspěchy v oblasti rovnosti pohlaví, ale skutečná situace žen často byla daleko od rovnoprávnosti. Tento svátek tak odhaloval rozpor mezi ideálem a realitou, kde se za fasádou slavnostních projevů skrývala každodenní realita plná výzev a omezení pro ženy.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek