Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Ledvinky jsou stále in! Po jakých letos sáhnout?

Kdo by dnes neznal zlatý devadesátkový hit jménem ledvinky. Během devadesátých let se jednalo o velice stylový kousek, který se nejčastěji kombinoval s batikovanými tričky a zvonovými kalhoty, případně se stejnými kalhotami a halenkou se zvonovými rukávy. Když se však ledvinky najednou stáhly z trhu, mnohé ženy to sice oplakaly, ale nakonec se se skutečností smířily - ledvinky už zkrátka nejsou v módě. Jejich žhavé kousky byly odhozeny do koše nebo zapadly hluboko do skříně. Jenže to je škoda. Každý módní trend totiž jednou ožije a ledvinky opravdu nejsou výjimkou.
ledvinky
Ledvinky jsou stále módním trendem číslo jedna. (zdroj foto: 123rf.com)

11. 02. 2021

Není tomu tak dávno, co se ledvinky po letech dostaly opět do módy a co se jim do pomyslných plic vehnal druhý dech. Ve stejnou chvíli se snažily uchytit opět ve světě módy i zvonové kalhoty, ale ty se netěšily takovému úspěchu jako ledvinky.

A zatímco takzvané “zvonáče” se z trhu stáhly stejně rychle, jako na něj po letech zaútočily, ledvinky se už dlouhé měsíce drží na špičce módních trendů. A vypadá to, že z tohoto žebříčku jen tak rychle neslezou dolů.  

Kousek devadesátek v moderním světě 

Když módní přehlídky před dlouhými měsíci poukazovaly na to, že se ledvinky vrací po letech opět do módy, řada lidí si myslela, že se na trhu dřív oblíbený módní doplněk neuchytí. Přece jen je svět moderní a móda za poslední roky vnesla do světa zcela jiné kousky, kterým ledvinky nemohou konkurovat.

Ovšem kupodivu tento obrázek vystřižený z časopisů devadesátých let překvapil a uchytil se rychleji, než mnozí stihli mrknout okem. A zatímco někteří kupovali ledvinky za často nemorální ceny, jiní prohrabali maminčinu skříň a objevili hotové skvosty zadarmo.  

Ledvinka prošla změnami 

Je však pravdou, že ledvinky, které se nosily dříve a které se nosí nyní, nejsou totožné. Ledvinka prošla obrovskou změnou a z původně sportovního kousku se rázem stal elegantní módní doplněk, který oživí konzervativní kostýmek i upnutou dlouhou sukni.

Místo pestrobarevných kombinací se začalo sázet především na neutrální barvy, jako je bílá, černá nebo hnědá. A místo toho, aby se upínali kolem pasu, dávají se přes rameno.  

Jednoduchost a neutralita letos vítězí 

Jelikož jsou ledvinky aktuálně hitem číslo jedna, možná i vy se ohlížíte po tomto stylovém módním doplňku. Na trh kromě těch stylových ledvinek zavítalo i mnoho kýčů, jako jsou plastové ledvinky nebo modely v duhovém zbarvení.

K TÉMATU  Podzimní kolekce 2022: Pulty ovládnou výrazné obleky a baggy jeans

Abyste letos zaujali a sklízeli obdiv nejen módních kritiků, ale i laiků, vyplatí se sázet na jednoduchost a již zmiňovanou neutralitu. Jednoduše provedené, ideálně hranaté ledvinky jsou elegantní, ale na druhou stranu hezky doplňují i ležérní outfit. A co se týče neutrálních barev, díky tomu je sladíte prakticky s jakýmkoli outfitem.  

Vypíchnout se však musí ještě zvířecí vzory, které se nám taktéž vrátily z devadesátých let. Zvířecí motivy vedou nejen u ledvinek, ale také u bot či klasických kabelek, respektive u halenek a sukní.  

Módní doplňky jsou oblíbené i u celebrit 

Nevíte, s čím ledvinky kombinovat? Kombinace tohoto takřka retro doplňku se může někomu jevit jako velice těžká, ale není tomu tak. Inspiraci hledejte například u celebrit, jež si tento devadesátkový trend velice oblíbily.  

Například Rosie Huntington Whiteley si ledvinku dává do pasu a nemusí tak řešit pásek. Zato Kaia Gerber preferuje nosit ledvinku přes rameno či jako crossbody kabelku. Nebojí se kombinovat ležérní outfit s elegantním modelem. 

Ledvinky i pro muže 

Pánové, tyto modní doplňky nejsou jen ženskou záležitostí, ale týkají se i vás! Ledvinky si velice rychle našly své místo i mezi pánskými módními doplňky a pánům tak odpadá nepříjemné nošení dokladů, mobilů nebo peněženky v kapsách u kalhot. Pro muže jsou ledvinky především praktickou záležitostí, ale mohou zdokonalit i každodenní outfit. Nemusí je nosit ani v pase, ani přes rameno, klidně je mohou nosit jako brašnu v ruce.  

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Svatební trendy roku 2021

Módní pravidla, díky kterým zazáříte! Co pořídit do šatníku?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Opravdu díky konzumaci placenty snáze „přežijete“ náročné šestinedělí a urychlíte hojení poraněných porodních cest? Ano, říká se to, ale všechno je úplně jinak. Místo těchto pozitiv můžete čekat spíše možnost infekce. Pro vás i vaše dítě!
V průběhu roku 2019 bylo obyvateli Česka uzavřeno 54 870 sňatků. To je o 2303 sňatků více, než v minulém roce. Znamená to, že pro lidi začíná být obřad důležitější, než život na psí knížku? Má to i své praktické dopady.
Jméno Sofie Švejdová si dobře zapamatujte, protože o ní ještě hodně uslyšíte. Kdo to je, čemu se věnuje a co byste o ní měli vědět?
Je zcela na místě, aby jsme vzhledem k času stráveném v kuchyni, vybrali přesně tu, která bude tvořit ucelený design celého bytu či domu, tak také, aby nám efektivně sloužila. Pro splnění těchto podmínek je tak potřeba pečlivě vybírat a přihlédnout v neposlední řadě i k ceně. Tak jaká bude ta vaše vysněná kuchyně? Pojďme se na to společně podívat!
Jak to vypadá, když v nákupním centru usedne za veřejné piano člověk a začne hrát? Tentokrát je to ale profesionální hudebník Henri Herbert, který za klávesami vypaluje skladbu Boogie Woogie Piano. Na svou dokonalou hru přirozeně kolemjdoucí upoutá!
Předvánoční koučink na téma nejen sebelásky a sebehodnoty očima Nely a spousta změn.
Ne nadarmo se říká, že Šumava patří k těm nejkrásnějším místům v České republice. Skutečně tomu tak je. Tamní příroda přímo vybízí k dlouhým procházkám po hřebenech kopců, po lesích i údolích. Co zajímavého můžete na Šumavě navštívit?
Nikdy jsem nevěřila, že se to stane zrovna mně. Okouzlil mě muž hned na první schůzce. Jeho charisma působilo jako magnet. Nakonec jsem se dozvěděla, že má za sebou bohatou kriminální minulost. Dnes jsem ráda, že jsem se dokázala odstěhovat. Finančně začínám od nuly.
V osmdesátých letech minulého století, v Československu ovládaném komunistickým režimem, byl Mezinárodní den žen vnímán jako příležitost pro stát prezentovat se v nejlepším světle. Oficiální oslavy slavily údajné úspěchy v oblasti rovnosti pohlaví, ale skutečná situace žen často byla daleko od rovnoprávnosti. Tento svátek tak odhaloval rozpor mezi ideálem a realitou, kde se za fasádou slavnostních projevů skrývala každodenní realita plná výzev a omezení pro ženy.
Nadměrné pocení se týká mnohých z nás, a to zdaleka nejenom v létě. Jde o onemocnění zvané hyperhidróza a údajně jí trpí 4 % světové populace. Jak se proti ní dá bojovat a je vůbec léčitelná?
První rande, to máte sevřené hrdlo a trému. Někdo se začne o druhé pohlaví zajímat později, ale tenhle malý Casanova ještě nosí dudlík a pleny!
Nové album Ondřeje Rumla Zapomenutý příběh posluchače zavede do klidné a radostné atmosféry Vánoc.

Výběr článků

Katce se v posledních týdnech změnil život úplně naruby. „Dřív jsem se svým dítětem měla skvělý vztah, v posledním roce začal být však můj šestnáctiletý syn odtažitý a nechtěl si se mnou tolik povídat. Myslela jsem, že je to jen životní období. Pak ale přišel s tou nenadálou větou: Jsem gay, mami! Nevěděla jsem co odpovědět, vůbec jsem to nečekala. Nejradši bych utekla a chvíli ho neviděla! Co mám dělat, když to neschvaluju?“ ptá se.
Rodiče ve snaze dopřát svým dětem to nejlepší kupují často hraček víc, než je potřeba. Na trhu existuje spousta hraček a děti chtějí často všechny, které v obchodě vidí. Podle čeho vybrat hračky, které děti zaujmou a vydrží si s nimi hrát dlouhé hodiny?
Možná patříte mezi ty, kteří nepotřebují jíst maso příliš často. A nemusí to být z důvodu, že se vám příčí zabíjení zvířat, ale třeba vám jen jednoduše maso tolik nechutná a nemáte častou potřebu ho konzumovat. Jak ale zajistit, aby přesto váš jídelníček obsahoval veškeré potřebné živiny?

Nepřehlédněte

Kreativitě při balení dárků se žádné meze nekladou. Taštička vám sice ušetří čas, na druhou stranu, pěkný balíček v balícím papíru se stuhou nic nenahradí. Když se na balení trochu vyřádíte a přijdete s něčím originálním, vždycky to bude úspěch, a navíc do vaší práce s balením otisknete i svou snahu, a to se vždycky cení. Inspirujte se nápady na balení dárků ve videu.
Dnes už většina z nás fotí mobilem. Někomu to jde dobře, jinému méně. Přestože je paměť telefonu skoro nekonečná, nač pořizovat nekvalitní a zbytečné obrázky? Máme pro vás pár základních rad a pravidel, jak fotit tak, aby byl výsledek top!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek