Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

10 komplimentů, které muži nechtějí od svých partnerek slyšet

Napadlo vás někdy, že když partnerovi řeknete, jak roztomile vypadá třeba při opravě sekačky, že mu vlastně nelichotíte? Ba naopak, že mu to může velmi vadit? Prozradíme vám 10 komplimentů, po kterých váš partner opravdu netouží.
komplimenty
Co muži od žen nechtějí slyšet? (Foto: 123RF)

1. „Je hezké, že mi chceš pomoci uklidit, ale dokážu to rychleji.“

Mezi komplimenty rozhodně nepatří vše týkající se uklízení. Víme přesně, kde co máme a kam co patří, v jakém pořadí a čím má být umytá podlaha. Najednou se ale náš partner rozhodne, že nám s úklidem společné domácnosti pomůže. Protože nemá zdání, kde schováváme kýbl, začne nás rozčilovat.

Milé dámy, samozřejmě je snazší, když si určité věci děláme samy, ale váš partner vám chce pomoci, tak ho zkrátka nechte. Obrňte se trpělivostí a užívejte si to!

Mimo to, studie zveřejněná v časopise o manželství a rodině zjistila, že páry, které sdílejí domácí práce, mají mnohem zdravější sexuální život. A to za to stojí.

pomoc
Pokud vám chce pomoci, nechte ho!

2. „Já prádlo skládám tímto způsobem, ale díky za pokus.“

Nikdy svého partnera nechvalte tímto způsobem a nepoužívejte slovo pokus, ačkoliv třeba patří do slov, která ze své slovní zásoby používáte nejraději. Muži si slovo pokus či snaha interpretují jako „to nebylo dost dobré“. A to sráží jejich ego. Navíc berte v potaz, že každý má své způsoby. Buďte ráda za pomoc.

3. „Jsem ohromena, že jsi byl schopen spravit ten kapající kohoutek.“

Nebuďte překvapená, když se váš protějšek pustí do oprav domácnosti sám a když se mu to povede. Skoro v každém muži dřímá hrdý opravář. Kdyby jste se zmínila o tom, že jste šokována jeho schopnostmi, mohla byste jeho sebevědomí zasadit pěkně tvrdý úder. To také nepatří mezi komplimenty. To, co váš drahý chce slyšet, je jen prosté poděkování.

4. „Jsi jediný, s kým mohu mluvit.“

Muži se mohou po takové větě od ženy cítit velice pod tlakem. Muž totiž může vnímat význam této věty tak, že jen on jediný je podpůrným systémem, a s tím souvisí pocity obav ze selhání a přivlastňování ze strany ženy. Zkuste mu proto raději říci, že si s ním ráda povídáte. Vyzní to lépe.

komplimenty
Řekněte mu, že si s ním ráda povídáte. Zní to lépe. (Zdroj foto freepik.com)

5. „Tento dárek není úplně podle mého vkusu, ale i to, že na mě myslíš, se počítá.“

Třebaže se vám dárek nelíbí, řekněte svému partnerovi, že oceňujete, jak je přemýšlivý. I když se netrefil, chtěl vás přece potěšit. Poděkujte mu za něj a především mu poděkujte za jeho přítomnost. Příště, až se půjdete podívat do obchodu, ukažte svému protějšku, co se vám líbí. Partner tak již bude pro příště vědět, čím vás může potěšit.

K TÉMATU  Partnerská krize po porodu aneb, když s dítětem přichází problémy

6. „Jsi tak roztomilý.“

Myslíte to v tom nejlepším slova smyslu a přesto se to partnerovi nelíbí. Příliš mnoho mužů nemá rádo, když je přiřazujete do kategorie sladkých štěňat a dětí. Doporučujeme proto použít vhodnější slovo: hezký. Právě toto slovo, i když je poměrně málo využívané, říká: „Miluji tě“ a má daleko intimnější podtext.

7. „Jsi jako mé třetí dítě, ale stejně tě miluji.“

Touto větou svému partnerovi říkáte, že ho milujete navzdory jeho chybám. Asi jen málokdo by chtěl něco takového slyšet. Máte-li již potřebu něco takového sdělit, pak tyto dvě myšlenky oddělte. Vyzkoušejte třeba: „Miluji to, jak jsi si s dětmi blízký a že si vždy najdeš čas na hraní si s nimi. Někdy ale opravdu potřebuji, abys se mnou byl v disciplíně a kázni za jedno.“

třetí dítě
Neříkejte mu, že je jako vaše třetí dítě. (Zdroj foto: freepik.com)

8. „Můj manžel udělal tu nejromantičtější věc.“

Možná je pro vás těžké udržet některá tajemství před svými přáteli, ale někdy se to opravdu vyplatí. Muži nemají rádi, když sdílíte příliš soukromé věci s ostatními lidmi. Jsou toho názoru, že jisté záležitosti by měly zůstat jen mezi vámi dvěma. Než budete něco o vašem vztahu sdílet s ostatními, ověřte si, že to vašemu protějšku nevadí.

9. „Miluji tvoje špíčky.“

Jestliže jste si včera večer povzdychla nad pekáčem buchet na břiše Ryana Goslinga a váš partner vás slyšel, může mít nyní velmi smíšené pocity, nad nimiž převládá nízké sebevědomí. Jak z této situace ven? Řekněte svému protějšku, že upřednostňujete muže, jako je on, takového, který je skvělým partnerem a otcem, oproti vypracovaným svalovcům. To jsou ty správné komplimenty.

to, jaký je
Řekněte mu, že ho milujete takového, jaký je. (Zdroj foto: freepik.com)

10. „Jsi ten nejlepší, jakého jsem kdy měla.“

Chce vás potěšit a rozhodně nechce myslet na jiné muže, kteří s vámi sdíleli lóže před ním. Tato věta je zabijákem sexu, nepatří mezi komplimenty a někdy i vztahu, byť ji myslíte v tom nejlepším slova smyslu. Muži v ní cítí srovnávání a to nikdy neplodí nic dobrého. Proto buďte specifická. „Miluji ten pocit, když mi…“ Zachováte tak velice osobní přístup a partner pochopí, že se soustředíte pouze na něj, nikoliv na obecné srovnávání.

K TÉMATU  Návrat do školy po prázdninách: Jak podporovat děti v návratu do škol?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Čas na rozchod? 4 znaky, které vám napoví, že byste měli vztah ukončit

Jak překonat žárlivost ve vztahu? Máme pro vás pár tipů

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Ráda si dopřáváte relaxační koupel, kdy máte čas jenom sama pro sebe a nikdo vás neruší? Napustíte si vanu plnou horké vody, přidáte pěnu, ponoříte se do spousty bublin a zavřete oči. Tento prožitek si ale můžete ještě zpříjemnit. Navíc se krásně prohřejete a i v pošmourném počasí neztratíte dobrou náladu.
I nastávající maminky se chtějí líbit. Stejně jako u běžné módy musí být i těhotenské oblečení zároveň komfortní a praktické, a to po celou dobu těhotenství. Kde a jak ale takové oděvy vlastně vybrat?
Věříte v budoucnost sociálních sítí? Podnikáte a chcete se se svojí značkou prosadit v online prostředí? Skvělým zdrojem informací pro vás mohou být knihy na téma sociální sítě. Dozvíte se, jaké sítě jsou pro vás nejvhodnější, jaký mají potenciál a jak na nich vybudovat své jméno. Pojďme se podívat na ty nejlepší!
Rozchod není nikdy příjemný. Ztratíte člověka, na kterém vám ještě před časem velmi záleželo, a v srdci zůstává nepříjemné prázdno. Když se k tomu přidá fakt, že o vás mezi společnými známými váš ex partner mluví velmi nevybíravě, je to nesnesitelné. Máme pro vás tipy, co dělat, abyste tuto situaci zvládla.
Přemýšlíte, co ještě pořídit na zahradu? Houpačka vám zpříjemní letní dny, kdy budete chtít posedět venku, ale vyhnout se přímému slunci. Jednoduché závěsné zahradní houpačky s ocelovou konstrukcí snadno přemístíte kamkoli po zahradě a na zimu se dají složit. Dřevěná pergola stojí pevně na místě, ale zase vypadá se zavěšenou houpačkou překrásně. Jen si vyberte!
Tak rádi byste se zvedli z posteli a šli se do něčeho pustit! Chtěli byste jít cvičit, učit se do školy, uklidit anebo na něčem pracovat, ale tak moc se vám nechce! Hlavou se vám neustále honí, jak jste líní. V myšlenkách přemýšlíte dokola nad tím, co s tou leností máte udělat. Poznáváte se v tom? Pak je tento článek pro vás jak ušitý na míru. Přečtěte si celý článek a uvidíte, že se vám lenosti podaří zbavit jednou provždy!
Sprchování nebo koupání jsou každodenní činnosti. Většinou se k nim schyluje po ránu, ale jindy také večer po náročném dni v zápřahu. Mnoho lidí však k této fázi hygieny přistupuje ekonomicky a spíše se nekoupou, než koupou. Čím víc se budu sprchovat či koupat, tím větší poplatky se na dům budou vztahovat, říkají si. Jelikož ale mluvíme o nezbytnosti, prozraďme si, co je z tohoto pohledu lepší čili ekonomičtější.  
Dnes dáváme přednost sedací soupravě, ale pokud nám to prostor dovolí, proč si nedopřát klasiku? Křeslo v obývacím pokoji je pohodlné a zamilujete si ho! Ušáky, relaxační, rozkládací, moderní i elegantní nebo kožená klasika, vyberte si podle stylu vašeho interiéru.
Zřejmě není nutné dlouze vysvětlovat, o jaký hmyz se jedná. Octomilky neboli vinné mušky se nám do domácnosti ochotně nastěhují v momentě, kdy necháme na stole zralé ovoce nebo třeba zbytek pečiva od snídaně. Stačí jen chvilička a mušky se velmi rychle namnoží. Pak se může zdát problematické je z kuchyně nějak vypudit. Ale nebojte se – jde to.
Blíží se narozeniny vašeho dítka a vy nemáte žádnou představu, jak zorganizovat oslavu? Máme pro vás pár tipů, které zaručí, že si narozeninovou párty děti užijí a vy z ní vyjdete bez újmy na zdraví. 
Nakupování na internetu se stalo pomyslným trendem. Zejména v době panující pandemie a karantény se i ti, kteří nakupování v e-shopech zatracovali, k tomuto kroku svolili. Neměli najednou na výběr, ostatně nakonec nově nabytou zkušenost dál používali v praxi. To poté vedlo k trhání rekordů v tržbách internetových prodejen, což je trend, který i nadále pokračuje. Pokud i vy patříte mezi vášnivé on-line kupující, pozor si dejte na podvodné e-shopy.

Výběr článků

Stejně jako učení se sedět, plazit se a chodit, je i cvičení na nočník dovedností, které se vaše dítě musí naučit. Zatímco většina dětí je připravena zahájit trénink na toaletě mezi 18 měsíci a 3 lety, existuje několik dalších dovedností, které musí dítě zvládnout, než může trénink začít. Nočník se nejlépe provádí, když je fyzický a emoční vývoj vašeho dítěte ve správném bodě.
Dnes a denně je naše pleť zatěžovaná nepříznivými vlivy. Ať už se jedná o nánosy make-upu nebo nečistoty z ovzduší, to vše naší pokožce příliš neprospívá. A to nejen v jejím jádru, ale i zvenčí. Dost často pak dochází ke zhrubění pokožky, která získává našedlý tón, ovšem nechybí ani vydatně ucpané póry.
Zima už mnohé začíná deprimovat, proto se snaží vnést si první střípky jara alespoň k sobě do šatníků. Svetry tak stále zůstávají v popředí, ale pomalu začínají být vytěsňování kousky nejmódnějších stylů přicházejícího teplejšího ročního období. Víte, co se bude nosit?

Nepřehlédněte

Skočíte si občas se svým partnerem na jedno točené, nebo si spolu u televize vychutnáte archiv z vinných sklípků? Pak si můžete gratulovat, protože vaše soužití asi jen tak něco nenaruší. Tedy alespoň tohle se teď povídá ve vědeckých kruzích.
Avokádo je jedním z nejdiskutovanějších druhů ovoce, které na této planetě existují. A to z mnoha důvodů, zejména těch ekologických. Ale už jste slyšeli o takzvaném ecovadu?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek