Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Ať žije mlíko aneb největší trapasy čerstvých matek. Pobavte se

I malé dítko dokáže zařídit pořádné trapasy. Přesvědčte se sama!
matka
I malé dítko dokáže zařídit pořádné trapasy. Přesvědčte se sama! (zdroj foto: pixabay.com)

30. 07. 2020

Mít miminko je splněný sen. Najednou držíte v náručí to krásné stvoření a rozplýváte se nad ním nekonečnou láskou. Čerstvé maminky se ale shodují, že tolik trapasů, co zažily během prvních měsíců se svým miminkem, nikdy dříve neprožily. Pojďte se podívat na trapasy, se kterými se nám svěřily.

Dobrý den, prsa ven!

Kojení je překrásné pouto mezi matkou a dítětem. Bohužel je to ale i zdroj pořádných trapasů. Podobně jako na křtinách malého Dominika, kterému bylo v té době devět měsíců. Při slavnostním přípitku na jeho počest se sešla celá široká rodina. Malý oslavenec již byl celým procesem křtin dosti unavený a zřejmě také hladový.

Sotva dozněl slavnostní proslov a schylovalo se k přípitku, Dominik se v náručí své maminky proměnil z hodného miminka v hladového tvora, který se rozhodnul odstranit překážky. Na svou maminku se vrhnul s takovou silou batolete, že jí povolily šaty a celému světu se tak ukázala její postavička a mlékem nalitá prsa. Malý byl navýsost nadšený a výskal radostí. Maminka zase vřeštěla hrůzou. Libová situace, že?

kojení
Kojení jedinečný pocit, kdy víte, že právě živíte své milované dítko. (zdroj foto: pixabay.com)

Dal byste si, pane úředníku?

Kdo již někdy kojil, ví, že prsa se rozhodnou produkovat mléko i v nejméně vhodný okamžik. Když si byla Radana na úřadě žádat o změnu rodičovského příspěvku, venku bylo parné léto. Proto si nevzala pod béžové šaty nic víc, než podprsenku a kalhotky. Na savé vložky do podprsenky zapomněla. Chyba.

Právě když vyplňovala údaje o miminku, které mezitím hlídala její sestra, se jí spustilo mléko. A to pořádně. Prsa se jí pokryla tekutinou, a na béžových šatech šlo vidět naprosto všechno. Trapas jako svět! Ještě musela podniknout potupnou jízdu domů, kdy si několik pánů v MHD mohlo oči vykoukat. Chtěly byste zažít podobné trapasy?

K TÉMATU  7 dokumentů na Netflixu, které vás chytnou a nepustí

Hladové dítě

Marcela byla právě v dlouhé frontě u pokladny supermarketu. Její dítě už to nebavilo, a navíc byl čas na kojení. Matka doufala, že pouze rychle nakoupí, a potom se bude věnovat svému hladovému tvorečkovi. Jak se mýlila! Fronta se sunula pomalu jako šnek. A její dítě se rozhodlo, že je na čase dát vědět světu, že má hlad. Začalo nejprve tichým hlasem: „Mama, ham,“ ozvalo se to roztomilé robě.

Když se ale kojení stále nekonalo, dítě změnilo svůj přístup. „Mamaaaa, haaam, ham, ham, ham!,“ křičelo na celé kolo, a nebálo se použít i další slova, které se už naučilo. „Mama, ham, cuci cuci!“ Matka by se nejraději propadla do země. Naštěstí ji pár duchapřítomných pustilo před sebe. Za nákup platila při ohlušujícím řevu svého dítěte, které z posledních sil ječelo: „Maamaa, cuciiii!“

Matka opilec aneb trapasy s vůní rumu

„Jít s miminkem na vycházku v nosítku je přeci tak romantické,“ říkaly kamarádky i všemožné časopisy s reklamními fotkami usměvavých matek. Tak to vyzkoušela i Ivana. Vzala dítě do nosítka a vydala se do obchodu koupit ingredience na pařížský dort, co se chystala upéct manželovi. Už po pár metrech jí došlo, že romantika je v háji. Dítě bylo najednou těžké jako kamení.

Ale Ivana to nevzdala a šla hrdě dál. V obchodě nakoupila vajíčka, mouku, mléko, a taky rum, co nesmí v krému chybět. Fajn. Nacpala celý nákup do dvou igelitek a štrádovala si to domů. Tašky byly dost prověšené, protože byly úplně plné. Dítě zřejmě zjistilo, že matka je v koncích, a tak si přisadilo své. Domáhalo se kojení.

„Teď nemůžu, Rozárko, počkej domů,“ žádala Ivana své dítě o trochu klidu. Dítě se ale v nosítku neustále ošívalo, a když právě procházely parkem, jedna z tašek praskla. Samozřejmě ta, ve které byl rum. Romantická procházka vzala za své. Potem a vztekem rozcuchaná Ivana vzala tašku, z posledních sil posbírala část nákupu s tím, že uklidit čurbes se vrátí později. Domů však procházeli okolo zastávky plné lidí. Matka s dítětem slitá jakousi tekutinou, navíc páchnoucí alkoholem. To bylo pozdvižení! Nosítko doma Ivana hodila hluboko do skříně.

K TÉMATU  Krémová dýňová polévka. Je zdravá, lahodná a pěkně zahřeje i nasytí

Mít děti je krásné. A zažít s nimi den, kdy se nám nestanou žádné trapasy, je ještě parádnější. 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Příprava na léto. Do vody padáme často, ať už u bazénu nebo u moře. Pokud to ale někdo natočí, pro ostatní je to vždycky zábava

Když svatba neproběhne podle představ. I v tento slavný den se může něco pokazit!

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

S blížící se plavkovou sezónou začíná mnoho z nás přemýšlet o tom, jak své tělo dostat zpátky do formy. Někdy tak neodoláme a zkoušíme různé zázračné diety, které slibují rychlý úbytek váhy.
Ačkoli z klasické pšeničné mouky pekly a vařily už naše babičky, spolu s příchodem doby, kdy spousta lidí přesedá na zdravější životní styl, se objevily mnohem lepší a nutričně hodnotnější varianty. Skvěle chutnají, plně nahradí klasickou mouku, a ještě prospějí vašemu zdraví, takže co víc si přát. Svět alternativních mouk je ale mnohem pestřejší, než se na první pohled zdá. Které by určitě měly zaujmout místo ve vaší kuchyni?
Polycystický ovariální syndrom, neboli PCOS, je strašákem pro ženy v reprodukčním věku. Otěhotnět s tímto onemocněním přirozenou cestou je často nad síly ženy samotné i lékařů. Problém je, že příčina, proč onemocnění vzniká, není dosud úplně jasná. A tak naprosté vyléčení není možné.
Všimly jste si, dámy, že hráči hokeje jsou tak sexy, že pod nimi i ten led taje? Abyste pochopily, co tím myslíme, podívejte se na seznam 10 nejhezčích a nejžhavějších hokejistů posledních let. Věřte, že vaše sny se dostanou na trošku jiný level než doposud.
Taky už vám tohle období přijde zdlouhavé? Cítíte se stále více unavení a bez elánu. Počítáte dny za dnem a doufáte, že se svět vrátí už brzy zpět do starých kolejí. Jenže to stále nepřichází... Co tedy dělat v této době, abyste se cítili lépe? Abyste neprožívali stres, strach, úzkosti, únavu a taky nudu? V dnešním článku vám to prozradím, tak pokračujte ve čtení, abyste si i vy mohli karanténu více užívat!
Turistické boty jsou fantastické boty, které se nosí, když jste v divočině a razíte cestu z prašných cest, podél žulových balvanů a po hřebenech úzkých kaňonů, dají se ale outdoorové boty pánské či dámské nosit každý den? Přeci jen, byly původně vyrobeny k jinému účelu.
Už jste někdy slyšeli o ASMR? O technice, která vám díky souboru zvuků dopřeje příjemný pocit uvolnění, relaxace a pomůže vám rychleji usnout? Pokud ještě ne, lepší pozdě než vůbec. Mrkněte, v čem spočívá její tajemství. A proč jí propadlo tolik lidí.
Elenu trápí to, co mnoho dalších žen, ačkoliv o tom veřejně nemluví. „Můj manžel se mi nedávno svěřil s tím, že by chtěl ještě další vztah. Jsme manželé přes dva roky, cítím se ve vztahu šťastná. Jenže mu očividně nestačím. Chtěl by ještě jinou ženu, chodit s ní na rande a dokonce souložit. A já si mám prý taky někoho najít. Jenže já nic takového nechci, co mám dělat?“ Její muž mluví o tzv. polyamorii a v mužských fantaziích se nejedná o nic ojedinělého.
V jednoduchosti je ta největší síla. Tento výrok je pravdivý i v případě cvičení a redukce váhy. Pokud i vy chcete zhubnout, vsaďte na program H.E.A.T. a jeho důraz na ten nejpřirozenější pohyb pro každého z nás. Díky chůzi totiž dokážete spálit maximum kalorií, které vás brzy dostanou k vysněné povaze.
Turistické středisko Jasná je velmi známé, stejně jako mnoho dalších míst v jeho okolí. Dovolená v Nízkých Tatrách na Slovensku ale může být plná jedinečných zážitků z míst, která každý nezná. Poradíme vám, kam vyrazit, abyste nebyli obklopeni obrovskými davy turistů. Díky tomu si užijete dovolenou mnohem více.
Někdy se začnou velmi brzy objevovat jisté známky, které nám napoví, že je něco v nepořádku.
Nákup obleku nepodceňujte. Musí vám padnout jako ulitý, jinak působí nevkusně. Na co si při nákupu dávat pozor? Připravili jsme pro vás 6 tipů. Svému muži dejte ty nejlepší rady.

Výběr článků

Koronavirová pandemie se nakonec ukázala jako velmi plodná. I když ztroskotal nejeden byznys, v jiných aspektech života to bylo o něco pozitivnější. Vezměme si porodnost. Nových přírůstků přibylo, rodiny se rozrostly a zájem o podnikání na mateřské zesílil. Jenže nakonec se k tomuto kroku odhodlá pouze málokterá maminka. Důvodem jsou lži, které kolem tohoto způsobu podnikání kolují.  
Věříte v budoucnost sociálních sítí? Podnikáte a chcete se se svojí značkou prosadit v online prostředí? Skvělým zdrojem informací pro vás mohou být knihy na téma sociální sítě. Dozvíte se, jaké sítě jsou pro vás nejvhodnější, jaký mají potenciál a jak na nich vybudovat své jméno. Pojďme se podívat na ty nejlepší!
Ať už jsou ve špenátovém salátu, restované nebo v omeletě, houby jsou chutnou pochoutkou nabitou živinami. Obsahují selen a ergothionein, což jsou silné antioxidanty. Také zde najdeme vitamíny skupiny B. Ačkoli jsou bílé potraviny často považovány za chudé na živiny, houby jsou výjimkou. Obsahují mnoho minerálů, jako je selen, draslík, měď, železo a fosfor, které se v potravinách rostlinného původu často nenacházejí. Ačkoliv se mezi sebou liší, všechny houby se mohou pochlubit působivým nutričním profilem. Níže si představíme 7 důvodů, proč by měly houby být pravidelnou součástí jídelníčku.

Nepřehlédněte

Pryč jsou doby, kdy dávali Češi přednost levnému jídlu před kvalitním. Nebo tak to alespoň vypadá podle současných gastronomických trendů. Levné jídlo je opravdu na ústupu. A uvědomují si to i obchodní řetězce. Kvalitně jíst chceme i my v Česku.
Pořádáte večírek pro svoje blízké nebo kolegy? Dáme vám pár tipů, jak naplánovat jedinečnou party, která zaručí všem zúčastněným nezapomenutelný zážitek.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek