Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Nejlepší vychytávky na černé tečky – zatočte s nimi pomocí kosmetických produktů i domácích masek

Černé tečky jsou noční můrou nás všech. Objeví se již pár dní poté, co opustíme kosmetický salón, a vracejí se s železnou pravidelností. Možná jste ale ještě nepřišli na správný způsob, jak na ně. Máme pro vás TOP tipy, jak s nimi zatočit!
žena
Zbavit se černých teček nemusí být žádná věda. Vystačíte si s tím, co máte doma. (Zdroj foto : freepik.com)

19. 08. 2020

Boj s černými tečkami se dá lehce vyhrát. Stačí, když budete skálopevně dodržovat pár základních zásad, a vaše pleť bude pokaždé svěží a krásná. Nejdůležitější je samozřejmě pravidelná péče o pleť. V případě černých teček to však není horečnaté patlání se kosmetickými produkty dnem a nocí. Postačí vám, když se budete držet jednoduchého návodu:

  1. Každý večer se pečlivě odličte.
  2. Domácí pleťové masky si dopřejte maximálně třikrát týdně, abyste příliš nenamáhaly pleť.
  3. Jednou týdně si dopřejte kosmetickou masku s aktivním uhlím a minerálním bahnem z drogerie.

Domácí masku na černé tečky si připravíte za minutu

Ideální maska na pleť, která vám kůži vyživí a dokáže bojovat s nadměrnou mastnotou? Divili byste se, ale je to ingredience, co máme všichni doma a pokaždé po ruce. Černé tečky jsou způsobeny vnitřními vlivy – mazové žlázy se prostě rozhodly, že se svou produkcí strhnou rekordy.

 Otravné, ale konec světa to nebude. Třikrát týdně si připravte na obličej masku z bílků, a uvidíte, jak se bude váš problém zmírňovat. Vaječné bílky pleť dokonale vyživí a jsou natolik jemné, že ji nedráždí.

Jak si masku připravit?

Jednoduše: rozbijte vejce a oddělte žloutek od bílku. Žloutek si ponechte v lednici a udělejte si z něj například úžasný vyživující zábal na vlasy, po kterém budou lesklé a pevné. A bílek nemilosrdně rozšlehejte vidličkou. Poté si na opláchnutý obličej nanášejte postupně několik vrstev bílku a ponechte několik minut působit. Vyschnutou masku poté spláchněte vlažnou vodou.

žena
Obličej vám poděkuje, a černých teček bude ubývat! (zdroj foto: freepik.com)

Slupovací maska na černé tečky z drogérky

Tuhle krásu byste si doma jen těžko vytvořili. I když se dá částečně nahradit rozemletím černého uhlí, všechny složky mít nebudete. Černá slupovací maska z drogérie v sobě ukrývá kromě dalších pomocníků i dvě hlavní složky – minerální bahno a aktivní bambusové uhlí.

K TÉMATU  Gua sha: Přírodní kosmetická pomůcka, která nesmí chybět ani vám

Nejčastějšími účinky bambusového uhlí je odstranění nečistot a rozjasnění pleti. Vás však více než toto zajímá i jeho další důležitá funkce: zabraňuje totiž usazování mazu v pórech, a dokáže čistit černé tečky.

Aplikace je jednoduchá – masku si aplikujete na vyčištěnou pleť a necháte zaschnout. Poté jemně sloupnete a budete se radovat z toho, že velká část černých teček zmizí.

Možná by vás napadlo, že byste chtěli za masku ušetřit, a objednat si ji z některého z čínských zázračných e-shopů za pár peněz. V tomto případě vás ale musíme varovat – sociální sítě jsou plné videí žen, které si tuto masku nanesly, a následně ji nemohly ze svého obličeje ani za pomocí velké síly sundat. Zřejmě při její výrobě nebyly použity ingredience, jaké slibovala reklama.

žena
Masky z drogérie jsou sázkou na jistotu. Jsou certifikované, a s jejich pomocí se černých teček skutečně zbavíte. (zdroj foto: freepik.com)

Ještě jedna domácí vychytávka

Alespoň jednou týdně byste si měli dopřát exfoliační péči. Zkrátka a dobře peeling, co vám odstraní odumřelé buňky, odmastí pleť a dovolí pórům, aby dýchaly. Černé tečky se zaleknou a mnohé se při peelingu odstraní.

Co budete potřebovat?

Nic moc: postačí lžička cukru krupice a k tomu trocha kokosového oleje. Olej nejprve rozehřejte do tekutého stavu. Přidejte lžičku cukru a nanášejte na obličej krouživými pohyby. Dojde k odstranění odumřelých buněk, pleť se příjemně očistí. Po exfoliaci pleť očistěte pomocí vlažné vody.

Správná péče vám dovolí konečně zatočit s nepříjemným a neestetickým problémem. Černé tečky zmizí!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Jak na samoopalování bez fleků? Zaručené tipy pro přirozený vzhled opálení

Intimní partie bez podráždění. S touto metodou se zbavíte pupínků a zarostlých chloupků

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Máte v plánu vyrazit na nákupy letních kousků? Pak se poohlédněte po plastovém kabátku, divoce vzorovaných šatech a něčem průhledném. Chcete-li jít s módou, pak nezapomeňte ani na vykrojené plavky!
Redakce Damskaliga.cz si pro vás ve spolupráci s hotelem Mariott připravila soutěž o pobyt pro dvě osoby v krásném Superior pokoji. Odpovězte správně na soutěžní otázku a vyhrajte třeba právě Vy! Soutěž trvá do 30.11.2021
Značné výkyvy teplot ubližují naší pokožce. Nejhůře je na tom pleť na obličeji. Tu totiž nezakrýváte ani v zimě, zatímco zbytek těla si hoví v teple. Věnujte péči o obličej v zimě dostatečnou pozornost. Můžete si dopřát i napařování. Ale všeho s mírou. Jak na to?
Neexistuje žádný univerzální návod, jak si zařídit moderní obývací pokoj. Každý člověk je totiž jiný a každý z nás má odlišný vkus. Důležité proto je, abyste si obývací pokoj vybavili tak, aby se vám v něm příjemně žilo, působil harmonicky a měli jste tam vše, co potřebujete k relaxu a času společně strávenému s rodinou.
Face roller je oblíbený nástroj, který se využívá k péči o pleť a pokud ho ještě nemáte doma, zřejmě si klepete na čelo, jak by vám ”šudlání” kamenem po obličeji mělo vyhladit vrásky. Pojďme si proto zopakovat, co vlastně face roller je, jaké jsou jeho výhody a mýty, a především, jak s face rollerem pracovat.
Blíží se váš svatební den? Ten je třeba chystat už od chvíle, kdy řeknete při zásnubách své “ano”. Ta nejkrásnější místa na svatbu jsou totiž brzy rezervována. Teprve po rezervaci termínu a místa přichází čas na tvorbu svatebních oznámení. Kdy je poslat a na co si dát pozor?
Je možné, že v běžném ortodoxním vztahu se necítíte příliš šťastní, i když vám tam nic nechybí. Možná by vám více vyhovoval otevřený vztah. Co to obnáší? Jaké jsou benefity? Jste vůbec typ pro otevřený vztah? Je mnoho věcí, které je předtím třeba brát v úvahu.
Obujte si své Manolo Blahnik, protože holky jsou zpět. Druhá série „A jak to bylo dál...“ je stále v našich myslích (díky návratu Samanthy Jones), ale už teď se nemůžeme dočkat, jaké nové drama třetí série přinese.
Na vašem těhotenském testu se konečně objevily dvě čárky a vás začala děsit vidina, že se příštích devět měsíců nepohnete z gauče? Dobrá zpráva je, že se v těhotenství sportu zříkat nemusíte. Právě naopak, fyzická aktivita představuje skvělou přípravu na porod. Musíte jen zvolit tu správnou a nepřepínat své síly.
Trápí vás únava? Chce se vám pořád spát? Pijete často kávu, ale energie stále nikde? Někde tedy musí být chyba! Představte si, že byste byli plní elánu a energie. Ano, opravdu to jde! Proto si v dnešním článku povíme, jak se konečně zbavit únavy a mít energii, po které tak dlouho toužíte!
Rouška se rychle stala přirozenou součástí našeho života. Pojďte si ukrátit chvíli a podívat se, kdo nám to o ní pěje oslavné, inspirativní, ale i dekadentní songy.
Pokud jste se rozhodli, že regál je skvělým způsobem, jak dosáhnout úspory místa i zpřehlednění uskladněných věcí (může jít o potraviny, nářadí, nástroje, kanystry, přístroje a další), nyní stojíte před rozhodnutím, jaký regál si vlastně vybrat. V úvahu je třeba vzít hned několik parametrů.

Výběr článků

Máte pocit, že solíte málo? Bez dochucení se jídlo nedá jíst, ale na druhou stranu, sůl nám ve větší míře škodí. Jak najít kompromis?
Zatímco k vánočnímu hodování neodmyslitelně patří cukroví, vaječný koňak, svařák, smažený kapr, řízky, chlebíčky a spousta jiných dobrot, naše tělo už si tuhle smršť tolik neužívá. Připravte se na vánoční svátky s předstihem a posilněte svá játra.
Někdy se začnou velmi brzy objevovat jisté známky, které nám napoví, že je něco v nepořádku.

Nepřehlédněte

Trápí vás posledních několik kilogramů, které chcete ještě do léta zhubnout? Pak je načase požádat o pomoc bylinky. Právě ty jsou zelenými pomocníky, kteří při hubnutí zaručeně pomůžou. Otázkou zůstává, jaké konkrétní bylinky podporují hubnutí a ze kterých si tedy udělat čaj?
Koberec, nebo lino? Tradiční otázka, kterou si pokládá každý při rekonstrukci, nebo stavbě nového bydlení. Podlahy mohou určovat charakter místnosti, pokud jsou tedy zvoleny správně. Jak koberec, tak lino mají své klady a zápory, takže stojí za to udělat nějaký průzkum a porovnat podlahy, abyste našli to nejlepší.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek