Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Vylepšujeme bydlení. Byt a projekty pro jeho zkrášlení, které zvládnete svépomocí a bez balíku peněz

Chcete vylepšit váš byt, ale chybí vám nápady? Pojďte se s námi podívat na tipy, díky kterým váš byt prokoukne a získá nový a svěží vzhled.
byt
Jak si zkrášlit svůj byt pomocí jednoduchých triků? Není to nic složitého! (zdroj foto: archello.com)

10. 04. 2020

Budete tvořit, udělejte váš byt krásnější. Tyhle tipy zvládnete sami!

Stylový úložný prostor

Doslova vás štve, že ve skříni se neustále míchají různé malé předměty, které prostě a jednoduše nemáte kam zařadit? Nebo se vám nelíbí místo na kuchyňské lince, na které odkládáte věci, které „budete nutně potřebovat“? A co říkáte tomu, kdyby se ve vašem obýváku konečně našlo útulné místo pro knížky nebo psací potřeby?

Úložný prostor, který použijete na kuchyňské potřeby, třídění ponožek, nebo třeba šicích potřeb, si vytvoříte snadno a levně pouze ze tří věcí:

  • kartónové krabice,
  • motouzu
  • lepidla.

Obměna je nasnadě: nemáte motouz? Použijte balicí, nebo úklidový papír.

Postup přípravy:

  1. Polepte krabici lepidlem, a od spodní strany směrem nahoru pomalu namotávejte motouz.
  2. Asi dva centimetry nad horním okrajem krabice svou práci ukončete.
  3. Nyní vezměte kousek starého bílého prostěradla, ze kterého vytvoříte výplň vámi vytvořeného odkládacího košíčku a nechejte kousek úhledně složené látky přečnívat přes okraj krabice.

Líbí? Výborně! Můžete se pustit do dalších krasavců.

úložný prostor
Z krabice si můžete své pomocí vytvořit praktický úložný box. (zdroj foto: pinterest.com)

Dětský pokoj plný tvoření

Děti milují, když se mohou výtvarně vyjádřit. Nalepte jim na stěnu v dětském pokoji tabulovou fólii a pořiďte několik kříd. Vaše děti budou nadšené a domácí tabule bude sloužit k prohloubení jejich znalostí o tomto světě již od útlého věku.

Máte v dětském pokoji koberec a nepřejete si, aby se na něm usazoval barevný prach z kříd? Místo tabulové fólie na stěnu nalepte fólii, na kterou se dá psát tabulovými fixy. Nekonečný zdroj zábavy pro všechny malé i školní děti.

Jak si udělat prostor pro výtvarná dílka vašich ratolestí? Jednoduše: stačí vám dva hřebíky, stužka nebo provázek, a pár kolíčků. Pokud máte velmi tvořivé děti, nachystejte dlouhou stužku, na kterou budete pomocí kolíčků upevňovat i v několika řadách pod sebou. Už se těšíte, až si doma vytvoříte domácí obrazárnu?

dětský pokoj
Tabulová fólie bude pro dítě nekonečným zdrojem zábavy. (zdroj foto: artfire.com)

Ručníky v první linii

Jsme zvyklí ručníky ukládat do prádelníků. Má to ale jednu významnou nevýhodu – pokaždé pro ně musíte jít, a zároveň je škoda, že si krasavce, které jste si s radostí pořídili, nemůžete ani pořádně užít. Stačí přitom jednoduchý trik, a nemusíte se bát své ručníky hrdě vystavovat v koupelně. Na poličku, kterou umístíte přímo vedle sprchového koutu nebo vany, si naskládejte pyramidu z ručníků, které budou složeny do ruličky.

K TÉMATU  Jak v domácích podmínkách hloubkově vyčistit matraci?

Že nevíte, jak se ruličky, které znají například vojáci, nebo také zaměstnanci wellness center, dělají? Podívejte se na návod:

Originální obývák

Už vás nebaví rámečky s fotografiemi, protože jich neustále mnoho přibývá? Vytvořte si celou stěnu z fotografií. Bude vypadat jako tapeta, a vy se ve volných chvílích můžete kochat pohledem na její jednotlivé části. Co budete potřebovat? Vytisknout opravdu hodně fotek se stejným rozměrem. Ty si poté rozměřte po stěně, aby mezi nimi byly stejně velké mezery. A můžete nalepovat. Takovouto foto stěnu jen tak někdo nemá.

tapeta
Vlastní foto stěna vám bude připomínat nejlepší okamžiky života. (zdroj foto: pinterest.com)

A co vy? Jak si vylepšíte váš byt nebo dům? Můžete si vytvořit i další super vychytávky – třeba zkuste vertikální zahradu pro vaše bylinky, kterou si vyrobíte z palety. Nebo si ze starých triček upleťte předložku ke sprchovému koutu.

Každý nápad, který zrealizujete, se cení. Zkrášlit si byt nebo dům podle svých představ za pomoci pár předmětů, které máte doma, vám udělá den příjemnějším. Tvořte!

Pokud máte i vy zajímavý nápad, jak zkrášlit domov pomocí bytových doplňků, podělte se o něj v komentářích. A hledáte-li další skvělou inspiraci, podívejte se do naší sekce o bydlení.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Jak si z bytu či domu vytvořit harmonický domov. Deset tipů, které přinesou klid a vyváženost

Byty na pár metrech čtverečních. I s malým prostorem se dají vykouzlit divy!

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Kdo by neznal milou Rachel ze seriálu Přátelé? Jennifer Aniston tato role jednoznačně proslavila. Od té doby ale natočila spoustu filmů, kde jsme mohli obdivovat její herecký talent a nestárnoucí krásu. Na hollywoodském výsluní tak zůstává nadále, a nevypadá to, že by se chystala odejít. Ale i ona má občas dny jako „pouhý smrtelník“. Co jste o ní určitě nevěděli?
Dnes, v době nových přístupů k výživě, se na pohanku začalo pohlížet jako na superpotravinu která dokáže se zdraví člověka dělat naprosté divy! Obsahuje totiž mikroživiny, vitamíny, je to výborný zdroj vlákniny a obsahuje sacharidy s nízkým glykemickým indexem. Proč se do jídel s pohankou pustit a jak ji můžete připravovat vám poradíme v článku.
Plánujete nebo už dokonce čekáte druhé miminko, ale po prvním těhotenství máte za sebou císařský řez? Každá nastávající maminka se ve stejné situaci ptá, v čem je takové těhotenství jiné nebo jaká jsou rizika. A právě na to se vám nyní pokusíme odpovědět.
Miminka jsou zvědavá, smějí se, hrají si, zlobí, pošťuchují se navzájem a vyžadují pozornost. Tady se můžete podívat na všechno v jednom. Tyhle sladké děti vám možná vylepší den.
V dnešní době si již neumíme představit náš každodenní život bez přítomnosti smartphonů, internetu a neustálého chatování. Vždy tomu tak ale nebylo a tyto formy komunikace se staly našimi každodenními partnery až na konci 20. století. Představte si ale, jak by se historie odvíjela, kdyby tyto technologie byly dostupné před stovkami nebo dokonce tisíci let? Jak by mohly změnit život známých hrdinů z minulosti a populárních literárních postav? Pokud by známé literární postavy používaly Viber, jednu z nejpopulárnějších komunikačních aplikací na světě, jejich příběhy by se třeba odvíjely zcela jinak.
Paměť je velmi důležitá. Ale zvláště s přibývajícím věkem můžeme pozorovat jisté změny. Už si toho nepamatujeme tolik, jako dřív. Zapomínáme na důležité věci, v obchodě nevíme, co jsme potřebovali nakoupit a dojdeme domů jen s polovinou toho, pro co jsme šli. Musíme si prostě všechno psát.
I když se to mnohým bude zdát nepravděpodobné, melouny lze pěstovat prakticky kdekoliv. Poslední dobou se najdou dokonce i ti, kteří tuto šťavnatou typicky letní pochoutku pěstují na balkóně či na terase v květináčích a jiných nádobách. Chcete-li si svůj vlastní meloun vypěstovat, je nejvyšší čas vyrazit pro sazenice. A máte-li opravdu malý balkón, zkuste meloun pepino gold.
I když svou matraci pravidelně udržujete v dobrém stavu, je nutné ji občas i hloubkově vyčistit. Je známo, že spánkem trávíme třetinu svého života, takže byste měli svůj spací prostor udržovat opravdu čistý a voňavý, abyste si dopřáli skvělou noc. Přinášíme vám tipy, jak svou matraci opravdu skvěle vyčistit krok za krokem.
Toužili jste někdy po tom mít recept na štěstí? Nebo objevit nějaký nástroj, díky kterému doopravdy zažijete štěstí? Pokud ano, tak mám pro vás dobrou zprávu. Dnes vám totiž prozradím nástroj, který vám štěstí opravdu může přinést. Podmínkou ale je, že tento nástroj uchopíte do praxe a budete se jím řídit. Jste připravení? Jdeme tedy na to.
Někdy se práce v našich životech stane natolik hektickou, že začneme opomíjet vše ostatní jako je například láska a vztahy. Prioritou se pro většinu z nás stane kariéra. U těchto 10 prací byste ale měli být obezřetní, pokud nechcete zůstat sami!
Cihlová zeď a moderní interiéry se začínají prolínat, i když by to kdysi nikoho nenapadlo. Ale přiznané cihlové zdi dodají celému interiéru jedinečný charakter. Protože ale pravé cihly najdeme málokde, můžeme cihlové stěny imitovat plastickým dekorem, který je na první pohled k nerozeznání. Tyto obklady se dají koupit v různých vyhotoveních i barvách, takže se mohou tvářit jako břidlice, kámen nebo klasické cihly. Dokonce si je můžete natřít nebo jinak povrchově upravit přesně podle sebe.
Uznávaný a oblíbený šéfkuchař, porotce soutěže MasterChef, odborník přes gastronomii, tím vším se po profesní stránce může Přemek Forejt pyšnit. O to větší šok je jeho spolupráce s nejoblíbenějším fast foodovým řetězcem McDonald's.

Výběr článků

Rezidence CH House se nachází ve městě Le Tsyion v Izraeli, jižně pod Tel Avivem. Stavba nepatří mezi nejrozlehlejší, ale zaujme svým praktickým řešením a moderním pojetím. Všechny úhly i prostory jsou čisté a úhledné. Celé přízemí je možné v podstatě otevřít čerstvému vzduchu a slunci. A ten bazén! Tam by se bydlelo.
V dnešní době je těžké se někam vydat na dovolenou, jelikož všude se setkáte s nejrůznějšími restrikcemi z důvodu Covid-19. Proč se tedy zbytečně vystavovat nebezpečí návštěvy zahraničí? Vždyť v koutech naší republiky je tolik krásných míst, kde můžete strávit skvělou dovolenou, a navíc tak podpořit náš cestovní ruch a ekonomiku?
Modrý oceán a nekonečná pláž. Radost pohledět? Nejen to! Tahle atmosféra působí preventivně proti celé řadě nemocí. Také vás okamžitě nabije energií a navodí šťastné emoce. Ovšem i na hubnutí má příznivý vliv!

Nepřehlédněte

Jak vypadá vaše každodenní rutina v péči o pleť? Možná začínáte a končíte odličováním, ale vaše pokožka vyžaduje mnohem víc. Zařaďte proto do své pravidelné rutiny také face baňky, s jejichž pomocí můžete rozproudit krev ve vaší pokožce.
Dnešní den věnujte své pleti. Je třeba si také chránit kolena. Večer si dopřejte aromaterapii. Co radí astroložka Naďa Šmídová pro dnešní den?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek