Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Máte plnou skříň, a přitom nic na sebe? Věčný problém vám vyřeší důmyslný systém nakupování

Nakupování oblečení vás může bavit, ale přesto se nemusí stát zábavou. Hlavní náplní vašeho volného času. Také nemusíte mít plnou skříň, abyste byla vždycky dobře oblečená. Stačí jen přemýšlet a kombinovat.
Šatník
Uložení oblečení může být ve skříni velmi přehledné.

12. 03. 2020

Nekupujte, co nepotřebujete

Podle statistik výrobců se spotřeba oblečení od roku 2000 zdvojnásobila. Běžné oblečení lidé prý obměňují dvakrát častěji, než tomu bylo dříve. Často nedokážou odolat módním novinkám a nakupují, i když se jim daný kousek vůbec nehodí.

Přitom stačí tak málo, aby spousta ještě pěkného oblečení nekončila v kontejnerech. Nakupovat s rozmyslem. Funkční šatník není hromadou módních výstřelků.

Víte, co máte v šatníku? Nevíte? Tak všechno ven!

Jestliže chcete mít vždycky co na sebe, třiďte. Alespoň jednou za půl roku, když se mění zima na jaro a léto, a pak zase léto na podzim a zimu, vyndejte ze skříně všechno oblečení a razantně protřiďte. Vyřaďte všechno, co už nebudete nosit.

Základní filozofií je, že pokud jste oděv nevzala rok na sebe, už ho nikdy na sebe nevezmete. A nejde jen o to, jestli do něj zhubnete. Někdy prostě zjistíte, že se k danému stylu už nevrátíte. Pracovala jste v kanceláři a najednou máte prodejnu zdravé výživy? Vytřiďte byznys kostýmy, nechte si jeden. Kvalitní sako a dobré kalhoty se hodí.

Stejné je to s bundami, sukněmi, triky, šálami, čepicemi. Nejprve vyřaďte vše, co se nehodí k vašemu současnému životnímu stylu. Pak roztřiďte věci na opotřebované a kvalitní. Trochu opotřebované si možná necháte „na doma“, nebo na zahradu. Ale pozor, aby se vám takové věci zase nehromadily na chalupě. Lepší je vybrat jich pár a zbytek zabalit a poslat charitě. Najednou budete mít skříň, v které zůstane pár věcí. Pak teprve začněte pomalu s nakupováním.

Zvolte si svůj styl a svoje barvy

Módní guruové jsou zajedno, že důležité je mít tyto svršky, pokud možno v opravdu dobré kvalitě: univerzální sako, kalhoty, džíny, úzkou sukni, bílou blůzu. Na přechodné období pak trenčkot, na zimu klasický kabát, vždy se hodí kvalitní kožená bunda. Jestliže chodíte do společnosti, pořiďte si koktejlky. K tomu pak dokupujte věci, které vás baví, ale budou se hodit k tomuto základu. Nezapomeňte na kvalitní doplňky, jako jsou boty, kvalitní kabelka, pásek.

K TÉMATU  Oblečení které nesmí chybět v jarním sportovním šatníku sportovc

Základem šatníku jsou neutrální barvy, černá, bílá, béžová, šedivá. K nim můžete ladit další, které podtrhnou vaši osobnost. Vyberte si ty svoje barvy ještě, než půjdete nakupovat. Každý typ pleti a vlasů je vhodný pro určité barevné tóny. Zkoušejte a zjistěte, co se hodí vám. V této barvě si pak pořizujte další oblečení, jako jsou trika, svetry, letní šaty.

Jste v obchodě a váháte? Představte si svůj šatník

Máte plnou skříň, stojíte v obchodě nad skvělým trikem a nejste schopna si vybavit, zda se vám k něčemu hodí. Když budete mít ve skříni málo věcí a budou to věci neutrální a klasické, snadno k nim vyberete nějaký sezónní módní kousek.

 Jestliže váháte, počkejte do druhého dne a raději se do obchodu vraťte. Když máte pocit, že se vám triko líbí, ale k ničemu se nehodí, nekupujte ho. Skončí ve skříni do vaší další probírky.

Šatník
Promýšlejte své nakupování oblečení. Zamezíte přeplněnému šatníku s nenošenými kusy oblečení. (Zdroj foto: freepik.com)

Nákupy náladu nezlepší. Vyplatí se nakupovat ve slevách?

Zlepšit si náladu tím, že půjdete nakupovat, funguje jako krátkodobá náplast na bolístku. A přitom vám může hluboko zasáhnout do peněženky. Nakupujte pouze tehdy, když jste v pohodě. Uděláte méně přešlapů a koupíte méně nesmyslů, které nikdy nevezmete na sebe.

Právě tak je to se slevami. Nakupovat ve slevě se vyplatí pouze tehdy, když jdete plánovitě za určitou věcí. Čekáte-li na slevu u kvalitních bot, neváhejte. Jestliže ale chcete jen tak bloumat a nakoupit výhodně, určitě utratíte za věci, které byste si jinak nekoupila. Znáte to pořekadlo: „No, nekup to za ty peníze…“ Ale vezmete to vůbec na sebe? A kolikrát?

Udržitelná móda

Módní trendy se mění hrozně rychle. Ale nadčasové kousky jsou vždycky lepší. Navíc v kvalitním provedení budete vypadat vždy dobře oblečená, než v něčem, co se po pár vypráních změní v hadřík.

K TÉMATU  Těhotenská móda na léto aneb i s bříškem se můžete cítit jedinečná a sexy

Lidé se vracejí ke kvalitě. Termín udržitelná móda (také pomalá móda – slow fashion) si získává své příznivce po celém světě již od roku 2008. Představuje oblečení jako dlouhodobou investici, budování kvalitního nadčasového šatníku, místo rychle se měnících módních trendů. Když o oblečení dobře pečujete, bude vám sloužit dlouhé roky. Což je nejen praktické, ale mimo jiné také zodpovědné k životnímu prostředí a přírodním zdrojům planety.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Chcete si vyrobit roztomilé a barevné svíčky podle vašeho gusta? Není to nic těžkého! Tyhle nápady vám napoví jako inspirace pro vaše vlastní svíčky, které poslouží také jako dekorace. Zapojte i děti, které budou mít radost z vlastnoručního díla. To může posloužit jako dárek pro někoho z rodiny. Co takhle svíčka jako Coca-Cola nebo překrásný květ růže?
Přivítání nového domácího mazlíčka do rodiny je vzrušující krok plný radosti a nových zážitků. V tomto článku prozkoumáme, jak se připravit na příchod nového člena rodiny, od výběru správného druhu mazlíčka až po základní potřeby, které zajistí jeho pohodlí a zdraví. Zdůrazníme důležitost zodpovědného přístupu k péči o mazlíčka, včetně výživy, výchovy a socializace. Objevte, jak může nový domácí mazlíček obohatit váš život a přinést do něj nejen zábavu, ale i lásku a společnost.
V počátcích každého vztahu je velmi těžké odhadnout, jak je ten druhý naladěn, jaká témata ho uvádějí do rozpaků a které mu naopak vůbec nevadí, nebo ho dokonce těší. Pokud spolu ale trávíte romantický večer, vždycky dopadne velmi nechvalně, pokud stočíte řeč na jedno z níže uvedených témat.
Každý čínský panovník si byl vždy vědom toho, že musí na svět přivést dědice trůnu. A měl to také dobře pojištěné. Kromě oficiální manželky měl ještě císař další „podřadné“ manželky a své konkubíny.
Strie představují typ jizev, které se objevují v případě rychlého natažení nebo zmenšení kůže. Pokožce dodávají pružnost dva proteiny – kolagen a elastin. Díky náhlým změnám se tyto proteiny roztrhnou a kůže ztrácí elasticitu. Její hlubší vrstva zůstane odhalená a objevují se malé jizvičky. Strie se nejvíce objevují v těch místech, kde se ukládá tuk – oblasti břicha, hrudníku, hýždí, boků. Ničím neobvyklým nejsou strie vyskytující se na stehnech, rukách nebo zádech.
Ze všech stran na nás létají reklamy na prostředky do domácnosti, které jsou údajně doslova zázračné. My si je dokola pořizujeme, a tím hojně rozšiřujeme naši syntetickou armádu. Opravdu nám běžné toxické přípravky ovlivňují život?
V dřívějších dobách bylo soužití generace s generací naprostou samozřejmostí. Dnes se do toho už mnoha lidem nechce. Příčiny jsou jasné – vznikají třecí plochy, o které nikdo nestojí. Když je však dokážete zvládnout, můžete si naplno vychutnávat pozitiva: například mít možnost hlídání a péče o dům, děti, zvířata a květiny, i když jste pryč.
Start do nového roku je ideální doba, kdy byste se měli začít o sebe lépe starat a napravit co nejvíce hříchů z minulosti. Lednová očista, zdravější strava a více pohybu vám udělají jedině dobře. Budete se cítit lehčeji. Shodíte přebytečná kila a vhodné bylinky vás zbaví všech škodlivin, které se ve vás za poslední rok nahromadily.
Nezáleží na tom, jestli je vám třicet nebo padesát. Bolesti zad a s tím přidružené obtíže se mohou týkat kohokoli, vždy v jiné podobě či intenzitě. Ať už za to může genetika, špatné zlozvyky, nedostatek pohybu a nezdravý životní styl či dokonce úraz, v každém případně je to něco, co dokáže ukrást kvalitu života. A rada nad zlato – když bolí záda, začněte cvičit. Jenže jaké cvičení vybrat, aniž bychom si ublížili a opravdu si pomohli? Jednoznačně SM systém od doktora Richarda Smíška, který s vadami páteře dokáže doslova zázraky.
Když v supermarketech udeří akce, sáhneme na dno prasátek a namíříme si to střemhlav na nákupy. Všechno, co lze schovat do mrazáku, nakoupíme za akční ceny, protože v opačném případě bychom za dané zboží utratili dvojnásobek. To samé platí i v případě masa. Když je za skvělou cenu, nabereme ho kila a pustíme se do zamrazování. Jenže co udělat v okamžiku, kdy ho chceme zpracovat?
Působí váš domov neosobním dojmem? Necítíte se doma příjemně? Je načase se pustit do zútulnění! Nemusíte investovat do příliš rozsáhlé a finančně náročné rekonstrukce. Stačí vsadit na drobnosti, které však mají na konečném vzhledu domácnosti obrovský vliv. Čím začnete nejdříve?

Výběr článků

Všechno kolem nás podléhá trendům, nejinak je tomu i u svateb. Jestli tedy plánujete na letošní rok veselku a chcete, aby byla v souladu s trendy pro rok 2021, bude udržitelná, šedožlutá a přikloní se k přírodě. Co se však nemění, je jídlo, protože dobře najedený host je spokojený host.
Retro nábytek je v módě a vintage je stále skloňované slovo. Retro nábytek má své kouzlo, které nás přenese do jiných časů. Uvažovali jste ale i o kouzlu retro zvuku?
Pokrok medicíny je neskutečný a těžko bychom si kdysi mohli představit, že i z malých prsou se dají vykouzlit vysněné trojky, a to vše pomocí silikonových implantátů. Ovšem věděli jste, že zvětšit prsa se dají i pomocí vlastního tuku, který většině z nás přebývá na jistých partiích? To zní jako výhra po všech stránkách!

Nepřehlédněte

Intrauterinní inseminace (IUI) je prvním krokem asistované reprodukce pro páry, kterým se nedaří počít. Obvykle se provádí zhruba po roce, kdy se nedaří během nechráněného pohlavního styku zplodit potomka. Jedná se o základní a neinvazivní metodu, jak otěhotnět. Hlavní princip spočívá v tom, že je spermiím zjednodušena a zkrácena cesta k vajíčku jejich přímou aplikací přímo do dělohy. IUI se provádí na reprodukčních klinikách a nabízí ho také gynekologie Gynem.
Otevíráte schránku a mezi letáky vidíte obálku s pruhem. Nervozita je na světe. Co to přišlo? Je to pokuta nebo snad exekuce? Nebo nějaké špatné parkování? Ne všechny obálky s pruhem jsou důvodem k nepokoji.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek