Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Renée Zellweger si Oscara za roli ve snímku Judy zaslouží! Proč celé roky nenatáčela?

Renée Zellweger proměnila nominaci a odnesla si prestižní ocenění za hlavní roli v dramatu Judy. Dlouhé roky se před kamerou neobjevila a jak sama přiznává, trpěla depresemi a příliš málo času byla opravdu sama sebou.
Renée Zellweger si Oscara zaslouží! Proč herečka celé roky nenatáčela?
zdroj: bioscop.cz

13. 02. 2020

13. 02. 2020

Bridget Jones navždy?

Deník Bridget Jonesové je komedie, se kterou bude spojená už navždy. Film měl přitom premiéru už v roce 2001. Pokračování o tři roky později si diváci příliš neoblíbili a lehké rozčarování “napravil” až snímek Dítě Bridget Jonesové z roku 2016. Těch několik let se Renée Zellweger sice objevila v několika filmech, ale žádný neutkvěl v paměti. Pět let dokonce nenatáčela vůbec. Jak sama říká, trávila příliš mnoho času “v kůži” veřejné osoby, tedy žila převážně jako svůj vlastní mediální obraz. Pravidelné návštěvy terapeuta odhalily, že se nevěnuje svému já a z toho pramení deprese, podtržené bulvárem, který na herečce kvůli opakovanému přibírání a shazování nenechal nit suchou.

Takhle Renée Zellweger neznáte

I za to vděčí Renée Zellweger svojí nejznámější roli – zdánlivě “nešikovná” Bridget, které se nedaří hubnout, získat chlapa a stíhá ji jeden trapas za druhým, se stala v očích veřejnosti takovým jejím alter-egem a tato nálepka jí už zůstala. Na druhou stranu, postava Bridget herečku proslavila a přinesla jí další role. Tak jako tu v životopisném dramatu o úspěšné americké zpěvačce a herečce Judy Garland. Renée je tady k nepoznání a nikoli poprvé hraje jako o život. Přestože snímek Judy dostává spíše váhavé hodnocení, samotný výkon herečky byl filmovou akademií ohodnocen nominací na Oskara v kategorii žena v hlavní roli. Letošní 92. ročník proběhl 10. února 2020 a Renée prestižní zlatou sošku vyhrála.

Být sama sebou a nechat věci plynout

Není to poprvé, co měla dojatá herečka děkovnou řeč na oscarovém večeru. Poprvé si sošku odnesla za roli ve snímku Návrat do Cold Mountain z roku 2003. V podstatě by se dalo říci, že všechno, co natočila potom, se potácelo v průměru, i když to nebylo její vinou. Výjimku tvoří snímek Těžká váha, kde exceluje hlavně Russell Crow. Během dlouhého období neúspěchů se Renée Zellweger potýkala s vlastními démony, což vyústilo až v několikaletou pauzu v natáčení filmů. Jak sama vysvětlila, potřebovala pryč od svého hereckého já, od kritik médií k její osobě i rolím. „Už mě unavovalo, jak je všechno naplánované. Potřebovala jsem, abych už konečně nevěděla, co budu dělat během následujících dvou let,“ nechala se slyšet herečka. „Chtěla jsem mít čas i na nějaké nečekané události v mém životě.

Renée Zellweger si Oscara zaslouží! Proč herečka celé roky nenatáčela?
zdroj: bioscop.cz

Někdy není třeba využít každou šanci

Stopka v herectví podle herečky přinesla své ovoce. Zmizela z předních stran bulvárů, z povědomí veřejnosti, a našla klid, po kterém toužila. Teď má ve svých padesáti letech mnohem více soukromí a užívá si to. Jak sama říká, není vždycky nutné využít každou šanci, která se naskytne. Je třeba také odpočívat. Herečka hlavní roli ve snímku Judy doslova k nepoznání. Celý film se v podstatě točí kolem ní a Renée tu také podává slušný pěvecký výkon. Že jí to jde předvedla už v muzikálu Chicago. A kdo že je to ta Judy Garland? Někteří možná vzpomenou na kultovní muzikál Čaroděj ze země Oz z roku 1939, kde se objevila jako malá dívka. Její slavná kariéra skončila tragicky a snímek s Renée Zellweger v hlavní roli vás nechá si to s patřičným mrazením vychutnat. Judy vstupuje do českých kin 13. února 2020. Herečce nezbývá než popřát více takových rolí – i s klidem, který si zaslouží.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Věci mají své místo. I když to na první pohled nevypadá, už dvouleté děti vědí, kam která věc patří. Právě v tomto věku se začne projevovat smysl pro pořádek. Je tak nutné jim dát pravidla her i úklidu. Dítě začne vnímat vnější a vnitřní řád.
S mužem se jednoduše můžete rozejít tak, že mu to oznámíte z očí do očí. To je pravděpodobně ten jediný správný způsob. Ne každý si na něj ale troufne, zejména po kratší známosti. V praxi se můžeme setkat s mnoha dalšími způsoby ”rozcházení se”, které vám možná vyrazí dech.
Dětská obezita celosvětově narůstá a v civilizovaných zemích je hodnocena už jako epidemie. Česko není výjimkou. Podle mezinárodní studie HBSC, sledující jednotnou metodikou školní děti, bylo v roce 2001/2 mezi dívkami ve věku 15 let 6 % obézních a mezi chlapci 13 %. Avšak ve školním roce 2013/2014 studie zjistila již 12 % obézních dívek tohoto věku, a dokonce 23 % obézních chlapců.
V každé domácnosti nechybí alespoň jedny nástěnné hodiny. Co takhle zvolit nějaké obří, které se stanou dominantou vašeho interiéru? Retro styl je pořád v oblibě, tak se inspirujte překrásnými kousky. Dřevo, jeho imitace nebo design starých nádražních hodin navozují příjemnou atmosféru. Hodí se prakticky kamkoli, do ložnice, kuchyně nebo obývacího pokoje. Nejenom, že ukazují čas. Jsou zároveň krásným doplňkem vašeho interiéru.
Když se dva partneři rozhodnou nastoupit společnou cestu, je to vždy dojemný okamžik. Tohle svatební video ale patří určitě mezi ty nejdojemnější!
Moderní i retro radiátory - dnes mohou mít topná tělesa i ty nejdivočejší tvary. Retro se opět vrací do módy. Čemu dáte přednost?
Jakou nohou jste vkročili do nového roku? I když se zdá být letošní rok stejný jako loňský, několik změn už začalo platit. Mluvíme předně o finančních změnách, kterých letos bylo víc než dost. Otázku je, jestli k řadě z nich muselo vlivem koronavirové krize a velkého schodku ve státním rozpočtu dojít. V každém případě k nim došlo a my vám přinášíme velký přehled.
Kratom (Mitragyna speciosa) je tropický stálezelený strom z čeledi kávovníkovitých. Pochází z Thajska, Myanmaru, Malajsie a dalších jihoasijských zemí. Jaké má použití v holistickém léčení a wellness?
Říká se, že ženská stvoření jsou až příliš sebekritická. Žena s rovnými vlasy sní o dokonalých kudrlinách. Plné dámy se snaží zoufale hubnout, a ty štíhlé zkouší různými způsoby nabrat trošku té zdravé oblosti a tvarů. Čím to, že se sebou nedokážeme být nikdy spokojené? Může za to výchova, zažité stereotypy nebo to má jinou příčinu?
Toužíte pod dokonale hladkém prostředí ve vašich intimních partiích? Pravidelně se holíte a používáte nejlepší metody holení, krémy a pěny, ale stále vás obtěžují občasné pupínky vzniklé v důsledku zarostlého chloupku? Chcete se jich zbavit jednou provždy, aby vaše intimní partie byly neodolatelně hebké a hladké?
Odkládáte prezentaci, kterou jste už měly dávno odevzdat? Přesouváte důležitou schůzku, která je pro vás zásadní? Děláte všechno možné, než abyste konečně sedly k důležitému úkolu, který jste si naplánovaly? Vítejte! Pravděpodobně vás zcela ovládla tzv. prokrastinace. Jak se postavit nekonečnému odkládání věcí na neurčito?
Jak probíhá první schůzka se mnou? Jaké nástroje mají moji klienti k dispozici, aby na sobě mohli začít pracovat? V jakých oblastech života vám Emoční rovnice pomohou? Dočtete se, jak se Nela cítila, co jí první koučink přinesl a co ji překvapilo.

Výběr článků

Hodí se do každého bytu i domu, její pěstování je nenáročné a zvládnou ho i začínající pěstitelé. Ale víte vůbec, co kokedama je a jak se vyrábí?
Čeká vás stěhování nebo jen měníte interiér vašeho současného bydlení? Rády byste se zbavily nepotřebných věcí a pustily do vašeho bytu nebo domku více světla, pozitivní energie a jarního vzduchu? Co takhle vyzkoušet metody podle čínské tradice Feng Shui? Díky ní může být prostor, kde žijete, v absolutní rovnováze. Mělo by to být místo, kde byste se měly cítit příjemně a pohodlně, a zároveň nebýt zahlceny zbytečnými věcmi.
Vánoční dekorace jsou prvkem, který doma vytvoří přesně tu pravou kouzelnou atmosféru. Vlastnoruční výroba má hned několik výhod: ušetříte, budete originální a uděláte si radost. Zkuste se inspirovat jednoduchými nápady a uvidíte, že nejde o nic složitého. O jejich výrobu se můžete podělit i s dětmi.

Nepřehlédněte

Rozchod dvou lidí, kteří se milovali, přátelili a byli spolu rádi, je vždy bolestivý. Často lidé setrvávají v partnerství jen proto, že se bojí kritické situace, kdy druhému řeknou, že chtějí jít dál. Ale být s někým, kdo vám už nic nedává, nemá smysl. Prostě někdy nastává čas se rozejít.
Léto skončilo a i když bývá na podzim chladno a zataženo, nemělo by vám to zkazit náladu. Raději přijměte období, které právě přichází, a inspirujte se nápady na kouzelné podzimní dekorace. S jejich pomocí můžete originálně vyzdobit váš domov uvnitř i zvenku a přizpůsobit atmosféru barvám za okny.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek