Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Co dělat, když máte ucpaný odpad?

Ucpal se vám odpad a hledáte nejlepší způsob jeho čištění? Dáme vám rychlé tipy na čištění "po domácku" a poradíme, na koho se obrátit.
ucpany odpad
Ucpaný odpad

Ucpaný odpad je pěkně nepříjemná věc. Vše, co se dostává do odpadu, vlasy, mastnota, zbytky čisticích prostředků a jídla, tuk z kosmetiky, se v něm může postupně usadit a odpad ucpat. Ucpání odpadu může zapříčinit i špatně namontované potrubí, nebo když potrubí nemá správný spád. Nejlepší je řešit tento problém preventivně. Pořiďte si sítka, která zabrání většině nečistot dostat se do odpadů. Ale pokud už máte odpad ucpaný, máme pro vás několik tipů, které můžou při menších problémech pomoci.

Gumový zvon

V prvotních fázích dobře funguje starý dobrý gumový zvon. Pumpováním zvonem nad odpadem vznikne v potrubí podtlak, který ho uvolní. Pokud zvon doma nemáte, dá se pořídit na internetu i v kamenných obchodech a stojí do 100 Kč.

Sůl, jedlá soda, ocet, kypřící prášek

Všechny tyto kuchyňské suroviny vám mohou pomoci i s ucpaným odpadem. V případě soli, kypřícího prášku a jedlé sody nasypte několik lžic prášku do odpadu a zalijte malým množstvím teplé vody. Nechte přibližně 10 minut působit a poté zalijte větším množstvím teplé vody. Pokud máte doma ocet, vylijte ho celý do odpadu, nechte přibližně 10 minut působit a potom zalijte větším množstvím teplé vody. U všech těchto postupů se chraňte brýlemi a rukavicemi, při kontaktu soli, octa, jedlé sody či kypřícího prášku se špínou může z odpadu nebezpečně prskat.

TIP: Horká nebo dokonce vařící voda do odpadu nepatří, může ho poškodit. I při slévání brambor nebo těstovin doporučujeme pustit zároveň studenou vodu, aby se teploty promísily.

Krtek a další chemické přípravky

Na trhu je dostupná řada chemických čistících prostředků přímo určených na čištění odpadu. Je ale potřeba dát si pozor na materiál vašeho potrubí, protože koroze a stáří jej může narušit, stejně jako agresivní čistící prostředky.

K TÉMATU  Jak vybrat vánoční stromek

Zavolejte odborníky

Doporučenou variantou je svěřit se do rukou odborníků, protože jejich pomoc je dlouhodobější. Dopřejte si proto odbornou kontrolu a kompletní pročištění alespoň jednou za 3 roky.

TIP: Pokud se rozhodnete pro odbornou pomoc, doporučujeme instalatéry z firmy VSERVIS, která má více než 25 let zkušeností.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Zastřešené stání pro vůz má několik výhod. Tou hlavní je ochrana vozu před deštěm, kroupami nebo sněhem. Odpadá tak i ranní škrábání skla. Garážový přístřešek ale umožní i vaše suché a pohodlné vysednutí a naopak, stejně jako vyložení kufru. Přístřešek lze obvykle sladit s exteriérem domu, a nejčastější variantou na materiál jsou dřevěné trámy. Krytina může být stejná, jako na střeše domu, z tašek, ale používá se taktéž plech nebo světlopropustný plast či sklolaminát.
Ačkoli menstruace občas bývá nepříjemná, je přirozenou součástí našeho života, která je důležitá pro naše zdraví i schopnost početí. Věděly jste ale, že barva vaší menstruace může hodně vypovědět o vašem zdraví?
Trombóza je název onemocnění, při kterém se v krvi utvoří sraženina a ucpe žílu. Jedná se třetí nejčastější kardiovaskulární onemocnění, jehož příznaky nebývají nápadné, ale následky mohou být fatální.
Lákavé cedule na obchodech. Sleva na každém rohu, na každém billboardu, v každé reklamě. Přitahují vaše oči a slibují skoro neuvěřitelné. Jsou povánoční slevy opravdu tak výhodné? Dá se jim odolat?
Někteří zástupci zvířecí říše umí skutečně překvapit svojí šikovností. Kočka, pes, křeček, ale i medvěd, opice nebo veverka. Mezi všemi pak vyniká vychytralý pták, který využívá návnadu od lidí k lovení ryb. Podívejte se, jaký předvádí inteligentní zvířata talent a schopnost se učit.
Taky se někdy cítíte ve svém vztahu jako ve vězení? A kdo vlastně řekl, že je nutné žít ve svazku jednoho muže a jedné ženy?
Článek "Co je to Quiet Quitting? A týká se Vás?" rozkrývá fenomén tiché rezignace v pracovním prostředí. Termín označuje nenápadný odchod zaměstnanců, kteří postupně snižují svou angažovanost a odkládají své povinnosti. Dnešní článek nabízí pohled na příčiny, dopady a strategie, jak předejít této formě odchodu nebo s ní efektivně pracovat.
Bezchybný výkon předvedla malá Angelica Hale při zpěvu písně Girl on Fire. Takový hlasový projev jí mohou závidět profesionální zpěváci a porota americké talentové soutěže nevěřila svým uším. Právem si tak Angelica vysloužila okamžitý postup do finále. Takto čistý projev je u desetileté dívky skutečně ohromující. Užijte si to!
Odrůstají vám děti z klasických dětských pokojíčků? Je na čase se porozhlédnout po nových nápadech, co ocení puberťáci a dospívající mladí lidé.
Nový rok je v plném proudu a řada lidí ještě stále pracuje na svých novoročních předsevzetích. Pokud se ta vaše týkají nakopnutí kariéry nebo byznysu obecně, existuje několik tipů či kroků, které je nutné podstoupit pro úspěch stanovených cílů.
Vždy mi záleželo na rodině a chtěla jsem žít poctivě a být šťastná. Jednou jsem ale ulítla a nikdy jsem na svůj omyl nemohla zapomenout. I když jsem se snažila, nakonec jsem to neunesla a dnes nemám rodinu žádnou.

Výběr článků

Pokud chcete dbát na zdravý jídelníček, zaměřte se na naklíčená semena. Obsahují totiž všechny důležité a hodnotné látky, potřebné k životu.
Mnoho z nás trpí nějakou vadou zraku, nejčastěji se však jedná o krátkozrakost či dalekozrakost, tudíž je korekce zraku pro mnoho lidí téma, které musejí řešit. Co je však lepší – brýle nebo kontaktní čočky?
Love Island je celosvětově oblíbená reality show, která je jakousi obdobou dříve známé reality show Hotel Paradise, kterou vyhrála dnes již známá „podnikatelka“ Nela Slováková. Love Island má své fanoušky po celém světě, k nám se dostala v roce 2021, kdy byla odvysílána její první řada. Pamatujete si na její účastníky?

Nepřehlédněte

Vztahy s tchyní jsou kapitolou partnerského života samy o sobě. I když v mnoha případech jde o vztahy skvělé, v jiných to může značně skřípat. Zatímco někdy dělá tchyně naschvály, jindy si žena nenastaví jisté hranice, které se poté neustále překračují.
Déšť, sníh, mráz, vítr venku. Doma studená ložnice, přetopený pokoj. Pleti tak náhlé výkyvy rozhodně neprospívají. Pleti výkyvy počasí neprospívají a právě v zimě je hydratace ještě důležitější, než v letních měsících. Jak to a které krémy použít?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek