Pátek , 18. 10. 2024

Lukáš

Vánoce se nezadržitelně blíží! Stíháte letos objednat dárky včas? Máme pro vás čtyři nejdůležitější rady, jak nakupovat na internetu

Nakupování dárků přes internet roku od roku roste. Co nesmíte přehlédnout, aby vše proběhlo hladce a hlavně včas? Dodržujte následující rady!
Nakupování na internetu
zdroj: 123RF.com

31. 10. 2018

31. 10. 2018

Velká většina z nás dnes nakupuje vánoční dárky přes internet. Dopředu tak nějak víte, co chcete koupit svým blízkým, a není nic pohodlnějšího, než si zboží v klidu najít doma od stolu, porovnat ceny a včas nechat dopravit až k vám. Trochu riziko je to u oblečení, ale pokud objednáváte pračku nebo třeba stavebnici pro děti, není potřeba si zboží ohmatat. Při brouzdání internetem a nakupování v e-shopech je ale třeba mít na paměti několik jednoduchých pravidel, aby vše proběhlo hladce. Které to jsou?

Ohlídejte si doručení do vánoc

Tohle je asi první bod, kterým byste se měly řídit. Čas neúprosně letí, a Štědrý den je tu za chvíli. U každého prodejce je třeba jako první ověřit, zda je zboží skutečně schopen dodat ještě před Vánoci. U velkých internetových prodejců se na uvedené informace dá spolehnout, u menších e-shopů se ale vyplatí si zavolat, přestože u daného produktu často uvádí, že je skladem. Raději vše dopředu ověřit, než se třást, aby vybraný dárek dorazil včas. Je třeba mít ale na paměti, že obliba nakupování dárků přes internet každý rok roste, takže co jste stíhaly loni, může být letos jinak.

Dvakrát měř, jednou řež

Informujte se a pročítejte. Zabráníte tím pozdějším problémům, jako vracení nebo reklamování dodaného zboží, se kterým budete mít jen starosti navíc. U každého produktu si můžete vyhledat nějaké ty uživatelské recenze nebo komentáře, kterými se můžete řídit. U všech spotřebičů si pak můžete zjistit rozměry, u hraček například životnost baterie apod. Pokud je se zbožím nějaký problém, jistě o tom už někdo z nakupujících někam napsal.

Prohlédněte si dopředu reklamační podmínky

Nic by vám nepokazilo Vánoce víc, než špatný nebo nevhodný dárek, který k tomu budete mít problém vrátit. Každý seriózní e-shop má postup reklamace uvedený na svých stránkách, a vy si tak můžete dopředu zjistit, jak bude případná reklamace probíhat a jestli můžete zboží vyměnit za jiné například na jiné pobočce. Pokud máte pochybnosti, většina e-shopů dnes komunikuje online, takže se ptejte.

K TÉMATU  Vánoce, vánoce přicházejí...

Pokud je problém, nebojte se zboží vracet

V rámci výpovědní lhůty můžete vrátit cokoli, a to do dvou týdnů. Samozřejmě ve stejném stavu, v jakém jste zboží obdrželi. Máte právo dostat zpět vaše peníze. Reklamovat potom můžete jen zboží, které je nějakým způsobem vadné, poškozené nebo nefunkční. Při reklamování přikládejte doklad o platbě, aby se vše urychlilo a prodejce hned identifikoval váš nákup. Přestože to většinou není nutné, uchovejte si kvůli reklamaci i původní obal zboží, zvlášť pokud jde o nějaký specifický. Vždy je lepší produkt vracet v jeho vlastním pouzdře.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Tabulkově by děti zhruba do jednoho roku měly denně naspat přibližně 12 až 17 hodin. Je samozřejmé, že každé dítě je jedinečné, ale to, že obvykle malá miminka tráví valnou část dne i noci spánkem s přestávkami na krmení, je fakt.
Dříve pro nás bylo psaní rukou stejnou samozřejmostí jako dýchání. V posledních letech se ovšem k psaní rukou dostaneme poprvé a naposledy na základní a střední škole. Pak plynule přecházíme k počítačům a tabletům. Že v tom nevidíte žádný problém? Bohužel jich ale pár nezanedbatelných vyvstává.
Každý z nás chceme, aby nám potraviny doma co nejdéle vydržely – a pokud možno v tom nejčerstvějším stavu. Obzvláště při nárůstu cen, který v poslední době zažíváme, nikdo nechce zbytečně plýtvat a vyhazovat rychle se kazící jídlo.
Animované filmy mají právě teď v kinech žně. Sázkou na jistotu je bezesporu Toy Story 4: Příběh hraček, který sklízí samou chválu. Pro nejmenší jsou tu Angry Birds ve filmu 2, oživlý svět stavebnice přináší Playmobil ve filmu a čerstvým přírůstkem je zvířecí animák Psí kusy. Napovíme, na co s dětmi nebo celou rodinou vyrazit.
Natáčet zpravodajství naživo umožní zachytit nečekané situace. Chybu udělají samotní komentátoři, ale často se do záběru dostane skutečné překvapení. Výsledek většinou pobaví, zvlášť, když se reportáž povede odvysílat přímo v hlavních zprávách.
Sedět doma se zdá jako nuda, nebo dokonce otrava – když se ale na tento problém podíváte z jiného úhlu pohledu, dá se volný čas doma využít docela plodně.
Syndrom zlomeného srdce označuje onemocnění, které je zcela vzácné, nicméně objevující se u jinak naprosto zdravých a v některých případech i mladých osob. Tento syndrom se vztahuje k psychice a jinak bývá nazýván také jako Takotsubo kardiomyopatie.
Psal se rok 2004 když do našich televizí vpadla historicky první řada Česko hledá SuperStar. Pěvecká soutěž lámala rekordy ve sledovanosti a její první vítězkou se stala zpěvačka Aneta Langerová, která se na naší malé hudební scéně slušně uchytila. Od té doby uplynulo hodně vody a řad hudební reality show. Hledali jsme talent a brzy na to i Česko Slovenskou SuperStar.
Během chladných měsíců je pro mnoho z nás v malých bytech naprostou samozřejmostí sušit prádlo doma. Pokud nedisponujete sušičkou nebo sušárnou, možná tento problém řešíte sušákem postaveným doma u radiátoru. Najdou se ale i tací, kteří dávají prádlo přímo na topení. My však víme, že to není zrovna dobrý nápad a v dnešním článku vám povíme proč.
Jak šetřit s vodou? Běžná otázka, na kterou chce znát tolik lidí odpověď. Úspěch ale tkví ve dvou věcech, a sice ve změně svých návyků a v investování do spotřebičů, které s vodou zachází opatrně. A jedním z těchto spotřebičů je myčka na nádobí. Pokud ještě ve vaší kuchyni nedominuje, prozraďme si, jak takovou myčku na nádobí vybrat?

Výběr článků

Pokrok medicíny je neskutečný a těžko bychom si kdysi mohli představit, že i z malých prsou se dají vykouzlit vysněné trojky, a to vše pomocí silikonových implantátů. Ovšem věděli jste, že zvětšit prsa se dají i pomocí vlastního tuku, který většině z nás přebývá na jistých partiích? To zní jako výhra po všech stránkách!
Miss krásy Kathy Zhu musela svoji korunku vrátit už následující den. Důvod je absurdní: před rokem si odmítla nasadit hidžáb. K tomu navíc zveřejnila nelichotivou statistiku o černoších. Přestože byla pravdivá, vedení soutěže jí titul okamžitě odebralo.
Suchý šampon, to je pomocník mnoha z nás, o kterém jste už jistě slyšely. Jak s ním ale pracovat, aby se skutečně stal vaším přítelem do nepohody? Naučte se to!

Nepřehlédněte

Od 20. června do 22. července prochází Slunce znamením Raka, což přináší období plné emocí a citlivosti. Rak, vodní znamení spojené se soucitem a péčí, symbolizuje hlubokou potřebu bezpečí a ochrany. Tento čas je ideální pro práci na překonání strachů a nezištnou pomoc druhým. Přečtěte si, jak využít energie tohoto období k osobnímu růstu a zlepšení vztahů ve svém okolí.
Katce se v posledních týdnech změnil život úplně naruby. „Dřív jsem se svým dítětem měla skvělý vztah, v posledním roce začal být však můj šestnáctiletý syn odtažitý a nechtěl si se mnou tolik povídat. Myslela jsem, že je to jen životní období. Pak ale přišel s tou nenadálou větou: Jsem gay, mami! Nevěděla jsem co odpovědět, vůbec jsem to nečekala. Nejradši bych utekla a chvíli ho neviděla! Co mám dělat, když to neschvaluju?“ ptá se.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek