Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Manuál perfektní manželky: Uznávaný expert na vztahy odhaluje své osvědčené tipy!

Doma už to není, co bývalo? Nečekejte, až se rozchod zeptá a vezměte osud do svých rukou. Ideální partnerkou, kterou ten váš bude zbožňovat i na rukou nosit, můžete být vlastně okamžitě! A stačí k tomu jen tyhle tři věci…

09. 08. 2018

09. 08. 2018

Mít dlouhodobý vztah, který funguje v naprosté harmonii? Řekněme si upřímně – která z nás by to nebrala všemi deseti. Dá se ale něčeho takového skutečně docílit? Podle amerického psychologa a vztahového experta Johna Gottmana, který je považován za jednoho z nejvlivnějších terapeutů posledních let, poměrně snadno. Jaká strategie je podle tohoto odborníka klíčem k úspěchu?

Vyměňte lhostejnost za náklonnost

Na základě své praxe a dlouholetých zkušeností se domnívám, že u těch nejšťastnějších a nejstabilnějších párů panuje zajímavý poměr mezi interakcemi – na jednu negativní připadá pět pozitivních. Tyto kladné interakce však nejsou žádná velká gesta, někdy bohatě stačí jen maličkost v podobě úsměvu, pohlazení, polibku nebo objetí. I to, že partnerovi nasloucháte a věnujete mu plnou pozornost, se počítá,“ vysvětluje jmenovaný zachránce kolabujících svazků. A teď se přiznejte, kdy jste naposledy tomu svému řekla něco hezkého? Pokud musíte pátrat hodně hluboko v paměti, je to asi špatně…

Myslete na potřeby své polovičky. Neustále

Co vlastně váš protějšek ke štěstí potřebuje? Nepřemýšlíte o tom ani v „klidovém režimu“, natož při hádce? Možná namítáte, že když vzduchem létají talíře i ostré výrazy, máte úplně jiné starosti. A to je právě ta chyba. Výše zmíněný manželský poradce je toho názoru, že tímhle způsobem doma nikdy nenajdete cestu z konfliktu, která by uspokojila vás oba. I v návalu toho největšího vzteku byste prý měla mít na paměti, že jednáte v zájmu vás obou. Nikdy nepovažujte za ústupek, když vyjdete „protivníkovi“ vstříc, ba naopak je tohle ruka ke smíru i způsob, jak konfrontaci zdárně ukončit. A bez následků.

Špatné vlastnosti? Naučte se je odpouštět

Nikdo z nás není bez chyby, to je prostě fakt. I když máte nervy z toho, že „hlava rodiny“ je po ránu vždycky nevrlá a nekomunikativní – tedy alespoň do chvíle, než si dá kafe, výčitky si odpusťte. Oceňte raději jeho dobré stránky, pochopitelně nahlas. Třeba to, že bez reptání poseká trávník, odveze děti k babičce a pomůže vám s těžkým nákupem. Dávejte co nejčastěji najevo, že takové věci pro vás nejsou samozřejmostí. Podle Johna Gottmana je tohle důležitý aspekt šťastného vztahu!

K TÉMATU  Jitka (26): Půjčila jsem kamarádce peníze. Od té doby už nejsme kamarádky

Víte ještě o nějaké jiné vlastnosti, kterou by dokonalá manželka měla mít? Napište nám…

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Velkoplošné topení se sice rozmáhá, ale radiátory jsou klasika, kterou známe všichni. Dnes ale mohou vypadat i velice netradičně a ladit s interiérem. Říká se jim sálavé panely, mohou být součástí topného systému nebo fungovat samostatně na elektřinu a můžete je nechat hrdě viditelné v prostoru. Inspirujte se v galerii.
Face roller je oblíbený nástroj, který se využívá k péči o pleť a pokud ho ještě nemáte doma, zřejmě si klepete na čelo, jak by vám ”šudlání” kamenem po obličeji mělo vyhladit vrásky. Pojďme si proto zopakovat, co vlastně face roller je, jaké jsou jeho výhody a mýty, a především, jak s face rollerem pracovat.
Možná jste již v rádiích zaznamenali hit Bad Guy, který rozhodně nepatří mezi mainstream. Kdo je slečna, která letos posbírala snad všechny americké ceny Grammy?
Skalka je ta část zahrady, se kterou si vyhrajete nejvíc. Tento prvek zahradní architektury napodobuje přirozenou skalní kompozici. Je na vás, kolik prostoru skalce dáte a jak velké kameny zvolíte. Stejně tak, jaké rostliny nebo přímo stromky zde zasadíte. Udělejte si ji podle svého!
Pakliže jste na sociálních sítích jako doma a zároveň se pravidelně udržujete v kondici, jméno Pamela Reif vám pravděpodobně není cizí. Tato vždy pozitivně naladěná německá fitnessačka a influencerka v podobě svých příspěvků a cvičebních videí dopomohla ke shození kil a vypracované postavě nejedné ženě.
Stres hýbe našimi životy a ve své koučovací praxi to slovo slyším často. Nedokážu zařídit, aby jste se s ním už nikdy nesetkali, ale poradím, jak se s ním vypořádat.
Život nám někdy nachystá skutečně těžko předvídatelné situace. Pojďte se s námi pobavit příběhy, o které se s námi podělily naše čtenářky. Humorné situace, ve kterých uvidíte pány tvorstva jako skutečně velká nemehla. Člověk se někdy těm lesbičkám opravdu nediví, když natrefí na toto…
Každý romantický film je zpravidla doplněný svou hudbou, která nejenže podtrhne celou atmosféru, ale hlavně ve všech sentimentálních duších zanechá nepopsatelný pocit, ze kterého v příjemném slova smyslu naskakuje husí kůže. Vzbudí v nás rozmanité emoce a vtáhne nás do děje hlavních hrdinů. A zatímco některá hudba kolem nás propluje bez většího pocitu vzrušení, určité love songy jsou prostě legendy všech legend, při jejichž poslechu i po letech tajeme jak zmrzliny na slunci. Které patří mezi ty top?
Zadar v Chorvatsku láká na originální zpívající schody. Mořské varhany navrhl architekt Nikola Bašić v roce 2005 a od té doby hrají nepřetržitě. Tento architektonický objekt je zároveň neobvyklý hudební nástroj. Zvuk vyluzuje tak jako u klasických varhan vzduch, který je vytlačovaný skrze ocelové trubky, schované ve schodech. Ten dovnitř ženou mořské vlny.
Společnost Pantone sestavuje každý rok aktuální paletu barev. Vždy dvanáct výrazných odstínů a čtyři neutrální barvy. Z těch výrazných se vybere barva roku, kterou je letos 19-4052 Classic Blue. Klasická modrá je skvělá, protože sluší prakticky všem. Kde najde uplatnění v interiéru a jaký kousek v šatníku bude nejvíc trendy?
Obecně platí, že lidé tapety buď milují, nebo nesnáší. Tapety jsou skvělým řešením nejen z hlediska designu, ale také izolují teplo, hluk a zabraňují vzniku plísní. V devadesátých letech byly tyto textilie v módě a v každé stylové domácnosti se objevovaly stěny se zajímavými prvky. Po delší době se opět vrací do našich moderních bytů. S tím však vyvstává otázka, jaké jsou nyní trendy?
To nejlepší z čistého minimalismu předvádí překrásná rezidence od studia FGR Architects ve městečku Portsea v Austrálii. Stavba z roku 2016 se stojí na vyvýšeném povrchu, díky kterému nabízí otevřený pohled do všech stran. Podívejte se na ten výhled na oceán!

Výběr článků

Jiří Korn, ve svých 74 letech, obdržel čestné uznání na Cenách Anděl 2023, kde byl slavnostně uveden do síně slávy. Tento zpěvák a tanečník je známý svým jedinečným hlasem a působivými pohyby na scéně, stejně jako svým výrazným a někdy excentrickým smyslem pro módu, který se vyvíjel a transformoval během celé jeho kariéry.
V minulých dnech panovalo i na horách teplé, až jarní počasí. V nižších polohách a na jižních svazích taje sníh. Na sjezdovkách je ráno přimrzlý, odpoledne měkne nebo se mění v krupici. Kam tedy vyrazit lyžovat? Zde jsou tipy na některá zimní střediska.
Váháte nad výběrem postele? Inspirujte se v naší galerii. Spokojený spánek je pro naše tělo velmi důležitý!

Nepřehlédněte

Jak poznat u dětí, že se objevily neštovice? Jak se správně o pupínky na dětské pokožce postarat a co dělat, aby pupínky co nejrychleji zmizely, nejlépe bez pozdějších jizviček?
S příchodem sluníčka a teplého počasí se venku neprobouzí pouze stromy a květiny, ale také komáři, klíšťata, vosy a podobná obtěžující havěť. Dnešní článek vám přinese několik receptů na zcela přírodní repelenty, které ochrání nejen vás, vaše děti, ale i čtyřnohé mazlíčky. Zároveň se také dozvíte, co dělat v rámci první pomoci, pokud se s některou z obtěžujících potvůrek léta dostanete do křížku.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek