Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

Hypnoporod, jméno pro dítě i vyšetření během těhotenství. Co všechno dnes prvorodičky řeší? A co by mohly nebo měly podstoupit?

Rodit ve stylu vévodkyně Kate, které se osvědčila kombinace hypnoterapie, relaxace a dýchacích technik? To můžeme taky! Kolik stojí kurz hypnoporodu a co na něm teď všichni mají? A jaké vyšetření během těhotenství patří k těm nejhezčím? Přečtěte si postřehy naší redaktorky, která tohle aktuálně prožívá!

02. 08. 2018

02. 08. 2018

I když si na internetu člověk přečte o těhotenství spoustu informací, rad a doporučení, žádný vyhledávač nenahradí osobní rozhovor s kamarádkou – a nejlépe tou, co je v podobné situaci. Pokud se takhle nad bezkofeinovou kávou sejde skupinka žen v „jiném stavu“, kam se jejich rozhovor obvykle stočí? Tohle jsou aktuální témata, která je třeba probrat!

Hypnoporod. Vážně je tak zázračný?

Hypnoporod je teď nejčastěji spojován s vévodkyní Kate, která tímhle způsobem přivedla na svět všechny tři potomky. Stejnou techniku prý ale už dávno před tím využila herečka Angelina Jolie nebo modelka Gisele Bündchen, takže mezi VIP nejde o žádnou novinku. Tato speciální kombinace hypnoterapie, relaxace a dýchacích technik umožní kratší a pohodlnější porod bez nutnosti velkých dávek utišujících léků i rychlejší rekonvalescenci – tedy alespoň se to říká. Ideální čas na první návštěvu přípravného kurzu je mezi 20. a 34. týdnem těhotenství. Jednotlivce „výuka“ přijde zhruba na tři tisíce, pár zaplatí něco kolem čtyř tisíc.

Vyšetření. Co je třeba podstoupit?

Mezi prvorodičkami se samozřejmě hodně mluví i o různých vyšetřeních. Mezi ty příjemnější jistě patří velký ultrazvuk ve 20. a 30. týdnu těhotenství, u kterého asistuje dojatý tatínek, zatímco doktor omrkne, zda všechno probíhá v pořádku. Hodnotí se také rizika vývojových vad, množství plodové vody i umístění placenty. O něco méně příjemný už je třeba orální glukózový toleranční test, jenž se provádí mezi 24. a 28. gravidity. Ten se dělá za účelem vyloučení těhotenské cukrovky a trvá přibližně tři hodiny. I když se samozřejmě vydržet dá, odběr krve každých 60 minut po požití sladké tekutiny není žádná hitparáda.

Výběr jména není žádná sranda. Která jsou teď v kurzu?

A teď trochu zvolníme. Výběr jména je pro někoho snadnou záležitostí pro jiného problém číslo jedna! Zatímco jedna maminka má o jménu dítěte jasno už dávno před otěhotněním, jiná nechává výběr na poslední chvíli, nebo se prostě jen nemůže rozhodnout. Kdo by se ale divil? Na jednu stranu se vrací do módy „česká klasika“, na tu druhou je u nás stále znatelnější zahraniční vliv. Mezi letošní TOP chlapecká jména patří Jakub, Jan, Matyáš a Filip, ovšem šlape jim na paty Theodore, Sebastian, Nicolas, Tobias nebo Mateo. Co se týká holčiček, tam je pořád kurzu Eliška, Tereza a Anna, ale stále častěji se můžeme setkat také s Anabell, Miou, Lily, Sarah, Emmou, Elizabeth nebo Eleanor. A teď, babo, raď!

K TÉMATU  Dítě ve 40. Nejsem na to už moc stará? Co vás všechno čeká a co na to lékaři? Jaká rizika vám i dítku hrozí?

A co vy? Už máte vybrané jméno, nebo jste toho názoru, že času dost? Jaké máte zkušenosti s různými vyšetřeními? Napište nám o tom do diskuze pod článkem.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Vezměte děti do kina a schovejte se před dotěrným vedrem v sále. Tajný život mazlíčků 2 je animák od tvůrců filmů Já, padouch. Psí poslání 2 zaútočí na emoce a bláznivý Aladin je ztřeštěnou jízdou od Disneyho, kterou způsobí hlavně kouzelný Džin.
Šnečí sliz můžeme stále častěji vidět jako součást drahých kosmetických přípravků. Než se stal trendem pro podporu krásy, byl ve starověkém Řecku lékem na záněty. Mnoho žen o něm ještě neslyšelo a některé na něj jen nevěřícně koukají v obchodních regálech. Představíme si, co to šnečí sliz je a jaké má potenciální přínosy.
Osmadvacetiletá Eva Burešová na sebe poprvé upozornila v soutěži Česko Slovensko má talent a prozpívala se až do finále. Pro její kariéru to byl ale teprve úplný počátek.
Není svíčka jako svíčka. Velmi záleží na tom, z čeho je vyrobená. Věděli jste, že většina těch běžně prodávaných škodí zdraví? I z tohoto důvodu si v posledních pár letech lidé zvykli vyrábět si svíčky sami. Vyjdou je mnohem levněji a přesně vědí, z čeho se skládají. Můžete to zkusit i vy.
Zase ti někdo píše. Proč ji sleduješ? Proč nemáme ještě společnou fotku na Instagramu? Musíš s nimi pořád být v kontaktu? Sociální sítě ničí vztahy.
Práškový vitamínový boom, který jsme zažívali ještě před pěti nebo deseti lety, už pominul. Každý, kdo jí zdravě a vyváženě, ví, že vitamíny v prášcích jsou naprostá zbytečnost. Tedy až na výjimky.
Obývací pokoj potřebuje něco, kam si odložíte mobil, časopis nebo kávu, když si sednete na sedačku před televizi. Tuhle roli zastávají konferenční stolky. Zaměřili jsme se na ty dřevěné, nebo přímo z masivu. Jsou praktické a s jednoduchým designem, a také si na ně můžete natáhnout nohy! Zkuste si vybrat nějaký originální kousek.
Tak rádi byste se zvedli z posteli a šli se do něčeho pustit! Chtěli byste jít cvičit, učit se do školy, uklidit anebo na něčem pracovat, ale tak moc se vám nechce! Hlavou se vám neustále honí, jak jste líní. V myšlenkách přemýšlíte dokola nad tím, co s tou leností máte udělat. Poznáváte se v tom? Pak je tento článek pro vás jak ušitý na míru. Přečtěte si celý článek a uvidíte, že se vám lenosti podaří zbavit jednou provždy!
V létě je čas cestování, a to bývá mnohdy pro lidi s dětmi noční můrou. Jedním z řešení je jezdit na výlety v noci, ale například cesta k moři zabere i více času, než jsou děti ochotné spát. Proto bychom vám rádi doporučili některé hry, které děti stoprocentně při jízdě v autě zaujmou a zabaví.
O pleť pečuje téměř každá žena. Ačkoli se trendy i postupy mění, panují v rámci tohoto tématu mnohé mýty, kterým nevěřily jen naše babičky, ale i mnohé z nás. A dodnes jim bezmezně věříme. Které to podle odborníků na kosmetiku jsou?
Agáta Hanychová opět sklízí sladké plody lásky! Po bouřlivých vztazích se vrací do manželského klubu, tentokrát s bývalým partnerem Miroslavem Dopitou. Jejich tajemná svatba rozproudila vlnu spekulací a gratulací. Co vedlo k tomuto překvapivému obratu a jaké tajemství ukrývá nový začátek Agáty? Je Agáta opět těhotná?
Všichni mluví o tom, že předehra je důležitou součástí dobrého sexu. Ale jak na tu nejlepší předehru, aby vaše žena byla úplně hotová? Protože milostná předehra přichází v různých podobách, a pro někoho může být matoucí, nebo dokonce stresující se v této změti zorientovat. Ale žádný strach, proto jsme tu my, abychom vám pomohli.

Výběr článků

V každém vztahu jsou okamžiky štěstí a nikdo si nepřipouští, že by něco mohlo být v budoucnu jinak. Proč taky? Proč řešit možné budoucí konflikty, když je teď vše zalité sluncem. Bohužel, rozchody patří ke vztahům i k životu.
Kolik kilo člověk přibere? Rozhodně víc, než si naplánuje, když na těhotenském testu vidí dvě čárky. A jak dlouho vývoj vytouženého miminka vlastně trvá? V tomhle vám ve škole při hodinách biologie taky kecali!
Protože žijeme v globalizovaném světě, i v Asii mnohdy slaví Vánoce podle západních a křesťanských zvyků. Ale stále ještě na tomto kontinentu existují země i kousky míst, kde Vánoce vypadají jinak.

Nepřehlédněte

Záleží nám na tom, jak se cítíme. Chceme vypadat stylově a šik za všech okolností a občas kvůli tomu děláme i věci, které nám ve skutečnosti tak úplně neprospívají. Nevěříte? Pokud nosíte brýle, nejspíš právě teď nastal čas na přehodnocení některých vašich návyků.
Čím to, že některým ženám se v zaměstnání tak daří a jiným nikoli? Svou roli hraje řada faktorů, mezi něž bezpochyby patří osobnostní rysy, rodinné zázemí, dosažené vzdělání a - ano, přiznejme si to - také trocha štěstí. I štěstí je ale třeba vyjít vstříc a jednou z cest, které vedou správným směrem, je kvalitní MBA vzdělání. Proč?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek