Domů » Recepty » Kvas z červené řepy je nejenom chutný. Při pravidelné konzumaci budete zdravá jako nikdy předtím
řepa
Jak naložit s červenou řepou? Udělejte si z této zeleniny kvas.
Recepty Zdraví

Kvas z červené řepy je nejenom chutný. Při pravidelné konzumaci budete zdravá jako nikdy předtím

Červená řepa je opomíjená zelenina, na kterou má mnoho lidí špatné vzpomínky hlavně ze školní jídelny. Realita je taková, že tato zelenina je nejenom chutná, ale je také zdravá. To můžete vyzkoušet na vlastní kůži, když si připravíte kvas z červené řepy. Podobně jako jiné kysané potraviny, i řepa v této úpravě bude velmi prospěšná.

Co vše dokáže?

Podívejme se společně na to, co kvas z červené řepy dokáže. Umí čistit a regenerovat játra, dokáže detoxikovat lidský organismus, stejně jako dokáže působit preventivně i v případě rakoviny. Dále nelze zapomínat na optimalizaci trávicího systému, nebo i na to, že zmírníte takzvané kornatění cév. K tomu všemu přidejte klady související s vaším srdcem i klady týkající se optimalizace krevního tlaku.

Co budete potřebovat?

Jak vám kvas z červené řepy prospěje, to už víte. Nyní se podívejte na to, jak ho připravit. Základem bude dostatečně velká, nejlépe třílitrová nádoba. Potom čistá utěrka, kterou jí zakryjete, aby se dovnitř dostal vzduch, ale zároveň ne nečistoty. A potom už stačí jenom:

  • 650 g červené řepy
  • 3 lžíce mouky
  • 250 g třtinového cukru
  • 50 g rozinek

Příprava je velmi jednoduchá

Když máte vše po ruce, můžete se pustit do přípravy. Jako první červenou řepu oloupejte, omyjte a nakrájejte spíše na větší kostky. Ty následně vložte do připravené nádoby. Zde je už stačí jenom zasypat rozinkami, moukou a také cukrem. Vše důkladně promíchejte, aby se jednotlivé přísady dostaly ke všem kouskům řepy.

Potom už stačí jenom voda, kterou obsah vaší nádoby zalijete. Tu zakryjete utěrkou nebo třeba kouskem gázy a necháte být. Nádoba by měla stát týden na teplém místě, aby se aktivovaly kvasné procesy. Jednou za čas s obsahem zamíchejte.

A máte hotovo

Po týdnu je kvas z červené řepy hotový. Jako první ho nahrubo přeceďte pomocí klasického cedníku, následně už pomocí plátna. Přelijte do uzavíratelné nádoby a konzumujte pravidelně každý den. Ideální je dát si 3 polévkové lžíce vždy před snídaní, obědem a večeří.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Imunita teď hraje prim. Toto jsou potraviny, které posílí obranyschopnost vašeho organismu

Brownies z červené řepy. Zdravé mlsání bez bílé mouky!

data-matched-content-rows-num="3,3" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked,image_stacked">

Pin It on Pinterest