Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Jak nejlépe pečovat o pleť, když je vám 20+, 30+, 40+, 50 a více? Zkuste naše tipy!

Dobře se odlíčit, hydratovat pleť nebo se dostatečně chránit před sluncem… Jsou určitá pravidla, která fungují, ať je vám 20 nebo 50 let.  Naše pokožka se ale postupem času mění a v každé etapě života potřebuje něco jiného. Co přesně?
zdroj: 123RF.com

27. 07. 2018

Když je vám 20+

Pokud je vám mezi dvaceti a třiceti, tak se ještě rozhodně nemusíte trápit vznikem výraznějších vrásek. Pleť je díky dostatku kolagenu pružná a k její péči stačí hydratační krémy. Důležité ale je po celý rok používat denní krémy, které mají dostatečnou UV ochranu. Zabráníte tak předčasnému stárnutí pleti ve vyšším věku.

Občas mohou mastnější pleť trápit i pupínky. Ty eliminujte vhodnou kosmetikou. V tomto věku je nutné se naučit každý den důkladně odličovat a čistit. Vaše pleť vám bude za to za pár let velmi vděčná.

Když je vám 30+

Po přehoupnutí třicítky je již na čase se začít o pleť starat o něco pečlivěji.  V tomto věku je pleť obvykle stále bez větších vrásek, je ale nutné již trochu „investovat“ do budoucnosti minimálně s krémy, které obsahují vitamíny, kolagen či koenzym Q10.  Naučte se trochu zkrotit mimické vrásky, které jsou již po třicítce viditelné. Nesluňte se tolik.

Sluneční paprsky mohou až z 80% za předčasné stárnutí pleti. Za vznik vrásek mohou i cigarety, které kromě mnoha jiných zdravotních problémů způsobují úbytek kolagenu a následného povolení kůže. Najděte si dobrou kosmetičku a jednou za čas ji navštivte. Péči o pleť můžete i zintenzivnit radikálněji: „Mezi 30 a 40 lety si už k mladší pokožce můžete pomoci například mezoterapií –  hloubkové hydrataci pokožky za pomoci mikrojehliček. Mezoterapie aktivuje tvorbu kolagenu a elastinu a spouští tak v pleti omlazující procesy a využívá schopnost samoobnovy pokožky. Pokud vás trápí výrazné nosoretní rýhy, tak jsou vhodné výplně na bázi kyseliny hayluronové,“ říká MUDr. Lucia Mansfeldová.

Když je vám 40+

Dejte si práci s důkladným odličováním i výběrem krému. Testujte, co přesně vám sedí, měňte krémy i podle ročního období: na zimu mastnější, v létě lehký. Hydratujte, čistěte, jednou za čas zajděte na kosmetiku a cvičte jógu, která díky pozicím hlavou dolu umí zbavit vrásek. Používejte masky na obličej, dopřejte si někdy masáž obličeje i dekoltu. Dejte si péči s jemným, ale dokonalým líčením. Sáhnout můžete i po radikálnější péči. „Vrásky na čele, mezi obočím a okolo očí eliminuje botolutoxin, resp. jeho injekční aplikace.  Na drobné propady v obličeji a nosoretní rýhy poslouží dobře i výplňové materiály na bázi kyseliny hyaluronové či hydroxyapatitu,“ říká dermatoložka MUDr. Petra Moravcová. Pijte dostatek vody, méně alkoholu a více se smějte. Hlavně to vás dělá mladší.

K TÉMATU  Stravovací návyky podle Blake Lively: 80 % disciplíny, 20 % potěšení

Když je vám 50 a více

Díky menopauze a ztrátě estrogenů začíná u žen po padesátce pokožka opravdu ztrácet na své hydrataci a elasticitě. Chybí jí i svěží barva, je proto vhodné volit krémy a make-upy s rozjasňujícím efektem.

Dejte ale pozor i na přehnané líčení, které může kvůli vizuální podpoře vrásek věk spíše zvýraznit, především v okolí očí. Vezměte si na pomoc sérum, podle potřeby vypínací či proti vráskám. Nanáší se na vyčištěnou pokožku pod pleťový krém, noční i denní.

Zkuste také výživné krémy a masky. Můžete volit mezi výživnými, regeneračními, hydratačními, vypínacími, omlazujícími. A opět nezapomínejte na důkladné odličování i noční péči. A odpočinek!

Máte nějaké osobní tipy? Podělte se o ně s námi ostatními…

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Pozdrav vycházejícímu slunci nad třpytícím se oceánem. Meditace za zvuku mořských vln. Uvolňující procházky palmovými háji. Kokosová voda a spousty exotického ovoce. Potřebujete dovolenou pro tělo i mysl? Vydejte se do teplých krajin za jógou. Spojit dovolenou s cvičením jógy je stále víc a víc populární.
Pitbulové jsou od pohledu psi velice statní a mnoho lidí si tak myslí, že jsou agresivní a zlí. A ono je tomu právě naopak. Pokud je tento druh psa vychováván v lásce a dostatečné péči, dokáže se pro své pány a rodinu rozdat. Má dobré psí srdce a je to velký ochránce. Tato fakta dokazuje čin, který na internetu prezentoval Juan José, Mexičan, který se stará od štěněte o pitbula Hadese.
Když vám píská v uších, pravděpodobně první, co uděláte, je, že začnete takzvaně googlit. Jenže to není nejlepší nápad. Dozvíte se totiž to, co vědět rozhodně nechcete. Máte tinnitus. A to buď na nějaký čas, nebo na celý život. Jenže ne vždy je to pravda.
Předvánoční koučink na téma nejen sebelásky a sebehodnoty očima Nely a spousta změn.
Potřebujete se jen uvolnit, nebo vás trápí fyzická bolest? Existuje nepřeberné množství druhů masáží, ale jen některé vám skutečně pomohou. Vyzkoušejte nejosvědčenější masáže, které vám uleví na duchu i na těle.
Ať už je to způsobeno stárnutím, základním stavem kůže či faktory prostředí, trpět suchou kůží je velmi nepříjemné. Doma máme k dispozici mnoho přírodních produktů, o nich ani netušíme, že nám od těchto problémů mohou rychle pomoci. Které jsou ty nejúčinnější?
Bydlet v malém příbytku není nic, za co byste se měli stydět. A stejně tak to není žádná nevýhoda. Naopak - čeká vás méně uklizení. Konkrétně utírání prachu, protože se u vás nebude nacházet velké množství nábytku. Tím se takovým pomyslným oslím můstkem dostáváme k jeho zařizování. Abyste nežili v přecpané, kýčovité domácnosti, vyplatí se myslet na několik základních pravidel. 
Možná tušíte, že květiny by se měly darovat vždy v lichém počtu a že bílá barva symbolizuje nevinnost. Nejspíš tušíte i to, že se bílá lilie hodí spíš na pohřeb než jako květina k narozeninám. Spoustu dalšího toho ale ještě nevíte.
Vitamín D je důležitý pro lidské zdraví – pomáhá udržovat silné kosti, zuby, posiluje imunitní systém a podporuje optimální hladinu krevního tlaku. Co však mnoho lidí neví je fakt, že nejdůležitějším zdrojem pro vstřebávání vitamínu D do těla je slunce. Právě v létě ho lze ze slunce vytěžit nejvíce. Jak toho dosáhnout, abyste měli dostatek?
Vodní atrakce, nazvaná River Adventure, vás přenese mezi dinosaury. Jurský park na Floridě projedete na loďce, ze které budete netrpělivě vyhlížet na břehy a hledat pravěké tvory!
Z ničeho nic srdce bije na poplach, žaludek se sevře a vy se cítíte svým partnerem či partnerkou zrazeni. Ano, to je žárlivost, která je v nízké míře naprosto přirozená.
Minulý týden jsme si zasoutěžili o dvoje krásná sluchátka. Dnes už známe vítězky naší soutěže. Kdo měl štěstí a krásná sluchátka Trust Norma do nás dostane?

Výběr článků

Všechny to známe. Kolikrát něco řekneme a přitom si myslíme úplně něco jiného. Často především v komunikaci s našimi drahými polovičkami nebo nejlepšími kamarádkami nemůžeme říct to, co doopravdy chceme, protože by to působilo, že jsme chladnokrevné, věčně nespokojené, arogantní nebo vypočítavé potvory.
Sůl možná není až tak zdravá na talíři, ale jako kosmetický přípravek dokáže hotové zázraky. Účinky mořské vody známe snad všechny, ale nemusíme hned jezdit k moři, abychom si mohly dopřát všechny blahodárné účinky soli.
Strečink je jednoznačně nezbytnou součástí jakéhokoli tréninku či cvičení. Pomáhá zvyšovat flexibilitu a rozšiřovat možnosti pohybu těla. Správně byste měli strečink provádět jak před, tak i po cvičení. Před tréninkem je třeba tělo trochu prohřát a připravit na zátěž, aby nedošlo ke svalovým křečím. Po cvičení musíte zase svaly trochu zklidnit. A právě to dokáže správný strečink.

Nepřehlédněte

Krásné umění, inspirované oceánem, vlnami a příbojem. Neobvyklé techniky použití barev a přírodních materiálů vytváří skutečné skvosty, které si můžete udělat také. Stačí trochu tvořivosti a váš originální kousek je na světě. Je to i inspirace na perfektní dárek pro někoho z rodiny, přímo z vašich rukou.
Pokud se vám při přečtení názvu dnešního článku vybavilo rozesmáté dítě na venkovním hřišti, zkuste nyní tu představu trochu změnit. Houpání totiž zdaleka nemusí být výsadou dětí. Houpačky umístěné v bytech nabízí prostor pro odpočinek a zároveň jsou velmi zajímavým doplňkem interiéru.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek