Středa , 01. 05. 2024

Svátek práce

Sklenice vody s citronem. Opravdový zázrak nebo nesmysl? Sama jako spalovač nefunguje! Co ale dokáže?

Jeden by se ze všech těch vědeckých studií zbláznil. Co platí dnes, za pár týdnů už se zase shazuje ze stolu. Jak se to tedy má s vodou s citronem, kterou jsme měli pít každé ráno? Pomůže nebo naopak? Možná vás fakta překvapí.
voda s citronem
Zdroj:123RF.com

Hned na začátku vám prozradíme konec příběhu: záleží na vás. Vy sami na sobě totiž zkuste zjistit, jestli vás tenhle ranní nápoj tolik opěvovaný pro své účinky, vyhovuje. Zda vůbec cítíte, že vám pomáhá mít víc energie a také méně kil. Přece se nenecháte napálit!

Osvěží ráno

Jako start do nového dne totiž nemusí být špatný, naučí vás minimálně se hned po probuzení napít. A to každý třetí člověk nedělá. Chyba! Je to totiž bonus pro dehydrované tělo po dlouhé noci. Ne každému ale kyselá voda udělá dobře na žaludek. Proto to je tolik o vašem vnímání těla.

Může motivovat

Pokud se snažíte zhubnout, může být voda s citronem součástí vašeho programu. Ale sama jako zázračný spalovač tuku nefunguje. Musíte se držet zásad hubnutí celkově, tedy upravit jídlo a zařadit pohyb – což jste zřejmě slyšet nechtěla… Na druhou stranu malé kroky nás motivují k těm velkým. Takže je možné, že se budete díky skleničce lépe cítit a přidáte další tipy na hubnutí.

Změní zlozvyky

Jestli si jako první ráno běžíte udělat kafe, bude kyselá voda, ať s vlažnou nebo teplou vodu, rozhodně lepší volbou. Stejně jako když díky ní opustíte džus nebo limonády. Rozhodla jste se pro detox? Přesně tam voda s citronem patří, vydržet na šťávách a odlehčené stravě ale musíte i během celého dne, případně i těch dalších.

Zklidní nervy

Citron sám o sobě obsahuje jak známo vitamin C, který posiluje imunitu. Na druhou stranu má podle čínské medicíny ochlazující účinky, proto není vhodný, stejně jako další citrusové plody, třeba při chřipkách. Umí ale snížit bolest a zánět kloubů a díky draslíku vyživuje mozek i nervové buňky. Působí také pozitivně na pokožku: zabraňuje tvorbě vrásek i akné a pomáhá udržovat zdravé oči!

K TÉMATU  Zrcadlové polevy a glazury vytvoří na dortech barevné zázraky!

Nenaruší citlivost

Existují názory, že příliš kyselého může udělat neplechu ve vašich ústech, přesněji na zubní sklovině nebo krčcích. Je to stejné jako s kávou či červeným vínem: jestli se necpete citrony po kilech, není třeba se obávat. Jde přece jen o ochucenou vodu, ne koncentrát citronové šťávy. Ta už zvýšenou citlivost způsobovat může.

Zkrátka sklenička vody, v níž je nakapáno pár kapek citronu, není zázrak ani nesmysl. Je to jedno z doporučení pro zdravý životní styl, který vám k lepšímu tělu pomoci nemusí. Ale může…

Autor: bk

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Nebaví vás vaše práce? Nebojte se, je to normální. Mnoho lidí začíná nebo končí svou kariéru na pozici a v oboru, který nemusí být právě smyslem jejich života. Prostě jim dává peníze. Co s tím, když chcete něco víc?
Také přemýšlíte, že by se vaší domácností proháněl robotický vysavač? My to vyzkoušeli, abychom se přesvědčili, zda je třeba jej chválit, nebo zda si ještě počkáme na pokrok. Proč jsme byli nadšeni, a co jediné vysavači nemůžeme odpustit?
Málokdo z nás by tomuto oblíbenému a nadanému americkému herci odhadoval jeho skutečný věk, a to 60 let. Tento fakt jistě potvrdíte, pokud jste v nedávné době zhlédli film Top Gun: Maverick. Zdá se, jako by to nemohlo být už neuvěřitelných 36 let. Ale je! A Tom Cruise vypadá pořád skvěle. Jak to dělá?
Také jste čekala na sluneční paprsky, až vám prozáří každý den? Konečně jaro! Ale jen do té doby, než sluníčko zasvítí přes zaprášená okna a vy najednou vidíte svůj byt v mnohem jasnějších konturách. Chtělo by to jarní úklid? Neztrácejte čas a jděte na to hned. Zvažte, jestli zapojit rodinu. Někdy si opravdu důkladně uklidíte jedině sama!
Léto je tady a v rámci jakéhosi odlehčení účesů možná nejednoho z nás napadlo, že zrovna teď přišel čas na změnu. Jestli rádi jdete vstříc novým trendům, pak nepřehlédněte svěží účes wixie, který je plný života, energie a mladistvého stylu. Pokud se chcete cítit jako hvězda a dodat své image ten správný šmrnc, bude právě wixie sázkou na jistotu. Komu sluší, jak ho nosit a v čem je charakteristický? Odhalte jeho tajemství.
Nakupování dárků pro rodinu je těžké. Mnohem těžší než nakupování dárků pro spolupracovníka nebo oblíbeného učitele. Když ale nakupujete pro lidi, které znáte celý svůj život, máte jistou výhodu. Znáte totiž jejich koníčky a zájmy. Víte (nebo byste měli vědět) co mají rádi a po čem touží. Když tuhle výhodu dobře použijete, pořídit dárky k Vánocům pro rodinné příslušníky pak bude brnkačka. Už máte jasno, co komu nadělíte?
Hodí se do každého bytu i domu, její pěstování je nenáročné a zvládnou ho i začínající pěstitelé. Ale víte vůbec, co kokedama je a jak se vyrábí?
Vzájemné intimní chvíle soukromí si každý z nás střeží jako oko v hlavě. Jsou ale výjimky, kdy se naše čtenářky rády svěří s tím, jak to u nich doma probíhá – a to jsou prožité trapasy. Pojďte se s námi zasmát u příběhů, co napsal sám život.
Nastoupili jste na mateřskou dovolenou a přemýšlíte, jak si aspoň něco málo přivydělat k dobru? Nebo v hlavě nosíte už nějakou dobu podnikatelský plán, na který je najednou více času než kdy dřív? Podnikání na mateřské není tabu a není to ani nic nereálného. Dnes se jedná o zcela běžnou věc.  
Podle statistik nejen u nás, ale i v Evropě, žije každé desáté dítě v nové rodině, kde je pouze jeden rodič jejich vlastní. Často tam žijí s nevlastními sourozenci, nebo se s nimi setkávají v rámci různých programů a dohod rozvedených rodičů o víkendech, prázdninách či svátcích. Společné soužití takové rodiny není zpočátku vůbec jednoduché.
Standartní diety typu: celý den nic nejím, nebo jím jen dělenou stravu, to zná každý. Představíme vám ale takové diety, u kterých budete kroutit hlavou, jak to jen mohlo někoho napadnout. Zda opravdu tyto diety zabírají, to vám nepovíme. Rovněž žádáme, abyste se jimi slepě neřídili a nevybrali si dietu jen proto, že by mohla zabrat. Jakákoli strava by měla zohledňovat individuální vlastnosti a odpovídat vašim osobním přáním a zdravotnímu stavu.
Chodit bez bot se stalo tak trochu módním trendem. Najednou máme podporovat chůzi dětí po kamínkách, existují různé stezky na trénink chůze naboso, frčí barefoot neboli bosé boty. Čím nám tohle ale vlastně prospívá? Bude naše zdraví za chůzi naboso opravdu vděčné?

Výběr článků

Peru je velmi zajímavá země oplývající především mnoha kulturními památkami starověkých civilizací a koloniální architekturou. Jedná se o neuvěřitelně rozmanitou zemi a ráj pro každého cestovatele. V našich představách může znít Peru jako zapadlá zemička, kde nic nenajdeme, ale opak je pravdou! Tajemné džungle, ztracená města, jezero Titicaca, delta Amazonky – právě za těmito zázraky turisté do Peru míří. Tato země Jižní Ameriky jim poskytne příležitost ocitnout se ve zcela jiné dimenzi.
Češi jsou národem pejskařů. Psy opravdu milujeme. Pro naše čtyřnohé mazlíčky uděláme všechno, co jim na očích uvidíme. Kupujeme jim nejrůznější krmení, ale i pamlsky. V prvním zmíněném bývají největší spory. Krmit granulemi, nebo masem? Co je lepší? Na to se nyní podíváme.

Nepřehlédněte

Když si moje kamarádka a pak také sestra našly partnery na seznamce, začala jsem věřit tomu, že to skutečně funguje. Do té doby jsem se toho strašně bála. Psát si s někým na internetu, nevědět, zda je to skutečně on a potom si s ním vyjít. To mi přišlo děsně riskantní. No ale, když to jim dvěma vyšlo, proč by to nemohlo vyjít taky mně?
O v pořadí pátém koučinku Nely s Marcelou se dočtete níže.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek