Čtvrtek , 02. 05. 2024

Svátek práce

Hodně pečiva, jen ovoce, ovocné drinky…tyhle a další zaběhnuté nešvary ze snídaně odstraňte! Jinak nezhubnete!

To, že je snídaně základ, už jste slyšela mockrát. Jenže jakou si dát, abyste se konečně zbavila toho břicha či celkově zhubla? Víme a prozradíme!
snidane a hubnuti
Zdroj: 123RF.com

27. 06. 2018

Někdy je to opravdu peklo si na snídani vůbec vzpomenout, jindy ale ten čas je, tak proč to neudělat správně. Zvlášť teď, kdy hubnout je mnohem snazší než během zimy. Co tedy možná děláte za chyby?

Nic

Nedat si vůbec nic a pospíchat z domu s prázdným žaludkem je cesta do pekla. Sice si budete ráno připadat lehčí a možná i příjemně, jenže odpoledne vás hlad a vynechané jídlo stejně dožene. Večer pak sníte mnohem víc, než se na dietu sluší. Zkuste to obrátit. Začít lehkou večeří a ráno se probudit s hladem, který vás donutí se najíst. Co vy na to? Přesně tohle totiž funguje na kila dolů. Večer méně jíst a ráno téměř nejvíc.

Tučné sladké

Ano, sladká snídaně může být na zdravém menu, ale musíte vědět, co sladkého si dát. Rozhodně to nejsou babiččiny buchty, muffiny v kavárně nebo koláče v pekárně. Chce to ovesné vločky, jogurt, ovoce a oříšky. Nebo jáhlové kaše, špaldové palačinky. Hledejte zdravé recepty, třeba v kuchařce Štěstí na talíři (Lada Nosková), Super jídlo (Petr Havlíček) nebo Břicháč Tom.

Hodně pečiva

Někdo má raději než sladkou snídani tu slanou. Pokud chcete mít o velikost méně, je potřeba myslet na skladbu jídla. „Základem snídaně, když hodláte zhubnout či si udržujete postavu, by měla být především bílkovina, doplněná o kvalitní tuky a sacharidy,“ říká expertka na výživu Lada Nosková.Přesněji tedy 50 % sacharidů (pečivo, snídaňové cereálie, ovoce, med) a 50 % bílkovina (vejce, šunka, sýr, tvaroh, cottage, řecké jogurty, proteinové výrobky).“ Co vy na to? Co třeba míchaná vajíčka s plátkem celozrnného chleba a rajčaty?

Jen ovoce

Někdy popadnout banán do ruky, nebo si pochutnat na misce čerstvého ovoce, je řešení. Ale nezapomeňte, že do sebe dostáváte pouze sacharidy a ony bílkoviny, které dokážou zahnat hlad i chutě, vám chybí. Přidejte si do misky proto ještě bílý jogurt (tuk do 3 procent je v pořádku), pár ořechů a přírodní vločky (nebo kuskus, bulgur). Bude to výživnější a rozhodně kvalitnější jídlo, které vám pomůže k vysněné postavě. A nebude vám kručet v břiše!

K TÉMATU  Power Plate vás zbaví tuku jen za 20 minut denně!

Zdravé drinky

Ovocné šťávy, smoothie a jim podobné jsou vlastně jen mixovanou variantou ovocné misky. Opět chybí bílkoviny. Takový nápoj je lepší zařadit si na svačinu než jedno z hlavních jídel dne. Můžete si do něj nechat přimíchat opět komplexní sacharidy (vločky) a i jogurt. Ale sám o sobě vás zasytí jen na hodinu a spíš zvedne hladinu cukru v krvi, než aby vám dodal to, co je po ránu potřeba.

Autor: bk

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Mužské a ženské práce. Ve světě, kde je genderová rovnost denně probírána v médiích, je toto dělení skoro sprostým slovem. Jak to máte doma vy? Máte mužské a ženské práce nebo je vše jen na vás?
Smoothie vám může zajistit denní dávku vitamínů nebo si jím můžete třeba nahradit večeři. Každopádně si jistě pochutnáte a vaše zdraví to ocení. Smoothie jsou opravdovým hitem při snaze o zdravé stravování. A není se čemu divit! Tak jen vyzkoušejte některý z receptů na jejich přípravu.
Když vám několik lékařů nezávisle na sobě oznámí, že v pětadvaceti letech máte počínající artrózu a nic se s tím nedá dělat, můžete udělat dvě věci. Buď to vzdát a trpět po zbytek života bolestmi kyčlí a všeho možného, nebo lékařům nevěřit a vzít situaci do vlastních rukou.
V dalším chladném pracovním týdnu pomalu ukončete případné spory s ostatními, ať je nepřenášíte do dalšího roku. Nezapomínejte na péči o své zdraví, a zajděte se uvolnit od stresu do divadla, kina nebo na koncert. Co dalšího na vás čeká vám napoví horoskop krásy a duševního zdraví, který připravila astroložka Naďa Šmídová
Na slavnostním večeru v pražském O2 universu se rozdávaly prestižní Ceny Anděl, přičemž sobotní gala byla svědkem ocenění nejlepších z nejlepších na české hudební scéně. Středem pozornosti se stala kapela November 2nd, která si odnesla ocenění za Nejlepší album, ale světla reflektorů se soustředila i na umělce jako Anna K, David Koller a Viktor Sheen, kteří rovněž zaznamenali významná vítězství.
Doma už to není, co bývalo? Nečekejte, až se rozchod zeptá a vezměte osud do svých rukou. Ideální partnerkou, kterou ten váš bude zbožňovat i na rukou nosit, můžete být vlastně okamžitě! A stačí k tomu jen tyhle tři věci…
Na Vánoce zařizujete kromě dárků ještě dekorace. Inspirujte se jednoduchými nápady. V hlavní roli jsou svíčky, světýlka a nějaký přírodní materiál.
Mnozí lidé považují pokojové rostliny jenom za jakousi dekoraci či doplněk, který zútulňuje domácnost. Jenže pravdou je, že pokojové rostliny nemají jen dekorativní funkci. Jejich úkolem je pročistit vzduch v interiéru. Pokud jste například alergikem nebo astmatikem, víte, jak důležité je mít domácnost bez pylu, prachu či dalších alergenů a nečistot. Jelikož se o takzvanou zdravou domácnost snažíte, investujete do mnohdy velice předražených čističek vzduchu, aniž byste si uvědomili, že funkci čističky vzduchu hravě zvládnou i pokojové rostliny. Jen stačí vědět, které požádat o pomoc.
Letní pařáky každého z nás lákají do náruče chladivé a příjemně osvěžující vody. Pokud nechcete být zavření v aquaparcích a hledáte spíš přírodní koupaliště s průzračně čistou vodou a malebným okolím, pak určitě zbystřete. Máme pro vás přehled míst, která stojí za to navštívit, a to nejen u nás, ale i našich nejbližších sousedů.
Mezi nejznámější ženy Ruska se rozhodně řadí kosmonautka, první žena ve Vesmíru. Valentina Těreškovová má zajímavý životní příběh a dodnes se dokonce politicky angažuje ve své milované zemi. Podívejte se na její zajímavý život i současnost.
Jamu je tradiční indonéský lék z kořenů, bylin, květů, kůry a koření. Vyrábí se již více než 1200 let z čerstvých surovin, jako jsou tamarind, galangal, zázvor a kurkuma. V Indonésii se podává prakticky na každém kroku, například i v masážních salonech či při léčebných sezeních. Nejenom, že Indonésanům chutná, ale je také prospěšný pro lidské zdraví. Jak si jej vyrobit, a s kterými neduhy nám dokáže pomoci?

Výběr článků

Čas je to, oč tu běží. Nikdy ho není dost a zvláště v poslední době je každá minuta drahá. Ze dne na den jste se staly na plný úvazek nejen matkami, ale i učitelkami, vychovatelkami a kuchařkami. K tomu všemu musíte zvládnout ještě svoji práci. Pokud se z toho nechcete zbláznit, rozdělte úkoly v rodině a nebojte se ulehčit si práci. Využijte všeho, co doba nabízí, a uvidíte, že bude i teplé jídlo.
Léto skončilo a i když bývá na podzim chladno a zataženo, nemělo by vám to zkazit náladu. Raději přijměte období, které právě přichází, a inspirujte se nápady na kouzelné podzimní dekorace. S jejich pomocí můžete originálně vyzdobit váš domov uvnitř i zvenku a přizpůsobit atmosféru barvám za okny.

Nepřehlédněte

Letní péče o vlasy je nevyhnutelná, pokud toužíte po zdravé kštici. Letní počasí může vlasy poškodit víc, než zima a mráz. Ostré slunce, slaná nebo chlorovaná voda jsou nebezpečím pro vlasy i pokožku hlavy. Vlasy se vyšisují a hodně vysuší. Roztřepí se konečky, ztratí lesk a mohly by působit matně a neupraveně. Péče o vlasy je ve vedrech náročnější a abyste měly svou hřívu pěknou i v létě, dodržte několik zásad.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek