Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Nechci dětem vzít tátu! Je to řešení?

Zdroj: 123RF.com

27. 07. 2017

“Na začátku to bylo všechno krásné. Měla jsem růžové brýle, přes které svět, a hlavně náš vztah, vypadal krásně a nekomplikovaně. Hned jsme do vztahu skočili rovnýma nohama, nic nestálo v cestě, byla to vášeň. Opravdu jsme se milovali,” začíná svůj příběh trpce Eva. Nyní je vztah v troskách, ale Eva stále nedokázala od partnera odejít.

Dítě vztah nezachrání!

Se svatbou nebylo nutné otálet, chtěla děti a Petr byl pro ni ten pravý. Za rok přišlo na svět první dítko a vztah se začal otřásat v základech. “Po narození Adélky to mezi námi začalo trochu skřípat. Všechno jsem podle něj dělala špatně. Nic nebylo dostatečné. Aby se vyhnul neustálým konfliktům, protože jsem se hodlala bránit, začal se Petr zdržovat v práci. Když byl zrovna doma, stále si nacházel důvody, proč mě urážet a soustavně poučovat. Jen jeho výchova byla ta nejlepší. S ničím mi nehodlal ovšem pomáhat. Myslela jsem si bláhově, že druhé dítě náš vztah napraví, že se to srovná, že to překonáme. Ale jak asi čekáte, nestalo se. Naopak se všechno ještě zhoršilo,” vypráví téměř klasický příběh sedmatřicetiletá maminka.

Co teď? Vztah je v troskách. Petr vytušil její obavy a začal ji psychicky týrat. Vyhrožoval, že jí vezme děti, když se rozvedou. Nevěděla si rady a nenašla sílu bohovat. Tak si zkusila žít svůj život. “Tím, že jsem přestala situaci řešit, se naše emoce trochu zklidnily. Přestal nadávat. Začal se opravdu věnovat dětem. Ať je, jaký je, myslím, že je dobrý táta. Jako partner pro mě ovšem selhal na plné čáře,” říká Eva.

Paralelní vztahy neskončily

Čas trochu rodinné problémy omlel jako voda kámen. Přesto tu jsou. Žena dobře ví, že to není ideální, ale děti svého tátu milují a ona jim ho přece nevezme. Uvědomuje si, že sama nemá dostatek citu a lásky a velmi ji to trápí. Petr si podle jejích slov s problémy hlavu nedělá. Žije své paralelní vztahy na pár nocí a ona dělá, že to nevidí. Přednější jsou pro ni děti. Ty jsou teď na stupnici důležitosti úplně nahoře. “Až vyrostou, budu to řešit. Bude to určitě snazší. Dneska bych si určitě život zařídila jinak, ale nemůžu. Mám obrovský strach, co by se stalo, kdybychom se rozvedli. Udělal by všechno proto, abych o děti přišla. Je schopen ze mě udělat i nesvéprávnou, bude-li to třeba. A já bych bez svých dětí nepřežila ani den,” dodává zklamaná žena.

K TÉMATU  „Znásilnění jsem přiznala až po deseti letech.“ Příběh Sofie (35), které nepříjemný zážitek ovlivnil budoucí život

čtenářka Eva (39)

Zůstat nebo odejít? Co byste Evě poradily vy? Své názory piště do komentářů pod článkem.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Žádná domácnost se neobejde bez jídelního stolu. Mezi všemi vyniká stůl z masivu, bytelný a odolný nábytek z masivního dřeva. Můžete vybírat z nespočtu tvarů i materiálů, jako dub, buk, ale i borovice nebo jedle. Stůl z masivu se stane dominantou vaší kuchyně nebo obývacího pokoje.
Turistické boty jsou fantastické boty, které se nosí, když jste v divočině a razíte cestu z prašných cest, podél žulových balvanů a po hřebenech úzkých kaňonů, dají se ale outdoorové boty pánské či dámské nosit každý den? Přeci jen, byly původně vyrobeny k jinému účelu.
V dnešním světě spojeném s technologiemi se stává digitální detox klíčovým prvkem pro udržení zdravých mezilidských vztahů. Náš článek o digitálním detoxu vám přináší inspiraci a návody, jak osvěžit svůj život od digitálních vlivů. Od obnovení osobního spojení po nalezení rovnováhy mezi online a offline světem, objevte cestu k zdravějším vztahům skrze digitální odpočinek.
Historie napsala mnoho příběhů. Inkoustová story z Mexika působí dojmem zábavné kuriozity, ale její podtext je spíše tragický.
Podzim je tady, proto je čas obout se do teplejší a pevnější obuvi. Trendy pro podzim 2022 vás nadchnou. In je pohodlí a funkčnost. Mrkněte, jaké se letos budou nosit kozačky, kotníkové boty a boty na sníh. Pro každou ženu máme spoustu tipů, ze kterých si vyberete. Využijte podzimního Black Friday a nakupte nejlepší boty za zlevněné ceny. Boty si můžete pořídit i na další sezóny, proto volte kvalitní materiály a prověřené značky.
Někdo nedá na ostrá jídla dopustit a dopřává si je téměř denně, jiný nesní jídlo jen o trochu víc okořeněné. Pokud to však nebudete s konzumací pálivých pochoutek vyloženě přehánět, vaše zdraví vám za ně poděkuje. Zkoušeli jste si někdy dát ostré jídlo třeba k obědu v průběhu parného léta? Nejprve vás sice pořádně prohřeje, ale následně způsobí žádané ochlazení.
Koronavirus decimuje naši populaci ve velkém. Denně se zveřejňují statistiky nakažených, vyléčených i těch, kteří svůj boj prohráli. Kromě jeho negativních dopadů na tělo se také stále častěji mluví o vlivu na psychiku. Čím déle pandemie a s ní spojené zákazy platí, tím více lidí upadá do deprese a zažívá stavy úzkosti.
Dobře se odlíčit, hydratovat pleť nebo se dostatečně chránit před sluncem… Jsou určitá pravidla, která fungují, ať je vám 20 nebo 50 let.  Naše pokožka se ale postupem času mění a v každé etapě života potřebuje něco jiného. Co přesně?
Patříte mezi ty, kteří ráno bojují s nedostatkem energie? Zvoní budík, vy máte vstát, ale vám se tak nechce! Nejradši byste spali ještě další 3 hodiny... Pak nakonec vstanete, ale bez elánu, bez energie a jediné, na co se těšíte, je ranní káva. A doufáte, že právě ona vás spasí. Jenže pak uběhne pár hodin a vy potřebujete další kávu... Jak s tímto skoncovat? Jak se cítit vždy plní energie a to třeba i bez kávy? Pokračujte ve čtení článku a odpověď najdete!
Vstupte do nového roku s odhodláním a efektivitou i ve své pracovní sféře! Náš nový článek vám přináší osvědčené strategie, jak efektivně zahájit nový pracovní rok. Od nastavení jasných cílů po organizaci pracovního prostoru, objevte klíčové kroky, které vám pomohou dosáhnout úspěchu a vytvořit produktivní pracovní prostředí. Připravte se na nové výzvy s naším návodem a začněte rok v práci plni energie a inspirace.
Orchideje patří k velice oblíbeným a krásným pokojovým rostlinám. Bohužel jejich velkou nevýhodou je poměrně náročné pěstování. Není to rostlina, kterou jednou za čtrnáct dnů zalijete a už se o ni nestaráte. Orchidej potřebuje trochu víc.
Jste zamilovaná a v růžovém oparu si možná ani nepřipouštíte, že byste potřebovali v manželství nějakou smlouvu, která bude řešit vaše finance. Jenže je to tak. Během manželství může nastat mnoho skutečností, které ovlivní vaši finanční situaci. Proto je smlouva o společném či odděleném majetku je dobrým řešením. Říkáme jí předmanželská smlouva.

Výběr článků

V dnešní době se dá pronajmout všechno - auto, dům, karavan i chalupa. Také tlupa stěhováků, skákací hrad, domácí spotřebiče nebo ženská děloha. Proto asi není nic divného na tom, že se za poplatek dá „vypůjčit“ i dětské oblečení
Blíží se Vánoce a s nimi také příjemné starosti s vybíráním vhodných dárků pod stromeček. Pokud máte doma nadšeného mladého konstruktéra, může být volba dárku snazší, než si myslíte. Sady LEGO Technic jsou totiž skvělým dárkem pro všechny milovníky stavebnic, techniky a inovací.
Nevěra zasáhne fatálně každý vztah. Může však být také poučením a východiskem pro vybudování vztahu lepšího.

Nepřehlédněte

Život je krásný tím, že nikdy dopředu nevíme, co nám přichystá. I ta nejlépe promyšlená a naplánovaná akce, jako je svatba, se dovede proměnit v naprostý trapas.
Pečicí trouba patří do každé kuchyně. I když nezásobujete okolí buchtami a koláči jako na běžícím pásu, trouba se může hodit. Třeba někdy dostanete chuť na pizzu, pečené kuře nebo cokoli jiného. Jak ale vybrat troubu tak, aby odpovídala vašemu životnímu stylu a do domu se vám nedostal třeba zbytečně předimenzovaný požírač elektřiny, nebo naopak spotřebič, který zdaleka neuspokojí vaše touhy po pečených pokrmech? Tento článek vám s výběrem pomůže – a to v pouhých šesti krocích.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek