Sobota , 28. 09. 2024

Václav

Domácí wellness rituál na podzim: Dopřejte si víkend plný relaxace a péče o pleť

Podzimní víkendy jsou ideální příležitostí, jak si dopřát domácí wellness a hýčkat svou pleť i tělo. Připravte se na chladnější dny a vyzkoušejte naše relaxační rituály, které vám pomohou načerpat energii, zklidnit mysl a dodat pleti hydrataci a svěžest.
Domácí wellness
Domácí wellness rituál na podzim: Dopřejte si víkend plný relaxace a péče o pleť

Úvodní atmosféra podzimu

Podzim je tady, dny se zkracují a chladnější počasí nás láká zůstat doma, zabalit se do deky a najít si čas na péči o sebe. Je to ideální období, kdy si můžete vytvořit svůj vlastní relaxační rituál a proměnit víkend ve wellness zážitek. Podzimní víkend je skvělou příležitostí, jak načerpat energii, ošetřit pleť a dopřát si chvíle klidu.

Domácí wellness – základní pilíře

Vytvoření wellness atmosféry je klíčem k úspěchu. Začněte s úpravou prostoru – zapalte svíčky s podzimními vůněmi jako skořice, vanilka nebo dýně. Připravte si teplý čaj nebo bylinkový nápoj, který vás zahřeje. Hudba s relaxačními tóny může pomoci navodit pocit klidu a harmonie.

Jak si doma vytvořit relaxační koutek

Relaxace a hýčkání pleti

Podzim je čas, kdy je třeba věnovat zvýšenou péči své pleti, která může být citlivější na chladnější počasí. Začněte hloubkovým čištěním pomocí jemného peelingu. Následně si připravte domácí pleťovou masku z ingrediencí, které máte doma – například med a avokádo dodají pleti hydrataci, zatímco jogurt pomůže s regenerací. Tento rituál vám nejen pomůže se uvolnit, ale i připravit pleť na přechodné období.

Péče o tělo – podzimní detox

Nezapomeňte ani na tělo. Dopřejte si horkou lázeň se solí z mrtvého moře nebo epsomskou solí, která vám pomůže zbavit se stresu a uvolnit svaly. Po koupeli naneste hydratační oleje, které pleť nejen zvláční, ale zároveň ji vyživí a připraví na chladnější dny. Doporučujeme oleje s vůní mandlí nebo arganový olej, který dodá pokožce potřebné vitamíny.

Podzimní načerpání energie

Podzimní wellness neznamená jen péči o pleť a tělo, ale i o mysl. Využijte volného času ke čtení knihy, kterou jste už dlouho odkládaly, nebo k vyzkoušení meditačních technik. Zvolte si aktivitu, která vás uklidní a pomůže vám se naladit na pozitivní vlnu a vstoupit do nového týdne s čerstvou energií.

K TÉMATU  Paraván v interiéru plní praktickou i dekorativní funkci. Oddělte prostor doma a udělejte si soukromí!

MOHLO BY SE VÁM HODIT

10 tipů, jak efektivně zvládat pracovní stres

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Říká se, že pořádek dělá přátele. Najednou chápu, jak moc je tohle přísloví pravdivé. Když za mnou moje dlouholetá kamarádka přišla s prosbou o pomoc, neváhala jsem a udělala jsem pro ni všechno, co jsem mohla.
Tento týdenní horoskop přináší mnoho zajímavých změn. V pondělí nás čeká akční den plný nových nápadů, zatímco úterý a středa budou ideální pro plánování a praktická řešení. Čtvrtek může přinést pocit nejistoty, pátek se zaměří na rodinné otázky a víkend s novoluním nás povede k důležitým rozhodnutím a novým začátkům.
Sychravé počasí střídá prosluněné dny. Ráno vycházíme ven téměř v mrazu, odpoledne šplhají teploty ke dvaceti stupňům. Právě toto období patří k těm, kdy se nachlazení nejspíš nevyhneme. Pokud ale znáte triky našich babiček na posílení imunity a přírodní léčbu rýmy a kašle, ničeho se obávat nemusíte.
Kam se špinavým prádlem? Do pračky! Ale někdy je ho víc a různých barev, a než přijde na řadu, uschová ho koš na prádlo, praktický doplněk vaší koupelny. Vybrat si můžete přesně takový, aby stylově i barevně zapadl do vašeho interiéru. Koše na prádlo jsou proutěné, plastové nebo látkové, ale také z bambusu. Inspirace pro vás!
Máte v plánu vyrazit na nákupy letních kousků? Pak se poohlédněte po plastovém kabátku, divoce vzorovaných šatech a něčem průhledném. Chcete-li jít s módou, pak nezapomeňte ani na vykrojené plavky!
Pokud jste se rozhodli, že regál je skvělým způsobem, jak dosáhnout úspory místa i zpřehlednění uskladněných věcí (může jít o potraviny, nářadí, nástroje, kanystry, přístroje a další), nyní stojíte před rozhodnutím, jaký regál si vlastně vybrat. V úvahu je třeba vzít hned několik parametrů.
Svatební sezóna je před námi. A tak si položme společně otázku: Na co vzpomínáme, když jsme byly na kamarádčině svatbě? Většina z nás si vybaví nevěstiny šaty, účes, vizáž... Co si budeme povídat - muži tohle moc neřeší. Maximálně se vyjádří, že to bylo fajn nebo že se přejedli. Zeptali jsme se svatební specialistky, na čem by se o svatbě rozhodně šetřit nemělo, abyste pak nebyly zklamané.
Léto si každý z nás spojuje s opalováním a všichni se na něj nesmírně těšíme-. Konečně totiž může naše tělo získat bronzový odstín bez toho, aniž bychom museli navštěvovat solárium. Jenže co až léto bude pryč? Co pak? Vyvstává najednou otázka, jak si udržet opálení po co nejdelší dobu. Tento článek obsahuje nejúčinnější tipy na to, jak opálení co nejvíce prodloužit a pyšnit se tak krásným tělem i několik měsíců po dovolené.
Rozhodli jste se sobě nebo svým blízkým udělat radost a koupit jim chytré hodinky? Dalo by se říct, že chytré hodinky jsou výkřikem módy a že je to trend, který je budoucností. I proto je každý chce mít. Zvyšující poptávka vede ke zvyšující se nabídce a rázem není tak snadné vybrat si jedny, které nám budou dělat společnost. Pojďme si tedy prozradit, jak vybrat chytré hodinky, které budou tím nejlepším parťákem v každodenním životě.
Pokojové květiny mají v zimě jiné nároky, podle toho, zda potřebují přezimovat v chladnější místnosti, nebo zda mohou přežít zimu v běžném bytě s teplotou nad 20 °C. Netvarovat, nestříhat! Co ještě nedělat? Kdy a jak hnojit? Jestliže se chcete s pokojovkami těšit i v mrazivých měsících, vytvořte jim vhodné podmínky.
Spousta lidí je se svým životem nespokojená. Někomu se nelíbí postava, jinému nos, další si stěžuje na vztah, který prožívá. Proto se většina z nás ubírá k brouzdání na Instagramu, který je doslova zahlcen perfektními fotografiemi života jiných lidí. Mnoho influencerů se ale tomuto „trendu sociálních sítí“ snaží postavit a ukazují také pravou realitu než tu vysněnou. Jednou z takových influencerek je Bree Lenehan.

Výběr článků

Jste-li ve věku 55+ a hledáte zaměstnání, můžete se s tím běžně setkat. Věková diskriminace při žádosti o zaměstnání je v naší zemi poměrně běžná. Způsobů, jak ji prokázat a jak se jí bránit, není bohužel mnoho. Ale jsou.
Viber, jedna z nejpopulárnějších komunikačních aplikací na světě, vám přináší zábavnou velikonoční hru. Hledejte vajíčka, která schovali zajíčci a vyhrajte naše velikonoční ceny!
Chodit bez bot se stalo tak trochu módním trendem. Najednou máme podporovat chůzi dětí po kamínkách, existují různé stezky na trénink chůze naboso, frčí barefoot neboli bosé boty. Čím nám tohle ale vlastně prospívá? Bude naše zdraví za chůzi naboso opravdu vděčné?

Nepřehlédněte

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek