Pátek , 20. 09. 2024

Oleg

Sexsymbol své doby a ikona italského filmu Sophia Loren dnes slaví 90. narozeniny

Sophia Loren slaví neuvěřitelných 90 let! Připomeňte si s námi životní příběh této italské filmové legendy, která se stala nezapomenutelným sexsymbolem a ikonou kinematografie.

20. 09. 2024

20. 09. 2024

Začátky a rodinné zázemí

Sophia Loren, narozená jako Sofia Villani Scicolone 20. září 1934 v Římě, oslavuje neuvěřitelných 90 let. Ačkoliv dnes patří mezi největší filmové ikony, její cesta k úspěchu byla náročná. Pocházela z obyčejné rodiny, kde se otec odmítl oženit s její matkou a opustil rodinu bez finanční podpory. Tato těžká situace formovala Sophii a přiměla ji najít své místo ve světě, což se jí nakonec podařilo.

Kritika v dětství a začátky kariéry

Jako dítě se často setkávala s posměchem. Kvůli své vysoké a štíhlé postavě dostala přezdívku „párátko“. Už tehdy ale věděla, že se chce dostat pryč z chudoby a života v malém italském městečku Pozzuoli, kde pracovala v babiččině hospodě. Její krása a touha po úspěchu ji zavedly do světa modelingu a posléze do Říma, kde se začala věnovat herectví.

 Loren
Byla velmi krásná

Zrození filmové hvězdy

Sophia Loren začínala jako komparzistka ve filmu „Quo Vadis“ v roce 1951. Výrazněji se však prosadila díky producentovi Carlo Pontimu, který v ní spatřil mimořádný talent a pomohl jí k filmovým rolím. V roce 1962 získala Oscara za svůj výkon ve filmu „Horalka“ a stala se jednou z nejvýznamnějších italských hereček. Její spolupráce s Marcelem Mastroiannim se stala legendární a oba herci se stali neoddělitelnou dvojicí na filmovém plátně.

 Loren
Ikona filmového plátna.

Osobní život a láska k Carlo Pontimu

Carlo Ponti, o dvacet let starší než Sophia, se stal nejen jejím pracovním partnerem, ale i životní láskou. Přestože byl dlouhou dobu ženatý, jejich láska vydržela. Po složitých právních manévrech, které zahrnovaly změnu občanství, se mohli konečně vzít. Společně měli dva syny, ale jejich cesta k rodičovství nebyla jednoduchá – Sophia prodělala dva potraty, než se stala matkou.

Loren
Carlo její životní a jejich synové.

Život po odchodu z veřejného života

Po smrti Carla Pontiho v roce 2007 Sophia Loren upustila od herectví a začala se více soustředit na svůj osobní život. Přesto se čas od času objevuje na veřejnosti, připomínajíc, že stále patří mezi největší světové hvězdy. Dnes žije v Kalifornii a její přítomnost na filmových plátnech chybí mnoha fanouškům.

K TÉMATU  Sophia Loren: otrokyně, která milovala jediného muže
Loren
Dnes žije v Kalifornii

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Před 107 lety se narodila Valerie Kaplanová, známá jako Bába Tutovka

Carmen Mayerová slaví 80: Zrzka, která dobyla jeviště i srdce legendárního herce Petra Kostky

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Zubní nit jste nepoužila ani nepamatujete? Často se stresujete i kvůli naprostým banalitám? Pokud vás navíc neužije ani na pravidelnou fyzickou aktivitu, vaše srdce vyloženě trpí. Co všechno se vám kvůli tomu může stát?
Zima není váš kamarád? Nejraději byste se proto na Vánoce sebrali a odjeli do teplých krajů a Štědrý den si užívali s koktejlem v ruce, v bikinách a na pláži s výhledem u moře? Není nic jednoduššího než si koupit letenku a odpočítávat dny. Které destinace jsou na zimní dovolenou v tropech jako stvořené?
Jaká zvířátka máme doma nejčastěji? Jsou to samozřejmě kočky a psi. Každý jedinec má jinou povahu, vždycky je ale milujeme. Tihle domácí mazlíčci mají jedno společné - když si hrají, stojí to za to a často nás překvapí něčím novým, čemu se rádi zasmějeme. Podívejte se na video!
Pokud mají muž a žena mezi sebou nevyřčené problémy, které se navenek projevují pnutím, hádkami a napjatou atmosférou, je dobré se s někým poradit. Jako první vždy mezi partnery vyvstává otázka: A funguje to vůbec? Pokud s partnerem stále bojujete a nevíte, jak z té zacyklené smyčky ven, zde je vše, co potřebujete vědět o manželském poradenství.
Mnohé druhy zeleniny a ovoce v minulosti rozhodně nevypadaly a nechutnaly tak jako dnes. Lidé si je vyšlechtili k obrazu svému. Otázkou je, jestli je to na škodu, nebo k užitku. Seznamte se s těmi nejznámějšími vyšlechtěnými druhy plodů, které dříve byly úplně jiné.
Párů, kterým se nedaří otěhotnět „přirozeně“ je spousta. Dneska se nepodíváme co je příčinou, ale když už postupujete IVF, tak jak vše zvládnout co nejlépe.
Máme tu začátek nového roku 2021 a určitě si spoustu z vás dalo nějaké předsevzetí! Například začít cvičit, jíst zdravěji, chodit na procházky, myslet více pozitivně, být lepší přítelkyní či přítelem či být lepším rodičem. Vaše předsevzetí se mohou lišit, ale stejně vás všechny něco spojuje. A to to, že jich chcete dosáhnout! Proto vám v tomto článku zmíníme 3 důležité kroky, jak na to. A věřte, že pokud se těchto kroků budete držet, tak máte vyhráno.
Kdo by si nepřál, aby bylo doma pořád uklizeno a čisto za cenu jen minimálního úsilí? Koupelna bývá jablkem sváru v mnoha domácnostech. Vousy v umyvadle, poplivané zrcadlo, vlasy v odtoku a seznam pokračuje… Následující tipy a triky na vybavení koupelny vám usnadní úklid jednou pro vždy.
Česání vlasů nevypadá jako velká věda a na první pohled se zdá, že se na něm nedá nic zkazit. Opak je ale pravdou. To, zda správně používáte svůj hřeben, má vliv například na to, jak moc se vám vlasy mastí, ale i na jejich celkové zdraví a vzhled. Otázka je tedy nasnadě. Češete se správně?
Soutěžte s námi a vyhrajte balíček kvalitních doplňků stravy podporujících správné fungování imunity. Znáte to, viry na nás číhají na každém rohu a do toho se denně potýkáme s až příliš mnoho stresovými situacemi. Proč tedy nepodpořit svoje jediné zdraví? Jste přípraveni?
Návštěva kadeřnice není zrovna levnou záležitostí a málokdo si může dovolit ji navštěvovat pravidelně, jakmile se objeví odrosty nebo šediny. Naštěstí existují barvy na domácí užití, díky nimž se snadno obarvíte sama. Jak ale na to a čemu se vyhnout? Poradíme vám.
Léto skončilo a i když bývá na podzim chladno a zataženo, nemělo by vám to zkazit náladu. Raději přijměte období, které právě přichází, a inspirujte se nápady na kouzelné podzimní dekorace. S jejich pomocí můžete originálně vyzdobit váš domov uvnitř i zvenku a přizpůsobit atmosféru barvám za okny.

Výběr článků

Herečka Carmen Mayerová, kterou si mladší generace pamatuje jako dámu s klidným úsměvem a stříbrnými vlasy, oslavila své životní jubileum. Ne každý ale ví, že tahle charismatická diva kdysi okouzlila nejen divadelní svět, ale i jednoho z nejslavnějších českých herců. Její osobní život je plný nečekaných zvratů, lásky i dramat, a na scéně zářila ve stovkách nezapomenutelných rolí. Co všechno ji přivedlo na vrchol českého divadla a jak zvládla nelehkou roli trojnásobné mámy?
Postavte dětem pokojíček podle jejich přání. Prodávají se sice připravené sestavy pro děti, ale nic vám nebrání popustit uzdu fantazii a vytvořit bláznivý a originální dětský pokoj. Jen s přibývajícím věkem budou nutné další úpravy, ale zatím jim můžete stvořit vlastní svět.
Křečové žíly. Máte s nimi co dočinění i vy? Pak vám možná lékař kromě užívání speciálních léků doporučil i kompresivní punčochy. Jenže vážně přinesou nějaké výsledky? A kolik tahle sranda vůbec stojí? Já osobně je mám vyzkoušené a můžu vám nabídnout osobní pohled na věc…

Nepřehlédněte

Vitamín D je důležitý pro lidské zdraví – pomáhá udržovat silné kosti, zuby, posiluje imunitní systém a podporuje optimální hladinu krevního tlaku. Co však mnoho lidí neví je fakt, že nejdůležitějším zdrojem pro vstřebávání vitamínu D do těla je slunce. Právě v létě ho lze ze slunce vytěžit nejvíce. Jak toho dosáhnout, abyste měli dostatek?
Dnes už nikoho žena na vedoucí pozici příliš nepřekvapí. Obdivujete je, vzhlížíte k nim, chtěli byste být jako ony a tápete, jak se alespoň přiblížit?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek